Njemačka - BiH 16.11.2024 / BiH - Nizozemska 19.11.2024

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

DamirT
Kontakt:

Re: Njemačka - BiH 16.11.2024 / BiH - Nizozemska 19.11.2024

Post Postao/la DamirT » 17 nov 2024, 16:08

Upravo na BHT 1 repriza pocinje :kafa:

Mozda ih sad dobijemo :bih:
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

lisander
Kontakt:

Post Postao/la lisander » 17 nov 2024, 16:11

Realno imamo igrača, ali ova selekcija igrača je šprdanje sa mozgom. Rješenje je pronaći čovjeka i dati mu odriješene ruke, naći još jednog čovjeka da koordinira omladinske selekcije.

Ali, veliko ali, mi smo trenutno kladioničarkso menadžerska i reprezentacija i savez, stoga običan čovjek ovo treba bataliti jer će dobiti masnoću, nervozu želuca, aritmiju.

signalidunapark
Kontakt:

Post Postao/la signalidunapark » 17 nov 2024, 16:13

lisander je napisao/la:
17 nov 2024, 16:11
Realno imamo igrača, ali ova selekcija igrača je šprdanje sa mozgom. Rješenje je pronaći čovjeka i dati mu odriješene ruke, naći još jednog čovjeka da koordinira omladinske selekcije.

Ali, veliko ali, mi smo trenutno kladioničarkso menadžerska i reprezentacija i savez, stoga običan čovjek ovo treba bataliti jer će dobiti masnoću, nervozu želuca, aritmiju.
Realno, osim Zolotića, koje još to igrače imamo da su bolji od ovih?

Mogli
Kontakt:

Post Postao/la Mogli » 17 nov 2024, 16:19

CAGarfia je napisao/la:
17 nov 2024, 14:37
Ne branim Barbareza sekunde, ali ovo sinoć je bio duel reprezentacije gdje većina igrača igra u najboljim klubovima Njemačke protiv ekipe koju sačinjavaju masovno cvajtaši ili igrači koji pale fenjer u Bundesligi uz par iznimki. Problem je što nevezano za ovu utakmicu nego gledajući cijeli mandat nema apsolutno nikakvog napretka osim dovođenja pun qurac igrača od kojih je dobar broj njih otpad Srbije, Hrvatske, Švedske ili Njemačke.

Da će biti bolje brzo, ne vjerujem. Više zamjeram za onu sramotu protiv Mađara na Bilinom nego ovo u Njemačkoj. Tu se vidjelo da je lik tabula rasa. Protiv Švaba je sa ovom ekipom svakako naguzi se, pa koliko ti stave.

Teška vremena.
Ni one najgore repke se danas vise ovako ne brukaju. A mi jesmo losi ali ipak smo tek blago ispodprosjecni trenutno. Kad si slabiji takticki postavis ekipu tako da ne bude svaki napad protivniku prilika. I trebao bi da se vidi neki napredak u igri a ne nazadovanje. Pokerasu i ekipi svaka cast za dovodjenje igraca (iako se i tu moze naci primjedbi koga dovodi) ali ovo na terenu je uzas i kako pratim repku nismo jadnije igrali.

Coolpanda24
Kontakt:

Post Postao/la Coolpanda24 » 17 nov 2024, 16:39

Sheyi je napisao/la:
17 nov 2024, 14:25

E doveo Mrkonju, lik voditelj, a pricati ne zna :bow:
Odgledano. Na stranu to što je voditelj a komunikacijske vještine mu nisu najbolje, interesantna je činjenica da ni novinari više nisu toliko naklonjeni Barbi i da manje više svi isto pričaju kao i mi na forumu. Mislim da će biti zanimljiva sutrašnja pressica i pitanja za Barbareza, nadam se da će mu se postaviti koje potkovano pitanje, pa da vidimo reakcije i odgovore. Kontam lako mu je bilo prema Eldaru biti onako bezobrazan, mlad momak, ali ako zakrvi sa ovim nekim malo iskusnijim - Delić, Mrkonja, Mustafić, možda to i neće biti sve tako bajno.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 17 nov 2024, 16:41

Coolpanda24 je napisao/la:
17 nov 2024, 16:39
Sheyi je napisao/la:

Odgledano. Na stranu to što je voditelj a komunikacijske vještine mu nisu najbolje, interesantna je činjenica da ni novinari više nisu toliko naklonjeni Barbi i da manje više svi isto pričaju kao i mi na forumu. Mislim da će biti zanimljiva sutrašnja pressica i pitanja za Barbareza, nadam se da će mu se postaviti koje potkovano pitanje, pa da vidimo reakcije i odgovore. Kontam lako mu je bilo prema Eldaru biti onako bezobrazan, mlad momak, ali ako zakrvi sa ovim nekim malo iskusnijim - Delić, Mrkonja, Mustafić, možda to i neće biti sve tako bajno.
Ibrulj :lolno: :lolno:
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

PasodelMar
Kontakt:

Post Postao/la PasodelMar » 17 nov 2024, 16:44

Mogli je napisao/la:
17 nov 2024, 16:19

Ni one najgore repke se danas vise ovako ne brukaju. A mi jesmo losi ali ipak smo tek blago ispodprosjecni trenutno. Kad si slabiji takticki postavis ekipu tako da ne bude svaki napad protivniku prilika. I trebao bi da se vidi neki napredak u igri a ne nazadovanje. Pokerasu i ekipi svaka cast za dovodjenje igraca (iako se i tu moze naci primjedbi koga dovodi) ali ovo na terenu je uzas i kako pratim repku nismo jadnije igrali.
Ovaj ćelavi neandertalac je bez zajeba krenuo na Njemačku u gostima sa tri štopera + isturenim bekovima u vidu Omerovića i Burnića, bez sredine terena i sa Tahirovicem u prvih II. Znaci, njega treba krivično goniti za ono što je jučer učinio nama navijačima, igračima, rejtingu reprezentacije itd., a što se tiče press-konferencije, pa trupko je odlično prošao kako inače prolaze reprezentacije nakon 7:0 ako iko i postoji ko reda ovakve rezultate kao mi.

Coolpanda24
Kontakt:

Post Postao/la Coolpanda24 » 17 nov 2024, 16:47

DamirT je napisao/la:
17 nov 2024, 16:41
Sheyi je napisao/la:

Nisam ispratio njegova pisanja, vidim da ga spominjete ali fkt mi je to oko njega promaklo :D

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 17 nov 2024, 16:48

17 nov 2024, 16:47
DamirT je napisao/la:
17 nov 2024, 16:41

Nisam ispratio njegova pisanja, vidim da ga spominjete ali fkt mi je to oko njega promaklo :D
Ma bukvalno kao Barbarez. Podyebava druge selektore, svi neznalice osim Barbareza itd. Cirkusant kao i selektor.

Sto je najgore, neko mu nedavno napisao nesto za ta podyebavanja u fazonu sto sad nista ne napises, lik odgovorio nisam nikad ja ni pisao nista, to je laz itd. Gofno tesko.
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

StevieG8
Kontakt:

Post Postao/la StevieG8 » 17 nov 2024, 16:49

Repriza ide na BHTu
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"

BosnianDragon2024
Kontakt:

Post Postao/la BosnianDragon2024 » 17 nov 2024, 16:51

Ja mislim da smo mi mentalni patuljci, I volio bi da angažujemo neke sportske psihologe da naprave jednu duboku analizu na našoj Reprezentaciju, jer ja mislim da smo mi stvarno jedan fenomen. Dakle mi smo na suprotnom kraju spektra od Hrvatske. Razumijem da su švabe svjemirski brod za nas I nemoze se pobjedit Formula 1 sa spačekom ko što Faruk kaze, ali ovi igraci na terenu sinoc nisu imali muda I to je glavni problem. Jednostavno ima neki strah u njima, to se vidjelo i protiv Mađarske u Zenici. One 2 prilike Omerovic i Gigovica i njihov anemičan pokušaj potvrđuje oni se boje dat gola, pa naš glavni centarfor ima 2 gola u 30 utakmica.

Kad igrac obuce onaj žuto plavi dres ko da je odma u nekom grču I ko da samo moze odigrat jedno 60-70% njegovog potencijala. Da sutra UEFA uvede pravilo I da mozemo imat jednog naturalizovanog igraca I oni bi odigrali ispod prosjeka.

Mislim da nije problem kod selektor i nije rjesenje zvat sad neke nove igraca ako sutra dođe Jakirovic i pozove Zolotica, Hasica, Hadziahmetovica opet ce bit isto. Samo pogledajte koliko smo puta podbacili u zadnji niz godina, pa cak I ona zlatna generacija je jedva se plasirala na SP 2014. Mi smo vjeciti luzeri I to je to.

Coolpanda24
Kontakt:

Post Postao/la Coolpanda24 » 17 nov 2024, 16:55

Inače zmajevi su stigli u rajvoSa, Džeku su već jarani krenuli obilaziti. Sve reprezentacije objavljuju slike sa današnjih letova, treninga, samo kod nas muk. Rekao bih sramota ih, al' znam da nije.

PeppermintSA
Kontakt:

Post Postao/la PeppermintSA » 17 nov 2024, 17:00

Mi nemamo igrače i to je razlog za sve ovo. Barbarez je ljigavac i prevara, ali sve na njega svaljivati je smiješno. U posljednjih nekoliko godina smo redom potrošili Duska Bajevica, Peteva, Savu Milosevica, Kodru, Hadzibegica. Niko od njih nije Murinjo, ali ovdje govorimo o reprezentativnom fudbalu. Jel moguće da je uvijek do selektora? Stavi Bracu Gumenu Glavu da vodi ovu Njemacku, rezultati neće izostajati jer ljudi prosto imaju odlične igrače. Problem našeg fudbala je proizvodnja. Meni je neshvatljivo da Bosnjo očekuje rezultate, a nikada se ne bavi manjkom proizvodnje. Niti prati domaću ligu, niti ga interesuje, niti navija za neki domaći klub, niti prati omladinske selekcije, ali zato se nakostreši ako reprezentacija izgubi. Skupljati polovnjake po dijaspori ne vodi nikud. Dokle god naši klubovi ne počnu proizvoditi igrače, neće biti dobre reprezentacije niti treba da je bude. Dokle god topic otvoren za nekog selektora u 3 mjeseca sakupi vise ispisanih stranica nego domaća liga za 3 godine, nema selameta. Reprezentativni fudbal je šlag na tortu, konačna instanca koja dodje nakon sto je sve ostalo posloženo - i tu ne mislim na predsjednika saveza, direktora ili šta li već. To je sve nebitno. Ono sto se mora posložiti je proizvodnja - ko licencira trenira, po kakvom programu ti treneri rade, posjeduju li kvalitet koji jamči proizvodnju igrača. Zatim, sistem u omladinskim kategorijama najvećih klubova - kako se radi, šta se radi, kako se proizvodi, kakvi se transferi prave. Može Radovan Karadzic licno biti predsjednik saveza, ali ako Sarajevo, Zeljo, Velež.. budu proizvodili odlične igrace i prodavali ih u ozbiljne lige, reprezentacija će imati rezultate jer će prosto imati kvalitet. S druge strane, mozes atifa dudakovica patriotu staviti za predsjednika saveza, a pepa gvardiolu za selektora, neće biti rezultata.

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 17 nov 2024, 17:16

Latvija je bar obraz sacuvala, a mi pali bez ispaljenog metka...
slika
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

Pendulum
Kontakt:

Post Postao/la Pendulum » 17 nov 2024, 17:18

Riquelme1921 je napisao/la:
17 nov 2024, 13:33
Pendulum je napisao/la:
17 nov 2024, 12:38
Meni su svi oni koji su očekivali nešto od ove repke smiješni.

Svi oni koji su kao šokirani ovim rezultatom protiv jedne Njemačke, smiješni.

Doveden je Barbarez kao neko riješenje za naredne 4 godine. Okej. Hajmo pustiti čovjeka te 4 godine da vidimo šta i kako (ne) može pa da onda sudimo.

Ovi igrači koji su trenutno tu, mislite da bi bili da imamo bolje? Ja vjerujem da ne bi. Bolje nemaš, igraš s onim što ti je na raspolaganju u datom trenutku.

Ko je uspio jednu repku "srediti" za 3-6-9 mjeseci, ja mu kapu skidam. Svi znamo kol'ko je teško nekom novom treneru kad dođe u ekipu da to uigra, posloži, odredi taktiku i šta sve treba a kol'ko je to tek teško novom selektoru (zbog vremena koje provedu zajedno).

Možete vi sad mene ismijavati zbog ovoga ili šta već ali, ako ćemo mijenjati i selektora i igrače svako 6-9-12 mjeseci - yebi ti nas, za bolje i nismo.

Kontinuitet pa sve ostalo. :bih: :bih:
Stoji to sve, kontinuitet nam treba. Ali kako da mi vjerujemo Barbarezu 4 godine koji u životu ovaj posao nije radio. Da je tu Jakirović..
Pa mislim da svi dobro znamo ko i zašto je doveo Barbareza.

Moj post nije bio pokušaj da odbranim Barbareza nego samo da kažem da je jako teško novom selektoru (pa makar to bio i Jakirović) nešto napraviti sa repkom u relativno kratkom vremenskom periodu.

A što se tiče Jakira, neko je gore dobro napisao - kada Dalić prne u šišu, Jakir je u top 3 kao nasljednik. Što bi on dolazio kod nas? :crazy:

Meni se npr. nije svidjelo što se Petev otjerao (ili šta je već tu bilo) nakon što smo počeli da "ličimo na neku ekipu" ali eto. "Raji" nije valjao, valjda. :mrgreen:

Da podvučem - smanjiti očekivanja, biti realniji (prema sebi) a samim tim i prema igračima, selektoru (pa kako god se zvao i ko god to bio) - svima će nam biti "lakše". :bih:
Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48

Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)

BenjooJutub
Kontakt:

Post Postao/la BenjooJutub » 17 nov 2024, 17:31

19vendetta87 je napisao/la:
17 nov 2024, 16:06
17 nov 2024, 14:03
slika

Ako ih on javno kudi, zna se koliko je sati 🤣
Kudi ih jer ga je vjerovatno Barbarez nogom nabio i zabranio mu motanje po hotelu sa igracima za vrijeme okupljanja :rol:
Ovaj Belmin je ulizica teska, sutra bi pricao sve najbolje o strucnom stabu da mu daju funkciju skauta mladih igraca po Austriji
Ovaj Belmin je brat od Vasilja 100%. Identicni likovi.

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 17 nov 2024, 17:39

Protiv Italije na Grbavici: Hadžikadunić, Saničanin, Ćorluka i Kadušić. I tad smo koristili priliku da pravimo ekipu, ali ti igrači više nisu u reprezentaciji. Kao što je moguće da za tri godine i Katić, Barišić, Muharemović, Omerović i Burnić neće biti. Nema rezultata, nema jezgra ekipe, nema očekivanja, nema pas za šta da nas ujede.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 17 nov 2024, 17:49

Madal je napisao/la:
17 nov 2024, 15:07
Beduin je napisao/la:
17 nov 2024, 15:01
Eto ostajemo u 3. sesiru za kvale SP-a, i to u prosirenom formatu, sto je koliko-toliko olaksavajuce.
Vrijeme je da se pocne nazirati kostur ekipe i uigrava pocetnih 11, jer dosta je vise ovih mixanja i rotacija. Vrijeme je i za promjenu formacije dok jos nije kasno, jer je ocito da ovako ne ide. Vise stopera u sastavu ne znaci bolju odbranu.
Bojim se da je utakmica s Madjarskom primjer da ako je vise veznjaka ne znaci bolji vezni red.
Zato treba napraviti balans, isprobati vise varijanti na vrijeme.
Utakmicu koju spominjes zavalio se Esmir ni kao krilo ni kao SS, a Haris ili je Burnic konstantno na desno krilo se izvlacio i vidjelo se i tad da je ekipa pogubljena i neuigrana.

Jednostavno 532 mozes voziti kad su ti zdravi Dedic i Kolasinas/Jusuf i naprijed 2 napadaca od kojih je jedan Demirovic koji ce trcati za obojicu. Sredinu jednostavno nikako da osmislis, mozda sad sa Sunjicem da se mozes osloniti na konkretnijeg defanzivca i upariti mu jos dvojicu po stranama koji ce trcati i pokrivati prostor wing bekova kad ovo krenu naprijed, u suprotnom moras pokusati 4312 gdje mozes lakse tokom utakmice transformisati 433 ili 4321 ovisno o rezultatu.

Naravno, nismo mi strucnjaci i sve ovo pisemo po nekom osobnom navodjenju i pogledu na igracki kadar i prethodne igre, ali ovo do sad ne ide pa ne ide. A kad ne ide onda se mora mijenjati.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

deantinho
Kontakt:

Post Postao/la deantinho » 17 nov 2024, 17:58

Nećete mi zamjeriti što ću i ja nešto prokomentarisati što se tiče vaše reprezentacije.

Meni se čini da je glavni uzrok velikog pada reprezentacije BiH jednostavno nedostatak kvaliteta. Ni u najavi nema ekstra talenata nivoa Spahića, Begovića, Pjanića, Džeka. Tome dodati promjene selektora na svakih pola godine i dese se katastrofe poput sinoćnje. Nije sramota da te trpaju Švabe, trpali su i veće, ali je sramota da igra ekipe bude identična već par godina. Staromodna. Pasivna.

Smjene generacije su ponekada nužnost, ali mi se čini da je Bih u tom kontekstu debelo podbacila.
Situacija neodoljivo podsjeća na ono što se dogodilo Bugarima.

GianlucaPagliuca71
Kontakt:

Post Postao/la GianlucaPagliuca71 » 17 nov 2024, 18:03

Gruzija, Slovenija, Kosovo, Albanija, Luksemburg i ostali pucaju od kvalitetnih igrača, pa urade nesto. Gruzija odlicna na euru, Slovenija na penale s Portugalcima, a pritom Šeško fuli zicer za prolazak.
Svi u napad jedan je Hase!
ZZ !

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.