FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

NAJGORA_BAGRA
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la NAJGORA_BAGRA » 21 mar 2016, 13:04

Biban25 je napisao/la:Fino Azmir reče: Ja ću uložiti 50 miliona u stadion ukoliko Grad ne može da prati naš rad i nije u mogućnosti da izgradi isti. Ta cifra i nije daleko od istine, pa sama nezavršena sjeverna tribina je koštala preko 4 miliona do sada. Za te pare se može izgraditi stadion 4 kategorije od nekih 25,000 mjesta sa svim sadržajima.

Jasmin ništa novo nije rekao, pomaže klub koliko mu je dozvoljeno, ne zna da li će se kandidovati za gradonačelnika, od malena je uz klub, itd.
Hoce se kandidovati i mislim da su mu ovo najlaksi bodovi koje moze osvojiti. Kad pogledas prezentovanu maketu stadiona koja kosta oko 20 miliona KM, za tih 50 miliona KM dobit cemo 200 % vise od tog.

Da mi je neko pricao prije 3-4 godine da cemo dobiti ovo sve, tacno bi ga na psihijatriju poslao.

kadtrebaglasan
Kontakt:

Post Postao/la kadtrebaglasan » 21 mar 2016, 13:41

Ako se ne varam grad je preuzeo stadion jer klub više nije bio u mogućnosti da ga održava vlastitim sredstvima .U tom trenutku je to izgledalo kao solidna pomoć za klub, da se rastereti finansijski . I kada je osmišljen projekat novog stadiona od strane grada, i započeta gradnja sjevera to je bila samo dnevno-politička propaganda .Uz grad nije htio niko normalan da se uključi u sufinansiranje u zamjenu za poslovne prostore ili neku koncesiju vezanu za stadion i to iz više razloga. Prvi je bio to što je Sloboda tada kao fudbalski klub i brend spala na niske grane i ogrezla u lopovluku , a jaka Sloboda bi bila jedini lajt motiv da moderan ,nov stadion ima smisla za ulagače. Drugo , isto tako bitno, je uobičajena pohlepa ljudi koji odlučuju, pa su potencijalni ulagači odbijani u startu zbog nerealnih uslova koje im je grad postavljao da bi ušli u tal za gradnju . To najbolje pokazuje napuhana cijena sjevera od ,kako oni kažu četiri miliona , te vrijeme koje im je bilo potrebno da ga izgrade , a i to ne do kraja i kako treba. Sad će opet biti problem sa tom pohlepom, i imt relacijama , a da ne spominjem birokratsku zavrzlamu oko ukidanja javne ustanove i prebacivanja imovine ponovo na klub. Sad stadion ima smisla za ulagače, Sloboda je jaka ,ali ljudi koji o tome odlučuju ispadaju iz kombinacija za kupljenje kajmaka i nije im više interesantno da se bave time. Kad nema sive love, za njih je najbolja opcija status quo ,dok se sve ne raspadne samo od sebe i riješi ih briga. Ne treba se nadati da će se pojaviti neočekivana sila i riješiti sve , glatko i jednostavno .Ipak mi u Bosni živimo .

Tuzlak04
Kontakt:

Post Postao/la Tuzlak04 » 21 mar 2016, 13:48

NYKnicks Fan je napisao/la:
club21 je napisao/la:Da li ćete moći igrati evropu na Tušnju, definitivno ćete izboriti sobzirom kako igrate. Razmišlja li se o tome i da li se radi šta po tom. Ev željo je krenuo punom parom mislim da bi i vi trebali osim ako stadion ispunjava uslove. Ili možda čekate potpisivanje reprograma nešto se to odužilo ?
Bice potpisan reprogram do kraja prvenstva 100%. :thumbup:
Na Tušnju ce se tesko igrati Europa, dajem 25% tome. Prije cemo na Bilinom polju igrati :thumbup:
Istocna tribina bi trebala biti gotova do kraja ove godine. :thumbup:
.. Imamović prošle sedmice reče, da će do kraja godine početi prva faza gradnje Istočne tribine . . .kakva gotova tribina do kraja godine :mrgreen:

fukaratz
Kontakt:

Post Postao/la fukaratz » 21 mar 2016, 13:51

momci od srijede do subote u etno selu idu na regeneraciju, a nakon toga od utorka iduce sedmice pa sve do utakmice sa Velezom boravimo u Medjugorju :!: odlican potez kluba jer ce momci imati 5 dana da se naviknu na Hercegovinu i bit ce postedjeni puta, hvala Azmiru :bow:
Sloboda Tuzla

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 21 mar 2016, 14:01

fukaratz je napisao/la:momci od srijede do subote u etno selu idu na regeneraciju, a nakon toga od utorka iduce sedmice pa sve do utakmice sa Velezom boravimo u Medjugorju :!: odlican potez kluba jer ce momci imati 5 dana da se naviknu na Hercegovinu i bit ce postedjeni puta, hvala Azmiru :bow:
Tako to rade ozbiljni klubovi
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

SOLINA
Kontakt:

Post Postao/la SOLINA » 21 mar 2016, 14:07

Na osam stadiona bilo je ukupno 16.950 gledalaca. Utakmica u gradu soli bila je najposjećenija u ovom kolu. Duel starih sportskih rivala na Tušnju posmatralo je 8.000 navijača, dok je na sedam ostalih utakmica bilo ukupno 8.950 gledalaca. :bih:
Solina navija za Slobodu!

xeksor
Kontakt:

Post Postao/la xeksor » 21 mar 2016, 14:14

kadtrebaglasan je napisao/la:Ako se ne varam grad je preuzeo stadion jer klub više nije bio u mogućnosti da ga održava vlastitim sredstvima .U tom trenutku je to izgledalo kao solidna pomoć za klub, da se rastereti finansijski . I kada je osmišljen projekat novog stadiona od strane grada, i započeta gradnja sjevera to je bila samo dnevno-politička propaganda .Uz grad nije htio niko normalan da se uključi u sufinansiranje u zamjenu za poslovne prostore ili neku koncesiju vezanu za stadion i to iz više razloga. Prvi je bio to što je Sloboda tada kao fudbalski klub i brend spala na niske grane i ogrezla u lopovluku , a jaka Sloboda bi bila jedini lajt motiv da moderan ,nov stadion ima smisla za ulagače. Drugo , isto tako bitno, je uobičajena pohlepa ljudi koji odlučuju, pa su potencijalni ulagači odbijani u startu zbog nerealnih uslova koje im je grad postavljao da bi ušli u tal za gradnju . To najbolje pokazuje napuhana cijena sjevera od ,kako oni kažu četiri miliona , te vrijeme koje im je bilo potrebno da ga izgrade , a i to ne do kraja i kako treba. Sad će opet biti problem sa tom pohlepom, i imt relacijama , a da ne spominjem birokratsku zavrzlamu oko ukidanja javne ustanove i prebacivanja imovine ponovo na klub. Sad stadion ima smisla za ulagače, Sloboda je jaka ,ali ljudi koji o tome odlučuju ispadaju iz kombinacija za kupljenje kajmaka i nije im više interesantno da se bave time. Kad nema sive love, za njih je najbolja opcija status quo ,dok se sve ne raspadne samo od sebe i riješi ih briga. Ne treba se nadati da će se pojaviti neočekivana sila i riješiti sve , glatko i jednostavno .Ipak mi u Bosni živimo .
Malo se varas. Grad je iskljizio stadion sa FK Slobode, jer tadasnji predsjednik i svita oko njega koja je Zaduzila slobodu i srozala na tako niske grane je bila planirala da preko sudskih presuda dobiju stadion i pomoćni stadion , i onda ga vjerovatno piravnaju i prave zgrade itd. Tada se stadion isknjizio iz slobode a dotični su napustili slobodu. Azmir je više puta rekao da neželi da je privatizira, a ako ga grad nemože pratit a realno je da nemože nek uknjiže stadion na Slobodu i Tuzla će dobit Moderan Objekat sportski a i klub vjerovatno ako upravljačke ili suvlasništvo prebace na njega ili koga još što je i realno ako čojek tolike pare daje. I ništa to nije loše. Tan je za sarajevo potrošio koliko i Azmira za slobodu, samo što tan perspektivne igrace prodaje ili ih upućuje da igraju u svoje klubove u belgiju i Britaniju.

NAJGORA_BAGRA
Kontakt:

Post Postao/la NAJGORA_BAGRA » 21 mar 2016, 14:15

Mora se spomenuti i da je ovo bio 99. po redu okrsaj Slobode i Zelje.

sviunapad1010
Kontakt:

Post Postao/la sviunapad1010 » 21 mar 2016, 14:23

NAJGORA_BAGRA je napisao/la:Ma dobit cemo sve ove godine. Vi zaboravili da su izbori :mrgreen:
Dobiti ćemo lafinu, a ako od obećanog bude 10% dobro je
Samo Tuzla je pjesme pjevala kontra ustaša, kontra četnika, kontra sda, nacionalista...

emirzlaTu
Kontakt:

Post Postao/la emirzlaTu » 21 mar 2016, 14:29

Da se hoce pocet taj istok pravit,nasi da naprave akciju ko Zeljo(stolice)da vidim samo nasu ljubav prema Slobodi.
20 godina se borimo za goli opstanak,sivilo,lopovluk i ne znam ti sta ne!!!I sad hocete titule,stadion,uredjen klub....
Sabura ljudi...

Uskoro Slobodin fan shop u centru grada(nemojte ovde palamudit kad se otvori...skupo ovo,ono...)
Zlatan Nalić sin tuzlanski

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 21 mar 2016, 14:34

Evo sad i teorije kako se htio stadion sa tribinama poravnat i praviti kompleks SPO-a, leleee.
A moju zgradu iza pomocnog htjeli pretvoriti u penthouse, tako ja cuo. :lol:

Emire - vala jeste skupo, vec unapred znamo. :mrgreen: Jos ako ne osvojimo titulu/kup i ne pojacamo se, izgradimo stadion, ne prodjemo barem 2 pretkola u Evropi, odmah zatvaraj fan shop i tacka.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

solinas
Kontakt:

Post Postao/la solinas » 21 mar 2016, 14:49

Velez-Sloboda 3 boda
Sloboda-Mladost 3 boda
Sloboda-Siroki 1 bod
Olimpic-Sloboda 0 bodova
Sloboda-Drina 3 boda
Travnik-Sloboda 1 bod
Sloboda-Sarajevo 3 boda
Zrinjski-Sloboda 0 bodova

ukupno 14 bodova + 47----- 61 bod

Slavija-Zrinjski 1 bod :!:
Zrinjski-Borac 3 boda
Radnik-Zrinjski 1 bod :!:
Zrinjski-Vitez 3 boda
Zeljo-Zrinjski 0 bodova
Zrinjski-Velez 3 boda
Mladost-Zrinjski 1 bod :!:
Zrinjski-Sloboda 3 boda :!:

ukupno 15 bodova + 47 -----------------62 boda

isao sam maksimalno objektivno zaista i po mojoj racunici tako je kako je....utakmice koje sam stavio pod uzvicnik mogu otici u oba smjera,i bice zanimljivo vidjeti kako ce zavrsiti...kako god okrenes mi cemo kiksati sigurno do kraja,znaci titula se rjesava u Mostaru..... :damn:
jedino da neko od navedenih da 200 posto i nokautira Zrinjski..... :pray:
ili das mi slavimo u travniku i protiv sirokog......bice zanimljivo do kraja a stavio sam poraz protiv olimpika jer kiksacemo negdje pa eto vidicemo.

isao sam na opciju da vidim kako bi mogli u Mostar rastereceno.....tesko.....osim da slavimo 7 puta uzastopno :D
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".

"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.

fukaratz
Kontakt:

Post Postao/la fukaratz » 21 mar 2016, 14:52

dragi solinas ako je to objektivno onda jbg :urnebes: sto ne bi mogli na Otoci uzeti bod ako ne i sva tri, ako je Vitez mogao sa dva iskljucena igraca, ili u Travniku uzeti tricu ekipi koja je vec ispala :facepalm: nezahvalno je bilo sta unaprijed prognozirati, idemo utakmicu po utakmicu uz maksimalnu podrsku igracima i strucnom stabu :kafa:
Sloboda Tuzla

solinas
Kontakt:

Post Postao/la solinas » 21 mar 2016, 14:56

fukaratz je napisao/la:dragi solinas ako je to objektivno onda jbg :urnebes: sto ne bi mogli na Otoci uzeti bod ako ne i sva tri, ako je Vitez mogao sa dva iskljucena igraca, ili u Travniku uzeti tricu ekipi koja je vec ispala :facepalm: nezahvalno je bilo sta unaprijed prognozirati, idemo utakmicu po utakmicu uz maksimalnu podrsku igracima i strucnom stabu :kafa:
pa jasta je nego objektivno....prosuli smo vec bodova silu takvim razmisljanjem a sto nebi mogli,ma lako cemo....zapamti da ce nas travnik polomiti gore..a olimpic je posebna prica taj se naguzi samo zna se kome....
dolazi ti i kup pa sam vise zbog fola umora ili nepredvidjenih stvari stavio x na siroki...uostalom milion je kombinacija moze i slavija sada pobjediti,a mozda i svinje uzmu 3 boda....nije u tome poenta...
ako hocemo titulu moramo dobiti sve prije zrinjskog....a tesko bogami..
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".

"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.

NYKnicks Fan
Kontakt:

Post Postao/la NYKnicks Fan » 21 mar 2016, 15:00

Pa Siroki kuci nije dobio Celik, a mi da ga ne dobijemo kuci e jbg... manite se ovih prognoza... :thumbup:

Travnik ce ispasti iz Lige do nas :thumbup:

Olimpic jucer ih Vitez sa dva igraca manje zadrzi na 0-0 :thumbup:

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 21 mar 2016, 15:02

opusteno, biti ce jos kikseva, kako Slobode, tako i Zrinje, ali titula dolazi u Tuzlu!

jedno je pravit' kalkulacije, a drugo je ono sto ce se desit' na terenu, mozda uzmemo bodove tamo gdje mislimo da cemo mozda kiksat', a mozda kiksamo tamo gdje mislimo da cemo pobjedit', isti slucaj je i sa Zrinjom, apsolutno je sve moguce, kiksu protivnika se treba nadat' svako kolo, bez obzira na kvalitet protivnika, jer ovo je Premijer Liga Bosne i Hercegovine, ne postoji apsolutno dominantna ekipa pa da racuna na sve pobjede ;)

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 21 mar 2016, 15:14

fukaratz je napisao/la:dragi solinas ako je to objektivno onda jbg :urnebes: sto ne bi mogli na Otoci uzeti bod ako ne i sva tri, ako je Vitez mogao sa dva iskljucena igraca, ili u Travniku uzeti tricu ekipi koja je vec ispala :facepalm: nezahvalno je bilo sta unaprijed prognozirati, idemo utakmicu po utakmicu uz maksimalnu podrsku igracima i strucnom stabu :kafa:
Nijw mislio onjektivno u tom smislu, ali po najgorem slucaju za nas ipak sa tim porazima bili bi tu da se u zadnjem kolu odlucuje cak i kuci da nam siroki uzme bod..ali ocekujes pobjedu svakako
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Coraco
Kontakt:

Post Postao/la Coraco » 21 mar 2016, 15:17

Samo utakmicu po utakmicu, tako i u klubu razmišljaju. Dobijali smo utakmice gdje se najmanje očekivalo.
Evo ovdje na forumu je većina pisala kako nam je Vitez najteže gostovanje, pa smo ih uzeli i to sa dva igrača manje Haurdićem i bolesnim Kostićem :urnebes:

Momci će napuniti baterije za ovih 14 dana, i juniore Veleža lagano dobiti. Tu ćemo dodatno odmoriti Stjepanovića i Ahmetovića (ako se dobro sjećam) jer imaju po 3 žuta. Mehmedagić se također oporavlja u potpunosti, plus Merzić, plus Sarić, plus Kostić i možda Lakičević.

Po meni je možda važno da Zeba i Veselinović očiste kartone protiv Mladosti DK, jer će nam više trebati protiv Širokog. Mada sam očekivao da će dobiti treći sad protiv Željez al dobro.

Samo iz utakmice u utakmicu ići, niko nije nepobjediv. I ova utakmica protiv Željezničara je karma, za onaj gol iz ofsajda Ahmetovića protiv Borca. Čak i ovakvi umorni i desetkovani, mi smo nadigrali Želj.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 21 mar 2016, 15:20

Idemo mi prvo pobijediti Veleza, bezveze pravimo kojekakve kalkulacije kad se svako kolo nesto novo izdesava, iznenadjenje, sudijske greske i kradje... ja ni protiv Veleze se ne zamajavam kako cemo lahko ih trehnuti, samo da pobijedimo u toj utakmici i onda imamo 2 ispita na Tusnju, kako igraci, tako i navijaci.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

NKMramor
Kontakt:

Post Postao/la NKMramor » 21 mar 2016, 15:21

Ahmet i Zeba imaju po dva, igraju. :urnebes:

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.