Pretkvalifikacije za OI 2024

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

Federer17

Re: Pretkvalifikacije za OI 2024

Post Postao/la Federer17 » 14 avg 2023, 23:02

Atic - Musa - Lazic - Alibegovic - Garza

Ubijedjen sam da bi ovo bila nasa najbolja petorka. Nurkic je stetocina samo takva, od nerezonskih suteva za 3 do konstantnih ispada u odbrani i rupa koje direktno on pravi. U prevodu, duplo vise steti nego sto koristi. Musa je u odbrani teski propuh, ali si njega barem primoran istrpiti zbog napada u kojem bez njega nemas ni poena ni organizacije.

Garza bukvalno bude ugusen s 10 nekakvih centara u ekipi, lik nema prostora da se pozicionira i igra igru koju je navikao i koju itekako zna igrati. Nije ni odbrana toliko losa za ovaj nivo, nit Nurkic igra istu s druge strane. Druga stvar sto u svim tim postavama nemas ni Š od šutera, a ionako nemas vise od 4 trice po utakmici.

I svemu tome dodas KATASTROFALNO vodjenje od strane Bekira, ko god da se nalazi na parketu, ispadne ova smijurija koju smo veceras gledali.

Kamenjas vise nikad IN
Gegicu bih dao 7 min da odmori nekoga
Vrabac isto tako nekih 7min
Halilovic max 12min

NKSvatovacPoljice
Kontakt:

Post Postao/la NKSvatovacPoljice » 14 avg 2023, 23:04

Federer17 je napisao/la:
14 avg 2023, 23:02

Ubijedjen sam da bi ovo bila nasa najbolja petorka. Nurkic je stetocina samo takva, od nerezonskih suteva za 3 do konstantnih ispada u odbrani i rupa koje direktno on pravi. U prevodu, duplo vise steti nego sto koristi. Musa je u odbrani teski propuh, ali si njega barem primoran istrpiti zbog napada u kojem bez njega nemas ni poena ni organizacije.

Garza bukvalno bude ugusen s 10 nekakvih centara u ekipi, lik nema prostora da se pozicionira i igra igru koju je navikao i koju itekako zna igrati. Nije ni odbrana toliko losa za ovaj nivo, nit Nurkic igra istu s druge strane. Druga stvar sto u svim tim postavama nemas ni Š od šutera, a ionako nemas vise od 4 trice po utakmici.

I svemu tome dodas KATASTROFALNO vodjenje od strane Bekira, ko god da se nalazi na parketu, ispadne ova smijurija koju smo veceras gledali.

Kamenjas vise nikad IN
Halilovic max 12min
Ko je suter u ekipi? Mogu li play, bek i suter postici barem po 2-3 trojke po mecu, Allah ih nagradio...

Sarmica
Kontakt:

Post Postao/la Sarmica » 14 avg 2023, 23:04

Federer17 je napisao/la:
14 avg 2023, 23:02

Kamenjas vise nikad IN
Halilovic max 12min
To je ta petorka

Ghuraba

Post Postao/la Ghuraba » 14 avg 2023, 23:05

Jakobsen91 je napisao/la:
14 avg 2023, 22:50
Ghuraba je napisao/la:
14 avg 2023, 22:47
Sreca pa je na kraju poraz s jednocifrenom razlikom, jer sad ne zavisimo od Poljaka. Imam utisak da su to skontali tek na kraju, pa su se samo zadnje 3-4 minute poceli boriti.

JE LI SAD TESKO SHVATITI DA ALIBEGOVIC MORA IGRATI NA 4 PRIJE HALILOVICA?!
Jel ikako Bekir spojio Jusufa i Amara da budu zajedno na terenu u ove 2 utakmice. Ja koliko sam upratio nije, mada prvi mec i nisam nesto detaljno gledao, a i veceras sam imao momente koje sam preskocio. :D

Bas je misterija da najbolja petica i najbolja cetvorka ni minut ne provedu zajedno.
Nije. Ja sam to bar 3x napisao ovdje na forumu, kao najveci jadnik se nadao da ce ih konacno upariti. :mrgreen: Meni je Nurkic uzasan u oba pravca i donosi vise stete nego koristi. U napadu se seta van linije 6.75 i glumi sutercinu, a i u odbrani haman svaki njihov napad izlazi na preuzimanje (ne sjecam se da je ijednom zastitio obruc). Musa, Lazic i Alibegovic moraju biti dio 'glavne' petorke.

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 14 avg 2023, 23:07

Musa 9 suteva i 4 slobodna. Nista iritantnije nego kad je ovaj lik pasivan.

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 14 avg 2023, 23:10

Ali ovo nekontanje fazona turnirskih takmicenja i izbacivanje najjacih igraca u zadnjoj cetvtini na -20 je direktni i momentalni otkaz za Bekira i placena posljednja avionska karta na njegovo ime. Neka Firic vodi ovaj jad do kraja.

Jel moguce, iako sam se to pitao jedno 40x i razbijao glavu citavu 4/4, da niko od ovih ljudi (ukljucujuci i igrace koji su lagano sjedili na klupi) to nije imao u glavi?

NKSvatovacPoljice
Kontakt:

Post Postao/la NKSvatovacPoljice » 14 avg 2023, 23:11

slika

Sta je htio da kaze? Da se jos jace brukaju ili?

Sarmica
Kontakt:

Post Postao/la Sarmica » 14 avg 2023, 23:12

Što se tiče Juke, već sam tokom utakmice sa Portugalom napisao da od njega ima više štete nego koristi. Lik nikako da izađe iz te neke nadmenosti. Napuhan je do bola.

MerciBien
Kontakt:

Post Postao/la MerciBien » 14 avg 2023, 23:16

Admir_Sa je napisao/la:
14 avg 2023, 23:00
Ako poljaci uzmu Portugal koliki nam poraz odgovara od mađarske, najprije će biti taj scenario :)
U tom slucaju bi se zatvorio krug Portugal - BiH - Madjarska. Portugal je vec odigrao oba meca sa protivnicima i ima kos razliku +3. U slucaju da izgubimo, to bi smjelo biti do 5 razlike (mi bi tada imali +4, Portugal vec spomenutih +3, Madjarska bi bila na -7). Madjarima je jedina sansa za prolaz pobjeda od najmanje 15 razlike nad nama, uz poraz Portugala nad Poljskom

<3 LiMes <3
Kontakt:

Post Postao/la <3 LiMes <3 » 14 avg 2023, 23:17

Ne znam zasto se ranije nije pricalo o Halilovicevoj odbrani, propuh kakvog nema, u svakoj pick and roll igri covjek odleti u prazno, preuzimanje igraca za njega je teska muka. Nurkic je fkt danas bio teska stetocina, ispucavanje trica u momentima kad se lomi utakmica, bezobrazluk. Musa kao i u Realu, kad se lomi skriva se ispod tribine, jel to sampionski duh. Atic i Vrabac nemaju sta raditi vise u ovom rosteru, itekako ogroman deficit u inteligenciji, pucas trice rafalski, a bunar ne mozes da pogodis, nek mi neko objasni. Trenercina nasa Aziz El Bekir, mag trenerskog posla, ko nas je kleo nije dangubio.
<3 NK Čelik <3 Manchester United <3 LA Lakers <3
Eric Cantona: "Falcao sada može na miru da umre, sretan jer je stigao na sam vrh fudbala. Poslije Uniteda postoji samo nizbrdica".

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 14 avg 2023, 23:19

Poraz nikakvo čudo. Pogotovo u kosarci gdje je uvijek neka drama. Vjerovatno prolazimo grupu, ali necemo osvojiti ovaj turnir i ako smo kao neki favoriti.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 14 avg 2023, 23:29

Imaš odlične visoke igrace a samo šutiramo trojke, jednostavno mi nemamo discipline, igraci rade šta hoce. Nema od ovog nista

CAZIN
Kontakt:

Post Postao/la CAZIN » 14 avg 2023, 23:32

Atica istrpit samo jer nemamo nrkog boljeg za play-a. Lazic odigrao najbolje po meni uz Alibegovica. Nadam se da Aziz konta sad da treba koristit Amara na 4.

Sarmica
Kontakt:

Post Postao/la Sarmica » 14 avg 2023, 23:33

Panjina zove ovog Delalića iz Igokea,a ne zove Amsala. Čeka da napuni 30 pa da ga se zovne. Kad će ta djeca igrati i kaliti se ako ne sada.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 14 avg 2023, 23:33

Al dodjes sa vjerovatno najjacim sastavom, bez playmakera... Jos svakom protivniku fali sigurno po 3 igraca i odigraju ko qurcina. Da se mene pita ja Nurkica ne bi vise ni zvao. Nema od njega nikakve koristi. Glumi nesto, ispucava se bezveze. Necu da krivim ove kao Vrabac, Gegic i ostali jer oni ne mogu bolje.

Ovaj krmak moze, ali nece. Sad ide njegov komentar kako smo odlicno odigrali s obzirom na uslove i slicne stvari. Pisam se na NBA kad ovakvi ko on mogu da igraju. Ne zvat ga vise nikako, ima mali Garza. Vec sad je dokazao da moze biti 150 puta korisniji od Nurkica.

Kad se treba zaliti i prepucavati po FB i medijima, tu je prvi, a kad treba reprezentaciju povuci jer se to od tebe ocekuje zato sto igras u NBA i jer si "najbolji" od ovih svih ti odigras preko qurca svaki put i ispoljavas frustracije bacanjem debilnih trica koje ne znas uopste sutati jer u NBA lizes guz.icu Lillardu i ne smijes mrdnuti ispod kosa.

Za trenera je vise suvisno ista govoriti. Poljska u prvih par minuta ispunila bonus, a kloc ne govori da idu na faul :rol:
Zadnja izmjena: DamirT, dana/u 14 avg 2023, 23:36, ukupno mijenjano 1 put.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

<3 LiMes <3
Kontakt:

Post Postao/la <3 LiMes <3 » 14 avg 2023, 23:34

bordobijeli je napisao/la:
14 avg 2023, 23:29
Imaš odlične visoke igrace a samo šutiramo trojke, jednostavno mi nemamo discipline, igraci rade šta hoce. Nema od ovog nista
Bas tako, dobar trener bi unistio Poljsku, spustao konstantno loptu u reket, napucao ih licnim i poslije lagano privodio tekmu, al to treba Azizu nacrtati.
<3 NK Čelik <3 Manchester United <3 LA Lakers <3
Eric Cantona: "Falcao sada može na miru da umre, sretan jer je stigao na sam vrh fudbala. Poslije Uniteda postoji samo nizbrdica".

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 14 avg 2023, 23:44

A realno svi nasi protivnici znaju da smo karnishi na sutu za tri,svi nam napune reket pa ti pogodi ako mozes,nije lako gurati loptu konstantno u reket kada se tako nakrca.Tu se zacas lopta izgubi,a jos mi nikakvog playa nemamo koji bi to mogao provuci.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

Jakobsen91
Kontakt:

Post Postao/la Jakobsen91 » 14 avg 2023, 23:47

Daleko su nas bolje skautirali, jbt Vrabac prvi napad udje i odmah prepoznaju, ostave ga samog u dvorani da sutira, a oko ostalih se skupe. Mada su i Gegic i Atic cesto bili sami. Tukli su da valja, ali domaci teren i za ocekivati je da ga ovako koriste.

Ako nesto ima pozitivno to je onih 5 min u 3/4, nije Jusuf sutirao trojke, daleko pametnije je igrao i brzo smo napravili prikljucak. Takav Jusuf nam je neophodan. Ali onda ga Bekir izvede i raspad sistema. Mada pitanje da li je Jusuf fizicki spreman da igra u kontinuitetu 8-10 minuta.

Atic, Musa, Lazic, Amar i Jusuf ta petorka po meni mora iznijeti preostale utakmice (nadam se jos 3). Garza moze uletit na visoke pozicije 20-25 min, Miki 10-15 max, a ova trojica nek ginu koliko mogu, Gegica da pomogne 15-tak minuta. Ostalo nek krpe kako znaju. :D

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 14 avg 2023, 23:52

Ma meni nije realno da covjek ne moze rasporediti minutazu da ljudi igraju na svojim najprirodnijim pozicijama. Bez ikakvog pametovanja i ispadanja smijesnim na terenu.

Nurkic sam 20min +5min s Garzom
Garza sam 20min +5min s Nurkicem (u zavisnosti od postavke protivnika)

Alibegovic 20min na cetvorci
Halilovic 15min na 4 (uglavnom na terenu s Garzom)

Lazic 20+min, Vrabac 7min, Alibegovic 5min + Musa-Gegic ostatak na trici

1-2 Musa-Atic po 30min barem, i ostalo rasporedi na Gegica-Vrabca

Drugacije, nemas ti sta traziti ni protiv Moldavije.

Forsirati ekipu koja u vidu Alibegovica, Lazica, Muse, Atica i Garze barem nesto od suteva za 3 moze pogoditi, i da 3/5 njih uvijek bude na parketu. Narediti im da svaki otvoreni sut mora biti ispaljen na kos, a ne Atic i Lazic nesto pametuju kad budu sami i onda se iz tezih pozicija svakako promasuje. Tesko je povjerovati da lik na terenu zajedno drzi Gegic-Halilovic-Kamenjas (moguce u jednom momentu i Vrabac), koji da ih same u dvorani ostavis nece pogoditi 10 trica na 50 suteva.

GIBRA
Kontakt:

Post Postao/la GIBRA » 14 avg 2023, 23:55

Dobro protiv dobrih,loše protiv loših.

Nešto sasvim notmalno za nas i naš mentalitet
SCUDETTI 38X 🏆
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆

FK ŽELJEZNIČAR 💙

"No Mikey,no no Mikey,that was so no right "

SUPER MAX 🧡

allegri OUT

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: CAGarfia, Nemanja86 i 22 gosta.