Moj glas će uvijek biti za to da Koševo ostane dom komšija i da se do sudnjeg dana nadmećemo za primat u gradu i državi.

Ako shah mag kralj sheikh Ajnadzic kaze dvjesta miliona ko si ti da kazes 2 miliona!!!JaskoBiH je napisao/la:Po meni Kosevo bi moglo uz neka ulaganja do 2 milion KM biti odlican stadion malo to usminkati urediti svlacionice i te ispodtribinske prostore,urediti prostore za novinare i to sto je vec otislo,strediti travnjak malo to sve dotjerati prefarbati i mislim da bi bilo dobro nabaviti i one pokrivace za atletsku stazu nesto kao sto je dinamo uradio na maksimiru i to bi bilo super.
A stvarno budala frajer, umjesto da nadje nekog investitora koji ce usminkat stadion za 4,5 miliona, rijesti sve sta treba za 4 kategoriju, on vazda neke projekte po 200 milionaFrancescoTotti je napisao/la:Ako shah mag kralj sheikh Ajnadzic kaze dvjesta miliona ko si ti da kazes 2 miliona!!!JaskoBiH je napisao/la:Po meni Kosevo bi moglo uz neka ulaganja do 2 milion KM biti odlican stadion malo to usminkati urediti svlacionice i te ispodtribinske prostore,urediti prostore za novinare i to sto je vec otislo,strediti travnjak malo to sve dotjerati prefarbati i mislim da bi bilo dobro nabaviti i one pokrivace za atletsku stazu nesto kao sto je dinamo uradio na maksimiru i to bi bilo super.
200 miliona it is!
Za prezentovanje projekta se slazem no to je ocigledno odluka kluba da se projekat ne predstavi javnosti upotpunosti. I mene zanimaju apsolutno sve tehnicke karakteristike ove tribine no klub nikada nije ih izlozio vec sa vremena na vrijeme iskoci po neka slika. Firma koja se bavi projektovanjem ne smije prezetovati za javnost detalje projekta ako ne dobije saglasnost narucioca tj. u ovom slucaju FK Željezničar.nedimsalih je napisao/la:Zdravo,
Vec duze vrijeme ovdje pratim gradnju nasih stadiona (ili rekonstruckiju) pa sam se 'maksuz' registrovao da koju nadovezem. Pozdrav takodjer za sve clanove foruma!
Arhitekta sam po zanimanju, i radio sam na projektu Stadiona u Melbourne-u AAMI Parka i nekih manjih radova po Perth-u i Sydneyu.
Ovo sto do sada vidim da se radi na Grbavici i u Mostaru je za veliku pohvalu uprave oba kluba, ali cu samo nadovezati par komentara na neke od prije postavljenih pitanja u vezi gradnje.
1. Zeljin stadion se izuzetno radi brzo, imajuci u obziru da se ipak radilo po zimi na na snijegu. MIslim po onom sto sam vidjeo na slikama, ipak se radi dobro.
2. Sto se tice saminom Zeljinog stadiona, malo me da kazem 'nervira' to sto se radi bez predstavljenog plana za javnost. Ono sto sam vidjeo jeste samo perspektiva od tribine, sto je i najlakse nacrtati i predstaviti. Sto mene zanima a vjerujem i mnoge od vas jeste sta ce se raditi ispod tribine, kako ce to isgledati, kako ce se uklopiti sa sjevernom tribinom i kako bi se Sjeverni dio mogao popraviti da se iskoristi prostor ispod tribine i okolo.? Nekako sve je pocelo na osnovu 2-3 slike koje ama bas nista ne objasnjavaju osim beton sa 4500 stolica itd.
Ne kazem da je greska od Zeljine uprave, ipak to su ljudi koji se bave sportom, a ne gradjevinom, ali firma koja to radi treba to da prezentuje, a oni koji su u upravi neka zahtjevaju te datalje. Na isoj velicini tribine mozes potrositi 300k maraka i 3 miliona maraka. Sve zavisi sta se hoce i kako.
Cak sta vise ovdje je trebalo predstaviti kompletnu skicu plana od Zeljinog stadiona, jer kao navijaci tog kluba kad vidis da novac koji dajes ide u tribinu koja ce imati i krov, i neke platoe, prodavnice i infrastrukturu modernog jednog stadiona, onda i doprinos je lakse naci.
Sto se tice sjedala na stadionu, dali neko zna razliku u cjeni gdje su sjedala ova klasicna plasticna ili sjedala na preklapanje (retractable-fold out), jer ova obicna mi djeluju 1. da brzo izgube boju, 2. non stop prljava i valja cistiti stolice prije svake tekme, 3. cesto mjenjati stolice jer kroz vrijeme propadnu, ne mogu da vjerujem da je financisjki povoljnija opcija nego postaviti stolice na preklapanje, koje se manje prljaju i bar boja duze traje jer nisu derektno na suncu? Neko nadam se ima odgovor na ovo jer me interesuje bas to na stadionima koji imaju krov.
Takodjer znam da smo radili nakad davno kao neki report na tome da je bolje na stadionima staviti miks nijansi boja stolica jer je lakse i za odrzavati, a i to ako boja izblijedi, bar nekako u tonu je prikladnije kroz vrijeme.
To mozete vidjeti bas na tome stadionu AAMI Park u Melbourne-u gdje smo stavili razlicitu nijansu izmedju zelene i bijele boje.
Uglavnom, drago mi je da se stadion pravi i nadam se da ce uprava nastaviti na ovom projektu do daljnjeg.
p.s. Upravi obavezno traba obratiti paznju da krov forsira bez stubova na tribinama, vec da je kao Tuzli koje je na stubovima iza tribine i ne smeta pogledu na tribini. Velika stvar je ovo bar u danasnjem fudbalu.
Sugestiram da pogledate u Tirani kakv se novi stadion pravi. takvo nesto je mogla i Grbavica izgledati, ako ne danas bar za par godina ali da je plan projekta uradjen i predstavljen javnosti o onom sto se gradi i kojim se putem ide.
Pozdrav i izvinjavam se na predugom postu.
Postoji li neki rok? Posto kolko sam mogo skontati pare su vec spremne?Biban25 je napisao/la:Nije ostrvo, poluostrvo, on polako skida zemlju i pomjera se prema sjevernoj tribini.
šta znaju djeca o zavičajunarodniheroj je napisao/la:@AnelZ jako cjenim tvoje pisanje ali na ovu temu nečemo dalje. Možda si mlad pa ni ne očekujem da cjeniš ona vremena, jer ih vjerovatno nisi živio. Sarajevo je bilo centar bivše Yuge po svim parametrima. Imali smo tih godina šampione države u fudbalu, košarci, odbojci, hokeju, imali smo i evropske prvake prvake u košarci itd itd. Osim toga grad Sarajevo je bio kulturni i zabavni centar države, kultne rok i pop grupe, čuvene filmađije i milion drugih stvari. Olimpijada nije bila nikakav slijed sretnih okolnosti nego demonstracija političke, sportske i ekonomske moći itd itd. Žao mi je mlađe raje koji vjerovatno nikad u svojim životima neće imati mogućnost uživati u tako veličanstvenim stvarima. Danas smo nažalost sportska, kulturna i svaka druga vrsta provincije zahvaljujući nacionalističkim oligarhijama koji vladaju zadnjih 25 godina.
Neka vječno živi BIH i neka se vrate sretna vremena
Od izbora do izborairfo je napisao/la:Postoji li neki rok? Posto kolko sam mogo skontati pare su vec spremne?Biban25 je napisao/la:Nije ostrvo, poluostrvo, on polako skida zemlju i pomjera se prema sjevernoj tribini.
Kad ih već spominješ - čak su i oni počeli odustajati od ulupavanja stotina milijuna u stadione.irfo je napisao/la:[on vazda neke projekte po 200 miliona, pa nisu arapski emirati majstore
Rok nije problem, nema roka.irfo je napisao/la:Postoji li neki rok? Posto kolko sam mogo skontati pare su vec spremne?Biban25 je napisao/la:Nije ostrvo, poluostrvo, on polako skida zemlju i pomjera se prema sjevernoj tribini.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.