FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
43
19%
2. Borbu za Evropu
104
47%
3. Sredinu tabele
46
21%
4. Borbu za opstanak
30
13%

Ukupno glasova: 223

Manijakdokraja9
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Manijakdokraja9 » 10 avg 2025, 01:03

zeljovolimte je napisao/la:
10 avg 2025, 01:00
**** i tebe i vlast i opoziciju. Nabijem vas na **** i tebe i trojku i SDA i tvoj sportski kolektiv.

Uzela stranacka.firma tender za jug i ne radi nista i on dosao da mi ih pravda jer mu neko nesto dao para. Mrs!

A i ovog i fedju dudica i samira radovca nabijem na ****.
Ne moze nas pitar voditi ljudi jeste li normalni?
A moze ti pitar igrace dovodit u klub?

F1921B
Kontakt:

Post Postao/la F1921B » 10 avg 2025, 01:05

**** i tebe i vlast i opoziciju. Nabijem vas na **** i tebe i trojku i SDA i tvoj sportski kolektiv.

Uzela stranacka.firma tender za jug i ne radi nista i on dosao da mi ih pravda jer mu neko nesto dao para. Mrs!

Haj ti pasuka uzmi terapiju

Hrammm1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrammm1921 » 10 avg 2025, 01:07

Fakat ne kontam kako pojedini spominju titulu, da li su realni ?

Sad bih potpisao 4tu poziciju da nam nude, Radnika i Rudara ne mozes kuci pobjediti, o cemu pricamo mi? BRUKA VELIKA

tiagofaria25
Kontakt:

Post Postao/la tiagofaria25 » 10 avg 2025, 01:08

Kakav digitalac

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 10 avg 2025, 01:08

F1921B je napisao/la:
10 avg 2025, 01:05

Momak skrenuo, garant se jeo u kuci kad je Radovac najbolji bio prvi dio sezone. Ako cemo tako gledati bolje su nam ovi sa strane valjali. Vidis da je pacijent neki ne zna sta pise. :tokralju:
Fk Željezničar.

Tramvaji29877
Kontakt:

Post Postao/la Tramvaji29877 » 10 avg 2025, 01:09

PRVA STVAR, onaj ko je dao Sosicu kapitensku traku, se ne razumije uopće kako se trebaju uloge podijeliti u ekipi, momak nijedan posto ne lici na kapitena, a ocigledno s trakom na ruci igra losije.

DRUGA STVAR, očajna selekcija u prelaznom roku:

- Odbrana je ok, igraci koji su se doveli su solidni, pogotovo Seedorf je dobar.

- Vezni red katastrofalno odradjena selekcija igrača, u odnosu na prošlu sezonu smo ostali bez Al Dzabera (glavnog igraca), Dangubica (tek sad vidimo koliko je važan bio kao taj neki poluspic), a pored toga Radovac izgleda umrtvljeno, i onda uprava dovede samo Ericka (vrhunac karijere sezona u Posušju) i Gojaka (momak tek ce da napuni 18 godina). Sosicu se dala traka, plus prebačen na ofanzivnog veznog, gdje igra puno gore nego na krilu. Realno ko je procijenio da je to dovoljno ne razumije se u svoj posao.

-Napad isto tako lose odradjeno, imamo 4 spica, a pitanje je dal mozemo (na osnovu njihovih karijera) nesto posebno očekivati, a valjda je logično bilo da se dovede jedan pravi napadač i da se Suljo ostavi kao rezerva. Sto se tiče krila, ko je birao Pejica, zabraniti da vise predlaze igrače klubu. Pored toga jos Cvetanoski drugu utakmicu zaredom igra na svojoj slabijoj strani da bi majstor Pejic igrao na lijevom krilu, a cak nema ni rotacija u samoj utakmici.

TREĆA STVAR TRENER, ja zaista Adzema ne pamtim ovakvog, od ponašanja pa do igre, ovo je sad bas očajno, ruzno i primitivno ponašanje s njegove strane, a igra je takodjer patnja.

CETVRTA STVAR SUDJENJE, ako neko misli da možemo s ovakvim sudjenjem biti u igri za titulu (nevezano za nasu igru), taj zivi u bajkama. Dvije utakmice na Grbavici, sudije su produzile drugo poluvrijeme 3 minuta, a obje utakmice je trebalo biti 5,6 minimalno. Samo taj detalj je pokazatelj da se sve radi planski i sistemski. Naravno sudije su bile iz rs-a.

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 10 avg 2025, 01:10

Manijakdokraja9 je napisao/la:
10 avg 2025, 01:03

A moze ti pitar igrace dovodit u klub?
Joj ne spominji mi ga

Allaha mi, rokno bi sebe sta su oni dopustili.
Ja ne mogu da vjerujem da nama **** kompleksas, papak, uspije uci u klub i zaradjuje na nama.

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 10 avg 2025, 01:11

Pablo11 je napisao/la:
10 avg 2025, 01:08
F1921B je napisao/la:
10 avg 2025, 01:05

Momak skrenuo, garant se jeo u kuci kad je Radovac najbolji bio prvi dio sezone. Ako cemo tako gledati bolje su nam ovi sa strane valjali. Vidis da je pacijent neki ne zna sta pise. :tokralju:
Kad je bio najbolji? U kojoj utakmici molim te eto reci mi.

Nedo jesi li to ti?

Hrammm1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrammm1921 » 10 avg 2025, 01:11

Borac Zrinjski Sarajevo ce da se bore za vrh , ove ostale ekipe su sve u 5 deka sa nama , zalosno gdje smo pali

nindza
Kontakt:

Post Postao/la nindza » 10 avg 2025, 01:12

delinjo je napisao/la:
10 avg 2025, 01:07
nindza je napisao/la:
10 avg 2025, 00:34
De ba sta serete gdje to ima u ozbiljnoj ekipi da se tjera trener poslije 3 kola a nije izgubio ni jednu utakmicu.
Da je trener neko drugi a ne Adzem branili bi ga. De malo razmisljajte mozgom. Na stranu to sto vam se Adzem ne svidja al realno nemas ga sta sad tjerat
dabigda pogino

Ko ti je ovako najdrazi u familiji?

DUVNO1921
Kontakt:

Post Postao/la DUVNO1921 » 10 avg 2025, 01:13

slika

I ova kockasta glava je RAK rana našeg kluba! On je bio tu kad je predstavljen Al-Tuwajiri s njegove strane na press zvani „Haki“.
Amin da nas Bog pogleda sa konacno ozbiljnim ljudima i fudbalskim znalcima.
+ nabijem na Qrac onog koji je skautirao Pejica Koeningsa Ericka itd. itd.
FK Zeljezničar Sarajevo 1921
AUT

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 10 avg 2025, 01:13

Pablo11 je napisao/la:
10 avg 2025, 00:55
Pablo11 je napisao/la:
10 avg 2025, 00:52

Upali izvjestaj prva tri kola i sad tri kola pa se javi. Ja sam uzjaho, a nije 7k uzjahalo na stadionu? Nije frka ostaviti ga do kraja sezone sto se mene tice, meni nista promjeniti nece ,samo ovaj ne moze uvezati tri pobjede racunajuci i ove ponedeljkom.
Sta imam upaliti rastavio nas Siroki 0:1 i 1:1 sa Slogom jedva izjednacili. A duplo skuplja i bolja ekipa.

**** ga ovo je liga 10, nema Goska, Slobode da skupljas bodove. Dokaz vam je i Sarajevo, lako je bilo prosle sezone..

Kako ce uvezati kad su ovi uhljebi pustili Sukala da radi sta hoce. I uvaljuje nam propalitete.
Sta si se svezao Corica, ne zanima me on uopste nego je glupo od trenera sadasnjeg gdje doslovno moras upisati bar 7 bodova jer imas raspored gdje se lahko moze desiti da ne uzmes bod, ti izvlacis statistiku od prosle sezone.

Pogledaj opet utakmicu sa Sirokim posto si toliko navalio gdje se golman proslavio protiv nas. Te gluposti skupa ekipa ostavi nekom drugom, jer je ovo ekipa u koju je najvise ulozeno jos od 2017/2018. Najveci budzet nam je ove sezone i sasvim korektno je od mene da ocekujem slicnu prosloj. Proslu sezonu prvi dio smo igrali najljepsi fudbal godinama unazad.
Nemam se tebi sta pravdati, ako sam ja budala ili ako sam lud onda je i publika luda koja apsolutno isto reagovala i sada i prosle sezone. Za to je najvise kriv Adzem sa svojim izjavama.
O publici dovoljno govori da su tapsali Arapu, Basicu, Akrapu.

A jedino kome su zvizdali su Edis i Adzem bili. Valjda ne znahu da im pricaju i da im se ulizuju.

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 10 avg 2025, 01:15

DUVNO1921 je napisao/la:
10 avg 2025, 01:13
slika

I ova kockasta glava je RAK rana našeg kluba! On je bio tu kad je predstavljen Al-Tuwajiri s njegove strane na press zvani „Haki“.
Amin da nas Bog pogleda sa konacno ozbiljnim ljudima i fudbalskim znalcima.
+ nabijem na Qrac onog koji je skautirao Pejica Koeningsa Ericka itd. itd.
Njega umalo da.zaboravim.

Jel ga udje kreten celavi u klub, mi dozivimo fijasko.
Od arapa umjesto da mu zabranimo pristup klubu, on nama na rukovodecim funkcijama.

Manijakdokraja9
Kontakt:

Post Postao/la Manijakdokraja9 » 10 avg 2025, 01:16

Ma u pravu je bio onaj momak sto je nedavno pisao da mi ko klub nikad necemo imat nafake dok se neke stvari ne promijene, a to pocinje od sitnica i pjesama koje pustas na utakmici do toga da otjeras trenera koji je izborio evropu i ne das mu da odigra istu koju je zasluzio da odigra. Dovedes psihicki nestabilnog lika da ga zamijeni i "pokupi kajmak". Karma.

Mi ocigledno nismo svjesni ko je i sta je lik koji je trenutno trener Zeljeznicara, jer da jesmo ne bi dopustili to 100%.

Manijakdokraja9
Kontakt:

Post Postao/la Manijakdokraja9 » 10 avg 2025, 01:18

10 avg 2025, 01:16
Mi ocigledno nismo svjesni ko je i sta je lik koji je trenutno trener Zeljeznicara, jer da jesmo ne bi dopustili to 100%.
A to isto vazi i za ljude koji sjede u upravi i oni su puno veci problem od adzema.

Tramvaji29877
Kontakt:

Post Postao/la Tramvaji29877 » 10 avg 2025, 01:20

Hrammm1921 je napisao/la:
10 avg 2025, 01:11
Borac Zrinjski Sarajevo ce da se bore za vrh , ove ostale ekipe su sve u 5 deka sa nama , zalosno gdje smo pali
Samo ce borac da se bori za vrh ove sezone, vec u drugom kolu su suspendovali sudije s njihove utakmice, plus vec su poceli praviti medijski pritisak da su eto kao nesto osteceni.

Zrinjski ima loseg trenera i ne toliko posebnu ekipu, ako udju u Konf. Ligu nemaju sanse za titulu.

Sarajevo dok dovede trenera i dok on skonta gdje je dosao proci ce 15 kola, a svakako nemaju zaštitu u savezu.

Mi smo svakako losi, a i takvima su nam odmah na početku poslali sudije, da cim osjete nasu slabost u drugom poluvremenu pokušavaju maksimalno da uspore igru, sviraju sve moguce kontakte, a kulminacija svega su ove smiješne nadoknade.

Hrammm1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrammm1921 » 10 avg 2025, 01:20

Protiv Rudara te dodje bodriti 7500 ljudi, uz pobjedu bi bila ludnica u Mostaru, bila bi bas invazija dole.. Raspored idealan bio, sad slijedi tezak raspored , znat ce se za 3-4 kola odma gdje cemo zavrsiti.

Jedva cekam teze utakmice , da vidimo gdje smo.
Poraz u Mostaru ce biti otkaz za Adzema u to sam siguran

Manijakdokraja9
Kontakt:

Post Postao/la Manijakdokraja9 » 10 avg 2025, 01:23

Hrammm1921 je napisao/la:
10 avg 2025, 01:20
Protiv Rudara te dodje bodriti 7500 ljudi, uz pobjedu bi bila ludnica u Mostaru, bila bi bas invazija dole.. Raspored idealan bio, sad slijedi tezak raspored , znat ce se za 3-4 kola odma gdje cemo zavrsiti
Ma ovaj ako ponedjeljak doceka na klupi mi smo yebani. Ne znam u cijem interesu uprava radi ako ti 90% navijaca kaze da lik ne smije bit trener... Mozda cekaju da sam da ostavku da mu ne moraju isplatit ugovor.

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 10 avg 2025, 01:23

10 avg 2025, 01:13
Pablo11 je napisao/la:
10 avg 2025, 00:55

Sta imam upaliti rastavio nas Siroki 0:1 i 1:1 sa Slogom jedva izjednacili. A duplo skuplja i bolja ekipa.

**** ga ovo je liga 10, nema Goska, Slobode da skupljas bodove. Dokaz vam je i Sarajevo, lako je bilo prosle sezone..

Kako ce uvezati kad su ovi uhljebi pustili Sukala da radi sta hoce. I uvaljuje nam propalitete.
Sta si se svezao Corica, ne zanima me on uopste nego je glupo od trenera sadasnjeg gdje doslovno moras upisati bar 7 bodova jer imas raspored gdje se lahko moze desiti da ne uzmes bod, ti izvlacis statistiku od prosle sezone.

Pogledaj opet utakmicu sa Sirokim posto si toliko navalio gdje se golman proslavio protiv nas. Te gluposti skupa ekipa ostavi nekom drugom, jer je ovo ekipa u koju je najvise ulozeno jos od 2017/2018. Najveci budzet nam je ove sezone i sasvim korektno je od mene da ocekujem slicnu prosloj. Proslu sezonu prvi dio smo igrali najljepsi fudbal godinama unazad.
Nemam se tebi sta pravdati, ako sam ja budala ili ako sam lud onda je i publika luda koja apsolutno isto reagovala i sada i prosle sezone. Za to je najvise kriv Adzem sa svojim izjavama.
O publici dovoljno govori da su tapsali Arapu, Basicu, Akrapu.

A jedino kome su zvizdali su Edis i Adzem bili. Valjda ne znahu da im pricaju i da im se ulizuju.
Drzi se ti politike drug nije fudbal za tebe. Basic je imao Rustemovica u sredini pa smo znali akciju napraviti u Evropi, tebi ako je uredu da trener javno blati svaku pressicu i svaki kiks nekog igraca, a nikad da preuzme odgovornost onda ga ti podrzavaj.
Kriv je Madzid, kriv je Krpic dovest ce napadaca koji daje golove, kriv je Muftic jer jbg mora pogrijesiti nekad, kriv je Foco jer ima 17 godina i ne moze odigrati perfektnu utakmicu. Pitanje je da li si ti ikad kriv zvaljo zvaljavi sa zvakom ustima i cerekanjem prema navijacima koji su spasili klub 1000 puta, sto predju ogromni put da bi pojeli go.vno jer je ego veci od njega.
Fk Željezničar.

Anpa
Kontakt:

Post Postao/la Anpa » 10 avg 2025, 01:24

Anpa je napisao/la:
10 avg 2025, 00:54
10 avg 2025, 00:50

Ukratko si objasnio sve, a ovi sto fol smiruju strasti samo ih ignorisat treba. UPRAVA NAPOLJE , ADZEME ODLAZI
Ne nudis rjesenje na problem; najlakse je rec napolje i odlazite. Treba neko i vodit i upravljat ovim, bar neki minimum organizacije da postoji.
Evo ukratko rjesenje, trenera adzemovih kvaliteta ima na tribinama stadiona vjerovatno, znaci koga god da dovedes velike su sanse da ce bit bolji, uostalom fedja dudic je slobodan koji nam se nudio ZIVOTOM prije nego ce otici u srbiju da radi, svaku tekmu sam ga vidjao na stadionu. Radnicki pod njegovom palicom igrao odlican fudbal, velez takodjer, kod pitara mu se svasta izjalovilo bio je osudjen na propast.

Sto se tice uprave, ljudi koji su malo vise upuceni od nas ti ovdje otvoreno pisu imena ljudi koji nas sabotiraju svojim odlukama, a ima ih jos. Ja mjesecima pricam da u upravi nesto smrdi. Rjesenje - dovedi zeljine legende da rade koji su igrali fudbal i koji se razumiju u isti, nije da ih nemamo.
Prvo Feđi bi se od starta svaka dlaka gledala jer je pitar. Hoćemol se lagat da mu pola stadiona ne bi psovalo mater nakon prvog kiksa? I onda bi bila ista stvar, uvukla bi se nervoza, to bi se provlačilo mjesec-dva i onda opet ispočetka.

Kad se kaže uprava napolje, valjda se podrazumijeva na kolektiv i na cijelu upravu. Evo psuje se i Tunoviću a koliko znam i on sudjeluje u dovođenju tzv strateškog partnera kojeg silno isčekujemo. Ove zmije sto sabotiraju nauštrb svojih gazdi ne možeš tek tako izbaciti s pozicije. Meni je čudno da navijači ne vrše veći pritisak van tribine na te ljude.

Što se tiče legendi, imali su i Štilić i Bekrić i peti i deseti pozicije pa se ispostavilo da su nesposobni. To što je neko igro za Želju ne znači da će bit sposoban, čak i da mu je srce na mjestu. Pa Adžem prvi je skoro čitavu karijeru na ovaj ili onaj način vezan za klub. Bišćević, Bešlija, Zuban i ostali su davno završili karijere, do sada su mogli penziju steći u Upravi, ali nisu, možda je i bolje jer bi i njima vjerovatno psovali mrtve nakon prvog kiksa.

Smatram da Adžem nije trener za Želju, nakon dvije propale šanse i karijere u kojoj je bio na nižim nivoima, ali ne mogu sebi dopustit da ga tjeram radi lošijeg starta i da onda opet očekujem sve ispočetka.

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Anpa, Blackwargreymon, F1921B, Orvel i 52 gosta.