Grand Slam

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

ppppp
Kontakt:

Re: Grand Slam

Post Postao/la ppppp » 27 jan 2013, 13:54

Virtu4l je napisao/la:Pa moram biti optimista :-P Ne valja skidati gace unaprijed :-O
A isti ti qrac ili ih skino prije ili u meču,kad ga moraš primiti :mrgreen:

vidovitadjemila

Post Postao/la vidovitadjemila » 27 jan 2013, 13:57

Ono sto je u Parizu Rafael Nadal u Australiji je od danas definitivno postao Novak Djoković.S ovim danas mislim da on prelazi onu granicu i sa sestim Grand Slemom ulazi u red najvecih ljudi ovoga sporta ikada.
Sto se samog meca tiče nije bio neki kvalitet ,ali to je realnost kada je s druge strane mreze Endi Marej.Teniser iz svjetkog vrha koji ima kvalitet ,ali kada igra sa najboljim sve u biti zavisi kako ce protivnik biti raspolozen.Tako i danas sve je zavisilo od Noleta.Stil igre Mareja i inace to shvatanje igre niti volim niti cu ikada voliti.Nole je veliki bas zbog toga da i kada padne ,kao danas na pocetku drugog seta,uvjek nadje snagu da ubaci u brzinu vise.Ja stvarno nikada nisam vidio sportistu da ima to u sebi kao Djokovic.
O srcu i mentalnoj snazi da ne pricam.
Svaka ti čast legendo...
OTKAKO JE STARI TRAVNIK NASTAO,OVAKAV SVJET JOS NIJE RASTAO A MENE DUGO BILO NIJE...

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 27 jan 2013, 13:57

Mog'o bi Đoković dobit i počasno državljanstvo Australije. :P
Bolji od Murraya, to je jasno k'o dan. Meč ružan u 3.14čku materinu. Da se igralo u popodnevnom terminu, sigurno bih gledao nešto drugo na tv-u. Ovako sam bio primoran gledati ovu uspavanku. :mrgreen:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 27 jan 2013, 14:00

@ Valencia

Zlatno doba je davno prošlo, još prije 20+ godina. Od današnjih igrača samo Federer može ući u krug najboljih svih vremena, a o kvalitetu mečeva ne želim ni da govorim. Za svaki dobar meč u proteklih 4 godine, nači ću još 10 boljih iz prijašnjih teniskih era. Toliko.
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

ppppp
Kontakt:

Post Postao/la ppppp » 27 jan 2013, 14:02

formance je napisao/la:@ Valencia

Zlatno doba je davno prošlo, još prije 20+ godina. Od današnjih igrača samo Federer može ući u krug najboljih svih vremena, a o kvalitetu mečeva ne želim ni da govorim. Za svaki dobar meč u proteklih 4 godine, nači ću još 10 boljih iz prijašnjih teniskih era. Toliko.
:lol:
prestaće,vremenom :mrgreen:

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 27 jan 2013, 14:03

samoradnik je napisao/la: Možda 2013 pobije ovu tvoju tvrdnju,živi bili pa vidjeli... Đoković polako ali sigurno obara neke rekorde,pred njim je još bar 4 godine vrhunske karijere. Da nije bilo odustajanja onog talijana čak bi i taj broj pobjeda izjednačio...
Što se Nadala tiče iako se vrati,neće biti onaj stari,jednostavno neće. Što se Mareja tiče uvijek sam tvrdio da je daleko od najveće trojke,otprilike koliko je Ferer daleko od njega... Vidim neki se pozivaju na spremnost, koliko je ta spremnost znala uticati na Novakova finala,taman prođe Nadala sačeka ga Federer ili obratnoo... Al kao što neko reče evidentno nekome smeta pobjednik Novak (govorim uopšteno,ne lično),ne znam zbog čega... I dalje stojim pri tvrdnji da je Federer po meni bio danas lakši rival,navijao sam protiv Škota za njega (Može se naći moj post)...
Vidjecemo, ja cu svoju prognozu za ovu godinu ali i dalje dati kad vidim Nadala sljedeci mjesec na terenu jer bez, u datom trenutku, 100% spremnog Rafe se mogu slozit da ce Djokovic preuzeti primat i u naredne 3 godine osvojit najveci broj GS titula.
(za 2012 sam rekao ne znajuci da ce se Nadal povrjediti a to uvelko mjenja stvari)
Ukoliko se Rafa vrati dobar, necu reci najbolji kao u 2008 ili 2010 jer je to nemoguce, kao sto je bio u prvom djelu prosle godine(racunajuci i AO) drugacije ce se stvari odvijat.

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 27 jan 2013, 14:05

Izvini 'arane,ali Federer protiv Djokovica danas sigurno ne bi dodavao loptice na sred terena kao sto je to Murray radio.Haha Murrayev famozni backhand slice koji pane na servis polje i loptica odskoci pola metra.Gotta love that.
Zadnja izmjena: darker10, dana/u 27 jan 2013, 14:06, ukupno mijenjano 1 put.

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 27 jan 2013, 14:05

Dobro, to je tvoje misljenje. Ako vec izdvajas Federera, trebao bi izdvojiti i Nadala koji ga je gazio kad je stigao.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 27 jan 2013, 14:10

Samo vi izdvajajte. Novak se ne sali.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 27 jan 2013, 14:11

@Valenica

Hoću, čim mi H2H bude ultimativna mjera kvantitativnih i kvalitativnih parametara igrača. Tad će i veliki Andy Murray uletiti u tu grupu sa Borgom, Samprasom, Lendlom, Connorsom i Federerom kao najboljim igračima Open ere. U najbolje svih vremena, ipak, ne mogu svi. Laver i Gonzalez su psotavili određene standarde. Živio.
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

Neutralan88
Kontakt:

Post Postao/la Neutralan88 » 27 jan 2013, 14:13

formance je napisao/la:slika

Ljepota.
Baš dobro si objasnio :lol:

ima li ko listu osvajanja Grand Slamova

poredano npr Fedex, Nadal, itd :?:

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 27 jan 2013, 14:15

formance je napisao/la:@Valenica

Hoću, čim mi H2H bude ultimativna mjera kvantitativnih i kvalitativnih parametara igrača. Tad će i veliki Andy Murray uletiti u tu grupu sa Borgom, Samprasom, Lendlom, Connorsom i Federerom kao najboljim igračima Open ere. U najbolje svih vremena, ipak, ne mogu svi. Laver i Gonzalez su psotavili određene standarde. Živio.
Koliko se sjecam, ti si Mareja posebno favorizovao i izdvajao na ovom forumu, dok si Nadala redovno kudio... A Marej je tri puta veci defanzivac od Nadala.

Lik je odigrao najpasivnije finale u istoriji tenisa.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 27 jan 2013, 14:18

Ja favoriziram Haasa i Nalbandiana. Murray mi je najdraži od današnjih TOP igrača, i to najviše zbog Ivana Lendla.
Taj isti Murray je uvijek ofanzivniji od Nadala u svakom njihovom meču, a da ne govorim da je redovno u zadnje 2 godine, bio u samom vrhu (uglavnom iza Federera) po broju osvojenih vinera na GS turnirima.

A kudio sam sviju, kad god sam imao razloga za to.

@neutralni

Misliš li na poredak igrača sa najviše osvojenih GS-ova ?!

Profesionalnitenis.com

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 27 jan 2013, 14:22

Valencia je napisao/la:

Dobro, to je tvoje misljenje. Ako vec izdvajas Federera, trebao bi izdvojiti i Nadala koji ga je gazio kad je stigao.
Nije to bitno,broj GS titula jos manje, bitno je kako bi se danasnji igrac nasao u zlatnoj eri tenisa i tadasnjim podlogama te koji je igrac elegantniji,ofanzivniji itd

@neutralni, u open Eri

1.Roger Federer 17
2. Pete Sampras 14
3. Bjorn Borg i Nadal 11
5. Conors,Lendl i Agasi 8
8. Mekenro i Wilander 7
10.Beker,Edberg i Novak 6
13. Rod Laver 5

Neutralan88
Kontakt:

Post Postao/la Neutralan88 » 27 jan 2013, 14:24

@samosarajvo hvala ti na statistici :)

1.Roger Federer 17
2. Pete Sampras 14
3. Bjorn Borg i Nadal 11
8. Mekenro i Wilander 7
13. Rod Laver 5

Iskreno po meni u legende su igraci koji imaju preko 10 GS turnira tako da ih ima 4 trenutno ;)

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 27 jan 2013, 14:27

Neutralan88 je napisao/la:@samosarajvo hvala ti na statistici :)

1.Roger Federer 17
2. Pete Sampras 14
3. Bjorn Borg i Nadal 11
8. Mekenro i Wilander 7
13. Rod Laver 5

Iskreno po meni u legende su igraci koji imaju preko 10 GS turnira tako da ih ima 4 trenutno ;)
Ako gledas all time izmedju Samprasa i Nadala se ugoro i Emerson sa 12 titula u singlu.
Treba istaci da je isti imao i cak 15 ili 16 u dublu :D

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 27 jan 2013, 14:29

Baš kao što sam i prognozirao. Murray je podbacio, ponovo se povukao u defanzivu i većinom gubio u dužim razmjenama udaraca. Novak s lakoćom izlazi na kraj s konkurentima i osvaja GS-ove. Sada je vjerujem svima jasno da Andy nema to nešto u glavi da bude vrhunski igrač i veliki šampion. 3-4 Grand Slama u karijeri će mu biti plafon. I to u najboljem slučaju.

Eh, Roger, da si bogdom par godina mlađi. :)

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 27 jan 2013, 14:30

Bilo bi bitno da je važnost GS-ova bila jednaka u različitim vremenskim erama. Tako su recimo 80-tih egzibicije bile važnije od GS-ova, jer su nudile daleko više novca. Neki od današnjih Masters turnira poput Miamia su recimo za razliku od AO-a nudili daleko veči nagradni fond i žrijeb sa 128 igrača (AO - sa 64 igrača) itd.

Tako da se to ne može posmatrati kroz tu prizmu. Connors je uzeo 109 titula, a od toga savršen omjer na svim vrstama podloge. Lendl uzeo 94 titule, najbolji omjer osvojenih turnira u Indoor i outdoor uslovima, tepihu, šljaci. Zato je najbolji all rounder svih vremena. Znao je nizati i McEnroa i Beckera i Edberga, kasiččne S&V igrače na tadašnjoj brzoj travi. O Borgu je suvišno i pričati, tri Channel slama spadaju među najveća ostvarenja Open ere i samo to mu je dovoljno da se smatra GOATOM iste.

O konkurenciji da ne govorim.

Profesionalnitenis.com

skandinavka76
Kontakt:

Post Postao/la skandinavka76 » 27 jan 2013, 15:57

Ma Škot nije imo šanse predo se u svlačionici,prvi set je dobio jer je i Srbin bio očajan,tako čim je malo podigo igru bilo je gotovo,,,definitivno najgore finale koje ja pamtim,,,smorili su gledatelje...anti propaganda tenisa,,,,fuj

Blue_He4rt
Kontakt:

Post Postao/la Blue_He4rt » 27 jan 2013, 16:10

K'o sto Federer od Nadala ima komplekse, tako Rafael i Andy protiv "skorašnjeg" Noleta.Jednostavno je neprikosnoven trenutno u svijetu tenisa.
Chelsea F.C.

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.