FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

anelbavarac
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la anelbavarac » 03 jun 2019, 16:48

“Najbolja uprava” :lolno: je imala Sanea za 50mil prije 2 sezone, ali ne, bolje djedove na krilima iskoristiti do maximuma.
Naftasi nisu ludi, nikada ga nece pustiti ispod 90-100mil.
Vec se lopov predao, rekavsi da su cifre koje City trazi “nenormalne” :lol:

isakovich
Kontakt:

Post Postao/la isakovich » 03 jun 2019, 19:13

Bayern ostavlja Kovaca jos jednu sezonu,normalno da niti jedan mladi igrac koji nesto vrijedi u svijetu nogometa nece bas lako pitpisati za Bayern jer niko nije nesto popularan,poznat trener.Tako da od nekih velikik zvijezda kao sto je Sane nema nista,moze biti neke zelje nikine da se ispune al samo do razumne svote 20tak mill.
Licemjerstvo je otrov, kazi direktno ne budi pizda ;)
VOLIM BAYERN

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 03 jun 2019, 19:47

1974---1975---1976---2001---2013---2020

hifans
Kontakt:

Post Postao/la hifans » 03 jun 2019, 20:02

Trebamo još jedno krilo, to je i Rumeni javno izjavio. Ući u sezonu samo sa staklenim Komanom, Gnabrijem i nedokazanim Daviesom... Mogli bi i prvenstvo ispušit.

Ima još zanimljivih igrača. Pepe, Malcom iz Barcelona je na transfer listi, zanimljiv igrač. Prošle godine su ga dosta povezivali sa nama.

Xavier Amaechi iz Arsenalove akademije je navodno pred potpisom, desno krilo, 18 godina.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 03 jun 2019, 20:06

S-Y-L-A-R je napisao/la:Ako je 4-5 miliona manje zbog FFP mizerija, ne znam šta onda reći za ovih max 20 koji se sad spominju. Druga je stvar što se Apostol Uli ovdje ne smije kritikovati iako je svima jasno da bi se dao za milion.
Nisam ja zabrinut za Boatenga, prvi sam za njegovu prodaju(kako je bilo i na početku sezone). Ja sam zabrinut za gluposti koje se tolerišu a onda je problem što čovjek "nije dovoljno" slavio, iako je bio tu i za BL, i u Berlinu i na platzu. Doduše, usprotivio se apostolu, a to ne može da se toleriše i treba ga otjerati i zaboraviti mu sve što je napravio. ;)
Što se tiče neinformisanja, problem i jeste nastao sa eksperimentima. Imao minutažu i onda je čovjek mijenjao igrače koji su bili u formi na početku bez ikakvog reda i plana. Sam Boateng je bio dobar na startu sezone i odjednom se počelo miksati. Ekipa je prodisala kada se iskristalisalo i rotacije postale rjeđe. A to je moglo i sa Boatengom u postavi(iako, ponoviti ću, drago mi je što se odlučilo za Sule-Hummels).
Ako malo bolje pogledaš svoj post ti si ovdje iz rečenice u rečenicu sam sebi proturječio.
I ja ti govorim da imaš pogrešne informacije jer se tu nije radilo o 5 miliona razlike nego o drastičnoj razlici između ponude koju je PSG navodno htio dati i onoga što je na kraju ponudio. Ali kod vas neki je odmah "skakanje" na upravu, odmah prvom prilikom...Postoji sloboda mišljenja i svako ga može iznijeti, samo treba to malo znati i činjenicama potkrijepit, a ne stalno paušalno iznošenje..
I ovo ne kontam, na šta misliš kada kažeš Boateng se suprostavio Uliju...On se nikom nije suprostavljao, nego je većinu u klubu i oko kluba ignorisao u zadnje vrijeme. I to je glavni problem...Treba malo vidjeti drugu stranu medalje pa i to kako je taj Uli pustio i suzu javno na tribinama za igračima koji su to zaslužili.
Ne bi meni Boatengovo ponašanje bilo toliki problem da nije navijače ignorisao. Hajd problem imaš s upravom ali u čemu je problem s navijačima? A oni su mu takvo ponašanje najviše i zamjerili.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

BiOdiesel
Kontakt:

Post Postao/la BiOdiesel » 03 jun 2019, 20:07

Pozdrav drustvo, ja sam novi clan i ovo mi je prvi post. Dugo vas citam, cesto imadoh neke nagone da kreiram acc, ali nesto mi se nije dalo, pa se predomislih.
Nekad prije sam bio aktivan na forumu EN-a, ali ostarilo se. Kako god da samo pozdravim i da pitam koji Masoni su zasluzni za ove diabole u upravi i na klupi :)

Btw. Ovo ako bude istina (iskreno se nadam da nije): https://www.transfermarkt.de/-bdquo-tz- ... ews/337289 ,sta nam preostaje na trzistu ?? Neki novi Pranjić, Tymoschuk (iako nisam imao nista lose protiv njega), mozda pak novi Lell ili Ottl, ili munja na desnom krilu u vidu Görlitz-a.
Lijepo smo krenuli da ne bude samo ono, imate sad 2 uigrana krila (Koman i Gnarby) sta vam vise treba, cak smo doveli i mladog pulena i najveceg talenta Kanade ;)
Zadnja izmjena: BiOdiesel, dana/u 03 jun 2019, 20:11, ukupno mijenjano 1 put.

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 03 jun 2019, 20:11

BiOdiesel je napisao/la:Pozdrav drustvo, ja sam novi clan i ovo mi je prvi post. Dugo vas citam, cesto imadoh neke nagone da kreiram acc, ali nesto mi se nije dalo, pa se predomislih.
Nekad prije sam bio aktivan na forumu EN-a, ali ostarilo se. Kako god da samo pozdravim i da pitam koji Masoni su zasluzni za ove diabole u upravi i na klupi :)

Btw. Ovo ako bude istina (iskreno se nadam da nije) sta nam preostaje na trzistu ?? Neki novi Pranjić, Tymoschuk (iako nisam imao nista lose protiv njega), mozda pak novi Lell ili Ottl, ili munja na desnom krilu u vidu Görlitz-a.
Lijepo smo krenuli da ne bude samo ono, imate sad 2 uigrana krila (Koman i Gnarby) sta vam vise treba, cak smo doveli i mladog pulena i najveceg talenta Kanade ;)
Dobro nam dosao, nadam se da cemo se lijepo citirati i diskutovati.

Prvo pitanje za tebe, sta mislis o ovoj sezoni i da li si zadovoljan sa radom Nike Kovaca? :kafa:
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 03 jun 2019, 20:13

Boatenga su se trebali rijesiti prosle godine, samo je dzaba zauzimao mjesto i platu. Bilo je dovoljno opcija za stoperske pozicije. Trebali su uzeti kakve god pare za njega jer se znalo da ce biti beskoristan. Samo nasa uprava to nije vidjela :bow:
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

isakovich
Kontakt:

Post Postao/la isakovich » 03 jun 2019, 20:16

Haha,al bitno je bosnji da je on ulinu reko,e neka je vala udarjo mu kontru :)

Svakom normalnom covjeku je nenormalno za Sanea platiti preko 80 mill, ne treba gledati u 5-6 mil da zbog toga se transfer zijani ali Sane i ne vrijedi vise od ovih 80mill,uz to ne zeli u Bayern jer mu Bl i Bayern nisu dovoljno atraktivni.
A i Pepun ga tjera,znaci mali ima gresku ili je namirisao da su ovog pare igracki unazadile ko onu kvazi zvjezdu sto BvB tutnu Barci pa patnja sa njim,samo da mu je PES-a i Fife,tjeraju ga na trening.
VOLIM BAYERN

isakovich
Kontakt:

Post Postao/la isakovich » 03 jun 2019, 20:18

Bundesliga je napisao/la:Boatenga su se trebali rijesiti prosle godine, samo je dzaba zauzimao mjesto i platu. Bilo je dovoljno opcija za stoperske pozicije. Trebali su uzeti kakve god pare za njega jer se znalo da ce biti beskoristan. Samo nasa uprava to nije vidjela :bow:
Tacno al uprava kontala da za njega moze izvuci nesto love,al poluprofesionalci casefari iz PSGa pravili se ludi.
VOLIM BAYERN

BiOdiesel
Kontakt:

Post Postao/la BiOdiesel » 03 jun 2019, 20:23

harden je napisao/la:
BiOdiesel je napisao/la:Pozdrav drustvo, ja sam novi clan i ovo mi je prvi post. Dugo vas citam, cesto imadoh neke nagone da kreiram acc, ali nesto mi se nije dalo, pa se predomislih.

Btw. Ovo ako bude istina (iskreno se nadam da nije) sta nam preostaje na trzistu ?? Neki novi Pranjić, Tymoschuk (iako nisam imao nista lose protiv njega), mozda pak novi Lell ili Ottl, ili munja na desnom krilu u vidu Görlitz-a.
Dobro nam dosao, nadam se da cemo se lijepo citirati i diskutovati.

Prvo pitanje za tebe, sta mislis o ovoj sezoni i da li si zadovoljan sa radom Nike Kovaca? :kafa:
Sta cu misliti, šeprtljavi Dortmund je mogao osvojiti titulu davnih dana, neka luda sreca ili sta li je pa smo napravili par nizova (ne zalugom Kovaca), i upisali par pobjeda, dok su oni gubili bodove na glupostima. Ista situacija u Kupu, ono je sramota sta se desavalo (Bremen, Heidenhaim...) !

Generalno mislim da je gledajuci trofeje sezona OK (ovo smo navikli Kup Liga), ali realno, ovo nije Bayern koji smo navikli, nije toliko ojacala BL da kazes da vise nije lagano dobiti neke botove poput Nimberga, Dizeldorfa itd, naprotiv mislim da je dodatno oslabila !

I konacno, svaka cast Niki, ali nije on kalibar za klub kakav je Bayern, prije svega fali iskustva i znanja, ne moze se osloniti na svoj sarm, kao ni to da je neki supermotivator. Budimo realni Nikin vrh je Frankfurt.

Huseinagic
Kontakt:

Post Postao/la Huseinagic » 03 jun 2019, 20:49

Kao i uvijek u zivotu, brzo ae zaboravlja ono dobro a pamti i tesko zaboravlja ono lose. U redu, Boateng je imao prilicno losu sezonu. Samo mnogi nisu svjesni da mijenjanje stopera iz kola u kolo, je daleko od pozitivnog efekta, sto se moglo vidjeti, pozicija sama po sebi jako osjetljiva. Rijetko koja, a vjerovatno ni jedna ozbiljna ne rotira onako cesto stopere(bez obzira na pruzenu partiju), kao sto je to Niko radio dobar dio sezone. S druge strane, mislim da se i sam Boateng malo zasitio, ne djeluje mi kao tip koji je 100% fokusiran samo na fudbal, nego bas naprotiv..

S druge strane, ovdje npr. Za Müllerove partije kakve pruza vec duzi vremenaki period, se opravdava da trazi formu, ako odigra jednu dobru utakmicu, odmah se prica kako je stari Thomas..a Boateng, iako ispada kao u pionirima, ne vjerujem da je zasluzio da ga se tjera kao zadnje pasce..i da to za proslavu titule, to mu se ne moze oprostit, al vjerivatno je isfrustiran, a ljudi tad znaju uraditi dosta vece gluposti..

Sto se transfera tice, ako se ne dovede neko veliko ime na krilu, ovo ce biti transfer roku za svaku osudu, al vjerujem da u upravi nisu tako naivni. Pricanje kako je Bayern propustio Sanea davno, je rekla/kazala. Ko mu je tad mogao garantovat mjesto u prvih 11? Ili ko zna da mozda tad nisu pokusali da ga dovedu, a ni on ni Schalkea nisu bili za opciju ostajanja u BL il nesto slicno? Ja koliko se sjecam, pretezno kad je ULi rekao, da je transfer tesko ostvarljiv ili da postoje neke problemi, ubrzo je isti bio i realizovan, a ne bi me cudilo da bude neka „bomba“ kao grom iz vedra neba..

S-Y-L-A-R
Kontakt:

Post Postao/la S-Y-L-A-R » 03 jun 2019, 21:29

effe_sa je napisao/la:
S-Y-L-A-R je napisao/la:Ako je 4-5 miliona manje zbog FFP mizerija, ne znam šta onda reći za ovih max 20 koji se sad spominju. Druga je stvar što se Apostol Uli ovdje ne smije kritikovati iako je svima jasno da bi se dao za milion.
Nisam ja zabrinut za Boatenga, prvi sam za njegovu prodaju(kako je bilo i na početku sezone). Ja sam zabrinut za gluposti koje se tolerišu a onda je problem što čovjek "nije dovoljno" slavio, iako je bio tu i za BL, i u Berlinu i na platzu. Doduše, usprotivio se apostolu, a to ne može da se toleriše i treba ga otjerati i zaboraviti mu sve što je napravio. ;)
Što se tiče neinformisanja, problem i jeste nastao sa eksperimentima. Imao minutažu i onda je čovjek mijenjao igrače koji su bili u formi na početku bez ikakvog reda i plana. Sam Boateng je bio dobar na startu sezone i odjednom se počelo miksati. Ekipa je prodisala kada se iskristalisalo i rotacije postale rjeđe. A to je moglo i sa Boatengom u postavi(iako, ponoviti ću, drago mi je što se odlučilo za Sule-Hummels).
Ako malo bolje pogledaš svoj post ti si ovdje iz rečenice u rečenicu sam sebi proturječio.
I ja ti govorim da imaš pogrešne informacije jer se tu nije radilo o 5 miliona razlike nego o drastičnoj razlici između ponude koju je PSG navodno htio dati i onoga što je na kraju ponudio. Ali kod vas neki je odmah "skakanje" na upravu, odmah prvom prilikom...Postoji sloboda mišljenja i svako ga može iznijeti, samo treba to malo znati i činjenicama potkrijepit, a ne stalno paušalno iznošenje..
I ovo ne kontam, na šta misliš kada kažeš Boateng se suprostavio Uliju...On se nikom nije suprostavljao, nego je većinu u klubu i oko kluba ignorisao u zadnje vrijeme. I to je glavni problem...Treba malo vidjeti drugu stranu medalje pa i to kako je taj Uli pustio i suzu javno na tribinama za igračima koji su to zaslužili.
Ne bi meni Boatengovo ponašanje bilo toliki problem da nije navijače ignorisao. Hajd problem imaš s upravom ali u čemu je problem s navijačima? A oni su mu takvo ponašanje najviše i zamjerili.
Šta je proturječeno? Ko hoće da pročita s razumijevanjem, shvatiti će od riječi do riječi šta je napisano.
Kakve pogrešne informacije? Svako živ objavio da se ponuda Parisa i ono što Bayern traži razlikuje u nekih 5 miliona, ti meni pričaš o nekim hipotezama ko je šta dao i ko je šta planirao/rekao/obećao dati. Ljudi fino rekli da ih FFP koči(naravno, i to je vid spuštanja cijene koji možeš poštovati a i ne moraš), nudili 32-33 miliona i ovima bilo malo, pa traži 38. Sad ako dobiju 15 nek se šutaju nogom u gu*icu. To nema veze sa skakanjem na apostole iz uprave "prvom prilikom" nego sa zdravim razumom. Nisi mogao izaći u susret drugoj ekipi, uredu, niko te ne tjera, ali ne izaći u susret igraču koji je tolike godine tu, i na kraju krajeva samom sebi jer si naredno ljeto očito na gubitku je i više nego dovoljan razlog za osudu. Istina, postoji sloboda govora i mišljenja, ali očito postoji i slijepo vjerovanje i klimanje glavom na svaku riječ pojedinih svetaca.
Sam Jerome rekao da je dogovor skoro pa postignut te da je tek poslije odbijeno(kada mu se i počela pričati priča da je u planovima i da treba da ostane, slučajno jelte?). A onda kad je ostao bez transfera koji mu je manje-više obećan, pa kad ostane bez mjesta u timu i mijenja ga se iako igra dobro, problem je što ne krije emocije/razočarenje i ne slavi dovoljno, možeš misliti.
A situacija je mnogo slična onom šikaniranju Ozila iz reprezentacije. Kad nemaš petlju reći nekome kako stoje stvari, niti priznati vlastitu grešku, pa tražiš alibi u stvarima koje nisu vezane za fudbal i kvalitetu istog.
Ja ovdje završavam, svakako je svaki vid kritike okarakterisan kao "skakanje na bezgriješne apostole" iako je istina zapravo obratna i nekolicina bi pravdala postupke da su ne znam ti kakvi. Kud ćeš dalje kad su ljudi pravdali utaju poreza.
41.21.1.

25.05.2013. - First treble
23.08.2020. - First (*) treble
11-0-0. The first team ever to win the Champions League with a perfect record. #HansiFlick

BuffonGigi
Kontakt:

Post Postao/la BuffonGigi » 03 jun 2019, 23:25

Alaj pljujete po upravi vela havle. Sta je ovo Bayer vas otpilio za Havertza?
Allegri mozda nema igru, ali zato ima uzasne rezultate ;)

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 03 jun 2019, 23:27

BuffonGigi je napisao/la:Alaj pljujete po upravi vela havle. Sta je ovo Bayer vas otpilio za Havertza?
Jos uvijek se nismo ozbiljno ni zainteresovali za njega niti je bilo kakvih konkretnih upita za njega, kamoli ponuda.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 04 jun 2019, 00:45

Prema Tageszeitungu bila je ponuda 90 milki za Havertza ali je glatko odbijena.

Ovo sa Boatenkom su dječje smicalice. Je li slavio naslov i kup sa momčadi? Je. Ali nije slavio dovoljno. Šta je dovoljno? Kolko minuta mora bit na terenu da bi se to smatralo dovoljnim? Jasno da je višak, dovedeni su Hernandez i Pavard, transfer ide "po logici stvari" i stvarno nema potrebe za ovakvim igricama.

Ovo sa Saneom se odvija prema očekivanjima. Uli je "skeptičan", igra se na iscrpljivanje druge strane. Jasno je da City želi prodati, i zbog FFP-a i zato što je na toj poziciji prekrcat (Sterling, Mahrez), ali ne želi ispod tržišne cijene (oko 100 milki). Vi ste zagrizli, al opet nemate ozbiljne konkurencije, praktički ste jedina potražnja što znači da bi cijena trebala ići dolje. Nastavak slijedi.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 04 jun 2019, 02:10

ledar je napisao/la:Prema Tageszeitungu bila je ponuda 90 milki za Havertza ali je glatko
Prije će biti da je ova informacija stručno plasirana a da nije tačna, jer već Falk tvrdi da ovo nije tačno. Dosta toga ukazuje da ćemo se tek u narednoj godini pravo aktivirati oko Havertza. Volio bi ja njega lično i prije vidjeti kod nas,momak je jednostavno već na visokom nivou.
A isto tako baš ne vjerujem da bi Leverkusen 90 miliona odbio, hajd ok da se radi o nekom iznosu 50-60 miliona.

Ovo što ti govoriš isto o Boatengu, pa tu jednostavno nema nikakvih smicalica, na obje bitne zadnje utakmice čovjek se distancirao od ekipe i navijača, a na proslavi kluba (večernjoj) nakon osvojene titule isto nije prisustvovao. Uli je njemu samo preporučio da mu je bolje da potraži drugi klub. Boateng je zaslužan igrač i njegove će se zasluge pamtiti, zato mu sve ovo nije trebalo. Mogao se na fin način oprostit od kluba i isti uzdignute glave napustiti. Ja sam se prvi nadao da će Boateng vratiti svoju formu tokom prošle sezone i dobio je šansu ravnopravno sa Hummelsom i Sueleom ali jednostavno je toj konkurenciji u konačnici izgubio. Tako da on tu nije nikakva žrtva. A još je ionako lik izvjesno vrijeme posvećen drugim stvarima kojima daje prednost u odnosu na fudbal.
Ali eto pozitivno je za njega što je dobio ulogu u novom izdanju filma " Men in black". :D

A ovo za Sanea si u pravu, tu će vjerovatno još biti nadmudrivanja i tu jeste naša uprava očigledno odbijena s ponudom od 80 miliona. Ali brzo se tu stavovi mogu približiti i ne mora značiti da će naredna ponuda opšte morati biti veća. Nema tu potrebe sa zalijetanjem.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 04 jun 2019, 12:13

effe_sa je napisao/la:
Ovo što ti govoriš isto o Boatengu, pa tu jednostavno nema nikakvih smicalica, na obje bitne zadnje utakmice čovjek se distancirao od ekipe i navijača, a na proslavi kluba (večernjoj) nakon osvojene titule isto nije prisustvovao.
Koliko se sjećam za večeru je imao neku obavezu, tražio je od kluba odobrenje za izostanak i dobio ga. Ovo sa količinom oduševljenja je deplasirano, svako ima svoj temperament, uostalom on je klupu dobro podnosio i nije javno cmizdrio, za razliku od nekih koji su sad pokazali veće oduševljenje. Preporuka kobasičara o transferu je logična, ali to ne ide preko medija nego u četiri oka.

Kakve god bile igre Boatenka u ovoj sezoni, pa da i ništa nije odigro, ova haranga je nepojmljiva. Ispada da se njemu traži dlaka u jajetu samo da bi se našlo nešto da ga se otjera. A nema nikakve potrebe. Raziđite se sa igračem džentlmenski, kako vam i priliči, a ne ove fore sa količinom razdraganosti, to je za dječji vrtić. Je, slavio si, ali nisi bio razdragan. Odnosno, bio si ali ne dovoljno. Znamo mi da ti možeš bit bolje i više razdragan, ali nisi htio. :think:

S-Y-L-A-R
Kontakt:

Post Postao/la S-Y-L-A-R » 04 jun 2019, 12:38

To je to @ledar, u sridu! :salut:

Bajram Šerif Mubarek Olsun svim Bavarcima koji slave. Da nas nova sezona kolektivno obraduje, a titula LP ujedini. :ljepota:
41.21.1.

25.05.2013. - First treble
23.08.2020. - First (*) treble
11-0-0. The first team ever to win the Champions League with a perfect record. #HansiFlick

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 04 jun 2019, 13:04

slika

Bajram Šerif Mubarek Olsun !!!

Ne pretjerujte sa kolačima. :mrgreen:
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Zlaja83 i 5 gostiju.