invincible1921 je napisao/la: ↑07 avg 2025, 12:02
Anpa je napisao/la: ↑07 avg 2025, 11:48
Da li su iz radne grupe ikad specificirali sta oni tacno podrazumijevaju pod pojmom strateski partner? Na koji nacin bi funkcionisalo da eventualno Mirvic bude ukljucen samo u razvijanje igrackog kadra? Osim ako nece da pokusa da neku varijantu Moneyballa da vrti preko kluba, ne vidim gdje su njegovi interesi tu.
Haj ovako da smo mi nacisto..pisem istu stvar ima dvije godine. NIKO ZIV NECE DOC I HALALIT PARE...a mi kao prvo navijaci a onda i klub kao takav to ocekuje
Dakle hoces da ti neko da 10 miliona a ti njemu dres, clanaku, godisnju i haj razligu
Ako se vec trazi bilo kakav investitor ili partner to znaci da za njegov kesh ti njemu dajes moc odlucivanja ..KAO I BILO GDJE U SVIJETU STO JE...
Mi ne trazimo nikakvog investitora, mi trazimo ljude s parama da ih preveslamo i raja to od kluba ocekuje da uradi..nista manje nista vise.
Samo sto na nasu zalost ljudi s keshom nisu budale, jer da jesu ne bi imalo kesh
Ma treba jednom za sva vremena presijeci. Vrti se prica 6-7 godina. Traze se neki modeli,upravo sto ti kazes,da ti neko da pare a da nasi eksperti odlucuju.
Ja bi iskreno volio da covjek udje u klub . Zato sto mi je vise preko neke stvari,da vise od 10 godina tavorimo i gledamo kako neki tajni agenti,neprijatelji kluba,struje,ljudi od ovog ili onog,blokiraju,sabotiraju,bacaju suplje....
Volio bih da se javno obznani ko je protiv i ko vise sabotira.
Mi bi da imamo super mocnu ekipu,da imamo kamp,da iz tog kampa odmah ako je moguce za 2 mjeseca izadje 3 igraca.
Pa sve to kosta ljudi dragi,to su procesi,taj kamp i finansiranje svega u tom kampu kosta jako puno. I opet ti niko ne garantuje da ces ti izbaciti igrace i zaraditi.
Nije mi nikakva kriza ili frka gledajuci Sarajevo. U jednu ruku je super za nas fudbal da se desavaju ovakve stvari,ali realno podizu se ljestvice,mi to moramo da pratimo,htijeli ne htijeli...
Imas 2 politicka projekta,imas rivala koji trosi jako puno,a u fudbalu su danas novci pokretac svega.
Imamo more primjera legendarnih klubova koji godinama nisu ni sjena onoga sto su bili.
Grashopers, Schalke,Hamburg,Anderlecht,Basel. Generalno imas more engleskih,spanskih klubova..gdje jednostavno tavore ili ne mogu da prate finansijski,i ispadaju iz liga,nisu ni sjena klubova koji su bili.
Uzimam za primjer ove klubove,samo sa naznakom da se od stare slave ne zivi,da se od posjeta ne zivi...
Nazalost mene dusa boli da najpopularnini klub,za 12-13 godina , od ubjedljivo najtrofejnijeg dodje u situaciju,da ga jedan predje,da mu je drugi ublizu,a da mi nismo u stanju nakon 10 kola da ih pratimo uopste.
Sve se moze kad se hoce i ima jasna vizija. Mi smo nazalost zrtve,nekih intersa,koji se kriju kao zmija noge,upali smo u neku letargiju,ne znamo ni sami sta hocemo. Nikom te nedamo,koliko god bilo jako i ponosno,postaje nam i teret,jer mi ni ideje ni kapaciteta nemamo da se pomaknemo sa tacke na kojoj jesmo.
Samo u Zelji smo vidjijeli 100 tinu primjera,kako je nesto zavrseno,da li to bio investititor,igraci,neki jaki ljudi u upravama...i o da odjednom iz nekog razloga je propalo.
Neko ce reci zato sto neprovjereni ljudi sire price. Ne ja bi rekao,zato sto nema ni znanja ni moci da se te stvari ne desavaju.
Prosto iritira,koliko se puta to desilo.
Nasi ljudi kao da rade sve i komplikuju sve ,da bi ljudi odustajali.
Zato kazem mislim da je vrijeme da se sa time zavrsi i da ko god bojkotuje i radi protiv kluba,da ga se imenuje pa neka onda svako objasni zasto.
Zasto nikad nije objavljeno detaljno ,kako je moguce da klub izabere Diglisica,i da to propadne.
Pa nije Diglisic budala,da nije znao da ulazak u Zelju ne moze da se desi zbog zakona ili bilo cega.
Kako je onda dosla ponuda i kako je covjek izabran za partnera,ako za to nije bilo nacina.
Onda je jos veci cirkus i klub i on kao poduzetnik,ako to nisu znali kad su pregovarali i stizala pisma namjere.
Znamo svi mi da je to ospstruirano. Zato 3 put ponavaljam,treba stati u kraj ovim stvarima i sve otkriti.
Pa nek onda uprava i skupstina objasnjava navijacima.
Nema nam objasne zasto NE. Koje su to alternative,i kako oni vise rad kluba u buducnosti.