Svjetsko prvenstvo u rukometu 2013.

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

nate
Kontakt:

Re: Svjetsko prvenstvo u rukometu 2013.

Post Postao/la nate » 26 jan 2013, 13:45

Ja ocekujem pobjedu Danske u finalu.I to onako uvjerljivu.Kod Danaca nisam vidio mana, a kod Spanjolaca jesam jako puno.Nemaju oni tu kvalitetu.

I evo stvarno ne znam ljudi, kako en ko moze navijat za te muljatore ostalo da ne nabrajam.Nije to samo u rukometu.Pogeldajte kosarku,nogomet, oni u svemu muljaju.

Da se osvrnem i na nas.Nas nije "ubilo" to dizanje u nebesa poslije Francuza jer mislim da su igraci cvrsto stajali na zemlji.Druga su stvar navijaci, kad toliko puta izgubis od istog protivnika poslije ovakve pobjede je normalno da se nasladjujemo.I da nasi navijaci najvise "pljuju" po Karabaticu.Po ostalim ne.A znamo bas zbog cega Karabaticu.Francuska je odlicna generacija kojoj treba odati priznanje.

Nasi su u polufinalu bili jako umorni.Bicanic je rekao da su on i Dule bili kad 2 iscjedjena limuna.Sto je apsolutno tocno.Ne mozes pobijedit Dance sa 3 beka..Realno bilo je jako tesko.I jos kad ti se kroz turnir poanvljaju pehovi ozljeda Strleka,Lackovica,Vukovica i jos izbornik zajebe s Balicem.Nije se moglo dalje.

Imamo odlicnu generaciju i mislim da je njihova buducnost sljedecih 10 godina.Momci su mladi, zeljni i siguran sam da ce to vec pokazat na narednom prvenstvu.Danas je utakmica za broncu, ako je osvojimo skidam im kapu, jer ce biti jako, jako tesko.Ali poakzali su vec karakter i pokazat ce ga i veceras.

Vukovic je sam rekao da ni on ne zna zasto gubimo stalno u polufinalima, ali jucerasnji poraz nije isti kao oni iz Londona ili Beograda.Jucer smo bili previse umorni za razliku od ta 2 prijasnja polufinala.Lijepo je sto se Goluza odma ispricao svim navijacima.Zayeban smo mi narod - Hrvati.Ima nas svakakvih, ali ne mogu podniejt pljuvanje po igracima poslije ove partije protiv Danske.Jucer su fantasticni, danas su gubitnici,pi?cke i ostalo.Ja sam ponosan na ove momke bez obzira kako utakmica danas zavrsila.

dean
Kontakt:

Post Postao/la dean » 26 jan 2013, 13:47

amerosm je napisao/la:
Poredio sam Njemacku reprezetaciju u FUDBALU/NOGOMETU koja je uvijek medju top 3 reprezentacije (eh druga je stvar sto na EP-u nema utakmice za trece mjesto) i hrvatsku rukometnu reprezentaciju koja je takodjer u top 3, ali ni jedni ni drugi u posljednje vrijeme nisu u stanju uzeti titulu.
dobra je to usporedba...a bronca u nogometu vrijedi više od svih medalja u rukometu....bilo bi dobro da i mi hrvati imamo slične probleme u nogometu :mrgreen:

samoradnik
Kontakt:

Post Postao/la samoradnik » 26 jan 2013, 14:05

Uvijek je nezahvalno pričati o najvećoj sportskoj naciji,ili ti najvećoj evropskoj sportskoj sili... Gledajući po medaljama Rusi kad je Evropa u pitanju su neprikosnoveni... a opet zadnjih godina istih nema nigdje u vaterpolu,rukometu,u košarcu i dalje predstavljaju kvalitetan tim,u fudbalu na momente bljesnu,u odbojci su sami vrh. Pojedinačni sportovi ubjedljivo najdominantniji su...

Što se finala tiče Danci su blagi favoriti,s druge strane domaćini će vjerovatno imati blagu naklonost sudija, Šefik mora biti briljantan,apsolutno španci ne smiju nasjesti na trku sa Dancima,tu su tanji, defanziva Danaca mora biti još bolja nego sinoć,uz vjerujem još više angažovanog Markusena i Hansena.

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 26 jan 2013, 14:22

dean je napisao/la: isto je i kod drugih susjeda..isto tu ima dosta politike,ratove,mržnje,istorije.....za sport se često kaže da je to rat bez pucanja
Slažem se i ne kažem da kod drugih nije isto, gore ili bolje, nebitno, ali je činjenica da je tako i to je ono što peče, "samo da je komšiji/susjedu gore".

dean je napisao/la: težak je bio ždrijeb...realno falili su lackovic,balić i buntić za veću širinu u ekipi...oni su ipak bolji i iskusnij od ovih klinaca...balić je trebao biti pozvan kao zamjena za duleta....francuze nismo dobili zbog njegovog nepozivanja,nego zato jer su ovi konačno pali....
Meni je svejedno drago da su izabrali ovaj POŠTENI način, pa kud puklo da puklo. Pokazali su karakter time, čak i Goluža kojeg nešto pretjerano i ne cijenim ni kao osobu, ni kao stručnjaka, (iako zna motivirati igrače), za razliku od šugavih Španjolaca koji su bili toliko ofirni u utakmici protiv Hrvatske da su u jednom svom napadu sa dva igrača viška, (umjesto da idu preko krila) kao svaka što bi svako u takvoj situaciji uradio, oni kao guraju loptu kroz sredinu, izgube je i prime ključni gol za poraz iz kontre da izbjegnu Francuze.
Onakav odnos prema najvećem ili jednom od najvećih rukometaša na planeti je definitivno za svaku osudu, ali mislim da najveći razlog za poraz leži u tome što su se igrači previše istrošili protiv Francuza, vidilo se to u lošem kretanju u odbrani sinoć.
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !

Smrt nacionalizmu !!

Yucca
Kontakt:

Post Postao/la Yucca » 26 jan 2013, 14:35

Titova-Juga@ Ne znam u cemu je problem ako se ne navija za susjede na ovom prvenstvu sam navijao za Francuze,sto se mene tice u bilo kojem sportu tamo gdje ne igra BIH apsolutno nemam potrebu da navijam za susjede ,jer me ne interesuju sto nema veze sa politikom jednostavno ne navijam za susjede ali mi je drago ako naprave nesto dobro i uvijek cu cestitati na tome sta naprave
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 26 jan 2013, 14:46

ripper je napisao/la:Ne brukaj se sa sudijama, barem kad se prica o rukometu....dosta je što se brukaš sa njima kad pricas o svom poluklubu ;)
Španske lige su najjace lige u : rukometu, košarci (najjaca evropska) i fudbalu.....njihove selekcije su najjace selekcije na svijetu, izuzimajuci NBA igrace i košarku.
Apsolutna dominacija jedne nacije u svim bitnijim sportovima i domacinstva nemaju nikakve veze sa tim.
Srbi, njemci, slovenci su se ispostavili nedoraslim protivnicima prema pirinejskoj sili.
Tako ce biti i sa skandinavcima u finalu.
U Kosarci nisu najbolji, u rukometu imaju jedno jedino zlato u historiji :lol: :lol: Male su sanse seljacke domacinske ekipe protiv atomskog rukometa iz skandinavije koji je nakon najvece rukometne generacije u historiji sporta a to je ona Francuska jedini koji je vrijedan pomena. Spanci su u rangu Srbije..

Ne mogu topli seljaci sa juga protiv pobjednickog mentaliteta hladnih Germanskih naroda...
VOAJERU CIGANE ODLAZI IZ ARSENALA!

Mancini
Kontakt:

Post Postao/la Mancini » 26 jan 2013, 15:39

BigBigBang je napisao/la:
ripper je napisao/la:Ne brukaj se sa sudijama, barem kad se prica o rukometu....dosta je što se brukaš sa njima kad pricas o svom poluklubu ;)
Španske lige su najjace lige u : rukometu, košarci (najjaca evropska) i fudbalu.....njihove selekcije su najjace selekcije na svijetu, izuzimajuci NBA igrace i košarku.
Apsolutna dominacija jedne nacije u svim bitnijim sportovima i domacinstva nemaju nikakve veze sa tim.
Srbi, njemci, slovenci su se ispostavili nedoraslim protivnicima prema pirinejskoj sili.
U Kosarci nisu najbolji, u rukometu imaju jedno jedino zlato u historiji :lol: :lol: Male su sanse seljacke domacinske ekipe protiv atomskog rukometa iz skandinavije koji je nakon najvece rukometne generacije u historiji sporta a to je ona Francuska jedini koji je vrijedan pomena. Spanci su u rangu Srbije..

Ne mogu topli seljaci sa juga protiv pobjednickog mentaliteta hladnih Germanskih naroda...
Kakve sve gluposti za nepovjerovati! :o
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 26 jan 2013, 15:41

BigBigBang je napisao/la: U Kosarci nisu najbolji, u rukometu imaju jedno jedino zlato u historiji :lol: :lol: Male su sanse seljacke domacinske ekipe protiv atomskog rukometa iz skandinavije koji je nakon najvece rukometne generacije u historiji sporta a to je ona Francuska jedini koji je vrijedan pomena. Spanci su u rangu Srbije..

Promenjen je nick, ali govedo ostaje govedo i kad ga iz shtale prebacis u filharmoniju. ;)

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 26 jan 2013, 15:53

Prvi u Roma se javio...

Don Roberto sta je glupost? da su Francuzi najveca generacija u historiji ovog sporta? Da su Danci uz Francuze u zadnje vrijeme jedini sampioni? To da su Spanci u rangu Srbije je samo malo omalovazavanje nacije koju hoce da predstave kao neku dominantnu silu u rukometu a po uspjesima nisu ni ispred jedne Hrvatske.
VOAJERU CIGANE ODLAZI IZ ARSENALA!

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 26 jan 2013, 15:58

effe_sa je napisao/la:
KK_Bosna je napisao/la:
legenda reala je napisao/la:Hening Fritz-Stefan Kretschmar-Cristian Schwarzer-Florian Kerhman-Daniel Stephan-Markus Baur-Volker Zerbe velika Njemačka generacija

Predstavlja li ti ovo šta Gunere ??

Na klupi Hens,Ramota,Zeitz,Jansen,Klimovets i dr.
samo tri velika igraca ;)
To ti kao ozbiljan??? :D
hoces reci da je schwarzer bio vrhunske klasa te 2007., kada je sa 40 godina iz penzije dosao da odigra prvenstvo?
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

vidovitadjemila

Post Postao/la vidovitadjemila » 26 jan 2013, 16:07

Virtu4l je napisao/la:Ja u rukometu navijam za Australiju.
Pa normalno Bosna je na ovom prvenstvu jedino u toj reprezentaciji imala predstavnika .Iz Bugojna. :lol:

Inace sve cestitke Dancima.Ja sam licno bio uvjeren da ce Hrvatska igrati na vrhunskom nivou do kraja.Navijao sam svim srcem za njih,ali sinoc su naisli na iskusnog i najkvalitetnijeg moguceg protivnika koji je citavu tekmu igrao konstantno dobro.Hrvatska je vec u prvih 10 ak min izgubila utakmicu,jer realno plus 5 Danaca ne moze se stici niti Hrvatska niti iko na svijetu.Trgali su momci i cak i u onim trenutcima kada su prisli Dancima nisu brate realno ni srece imali.Po 3 puta se lopta vracala nazad.Pa stative itd...Igrac koji me najvise negativno iznenadio je Kopljar.Mislim da je ovaj put Goluza pogrijesio sto ga je drzao onako dugo u igri kada se vidi da nema muda da osuta i u izradjenim pozicijama.Bice dobro finale ,volio bi da Danci dobiju a mislim da je to zelja i vecine onih koji vole rukomet.Za trece mjesto ne navijam ni za koga jer igraju nasi protiv nasih :D
OTKAKO JE STARI TRAVNIK NASTAO,OVAKAV SVJET JOS NIJE RASTAO A MENE DUGO BILO NIJE...

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 26 jan 2013, 16:15

Cuj ovoga, plus 5 Danaca ne moze niko stici...

Nisi gledao mec Danska - Madjarska? Madjari su stigli plus 8...

Glupostima nikad kraja.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 26 jan 2013, 16:23

Steta za Hrvatsku,odlicno su igrali do veseras ali Danci su mnogo jaki...Mlad su tim,bice jaki i dalje...opet dvije ex-yu ekipe medju cetiri najbolje,Hrvati su konstantno tu u vrhu,Slovenija ima predispozicije da postane sila,Makedonija nije losa ,Srbija tu i tamo . BIH :roll: :lol: jedva cekam finale. Spanija ce im praviti djecu .
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

Panda
Kontakt:

Post Postao/la Panda » 26 jan 2013, 16:24

španija nema šanse u finalu ako suđenje bude barem približno fer i korektno.
danska je trenutno najjača, imaju odličnu ekipu i najboljeg trenera na svijetu.
španija bi realno trebala uzeti 3. mjesto, ali pogodili su kada su kalkulirali...
sve su pite pitice, samo burek pitac je

Rukomet do smrti
Kontakt:

Post Postao/la Rukomet do smrti » 26 jan 2013, 16:41

dean je napisao/la: dobra je to usporedba...a bronca u nogometu vrijedi više od svih medalja u rukometu....
stvarno ti je ovo pacenicki komentar, znoj rukometasa i cjelozivotno odricanje su manje vrijedi od fudbalskog? Jedna medalja i to bronzana fudbalska vrijedi više od 3 hrvatska rukometna zlata i ostalih medalja. Rukomet je u Hrvatskoj najuspjesniji timski sport (ako ja ne grijesim) a rukometasi i nemaju neki status po nekima. Vjeruj da su meni asocijacije kad je u pitanje Hrvatska i sport prije svega rukomet, pa košarka i vaterpolo iako taj sport i ne pratim previse a nikako fudbal.
"Rukomet je danas najatraktivniji sport s loptom. Smatram ga perjanicom loptačkih sportova."

nate
Kontakt:

Post Postao/la nate » 26 jan 2013, 16:42

Ne znam kako neki misle da ovo Spanjolci mogu osvojit.Jedino ako budu imali veliku sudacku pomoc.

Realno Danci su korak ispred.Sterbik cijelo prvenstvo lose brani, eto u polufinalu je nesto skinuo.Kod Spanjolske je obrana bolja od napada.Nema tu nekakve igre.Oni su imali +5 kontra Slovenaca, a ovi su se vratili.Igra im nije bajna.Imaju jako puno mana.Kada im ne ide stalno guraju na Aguinagaldea, a Danci ce to znati zaustaviti.Danska je brza, ima bolju kontru i boljeg golmana.Barem na ovo prvenstvu.Landin je fantastican.Covjek svaku utakmicu skine petnaestak suteva.Danci zaustave Sarmienta i gotovo je Spanjolcima.Garcia ne moze povuc o drugim bekovima da i ne govorim.

Dok su kod Danske svi raspolozeni.igraju raznovrsnu, pa jucer su nas pobijedili, a da Hansen nije zabio ni gola.Makar je odigrao odlicnu utakmicu.

Po meni to ce biti uvjerljiva pobjeda Danaca, Spanjolcima ne bi dao sanse vece od 30%.

nate
Kontakt:

Post Postao/la nate » 26 jan 2013, 16:44

Rukomet do smrti je napisao/la:
dean je napisao/la: dobra je to usporedba...a bronca u nogometu vrijedi više od svih medalja u rukometu....
stvarno ti je ovo pacenicki komentar, znoj rukometasa i cjelozivotno odricanje su manje vrijedi od fudbalskog? Jedna medalja i to bronzana fudbalska vrijedi više od 3 hrvatska rukometna zlata i ostalih medalja. Rukomet je u Hrvatskoj najuspjesniji timski sport (ako ja ne grijesim) a rukometasi i nemaju neki status po nekima. Vjeruj da su meni asocijacije kad je u pitanje Hrvatska i sport prije svega rukomet, pa košarka i vaterpolo iako taj sport i ne pratim previse a nikako fudbal.
U Hrvatskoj rukomet ima status poglavito kad igra reprezentacija.Rukomet je nas najuspjesniji sport i dali su nam najvise srece i veselja.

Uglavnom pusti ovoga i te gluposti.

dean
Kontakt:

Post Postao/la dean » 26 jan 2013, 17:14

Rukomet do smrti je napisao/la: dobra je to usporedba...a bronca u nogometu vrijedi više od svih medalja u rukometu....

kao prvo nisam omalovažavao rukometaše i njihov trud..možda se nisam najbolje izrazio...meni su rukometaši puno draži od nogometaša jer su puno skromniji od nogometaša, i više se troše na terenu...čak i više volim gledat rukomet od nogometa..i istina da je da je rukomet najuspješniji hrvatski sport...

želio sam reći da je nogomet puno popularniji u hrvatskoj i u cijelom svijetu, i da je zato veći značaj kad se plasiraš u polufinale SP u nogometu nego na Sp u rukometu..

nogomet gleda pola planete....valjda zato kad je nogometno prvenstvo na tisuće ljudi ide vani na trgove gledat običnu utakmicu u grupi....i prvenstva nisu svake godine...još ako pobjediš koju utakmicu..pa to je ludnica

vidim da ti voliš rukomet,ali ne možeš reći da bi u bosni bilo jednako slavlje za plasman na prvenstvo u nogometu i i za plasman u rukometu...ljudi su puno strastveniji prema nogometu...a zašto je to tako?

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 26 jan 2013, 17:33

BigBigBang je napisao/la:

I opakog sudijskoj lobija.... Da se ne zezamo, Španci su muljatori, ali Skandinavci(nisam siguran da su oni baš germani) su možda i veći... To ko prati sport zna...
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

dean
Kontakt:

Post Postao/la dean » 26 jan 2013, 17:33

Rukomet do smrti je napisao/la:. Vjeruj da su meni asocijacije kad je u pitanje Hrvatska i sport prije svega rukomet, pa košarka i vaterpolo iako taj sport i ne pratim previse a nikako fudbal.
i na ovo nisam odgovorio
možda tebi fudbal ne pada na pamet kad spomeneš hrvatsku...ali zato stranci iz udaljenih zemalja na spomen hrvastke defintivno prvo pomisle na nogomet, šukera, SP 1998, kockaste dresove,modrića i slične

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.