FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Muftic najlosiji sinoc. Peric, Konings nidje veze, ovakih ima i u prvoj ligi federacije al su makar jeftniji.
🔵⚪
- Lokomotifa
- Kontakt:
Nije problem Mostar, možda se mi i vratimo sa tri boda od tamo. Ali i ako se to desi bit će samo privremena fasada nekog uspjeha. Ovdje je problem puno dublje prirode, valja izgurati sezonu 36 kola + kup sa ovakvim stanjem ekipe. A stanje ekipe nam je takvo da ne vidim nikakvo zajedništvo, koheziju i volju kod igrača, posebno kad igramo na Grbavici. Ja ne znam kako Adžem očekuje da mu igrači daju ruke kad ih svako malo kritikuje, mijenja kapitene, kažnjava klupiranjem, poimenično spominje na pressicama u negativnom kontekstu itd itd. Još davno je Ferguson u svojim memoarima rekao da je prošlo vrijeme trenera diktatora i da su "well done" dvije najmoćnije riječi u engleskom jeziku. Igrači su ljudi od krvi i mesa, njima je igranje za Želju samo po sebi pritisak, i baš zato trener mora sa njima kao po jajima, mnogo češće hvaliti i nagrađivati, nego kritikovati i kažnjavati. Denis Ćorić i Nermin Bašić su ovo što govorim skontali, Denis je čak u pohvalama možda i pretjerivao, ali imao je rezultat. Ne znam kako će Adžem izgurati sezonu iskreno, ovaj bahati i kvaziautoritativni pristup sa igračima neće mu ništa dobro donijeti. To ne bi danas više prolazilo ni Amaru Osimu, jer sad su druga vremena, sad su igrači uglavnom razmažena generacija Z koja je odgajana pod staklenim zvonom.
Ali nije meni Adžem toliko odgovoran, odgovorni su ljudi koji su ga pozvali da vodi klub i dali mu trogodišnji ugovor. Ja sam na forumu predvidio da Adžem neće dočekati oktobar na klupi Željezničara, i dalje ostajem pri tome, a to će se desiti vjerovatno zato što mu igrači neće dati ruke. On da je psiholog trebao je zaštititi Madžida nakon zvižduka koji neminovno utiču na samopouzdanje igrača, pa i Foču podići nakon loše partije, a on kontra, još ih više zavali na pressici. Budući treneri i menadžeri, gledajte ovo kao primjer kako ne treba. I žao mi je zbog toga iskreno. Niko sretniji od mene da Adžem osvoji duplu krunu ove sezone, ali zbog ovog što sam napisao to se neće desiti. VTŽ!
Ali nije meni Adžem toliko odgovoran, odgovorni su ljudi koji su ga pozvali da vodi klub i dali mu trogodišnji ugovor. Ja sam na forumu predvidio da Adžem neće dočekati oktobar na klupi Željezničara, i dalje ostajem pri tome, a to će se desiti vjerovatno zato što mu igrači neće dati ruke. On da je psiholog trebao je zaštititi Madžida nakon zvižduka koji neminovno utiču na samopouzdanje igrača, pa i Foču podići nakon loše partije, a on kontra, još ih više zavali na pressici. Budući treneri i menadžeri, gledajte ovo kao primjer kako ne treba. I žao mi je zbog toga iskreno. Niko sretniji od mene da Adžem osvoji duplu krunu ove sezone, ali zbog ovog što sam napisao to se neće desiti. VTŽ!
"19.09.1921. Sarajevski podsavez je prihvatio novi klub u svoje okrilje i uvrstio ga u takmičarski kalendar za sezonu 1921/1922. Kao tada jedini radnički klub među nacionalno orijentisanim klubovima FK Željezničar se susreo sa mnogim teškoćama."
Poslije neprospavane noći i dalje postavljam ista pitanja.
1. Ko dovede ovog stručnjaka na klupu koji imam papir da je lud?!
2. Ko je dozvolio stručnjaku da on dovodi igrače tipa Pejic. Nemam ništa protiv momka, ali čovjek igra krilo a najsporiji igrač. I sad se sjetih kad sam Adzema vidio u kafani kod dvorane gdje ga neki pitao ss drugog stola zašto mu igra Pejic ovaj odgovara; a nisi vidio kako se vratio u odbranu. Prosto nevjerovatno.
3. Ko je dozvolio stručnjaku na klupi da on bira menadžere preko kojih će dovoditi igrače. Igrače iz drugih liga; Pejic, Obradov, Memisevic Itd.
Ljudi, nas je Rudar nadigrao. Jedva se ljudi sastavili na početku sezone i ovaj ima prava na izgovore na ovo i ono, pa i na konstataciju da mu u ekipi fali Sukilovic.
One izmjene sinoć - Vini - Pejic. Neigranja Cvete od početka.
Bas kao da se neko zajebava sa klubom… i navijačima
1. Ko dovede ovog stručnjaka na klupu koji imam papir da je lud?!
2. Ko je dozvolio stručnjaku da on dovodi igrače tipa Pejic. Nemam ništa protiv momka, ali čovjek igra krilo a najsporiji igrač. I sad se sjetih kad sam Adzema vidio u kafani kod dvorane gdje ga neki pitao ss drugog stola zašto mu igra Pejic ovaj odgovara; a nisi vidio kako se vratio u odbranu. Prosto nevjerovatno.
3. Ko je dozvolio stručnjaku na klupi da on bira menadžere preko kojih će dovoditi igrače. Igrače iz drugih liga; Pejic, Obradov, Memisevic Itd.
Ljudi, nas je Rudar nadigrao. Jedva se ljudi sastavili na početku sezone i ovaj ima prava na izgovore na ovo i ono, pa i na konstataciju da mu u ekipi fali Sukilovic.
One izmjene sinoć - Vini - Pejic. Neigranja Cvete od početka.
Bas kao da se neko zajebava sa klubom… i navijačima
Po svemu dosad viđeno i ova sezona će biti teška patnja sa velikim pitanjem hoćemo li izboriti Evropu na kraju. Pare od Jabera su skršene na kvazi igrače koje su doveli razni menadžeri. Ako Adžem odobrio ove igrače on je isto u tom kolu. Ovdje je spominjana plata koju je imao Dangubić, ne znam koliko je imao, ali sigurno nije više nego što imaju ova trojica koja su sada dovedena. Nakon svega ovoga ne nadam se ni tom investitoru jer očigledno ova Uprava to ne želi.
Uskoro opet
Amar vs Husref 

- Lokomotifa
- Kontakt:
Pa logično da investitora ne žele oni koji imaju direktnu korist od ovakvog stanja, a takvih je na desetine, ako ne i više. Puno se hamelja skupilo u klubu za ovih par decenija.
Ali mi ćemo pomno pratiti taj proces i ako priča o investitoru propadne znamo kome ćemo se obratiti kad bude opet borba za opstanak i blokiranje računa. To treba svaki dan ponavljati.
Ali mi ćemo pomno pratiti taj proces i ako priča o investitoru propadne znamo kome ćemo se obratiti kad bude opet borba za opstanak i blokiranje računa. To treba svaki dan ponavljati.
"19.09.1921. Sarajevski podsavez je prihvatio novi klub u svoje okrilje i uvrstio ga u takmičarski kalendar za sezonu 1921/1922. Kao tada jedini radnički klub među nacionalno orijentisanim klubovima FK Željezničar se susreo sa mnogim teškoćama."
-
- Kontakt:
Investitor smeta prije svega onima koji smatraju da se gubitak identiteta placa ropstvom i ponizenjem, pa napustise utakmicu pred zavrsni dogovor sa Diglisicem.
Tako ce i ovaj put biti, ovi ratni profiteri koji se tu vrzmaju od 96te plus oni, tesko da Zeljo moze bolje. Jer dobra je on "krava muzara" svima njima.
Konings je gori napadac od Vucenovica.
Konings, Troupe, Pejic, Jaganjcu, Radovcu, jos danas ispisnice dati.
A ovima sto je Sosic los bio, koliko je Radovac lopti uzeo, dodao, zadrzao nakon sto je usao?
Tako ce i ovaj put biti, ovi ratni profiteri koji se tu vrzmaju od 96te plus oni, tesko da Zeljo moze bolje. Jer dobra je on "krava muzara" svima njima.
Konings je gori napadac od Vucenovica.
Konings, Troupe, Pejic, Jaganjcu, Radovcu, jos danas ispisnice dati.
A ovima sto je Sosic los bio, koliko je Radovac lopti uzeo, dodao, zadrzao nakon sto je usao?
Adzem jos nije dao ostavku
Zasto mu klub nije dao otkaz
Kakva smo mi bruka i sramota, skupina retarda nam klub vodi!

Zasto mu klub nije dao otkaz

Kakva smo mi bruka i sramota, skupina retarda nam klub vodi!
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)
Vrijeme je da se neke stvari nazovu pravim imenom.Prema jos ne zvanicnim informacijama,skupstina je planirana da se odrzi 8 septenbra,kao i obicno,lokacija plavi salon,pocetak od 18/19 sati.Jos su ne zvanicne informacije al mislim da ce se brzo cut.Vrijeme je da presjecemo za sva vremena.Investitor se mora izabrat!Sad je do nas,hocemol bit picke,pa dozvolit da nam uhalace buducnost il cemo imat muda pa se pojavit pred stadionom.Upravu nedirat do skupstine.Imaju oni bitnu ulogu za cijelu pricu.Svi osim manuela u upravnom odboru su sad za investitora jer vide svi da ovako vise ne ide.To i budala najveca moze zakljucit da je ovo bez investitora osudjeno na propast.Mislim da ce uprava sama podnijet ostavke ako se ne iz glasa investitor.
Kompletan sportski dio ide u ruke investitora.Prvi tim i omladinski pogon.Ulaganje u stadion,kamp,pojacanja,trofeji,titule,europska takmicenja.Nema diranja pomocnog,koncesije,prenamjene.Iskljucivo sportski dio.Sve bi vodio jedan dokazani Zeljovac s jos odani ljudi.Sve mu je seriozno pristupleno,sve je spremno.Od igle do lokomotive.Ima dva uslova,da on ima vecinu u skupstini i da on imenuje upravni odbor i nadzorni odbor.
Vidim pocelo se pisat po drugim forumima kako neki iz kluba,mimo radne grupe,zivkaju Mirvica,odkud?Ja reko sta se radi a mene ovde prave budalom.
Razumijem da rezultat trpi,al ako ista hocemo,ovo je prva stvar koju treba rijesit!Dosta je zajebancije.
Kompletan sportski dio ide u ruke investitora.Prvi tim i omladinski pogon.Ulaganje u stadion,kamp,pojacanja,trofeji,titule,europska takmicenja.Nema diranja pomocnog,koncesije,prenamjene.Iskljucivo sportski dio.Sve bi vodio jedan dokazani Zeljovac s jos odani ljudi.Sve mu je seriozno pristupleno,sve je spremno.Od igle do lokomotive.Ima dva uslova,da on ima vecinu u skupstini i da on imenuje upravni odbor i nadzorni odbor.
Vidim pocelo se pisat po drugim forumima kako neki iz kluba,mimo radne grupe,zivkaju Mirvica,odkud?Ja reko sta se radi a mene ovde prave budalom.
Razumijem da rezultat trpi,al ako ista hocemo,ovo je prva stvar koju treba rijesit!Dosta je zajebancije.
Zadnja izmjena: 1921boy, dana/u 10 avg 2025, 09:29, ukupno mijenjano 1 put.
mosa lošmi stićko tit-ula!
Fascinantno mi je kako niko ranije nije znao da su Hamic i Adzem ozenili dvije sestre pa se otud poznaju.Isto tako mi je fascinantno da niko dosad nije znao da Hamic vedri i oblaci omladinskim pogonom i da ovi Holandezi dolaze preko njegovog prijatelja Sukala,da on imenuje i sklanja trenere u op kako hoce.Svraku je on doveo,Hadjialagica on doveo,Vratanovica on makeo,Cicu on doveo.Kod nas sve generali poslje bitke.Sve se zna al se ceka da useremo pa da onda pocnemo iznosit prljav ves.
Ne branim i ne amnestiram nikog al hebem ga ja,zar se sve ovo nije moglo prije napisat?Ko i za Corica,osim par ljudi koji su ukazivali na probleme,svi sute ostali,kad ode,ide rafalna paljba.
Ne branim i ne amnestiram nikog al hebem ga ja,zar se sve ovo nije moglo prije napisat?Ko i za Corica,osim par ljudi koji su ukazivali na probleme,svi sute ostali,kad ode,ide rafalna paljba.
mosa lošmi stićko tit-ula!
E cuj Mulalic. Pa ugasit nas treba odmah.Pact1921 je napisao/la: ↑10 avg 2025, 03:28Nista ako hocete da otjerate Adzema dovesti samo jednog trenera u po sezone i nesto ocekivati od zelje mozes a to je nasa standardna budala Edis Mulalic. Moze se svasta pricati protiv njega kako su taktike zastarile ima 50 godina kako je ovakav kakav je onakav. On je u zelji u 2 mandata imao 2 prelose ekipe koje je on napravio da funkcionisu . Sjetimo se da je u prvom mandatu imao 7 pobjeda zaredom a dosao je u raspalu ekipu . I dosao do polufinala gdje nas je pobjedila sloboda koja je imala prejaku ekipu te sezone . Onda imate 2 mandat o njemu sam vec pisao ranije gdje sam uporedio njega , basica , ivkovica i denisa corica i pokazao koliki je on majstor fudbala naspram basica , o ivkovicu ne treba puno price i naravno coric je bio bolji od njega. Ali mulalic je izborio 3 mjesto i polufinale kupa sa puno manjim budzetom od basica i corica . Napravio zvijezde od igraca , to jeste od armina hodzica ( mladjeg ) , od santosa i od amoaha . A sad da otjerate Adzema i dovedete neku nepoznanicu fazon fedju dudica. Prvo sto je lik pitar sve sto uradi bit ce okrenuto protiv njega , drugo sto dok skonta sve zavrzlame kako nas klub funkcionise. I da ne bude kao sa sarajevom dok je on namjestio ekipu on je gubio 5-1 od tuzle City .

Fk Željezničar.
Cekat septembar a do tad nekako skupiti sabura….
Novi trener bi trebao biti spreman do tad
Novi trener bi trebao biti spreman do tad
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
-
- Kontakt:
Otjeras covjeka koji je za Adzema Klop i das ovom tri godine ugovora
Mora se to iskihati. Meni nije jasno kako je pola ovih igraca doslo u nas klub. Necu reci ni da su dobri, a ni losi, samo me interesuje kojim kanalima su dosli. Znam da ih Adzem nije skautirao 

Pročepit će negdje.
-
- Kontakt:
Sve si rekao. Od A do Ž.1921boy je napisao/la: ↑10 avg 2025, 09:26Vrijeme je da se neke stvari nazovu pravim imenom.Prema jos ne zvanicnim informacijama,skupstina je planirana da se odrzi 8 septenbra,kao i obicno,lokacija plavi salon,pocetak od 18/19 sati.Jos su ne zvanicne informacije al mislim da ce se brzo cut.Vrijeme je da presjecemo za sva vremena.Investitor se mora izabrat!Sad je do nas,hocemol bit picke,pa dozvolit da nam uhalace buducnost il cemo imat muda pa se pojavit pred stadionom.Upravu nedirat do skupstine.Imaju oni bitnu ulogu za cijelu pricu.Svi osim manuela u upravnom odboru su sad za investitora jer vide svi da ovako vise ne ide.To i budala najveca moze zakljucit da je ovo bez investitora osudjeno na propast.Mislim da ce uprava sama podnijet ostavke ako se ne iz glasa investitor.
Mene vise od investitora,zanima raskrinkavanje ovih nesposobnjakovica,koji godinama opstruiraju napredak kluba.
- StrikeWarzone
- Kontakt:
Hoćemo li napokon o imenima direktno, ko zove i opstruira ?
Htjeli su da te gase, yeb'o si im mater!
- mamonelafo
- Kontakt:
09:50. Znam da se sve čeka, ali mora li tiktoker ostati do kraja procesa i moraju li ljudi iz UO, koji su doveli ovu ublehu, doveli? Da li je nužno zlo ove ljude gledati i čekati promjenu u septembru? Mislim, znam da će aBd sve biti dobro, da ćemo dobiti investitora, ali moramo li čekati da UO koji doveo ovog hajvana bude do tada? 

FK ŽELJEZNIČAR! MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!
Jači od ratova, režima i partija!
Jači od ratova, režima i partija!
Tačno tako, nek plati ko ga je doveo i nek kupe prnje. Ne mogu da shvatim/svarim da smo sebi dozvolili da igrače (iako ih neopravdavam) pljuemo zbog čovjeka sa perikom koji ne zna taktiku postaviti. On se ne pojavi pred navijačima...mamonelafo je napisao/la: ↑10 avg 2025, 09:5409:50. Znam da se sve čeka, ali mora li tiktoker ostati do kraja procesa i moraju li ljudi iz UO, koji su doveli ovu ublehu, doveli? Da li je nužno zlo ove ljude gledati i čekati promjenu u septembru? Mislim, znam da će aBd sve biti dobro, da ćemo dobiti investitora, ali moramo li čekati da UO koji doveo ovog hajvana bude do tada?![]()
"Odlazim i gotovo je... Ono jedino što mogu da učinim za taj grad pa da se i vi sjetite da sam se rodio u Sarajevu, a znate šta se dešava"
Uvjeren sam da ekipa nije uopste losa, samo je sve nepovezano. Volio bi Cabraju vidjeti na klupi, vakat je malo vise izdvojiti za trenera.MojaMalenkost je napisao/la: ↑10 avg 2025, 09:40Otjeras covjeka koji je za Adzema Klop i das ovom tri godine ugovoraMora se to iskihati. Meni nije jasno kako je pola ovih igraca doslo u nas klub. Necu reci ni da su dobri, a ni losi, samo me interesuje kojim kanalima su dosli. Znam da ih Adzem nije skautirao
![]()
Fk Željezničar.
E sad raspored do kraja prvog ciklusa:
Gostujemo Veležu, Slogi i Širokom
Dočekujemo Zrinjski, Borac i sarajevo
Sa ovom igrom (visoki presing
) i ovim trenerom (koji nije kriv ni za šta, kojem su krivi Fočo, Krpić, Osmanović. Kojem je Pejić igrač, kojem je Šabić bolji od Cvetanoskog, koji čuje aplauze, koji je bezobrazan..) mislim da nećemo pobijediti ni jednu utakmicu, a maksimalno osvojiti dva boda.
Ekipa ne funkcioniše kao tim i to je to. Svako igra za sebe.
VTŽ.
Gostujemo Veležu, Slogi i Širokom
Dočekujemo Zrinjski, Borac i sarajevo
Sa ovom igrom (visoki presing

Ekipa ne funkcioniše kao tim i to je to. Svako igra za sebe.
VTŽ.