2015/2016 NBA Sezona
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
- JoseMourinho
- Kontakt:
Re: 2015/2016 NBA Sezona
Opet pitam po treći put na osnovu CINJENICA KOJE SI IZNIO, da li se slazes i ostajes pri tome da je Zaza bolji igrač od Howarda?
Posto voliš "potkrijepiti" to "činjenicama" na osnovu toga je i ovo onda istina?
Ili ne?
Posto voliš "potkrijepiti" to "činjenicama" na osnovu toga je i ovo onda istina?
Ili ne?
Ne znam koja je svrha ove rasprave.zelite li da kazete da je leonard drugi igrac lige iza lebrona?!
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Nema veze,ponovicu,jer imam uporiste,za razliku od tebe koji ima samo svoje misljenje.Kad se na pomenutu statistiku DODA talenat,godine , razvoj kroz svaku sezonu,te pojedinacne i timske nagrade x igraca( u ovom slucaju Leonarda),dobije se da li neko moze biti top 10 igrac ili ne.JoseMourinho je napisao/la:Opet pitam po treći put na osnovu CINJENICA KOJE SI IZNIO, da li se slazes i ostajes pri tome da je Zaza bolji igrač od Howarda?
Ili ne?
Ovo sam ti napisao kad smo se tada rapravljali,ali ocigledno volis izvuci samo ono sto tebi odgovara.Dakle,NA POMENUTU STATISTIKU TADA,mora se dodati i ovo,tako da je i laiku(da ne kazem kakvu tezu rijec) jasno da Zaza ne spada u tu kategoriju,ali izvlacis djelice i pokusavas ispasti pametan na silu. Pozdrav
Zadnja izmjena: NEZALAGANJE, dana/u 05 nov 2015, 01:09, ukupno mijenjano 2 puta.
Pa PF je, i da prva opcija, i ekipu uveo u PO, sam si sebi odgovorio. Normalno da se moze poredit sa Blakeom i Aldridgeom jer je taj level. Momak je u 21-oj godini zivota postavio PER od 30.NEZALAGANJE je napisao/la:Znate sto je jos najbolji dio ove nase rasprave Leonard-KD? Takodje pokazuje koliko je 90% vas ovdje licemjerno,a tek sad mi to pade na pamet.Uzimate npr. da je AD vec sada najbolji PF lige,a ako cemo iskreno,on to jos uvijek nije,a posebno to nije po parametrima koje primjenjujete u raspravi KD-KL.Covjek nema ni kreaciju za druge,niti moze sam sebi da iskreira sut ,jer nema jos uvijek svoj go-to potez.Sve sto ima je nevjerovatan potencijal,godine ispred sebe,fantasticnu odbranu i cinjenicu da je prva opcija svoje ekipe vec 2 god pa su tu i poeni.Ofanzivno nije bolji ni od LMA,ni od Griffina,ali gle cuda oni ne igraju tako dobru odbranu kao on,pa je AD bolji kao "kompletan paket".Hmmm na koga li me to podsjeca? Mozda na momka koji je u slicnoj situaciji,a vec je korak ispred u razvoju s obzirom da ima i go-to potez tj.mogucnost kreiranja sopstvenog suta.Eh,kako fino nadodjoh...
P.S.The list of players to garner first-place votes in last season’s Defensive Player of the Year voting and average better than 20 points was one name: New Orleans’ Anthony Davis.
Leonard has a chance to join him this season.![]()
![]()
Da je Klay razina Hardena, svako bi pomeno da je Klay jaci u odbrani, al' medjutim nije ta razina pa je i ne bitno
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Nije li stiuacija slicna sa Kawhiem?Samo to mi odgovori,ostalo me ne zanima. Zbog cega ovog ne mozemo onda porediti sa KD-om na osnovu istih parametara?Znamo zbog cega Kawhi nije mogao biti prva opcija svoje ekipe od starta,ali prosle sezone je bio i rezultat je pokazao,kao sto nagovjestava pocetak ove.alemsa je napisao/la:Pa PF je, i da prva opcija, i ekipu uveo u PO, sam si sebi odgovorio. Normalno da se moze poredit sa Blakeom i Aldridgeom jer je taj level. Momak je u 21-oj godini zivota postavio PER od 30.NEZALAGANJE je napisao/la:Znate sto je jos najbolji dio ove nase rasprave Leonard-KD? Takodje pokazuje koliko je 90% vas ovdje licemjerno,a tek sad mi to pade na pamet.Uzimate npr. da je AD vec sada najbolji PF lige,a ako cemo iskreno,on to jos uvijek nije,a posebno to nije po parametrima koje primjenjujete u raspravi KD-KL.Covjek nema ni kreaciju za druge,niti moze sam sebi da iskreira sut ,jer nema jos uvijek svoj go-to potez.Sve sto ima je nevjerovatan potencijal,godine ispred sebe,fantasticnu odbranu i cinjenicu da je prva opcija svoje ekipe vec 2 god pa su tu i poeni.Ofanzivno nije bolji ni od LMA,ni od Griffina,ali gle cuda oni ne igraju tako dobru odbranu kao on,pa je AD bolji kao "kompletan paket".Hmmm na koga li me to podsjeca? Mozda na momka koji je u slicnoj situaciji,a vec je korak ispred u razvoju s obzirom da ima i go-to potez tj.mogucnost kreiranja sopstvenog suta.Eh,kako fino nadodjoh...
P.S.The list of players to garner first-place votes in last season’s Defensive Player of the Year voting and average better than 20 points was one name: New Orleans’ Anthony Davis.
![]()
Pa ono, Aldridge i Griffin su igrali NBA finale, uzeli MVP, Scoring champ titulu pa ih ne mozemo svesti u rang s Davisom. Jak primjer nema sta.
Philly vs Everybody
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
Odgovorio sam ti u dodatku tog posta, da je Klay razina Hardena, svako bi pomeno da je Klay jaci u odbrani, medjutim njje, tako da ne pije vode. Tako ti isto Kawhi nije razina Duranta. Ali ok, tebi jeste i to je tvoje misljenje, koje ti niko nece promjenit, jer to 20, 10 > Durantovih 30, 5 si rekao prosle i godine i nista ti se promjenilo nije, tako da mlatimo praznu slamu jaraNEZALAGANJE je napisao/la:Nije li stiuacija slicna sa Kawhiem?Samo to mi odgovori,ostalo me ne zanima. Zbog cega ovog ne mozemo onda porediti sa KD-om na osnovu istih parametara?Znamo zbog cega Kawhi nije mogao biti prva opcija svoje ekipe od starta,ali prosle sezone je bio i rezultat je pokazao,kao sto nagovjestava pocetak ove.alemsa je napisao/la:Pa PF je, i da prva opcija, i ekipu uveo u PO, sam si sebi odgovorio. Normalno da se moze poredit sa Blakeom i Aldridgeom jer je taj level. Momak je u 21-oj godini zivota postavio PER od 30.NEZALAGANJE je napisao/la:Znate sto je jos najbolji dio ove nase rasprave Leonard-KD? Takodje pokazuje koliko je 90% vas ovdje licemjerno,a tek sad mi to pade na pamet.Uzimate npr. da je AD vec sada najbolji PF lige,a ako cemo iskreno,on to jos uvijek nije,a posebno to nije po parametrima koje primjenjujete u raspravi KD-KL.Covjek nema ni kreaciju za druge,niti moze sam sebi da iskreira sut ,jer nema jos uvijek svoj go-to potez.Sve sto ima je nevjerovatan potencijal,godine ispred sebe,fantasticnu odbranu i cinjenicu da je prva opcija svoje ekipe vec 2 god pa su tu i poeni.Ofanzivno nije bolji ni od LMA,ni od Griffina,ali gle cuda oni ne igraju tako dobru odbranu kao on,pa je AD bolji kao "kompletan paket".Hmmm na koga li me to podsjeca? Mozda na momka koji je u slicnoj situaciji,a vec je korak ispred u razvoju s obzirom da ima i go-to potez tj.mogucnost kreiranja sopstvenog suta.Eh,kako fino nadodjoh...
![]()
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Ne i citaj pazljivo,ako mislis da se ukljucujes u raspravu.Leonard jos uvijek nije ni sama krema lige.Sve sto govorim je da ce,ako nastavi da se razvija ovako kako je krenuo, vrlo brzo biti sama krema i on i da mu niko od danasnjih igraca,sem Lebrona (jer se radi o jednom od najboljih ikada) nece biti nedostizan...Ne u postizanju poena,vec uticaju na terenu na svoj jedinstven nacin.O tome i Pop govori.Olympique je napisao/la:Ne znam koja je svrha ove rasprave.zelite li da kazete da je leonard drugi igrac lige iza lebrona?!
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Pa ono Leonard je 2 puta bio u finalu,osvojio titulu,bio MVP finala,ima DPOY pa ne moze u raspravu s Durantom!! Ne kontam ti poentu,pricamo o igracima i njihovim vjestinama,a ne o individualnim dostignucima.Opet kazem,po parametrima koje primjenjujete u raspravi KD-KL,Davis nije ni blizu igrac Aldridgea i Griffina.I to je fakt.Ali ga uzimamo kao boljeg od ovih zbog onog sto sam naveo.A ja cak i ne uzimam Kawhia kao boljeg od Duranta,jos uvijek!Nije li to licemjerstvo?Clutch je napisao/la:Pa ono, Aldridge i Griffin su igrali NBA finale, uzeli MVP, Scoring champ titulu pa ih ne mozemo svesti u rang s Davisom. Jak primjer nema sta.
Pomenuti je u svojoj najboljoj sezoni stavljao 21 poen na 42% iz igre uz 3 asista i 3 izgubljene(jos bi rekao na istoku da sam zloban).Kobe Bryant je napisao/la:a u napadu je misaona imenica za njega
Istina za volju Khawi tek treba komletirati sezonu bez povreda al njegova ce biti bez dileme efikasnija.Tako da to oko misaone imenice u napadu moze samo biti dokaz da nisi gledao Khawia od kako se vratio nakon povreda krajem prosle sezone ili na pocetku ove.Isto vazi za onog sto rece da je bara bara sa Carmelom , moze biti ako se ne gledaju utakmice.Nekima je Brayant jos uvijek koristan igrac,casual fans.
Necu i ne mogu ga stavit u ravnu sa Durantom koji je svojevrsno cudo i potencijal za all time velikana.
Al osporavati 20-10(50%FG)/najbolja odbrana na perimetru (brojke to mogu potvrdit od onih grubih preko naprednih , al i sama cinjenica gledanja tekmi)je podjednako smijesna.Uzorak je mali svakako al posto igra samo 32 minute niko ne moze tvrdit da nece biti i bolji(mislim relativno manji broj minuta nego ostale glavne face).Zach Lowe i mnogi pametniji ljudi od nas su ga vec prosle sezone smatrali top 10 igracem lige,ove je napravio dodatni korak naprijed,mozda dva.Ne vrijedi vise ni alemova pricusa "lako kad nije prva opcija kad ga ne cuvaju najbolji",Khawi je prva opcija u napadu sa najvise USG%,najvise suteva i sve cesce bude udvajan.
Uzet cu za pravo da se slozim sa strucnjacima preko bare koji Khawia smatraju top 10 igracem(mogucnost cuvati svaku noc najboljeg protivnickog igraca igrajuci bilo koju poziciju na perimetru uz ovakvu,bar do sada napadacku produkciju je minimum toga).Kao i cinjenicu da je uz Davisa najmladji na toj listi(mojoj i od zacha lowa i mnogih drugih , njega fakat cijenim pa ga spominjem).
Mislim da mu poredjenje sa Durantom steti jedino,treba prvo kompletirati full sezonu bez povreda.
Ako to uradi bit ce all star bez dileme,medju tri kandidata za DPOY i vidjet cemo samo koliko visoko na listi za MVP-(rekao bi medju 10 jel)a onda nek ga ljudi zovu star,superstar nije ni bitno jer njegov nivo korisnosti je u samom vrhu lige.
Plaho ste nervozni ljudi , proslo tek 10 dana basketa.
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.
Zasto niko nema odgovor za ovo?Greivis je napisao/la:28 Oktobar 2015te godine. Direktan duel Leonard-Durant. Statistika:
Kawhi Leonard 32p 8s 0a 3u 2b
Kevin Durant 22p 6s 0a 0u 0b
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant
3. LeBron James
12. Kobe Bryant
@raule
To bi ti pilo vode da nije dosao Aldridge, Aldridge cim se uklopi ide na svoje/prva opcija. On da je htio biti druga treca opcija otiso bi negdje drugo
Ja sam ti mnogo prine playoffa rekao da ce Aldridge u Spurse btw
To bi ti pilo vode da nije dosao Aldridge, Aldridge cim se uklopi ide na svoje/prva opcija. On da je htio biti druga treca opcija otiso bi negdje drugo
Ja sam ti mnogo prine playoffa rekao da ce Aldridge u Spurse btw
Zadnja izmjena: alemsa, dana/u 05 nov 2015, 01:11, ukupno mijenjano 1 put.
Ti mozes predvidjat buducnost , ja ti kazem kako jest.alemsa je napisao/la:@raule
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Pusti ti meni SBKBB price.Cinjenica je da je vec prosle sezone bio prva napadacka opcija,a da je i ove poceo tako.Uostalom i da Aldridge bude prva nece biti daleko,nego bas nesto kao u OKC-u.alemsa je napisao/la:To bi ti pilo vode da nije dosao Aldridge, Aldridge cim se uklopi ide na svoje/prva opcija. On da je htio biti druga treca opcija otiso bi negdje drugo
Eh predvidjat budocnost, eh @raule, haj makar ti si realan, ne drpi, kad znas i sam
Znam da definitivno prva opcija nece odskakati previse od druge u Spursima,ma ko to bio do kraja sezone.alemsa je napisao/la:Eh predvidjat budocnost, eh @raule, haj makar ti si realan, ne drpi, kad znas i sam
Pa ima tu sistem svoje, no vidjet cemo malo FGA i poene kontas, zavisno koliko se brzo uklopiRaul_64 je napisao/la:Znam da definitivno prva opcija nece odskakati previse od druge u Spursima,ma ko to bio do kraja sezone.alemsa je napisao/la:Eh predvidjat budocnost, eh @raule, haj makar ti si realan, ne drpi, kad znas i sam
- invincible1921
- Kontakt:
Pa ovdje pola foruma misli da lebron nije prviOlympique je napisao/la:Ne znam koja je svrha ove rasprave.zelite li da kazete da je leonard drugi igrac lige iza lebrona?!
=\_1921_/=
- akisarajevo92
- Kontakt:
jedine dvije utakmice koje vrijedi pogledati do vikenda GSW vs LAC i CHI vs OKC
Don't believe the hype.
Osim ako Bullsi ne zaborave da nije allstar tekmaakisarajevo92 je napisao/la:jedine dvije utakmice koje vrijedi pogledati do vikenda GSW vs LAC i CHI vs OKC
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.