FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Amar_TM87
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Amar_TM87 » 09 nov 2011, 15:10

slika
Svaka cast za ovo ;)

Valjda cu dozivjet da konacno naprave Grbavicu onako kako ovaj klub to i zasluzuje :)

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 09 nov 2011, 15:29

Zvučat će možda malo glupo, ali kad gledam ove kartone zalepljene za stolice ova koreografija izgleda nekako preglednija i bolje se vidi, možda bi ubuduće kad se rade ovakve koreografije bolje bilo da mi sjedimo svi na stolicama i samo dignemo papire, nego se ovako dignemo na noge i ova prva 2-3 reda sve zeznu :mrgreen:

A oko stadiona, ma samo nek se priča, valjda će se nešto konačno i uraditi po tom pitanju, vrijeme je da igramo euro utakmice u Dolini, a ne u lavoru.
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 09 nov 2011, 15:33

Seyo_TM je napisao/la:pa nick kada bi se napravio zapad, onda bi imao uslove za europu. Ne vjerujem za grupnu fazu LP ali bi mogao igrati ovo sto igramo.

Ma haj vidjet cemo sta ce se desaviti, a do tada, malo lijevo malo desno, pa cemo saznati sve :lol:
mislio sam da je jug problem,sigurnost, i slicne stvari
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...

DANDY
Kontakt:

...

Post Postao/la DANDY » 09 nov 2011, 15:41

Svi koji kontate da su za igranje u Europi potrebne samo stolice i tribine grdno se varate.Kriteriji su iz godine u godinu sve rigozniji,što se i potvrdilo i ljetos na koševu sa zapadom.Onaj ko je barem jednom ušao u tunel gdje su smještene prostorije od vešeraja do magacina opreme bit če mu jasno da trenutno nemamo ni minimum uslova za igranje europskih utakmica.Što se slovenac tiče,dovoljo je bilo pročitati iz slovenačkih medija kakve su zavrzlame sa stozicama,pa da se skonta da tu nisu čista posla što se slovenaca tiče.Što se i na kraju pokazalo tačnim.Što se tiče gradnje zapada SEYO je u pravu samo što je prema mojim informacijama to odmaklo daleko od "samo razmišljanja".Mislim da je jedna od opcija da gradi tribinu Unigradnja.

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 09 nov 2011, 15:44

Pa pričajte živi bili, što šutite? :mrgreen:
Ž '21!

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 09 nov 2011, 15:52

Pa vrlo moguce da je poodmaklo sada, nisam nista poukusavao da saznam u skorije vrijeme...sto vise znam, samo vise o tome razmisljam :mrgreen:

bianco, a kome da pricamo? cast pojedincima ali dosta uhljupa ne zasluzuje da zna, ako shvatas...svakako ce se saznati kada/ako krene...
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!

"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 09 nov 2011, 15:55

Hajmo se mi skupit i gradit tribinu, evo ja primjerice imam iskustva sa gradnjom, vazda sam gradio kuce i hotele na monopolu, pa mi tribina nije problem! :D
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

nookey
Kontakt:

Post Postao/la nookey » 09 nov 2011, 16:04

Seyo_TM je napisao/la:Pa vrlo moguce da je poodmaklo sada, nisam nista poukusavao da saznam u skorije vrijeme...sto vise znam, samo vise o tome razmisljam :mrgreen:

bianco, a kome da pricamo? cast pojedincima ali dosta uhljupa ne zasluzuje da zna, ako shvatas...svakako ce se saznati kada/ako krene...
potpis!

al ipak za nas 'normalne' ljude ipak bacite ponekad neku kost da se bar nadamo ;)
I KRV SVOJU ZA PLAVU BOJU!

tm84
Kontakt:

Post Postao/la tm84 » 09 nov 2011, 17:20

interesantan podatak...

najduzi niz bez poraza protiv trenutno ekipa u premijer ligi:
13 utakmica bez poraza protiv olimpika (nikad izgubio :lol: )
7 utakmica bez poraza protiv veleza (3 i pol godine u nizu)
6 utakmica bez poraza protiv leotara (3 godine u nizu)
5 utakmica bez poraza protiv celika (2 i pol godine u nizu)
5 utakmica bez poraza protiv zrinjskog (2 i pol godine u nizu)
4 utakmice bez poraza protiv sarajeva (2 godine u nizu)
4 utakmica bez poraza protiv zvijezde (2 godine u nizu)
2 utakmice bez poraza protiv slavije (1 godina u nizu)
1 utakmica bez poraza protiv slobode (pola godine u nizu)
1 utakmica bez poraza protiv borca (pola godine u nizu)
1 utakmica bez poraza protiv rudara (pola godine u nizu)
7x drzavni prvak (rekord) // 5x osvajac kupa (rekord) // 3x osvajac superkupa (rekord)
rekordi se obaraju a trofeji osvajaju!!!

djale
Kontakt:

Post Postao/la djale » 09 nov 2011, 17:34

aleksandar_veliki je napisao/la:
avlami97 je napisao/la:Iz ove generacije Želje će Nijema, Svraka, Zeba i nadam se Ramić i Zolotić napraviti fine transfere i igrati u nekoj jačoj ligi od naše.
Možda se mnogi neće složiti za Svraku, a šta ako i pogriješim!?
Ne znam što, ali bi mali Ramić mogao napraviti pravu karijeru. Ali ono baš pravu. Vrhunsku.
I ovaj Ramic je za fine rasprave, no opet ce svi po Aci. Ma, nema veze, po mom misljenju ostat ce jedan od talenata, zasto. Ne vidim tu neku zelju, agresivnost, brzinu, kordinaciju pokreta. Ne znam, ocekujem i vase misljenje.

Neki dan sam iz Šefovih usta cuo da od Ramica ocekuje da postane vrhunski igrac a tu za mene prestaje svaka dvojba :D .Sto se tice Zebe, on me podsjeca na Zeku Turkovica ili doktora Vuksanovica tj i u 37 god u ovoj ligi bice majstor

England
Kontakt:

Post Postao/la England » 09 nov 2011, 18:44

aleksandar_veliki je napisao/la:
avlami97 je napisao/la:Iz ove generacije Želje će Nijema, Svraka, Zeba i nadam se Ramić i Zolotić napraviti fine transfere i igrati u nekoj jačoj ligi od naše.
Možda se mnogi neće složiti za Svraku, a šta ako i pogriješim!?
Ne znam što, ali bi mali Ramić mogao napraviti pravu karijeru. Ali ono baš pravu. Vrhunsku.
I ovaj Ramic je za fine rasprave, no opet ce svi po Aci. Ma, nema veze, po mom misljenju ostat ce jedan od talenata, zasto. Ne vidim tu neku zelju, agresivnost, brzinu, kordinaciju pokreta. Ne znam, ocekujem i vase misljenje.
Ramiću bi najbolje bilo da odigra narednu polusezonu negdje na posudbi, da promjeni sredinu, da se nametne, ovako , mislim da je njegov veliki problem što ne igra u kontinuitetu, a nije psihološki spreman na takav status.
Tom Hanks je bio vatrogasac i **** nam je svima mater.

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 09 nov 2011, 19:22

Pa ko će nam igrati drugog napadača ako Ramić ode na posudbu?

Momak nema ni 20 godina kako treba, a očekujete da igra kao neki iskusan...

Po meni je ove sezone Ramić svaku ukazanu priliku iskoristio, ne treba zaboraviti da nam je on donio pobjedu protiv Zvijezde.
Ž '21!

partibrejker1921
Kontakt:

Post Postao/la partibrejker1921 » 09 nov 2011, 19:52

Bianconeri1988 je napisao/la:Pa ko će nam igrati drugog napadača ako Ramić ode na posudbu?

Momak nema ni 20 godina kako treba, a očekujete da igra kao neki iskusan...

Po meni je ove sezone Ramić svaku ukazanu priliku iskoristio, ne treba zaboraviti da nam je on donio pobjedu protiv Zvijezde.
Momak nema ni 19 godina kako treba. : )

rossoner
Kontakt:

Post Postao/la rossoner » 09 nov 2011, 23:36

Seyo_TM je napisao/la:Pa vrlo moguce da je poodmaklo sada, nisam nista poukusavao da saznam u skorije vrijeme...sto vise znam, samo vise o tome razmisljam :mrgreen:

Fakat si upravu za ovo zadnje. Mnogi bi podijelili neke stvari koje imaju veze sa istinom ili barem planovima, ali zamo vec u kojem pravcu se cesto zavrse rasprave na ovom forumu. A i sama cinjenica da nas posmatraju "dusmani" sa svih strana...
U svakom slucaju to sto si rekao danas cini mi se OK i realno. One price o hotelima i ostalo su bajke i ne treba pricati o tome. Ja bih da se ista pitam, a razmisljao sam dosta o tome jer sam građevinac, uradio zapad i istok kao sjever, a Jug bih izdigao malo vise taman ona sad visina kad bi se pokrio bio bi malo visociji od ostalih tribina. To sam vidio na par stadiona jos i pravo je kul pogotovo sto je kod nsa Jug svetinja. Bice nekad nesto insallah, vrijeme je
Osim - drugo ime za Želju !

zeljocity
Kontakt:

Post Postao/la zeljocity » 10 nov 2011, 01:07

Posto se kod nas sve radi kad nam dodze noz pod grlo 100% sam uvjeren da ce se u narednih godinu dvije u Sarajevu ili Kosevo obnavljat ili Grbavica izgradzivat jer MI (drzava) ili MI (grad Sarajevo) nemamo stadiona kako treba!!! Sramota i garantujem neka se sutra objavi na sportsport.ba tekst kako smo drzava7grad bez stadiona ili da se cak obavi intervju sa ministrom sporta da bi se sve to pokrenulo iz mrtvila..

Zato evo molim urednike ovog portala da tako nesto urade i krecemo iz mrtvila..
Zeljo je beton i to armirani beton.
Who is your čampion??
Domination of blue nation.

reks
Kontakt:

Post Postao/la reks » 10 nov 2011, 11:56

Bilo kakva analiza Zebinih dometa mora početi od uslova ili bolje reći neuslova u kojima je mladi Zeba trenirao.Nek svako proba trčati zimi po oranici a ljeti po šljaci pa će mu odmah biti jasno kolki su dometi igrača ovdje .Edin je uspjeo jer je kao jako mlad igrač otišao,ljudi mu dali uslove ,ishranu i uz kvalitetan trenig eto uspjeha.Ovdje na ovim pomoćnom terenima ni Murinjo ni Ferguson ne bi mogli ništa.Od Ramića,Zole i ostalih možemo nešto očekivati kad budemo imali terene za trening i kada ga kao Džeku poslije tekme bude čekalo ono voće koje je isti imao u rukama kad je davao intervju na grbavici na poluvremenu.Savremeni fudbal je nauka

jug-onostalgicar
Kontakt:

Post Postao/la jug-onostalgicar » 10 nov 2011, 12:07

zeljocity je napisao/la:Posto se kod nas sve radi kad nam dodze noz pod grlo 100% sam uvjeren da ce se u narednih godinu dvije u Sarajevu ili Kosevo obnavljat ili Grbavica izgradzivat jer MI (drzava) ili MI (grad Sarajevo) nemamo stadiona kako treba!!! Sramota i garantujem neka se sutra objavi na sportsport.ba tekst kako smo drzava7grad bez stadiona ili da se cak obavi intervju sa ministrom sporta da bi se sve to pokrenulo iz mrtvila..

grad moze obnavljati samo gradski stadion a ne privatnu imovinu dakle tu si se zeznuo prvo...
ako budemo cekali da nam se nesto izgradi dugo cemo cekati... bolje bi bilo da sami pocnemo graditi dio po dio kao sto vec rade neki premijerligasi... eno zvijezda sama sebi gradi... a na slobodi vidimo primjer kad grad "gradi"

zeljocity
Kontakt:

Post Postao/la zeljocity » 10 nov 2011, 12:26

jug-onostalgicar je napisao/la:
zeljocity je napisao/la:Posto se kod nas sve radi kad nam dodze noz pod grlo 100% sam uvjeren da ce se u narednih godinu dvije u Sarajevu ili Kosevo obnavljat ili Grbavica izgradzivat jer MI (drzava) ili MI (grad Sarajevo) nemamo stadiona kako treba!!! Sramota i garantujem neka se sutra objavi na sportsport.ba tekst kako smo drzava7grad bez stadiona ili da se cak obavi intervju sa ministrom sporta da bi se sve to pokrenulo iz mrtvila..

grad moze obnavljati samo gradski stadion a ne privatnu imovinu dakle tu si se zeznuo prvo...
ako budemo cekali da nam se nesto izgradi dugo cemo cekati... bolje bi bilo da sami pocnemo graditi dio po dio kao sto vec rade neki premijerligasi... eno zvijezda sama sebi gradi... a na slobodi vidimo primjer kad grad "gradi"
Nisam se ja tu nista zeznuo jer mora se ulagat u sport. Sta ce carsija bez stadiona? Gradit stadion koji ispunjava Uefine standarde Vrbanjusi??? Kosevo i nije neki fudbalski stadion (repka bjezi u Zenicu) iskreno receno a ako se imalo misli na repku i publicitet koji se moze dobit preko toga (evo sad sa Portugalom) onda je Grbavica najlogicnije rjesenje po meni..
Zeljo je beton i to armirani beton.
Who is your čampion??
Domination of blue nation.

ellaxaz
Kontakt:

Post Postao/la ellaxaz » 10 nov 2011, 12:55

Čolić: Jedva čekam da ponovo zaigram

http://www.fkzeljeznicar.com/vijesti/co ... vo-zaigram" onclick="window.open(this.href);return false;
"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."

F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 10 nov 2011, 13:12

Zajko Zeba - genijalac u plavom dresu

AUTOR: FK ŽELJEZNIČAR DATUM: 09.11.2011.
Sjajni kreativac Željezničara Zajko Zeba, ponovo je oduševio publiku na Grbavici. Iako je s druge strane imao fudbalere koji ''vrijede'' desetine miliona maraka, Zeba je bez mnogo respekta na terenu igrao protiv velikog broja igrača s kojima je nekada dijelio reprezentativnu svlačionicu. U više navrata je pokazao širok repertorar sjajnih poreza kojima je podigao na noge publiku željnu fudbalskih genijalaca kojima se ne može pohvaliti mnogo timova.

Fenomenalni Željin vezista, svoj posljednji meč u dresu sa državnim grbom odigrao je 2007 kada je na selektorskoj klupi sjedio Fuad Muzurović. Od tada, selektori su u širokom luku zaobilazili ovog igrača koji u posljednjih nekoliko mjeseci igra u vrhunskoj formi.

Ako je i bilo dilema, sinoć je definitivno otklonjena i posljednja. Zeba je najbolji igrač Premijer lige i sigurno bi stručni štab naše reprezentacije morao obratiti veću pažnju na fudbalera koji u najboljim igračkim godinama može dati mnogo bh. nacionalnoj vrste.

Zajko Zeba rođen je 22. maja 1983. godine u Sarajevu. Karijeru je počeo u Željezničar gdje je prošao sve selekcije. Prve seniorske utakmice odigrao je u dresu Olimpica a karijeru je gradio igrajući za Brotnjo, Zrinjski, Maribor, Kamaz i Alaniu.

U Željezničar se vratio ljeta 2010. godine. Prošle sezone bio je najbolji strijelac i asistent ekipe koja je osvojila Kup Bosne i Hercegovine. I u ovoj sezoni igra fenomenalno. Dobre rezultate Željezničara ispratio je sa 11 asistencija i 4 gola u dosadašnjih 13 kola.

Mnogo puta je naglasio da bi karijeru volio okončati u svom klubu.

Nadamo se da će selektor konačno prepoznati kvalitet ovog fudbalera i uvrstiti ga na spisak reprezentativaca.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Blackwargreymon, elSaik, Hare1991, Hrasno15, Mana, Strumfinho i 71 gost.