To lijepo zvuči, ali to se ne radi tako. Nikad se ne postavlja postava ili 60% postave koja nikad nije igrala skupa. To je pogubna kombinacija, jer jedini ispravan put je imati kostur ekipe od 7-8 igrača i onda po 2-3 igrača u prijateljskim ubacivati postepeno. U jednoj 3, u drugoj 2, u kvalifikacijama 1 i tako u krug širiti bazu. To je lijepo urađeno u prve 2 prijateljske, tako će biti rađeno i u naredne 3 utakmice. Očekivati sastav sa 6-7 igrača koji nikad nisu zajedno odigrali ni 10min je nerealno i neprofesionalno.JavierBosnia je napisao/la:
Mozemo i mi izvest neku solidnu kombinovanu ekipu poput
Sehic, Kolasinac, Sunjic, Cocalic, Susic, Medunjanin, Grahovac, Husidic, Hadzic, Djuric i Hodzic.
To nije nista posebno, ali nije toliko ni lose koliko moze biti ubacivanjem ovih premijerligasa i ostalih...
Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije
- JavierBosnia
- Kontakt:
Kolasinac, Sunjic, COcalic, Medunjanin, Hadzic, Djuric oni su jedan duzi period tu. Naravno da nije to to opet, ali mislim da uz ne odlazak glavnih igrača bolje od ovog ne moze. Pogubnije bi bilo da umjesto npr Cocalica igra jedan Memisevic, umjesto kolasinca Bekic, pa da umjesto Medunjanina i Hadzica igraju 2 krila Duljevic i Stevanovic itd..gazijabih je napisao/la:To lijepo zvuči, ali to se ne radi tako. Nikad se ne postavlja postava ili 60% postave koja nikad nije igrala skupa. To je pogubna kombinacija, jer jedini ispravan put je imati kostur ekipe od 7-8 igrača i onda po 2-3 igrača u prijateljskim ubacivati postepeno. U jednoj 3, u drugoj 2, u kvalifikacijama 1 i tako u krug širiti bazu. To je lijepo urađeno u prve 2 prijateljske, tako će biti rađeno i u naredne 3 utakmice. Očekivati sastav sa 6-7 igrača koji nikad nisu zajedno odigrali ni 10min je nerealno i neprofesionalno.JavierBosnia je napisao/la:
Mozemo i mi izvest neku solidnu kombinovanu ekipu poput
Sehic, Kolasinac, Sunjic, Cocalic, Susic, Medunjanin, Grahovac, Husidic, Hadzic, Djuric i Hodzic.
To nije nista posebno, ali nije toliko ni lose koliko moze biti ubacivanjem ovih premijerligasa i ostalih...
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3
Odlaskom Misketa, mi tu poziciju (barem trenutno) ne možemo kvalitetno zamjeniti. Možemo krpiti, tražiti druga rješenja i sl. Tu poziciju mogu igrati Cimirot, Grahovac, Vrančić ili Sušić. Imat' ćemo ih priliku gledati se na ovom kupu da vidimo za šta su sposobni.Unofficialpage je napisao/la: Mi prvenstveno moramo naći igrača koji će biti uz Pjanića i Bešića a još ga nismo našli. Mi uopšte nemamo igre, sve ide napucaj prema Džeki. To moramo vježbat. A ne možeš vježbati ako nema najjačih jer nakon Kirin kupa opet ne znamo ko može uz Mumeta i Pjanu. Nećemo ništa vidjeti.
Uz Mumeta i Pjanu, da budem iskren i ja bih izgledao bolji igrač nego što jesam, neka vidimo kako se snalaze i u ovakvoj situaciji. Ipak tražimo prvotimca, a ne igrača za klupe.
Jeste ono da bi bilo najbolje da igra najjača postava, ali nije ni ovo loša solucija. Vidjećemo na djelu mnoge igrače.
Imamo li mi kakvih akcija?
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
-
- Kontakt:
Re: AW: RE: Re: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije
Ima .High je napisao/la:Imamo li mi kakvih akcija?
" 'ajmo na Milana gore ; Milaneeee ! "
Re: AW: RE: Re: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije
Pa Limeni bi srcku dobio da mu je Besic u ekipi.bavarian_bk je napisao/la:Ima .High je napisao/la:Imamo li mi kakvih akcija?
" 'ajmo na Milana gore ; Milaneeee ! "
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
Joj Spahica covjece.
Onog pjevaca yebo ga ko ga dovede u repku.
Pod hitno se nekima zahvaliti pa kada bi igrali sa igracima iz federalne lige.

Onog pjevaca yebo ga ko ga dovede u repku.

ZIVJELA DRZAVA TUZLA
Pa opleti malo po Besicu ili on nije nas vise od danas igra za SpanijuAgamemnon je napisao/la:Joj Spahica covjece.![]()
Onog pjevaca yebo ga ko ga dovede u repku.![]()
Besic ima kvalitet covjek ima los dan dok Hadzic daje maksimum on je jednostavno totalno limitiran.Bolje od ovog ne moze.Bosna64 je napisao/la:Pa opleti malo po Besicu ili on nije nas vise od danas igra za SpanijuAgamemnon je napisao/la:Joj Spahica covjece.![]()
Onog pjevaca yebo ga ko ga dovede u repku.![]()
Spahic me razocarao po 1000 put.
Sta mu to treba koji k....

ZIVJELA DRZAVA TUZLA
.....Fidelis je napisao/la:Ovakva razmisljanja nas ukopase.wobly92 je napisao/la:Dobro reče faraon, bitno je kako stoje na terenu. Sreća pa je kikiriki kup, pa nek vidi svoje greške tamo ako ih bude (a biće ih), bolje nego u kvalifikacijama.
Nije to kikiriki kup,reprezentacije ne igraju bezvezne utakmice,svaka je bitna.Ove utakmice ce jeftino rasprodavati tesko steceni ugled,poziciju na rang listi,narusit atmosferu....
Ni jedna od ovih utakmica nam nije trebala i ne moze nam donijeti nikakvu korist,samo nam moze donijeti stetu.Ali kao da je mafiju briga za to.
Ocekujem dodatno narusavanje atmosfere u natezanjima ko ce ici u Japan a ko nece.Takodje mislim da jos neki igraci nece uopste doci na okupljanje.Kvalifikacije cemo docekati u negativnoj atmosferi.
Ja sam davno digao ruke ali eto ne mogu da ne lanem,srce me boli jbg.
Pa u čemu si ti ovdje u pravu osim da padamo na rang listi (i to za jedno mjesto samo, ako sam dobro izračunao tamo, mrsko mi gledat puno ostale ekipe) i da neki igrači neće doći (njih 3-4 zbog povreda)?Fidelis je napisao/la: Ovakva razmisljanja nas ukopase.
Nije to kikiriki kup,reprezentacije ne igraju bezvezne utakmice,svaka je bitna.Ove utakmice ce jeftino rasprodavati tesko steceni ugled,poziciju na rang listi,narusit atmosferu....
Ni jedna od ovih utakmica nam nije trebala i ne moze nam donijeti nikakvu korist,samo nam moze donijeti stetu.Ali kao da je mafiju briga za to.
Ocekujem dodatno narusavanje atmosfere u natezanjima ko ce ici u Japan a ko nece.Takodje mislim da jos neki igraci nece uopste doci na okupljanje.Kvalifikacije cemo docekati u negativnoj atmosferi.
Ja sam davno digao ruke ali eto ne mogu da ne lanem,srce me boli jbg.
Uostalom komentar se odnosio na kup u Japanu, a ne ovu prijateljsku gdje niko ništa nije očekivao (a ni tamo se ništa ne očekuje). Jedino što bih volio na ovom turniru da se neki igrači uigraju i afirmišu, da se sklapa ekipa za kvalifikacije za SP i za buduća pokoljenja, očekivanja i nisu neka ni od koga.
When you see a person who has been given more than you in money and beauty, look to those who have been given less.
Ovako slicno je pisao i za utakmice protiv Luksemburga i Svicarske.wobly92 je napisao/la:
Pa u čemu si ti ovdje u pravu osim da padamo na rang listi (i to za jedno mjesto samo, ako sam dobro izračunao tamo, mrsko mi gledat puno ostale ekipe) i da neki igrači neće doći (njih 3-4 zbog povreda)?
Uostalom komentar se odnosio na kup u Japanu, a ne ovu prijateljsku gdje niko ništa nije očekivao (a ni tamo se ništa ne očekuje). Jedino što bih volio na ovom turniru da se neki igrači uigraju i afirmišu, da se sklapa ekipa za kvalifikacije za SP i za buduća pokoljenja, očekivanja i nisu neka ni od koga.
SportSport.ba liga | Igrac ekipe FK Delfin
Virtu4l je napisao/la:Duljević ima kvalitet, forma je promjenjiva, ali kvalitet ostaje. Uostalom Duljević je dobio minutažu na prošlom okupljanju i pokazao je da zna igrati. Njegov poziv je najmanje sporan.jasmin10 je napisao/la:Ne može jedan Duljevic biti pozvan nakon očajne sezone ispred igrača koji su odigrali sezonu 3 puta bolje od njega.

Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
SlobodaTuzla1919 je napisao/la:Yebo li ga Duljevic... Lik cijelu sezonu igra ko qurac i zovne ga, a Veselinovic cijelu sezonu podere i ne zovne ga... Jos i mrtvog Stevanovica zovne![]()
Neki igraci zasluzili su poziv, ali Duljevic i Stevanovic pored Veselinovica, Sarica i Ordagica nisu

Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
Mesa jeste neznalica, ali ni on ne zove ove Sariće, jariće i ostalu nejac i to mi je dobar potez!High je napisao/la:SlobodaTuzla1919 je napisao/la:Yebo li ga Duljevic... Lik cijelu sezonu igra ko qurac i zovne ga, a Veselinovic cijelu sezonu podere i ne zovne ga... Jos i mrtvog Stevanovica zovne![]()
Neki igraci zasluzili su poziv, ali Duljevic i Stevanovic pored Veselinovica, Sarica i Ordagica nisu
Bahati, bahati Željkan!
1946
1946
-
- Kontakt:
Besic je bio danas nas uvjerljivo najlosiji igrac na terenu. Nas je problem sto generaliziramo stvari i sto imamo predrasude prema nekim momcima u repki. Besic nam napravi danas 10 sansi po nas gol i nek jednom uklize ono pozrtvovano bice prica kako je igracina. Dok ostalim igracima koji nisu "omiljeni" sta god da dobro urade nece vrijedit ni pola kao sto ce to vrijedit drugima.
★ 36 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
A ti si pisao da Bicakcica nije zvao posto je on provjeren a nisi objasnio zasto je zvao sve druge provjerene igrace samo njega nijePivopija je napisao/la:Ovako slicno je pisao i za utakmice protiv Luksemburga i Svicarske.wobly92 je napisao/la:
Pa u čemu si ti ovdje u pravu osim da padamo na rang listi (i to za jedno mjesto samo, ako sam dobro izračunao tamo, mrsko mi gledat puno ostale ekipe) i da neki igrači neće doći (njih 3-4 zbog povreda)?

Izvini,ili nemas pojma,ili si nerealni optimista,ili si bot.
Te paušalne ocjene su generalno najveći problem. Duljević je iz Sarajeva, sasvim dovoljan razlog da ga svi osim navijača FKS omalovažavaju, isto važi i za Baždarevića, Višću, pa i Džeku, prije toga za Sušića, itd, itd...jasko_juve je napisao/la:Besic je bio danas nas uvjerljivo najlosiji igrac na terenu. Nas je problem sto generaliziramo stvari i sto imamo predrasude prema nekim momcima u repki. Besic nam napravi danas 10 sansi po nas gol i nek jednom uklize ono pozrtvovano bice prica kako je igracina. Dok ostalim igracima koji nisu "omiljeni" sta god da dobro urade nece vrijedit ni pola kao sto ce to vrijedit drugima.
Nikada nisam shvatao svrhu takvih komentara. Džeko će igrati dok god bude mogao da hoda i to niko neće promijeniti, Bešić će biti naš defanzivni vezni još minimalno deset godina, bolje desno krilo od Višće nemamo, to su veoma jasne stvari i onima koji sve ovo prate površno, a kamoli nama koji smo ovisni.
Duljević je pokazao da se na njega može računati i njegova forma u FK Sarajevo ne može i ne smije imati nikakav uticaj na njegov status u reprezentaciji. Liga nam je takva da je teško pružiti dobre igre u kontinuitetu, to nisu mogli ni Cimirot, ni Bajić, pa tako ne može ni Duljević. Međutim, svi oni imaju nešto zajedničko, a to je da su igrači koji imaju potencijal. Duljević ako uspije da napravi dobar transfer, nema zime za njega, nešto kao što su uradili Cimirot i Bajić, njihovi transferi su pravi primjer dobrog rada i pametnih odluka.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Činjenica je da on svojim nastupima za klub nije zaslužio poziv.Virtu4l je napisao/la:Virtu4l je napisao/la:Duljević ima kvalitet, forma je promjenjiva, ali kvalitet ostaje. Uostalom Duljević je dobio minutažu na prošlom okupljanju i pokazao je da zna igrati. Njegov poziv je najmanje sporan.jasmin10 je napisao/la:Ne može jedan Duljevic biti pozvan nakon očajne sezone ispred igrača koji su odigrali sezonu 3 puta bolje od njega.
Ne izmisljaj, nigdje to nisam napisao, postoje moji postovi o nepozivanja Bicakcica i vrlo lahko se moze provjeriti sta sam napisao.Fidelis je napisao/la:A ti si pisao da Bicakcica nije zvao posto je on provjeren a nisi objasnio zasto je zvao sve druge provjerene igrace samo njega nijePivopija je napisao/la:Ovako slicno je pisao i za utakmice protiv Luksemburga i Svicarske.wobly92 je napisao/la:
Uostalom komentar se odnosio na kup u Japanu, a ne ovu prijateljsku gdje niko ništa nije očekivao (a ni tamo se ništa ne očekuje). Jedino što bih volio na ovom turniru da se neki igrači uigraju i afirmišu, da se sklapa ekipa za kvalifikacije za SP i za buduća pokoljenja, očekivanja i nisu neka ni od koga.![]()
Izvini,ili nemas pojma,ili si nerealni optimista,ili si bot.
SportSport.ba liga | Igrac ekipe FK Delfin
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.