Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha
-
Evil Genius II
Postao/la Evil Genius II » 20 apr 2015, 06:35
zdrav portland ima sanse protiv bilo koga jer prva petorka je jedna od najjacih u ligi, a AAA, kaman, blake i omladina sa klupe su sasvim dovoljni. medjutim, ovako sa povredama tesko da ista mozemo napraviti jer to znaci da pojedini neiskusniji igraci trebaju potegnuti daleko vise nego inace, a kako smo ekipa koja rijetko rotira i daje sansu mladima onda nas sve to sustigne ovako kada nedace zaredaju.
lamarcus je ****** zvijer

-
blazer
-
Kontakt:
sinoc je problem bio i lillard, mislim svaka njemu cast al ispaljivat trice s 8 metara u prvim sekundama napada mi nisu jasne
hoce li zaigrat u narednim utakmicama afflalo ?
"Kakav danak neiskustvu..."
-
Lillard
-
Kontakt:
Afflalo bi mozda mogao i nesto odigrat iducu mada sumnjam.
Lillar puno prica, malo meda daje sto se kaze. Ako ne bude stavljo 20+ poena u narednim utakmicama...
Koliko s.ranja se trenutno nakupilo uz ovu momcad, brejk bi bio nesto nezamislivo.
"Last time they count me out, what I do Game 6?"
-
Evil Genius II
Postao/la Evil Genius II » 21 apr 2015, 08:38
#Blazers coach Terry Stotts, asked if @arronafflalo will play Wednesday: "I hope so, but we'll see. … it would be nice if he did."
bilo bi dobro da zaigra. samo njegovo prisustvo, iskustvo i odbrana ce dici nasu igru na nivo iznad ovoga gdje je bila do sad . . . a u napadu vala ne moze biti gori od ostatka bekova.
drago mi je da je lamarcus u nekom god modeu, kao i prosli PO. nadam se da ce mu se pridruziti lillard ili nikola da poludi barem jednu utakmicu jer ne moze covjek sam protiv svih.
-
ChrisBoyd
-
Kontakt:
Jučer se pojavila vijest of Jason Quicka iz The Oregonian kako ima unutrašnje izvore o odlasku LA na krajusezone . Cijeli grad bruji oko toga .. aa meni Lilard nikad nije neka klasa bio ja mislim samo prenapuhan igrač samo
-
Evil Genius II
Postao/la Evil Genius II » 22 apr 2015, 08:08
kao sto sam i ranije pisao - lamarcus je fenomenalan kosarkas i zasluzuje puno vise od ovoga sto trenutno dobija od ekipe. ako ostane super jos vise cu ga respektovati, ali ako odluci otici nadam se da ce dobro razmisliti i donijeti pametnu odluku, a ne recimo otici ganjati prsten s melom u knicksima ili nesto slicno.
lillard je dobar igrac, ne bih rekao prenapuhan jer pokazao je sta je u stanju napraviti i sve to sto je uradio ne moze biti fluke. jednostavno, nesto se desilo u medjuvremenu sto mu ne dozvoljava da igra kako inace igra i to je nesto sto on zajedno sa trenerima treba skuziti, a za dobrobit fransize nadam se da ce to biti sto prije.
-
blazer
-
Kontakt:
odgledao sam prvo poluvrijeme, nisam se zelio vise mucit jer nije se imalo stvarno nesto posebno vidjet
lma odlican, medjutim nakon ove utakmice mislim da bi mogao otici, za lillarda necu ponavljat
jer nije problem izgubit no sinoc je ekipa izgledala dosta bezvoljno i neborbeno, al ajd sad dvije doma pa mora bit bolje, makar u ofenzivnom dijelu po kojem smo poznati
"Kakav danak neiskustvu..."
-
Evil Genius II
Postao/la Evil Genius II » 23 apr 2015, 15:29
jedino sto mozemo napraviti u ovoj seriji je uzeti jednu domacu utakmicu onako na hampu, noseni publikom i tim nekim adrenalinom ali bojim se da je to sve. jednostavno, od povrede wesa pa ovamo nesto je truhlo u nasoj ekipi.
-
KK_Bosna
- Moderator
-
Kontakt:
Evil Genius II je napisao/la:zdrav portland
a to se desilo... kad? 1970.?

"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"
-
Evil Genius II
Postao/la Evil Genius II » 23 apr 2015, 17:00
desilo se zadnji put kad smo uzeli championship
ruku na srce, skoro cijelu proslu sezonu smo bili kompletni (osim lamarcusove povrede i par nebitnih) tako da sam ocekivao nesto slicno i ove, ali portland ne bi bio portland da mu ne fali po' ekipe. u pravu si.
-
Lillard
-
Kontakt:
Tuga...
-
Lillard
-
Kontakt:
Uvjeren sam nazalost da LA ide na ljeto. Lani je govorio kako ce uzet max i ostat u Blazersima do kraja karijere, ali tokom sezone davao je drugacije izjave pa i sada u PO tako da mislim da je to to. Volio bi da se varam.
A nama, nama ostaje tuga

-
Evil Genius II
Postao/la Evil Genius II » 26 apr 2015, 10:15
prevalio je dug put od ulaska u ligu i prsten sa ovom ekipom bi bio jedna stvarno prelijepa prica. no, kako je to skoro nemoguce licno bih volio da ode u nekog contendera (recimo spursi bi bili idealni) jer se fakat radi o igracu za najvece domete. eh sad, sta ce biti s nasih blazersa to pojma nemam, ali bice zanimljivo pratiti tu situaciju tj kako ce se olshey snaci u svemu ovome. do sad je radio odlican posao mora se priznati jer ekipa je fino poslozena, a nase mane su neke druge prirode (defanziva, uzasno raspodijeljene minute, povrede i slicno).
ono sto je primjetno je da sva ova prica ima uticaja i na samog lamarcusa jer nakon prvog poraza od memphisa gdje je bio strasan pao je u igri i na momente izgleda dekoncentrisan i odsutan. mozda se varam ali . . .
-
Evil Genius II
Postao/la Evil Genius II » 28 apr 2015, 09:01
MEYERS LEONARD
pretpostavljam da ispadamo vec u sljedecoj ali lijepo je bilo gledati portland koji se bori, sa sutevima koji ulaze i sa jednom atmosferom i energijom koja je jednostavno bila drukcija u odnosu na prethodne utakmice.
-
ChrisBoyd
-
Kontakt:
Tko će drugi biti aktivan nego zločesti genije ha .. dobra pobjeda sinoć i neka su to produžili na još jednu utakmicu ... I samo kad se sjetim ovdje lokalno kako su blatili Lenarda i nazivali ga svakskvim imenima.. aa čovjek nije loš treba mu igre u kontinuitetu
-
Evil Genius II
Postao/la Evil Genius II » 29 apr 2015, 09:38
taj nedostatak igre mladih igraca u kontinuitetu je nesto sto stottsu najvise zamjeram. imamo dva fina potencijala u CJ-u i leonardu (eventualno crabbeu), ali momci su vecinu svojih NBA karijera minute dobijali na kapaljku. eh sad, razumijem da imamo beton jaku prvu petorku ali ne moze 5, 6 ljudi iznijeti teret jedne sezone, pogotovo ako imamo na umu da se radi o portlandu tj fransizi ukletoj povredama. nisam nikako zadovoljan raspodjelom minuta i jednostavno se ne mogu oteti dojmu da su ovi momci morali igrati vise, te da bi shodno tome njihov napredak bio brzi i bolji.
-
Lillard
-
Kontakt:
Pa kad vidis kako C.J zna odigrat onda je sigurno morao dobit vise minuta. Pa jbemu bio je top10 pick.
I kako se pricalo kako je strasno los, ali pokazao je da zna i moze. Ne znam ni sta vise da o treneru mislim.
Mozda bi neko drugi uradio vise mozda manje, al sam siguran da ne bi ovoliko crpio petorku.
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
-
Evil Genius II
Postao/la Evil Genius II » 29 apr 2015, 15:22
CJ je jako pametan momak i student ove igre tj neko ko dosta vremena provodi analizirajuci protivnike, rastavljujuci video snimke na proste faktore i neko je ko konstantno crpi informacije kako bi unaprijedio svoju igru. uostalom, velika mu je zelja postati sportski analiticar odnosno novinar sa nekom vlastitom kolumnom tako da ta zaludjenost sportom i ne cudi. dodajmo tome i neupitan skill koji posjeduje i dobicemo jednog potencijalno kvalitetnog combo beka koji podjednako dobro igra na dvici i na pointu (sto je igrao ranije u svojoj karijeri). eh sad, shvatam da je imao onu gadnu povredu prosle sezone i da kao mlad igrac ima dosta mana, ali cim se oporavio morao je igrati vise i poceti sa razvojom jer mi zamjenu za wesa nismo imali do ovog zadnjeg trejda. jbt prva petorka se crpila do maksimuma dok su omladinci mahali peskirima.
sto se leonarda tice i sam sam bio jedan od njegovih kriticara ali kako se vec kaze 'sve po zasluzi'. sad kad je unaprijedio svoju igru red je da ga se nagradi i forsira, a ne u jednoj utakmici da odigra 5, a vec u narednoj 35. ta raspodjela minuta ne donosi dobro nista ni njemu ni ekipi jer nikakvog kontinuiteta i rutine tu nema.
to je stottsov najveci problem kod mene.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.