FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
42
20%
2. Borbu za Evropu
98
48%
3. Sredinu tabele
38
18%
4. Borbu za opstanak
28
14%

Ukupno glasova: 206

mamonelafo
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la mamonelafo » 07 avg 2025, 09:20

grbavicka1921 je napisao/la:
07 avg 2025, 08:34
1921boy je napisao/la:
06 avg 2025, 21:04
Sto nam jug napreduje masala,vec sad ce probit rok od neki 20 dana.Vec koji dan da se nista ne radi.Butmir je bio puno bolja opcia,al jbg,valja tender ugurat Isakovicu.
Da li da se bojimo na kraju kada to bude i završeno aBD da stanemo na tu tribinu zbog statitke?

Nadam se da su uračunali i nabacivanje krova ti iz IZ-a, tj dodatna opterećenja na strukturu, uključujući i publiku, skakanje i sl. :crazy:
Glavni projekt nisu radili ti ljudi, oni su izabrani kao izvođači radova, a rade prema projektu koji je predao Željo, a koji je izradila neka druga firma. Nemaju izvođači radova ništa sa statikom i sličnim stvarima, osim da rade po tom projektu koji su dobili. Eh sad, možemo se bojati samo da ne odrade dobro izgradnju po tom projektu. :)

A evo sa orga, navodno:
"Radova na Jugu neće biti sigurno još 15ak dana jer se promijenila prvobitno planirana lokacija za šipove, geodeti su izgleda uradili loše svoj posao".
FK ŽELJEZNIČAR! MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!

Jači od ratova, režima i partija!

jointunija
Kontakt:

Post Postao/la jointunija » 07 avg 2025, 10:08

1921boy je napisao/la:
Sto nam jug napreduje masala,vec sad ce probit rok od neki 20 dana.Vec koji dan da se nista ne radi.Butmir je bio puno bolja opcia,al jbg,valja tender ugurat Isakovicu.
Ti samo poluinformacijama barataš burazeru.Čemu?
Neko te opasno filuje.
Željovci uvijek treba da znate,da navijači prate klub a ne rezultate!

godrina
Kontakt:

Post Postao/la godrina » 07 avg 2025, 11:00

Kasni taj veznjak famozni
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

svemalim1
Kontakt:

Post Postao/la svemalim1 » 07 avg 2025, 11:03

godrina je napisao/la:
07 avg 2025, 11:00
Kasni taj veznjak famozni
kasni. izgleda nista od onog portugalca sto se pominjao.

F1921B
Kontakt:

Post Postao/la F1921B » 07 avg 2025, 11:05

Al najjace mi je sto mi nesto fol pratimo ligu, neko cak spominje da idemo na titulu a znamo da je Borac 99% osvajac 25/26 sezone za jubilarnu 100. godisnjicu i gazice se preko mrtvih da se to i ostvari. Mi smo jedan najbjedniji narod koji je jednostavno navikao biti maltretiran i gazen, Vico nam drzi fudbal u rukama, VAR se crta u paintu, sudija te ismijava na Grbavici - niko nista. I dodje krezavi medvjed psuje s istoka Madzidu ili Boljevicu jer nije dodao ili sta vec.

Al zaista moram opet iskoristiti priliku da Tunovica hraknem u one frljave oci za ‘razloge koji nisu fudbalske prirode’ na pitanje o Coricu. Samo se nadam da se taj neki ocigledno dug prema Borcu i Vici rijesio i da se nece svi bodovi poklonit fasistima iz Banja Luke. Sve ce se samo uskoro pokazati, a volio bih da grijesim.

19fkz21
Kontakt:

Post Postao/la 19fkz21 » 07 avg 2025, 11:06

19fkz21 je napisao/la:
06 avg 2025, 13:58
Zadnja pobjeda protiv Rudara bila je 16. 08. 2021.
Tada je sef strucnog staba bio Ivkovic, a jedini igrac koji je bio u protokolu za tu utakmicu a da je jos uvijek clan Plavih je Muftic.
Mufta je mec presjedio na klupi, a za Želju su pogadjali Bojo i Juricic.
Inace vrlo zanimljiv sastav Rudara tada sa par interesantnih individualaca: Santos, Amoah (koji nije bio u kadru za ovu utakmicu), Mandic, Sadiku.
Cak i ove sezone imaju jednog Amoaha u ekipi.

Evo i sudija ce biti isti kao na ovoj utakmici.
Sudi nam Drazen Maric

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 07 avg 2025, 11:12

Potencijalni investitor
Koliko je Sanin Mirvić blizu preuzimanja FK Željezničar i kada bi posao mogao biti sklopljen

https://www.klix.ba/sport/nogomet/kolik ... /250806138
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 07 avg 2025, 11:17

👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

seha77
Kontakt:

Post Postao/la seha77 » 07 avg 2025, 11:33

Portugalac ima aktivni ugovor sa klubom, potrajat ce to.

Anpa
Kontakt:

Post Postao/la Anpa » 07 avg 2025, 11:48

Da li su iz radne grupe ikad specificirali sta oni tacno podrazumijevaju pod pojmom strateski partner? Na koji nacin bi funkcionisalo da eventualno Mirvic bude ukljucen samo u razvijanje igrackog kadra? Osim ako nece da pokusa da neku varijantu Moneyballa da vrti preko kluba, ne vidim gdje su njegovi interesi tu.

bob
Kontakt:

Post Postao/la bob » 07 avg 2025, 11:53

Anpa je napisao/la:
07 avg 2025, 11:48
Da li su iz radne grupe ikad specificirali sta oni tacno podrazumijevaju pod pojmom strateski partner? Na koji nacin bi funkcionisalo da eventualno Mirvic bude ukljucen samo u razvijanje igrackog kadra? Osim ako nece da pokusa da neku varijantu Moneyballa da vrti preko kluba, ne vidim gdje su njegovi interesi tu.
pa isto ko i kod komsija igracki kadar vrti igrace prodaje po bekim ciframa klubu dio da bude odrziv ostatak njemu .. prepostavljam

perodeformero
Kontakt:

Post Postao/la perodeformero » 07 avg 2025, 11:54

Klub nije samo tim, praviti neku frankenštajn varijantu koja nigdje ne postoji na kugli zemaljskoj mislim da nema smisla. Pa iskreno ne verujem da će se to desiti, ili si gazda pa budi gazda imaš odgovornost, ali isto tako imaš i pravo odlučivanja kao što mu je burazer u Sarajevu, Želji treba ulagati u stadion treba praviti kamp treba graditi infrastrukturu uporedno sa timom

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 07 avg 2025, 12:02

Anpa je napisao/la:
Haj ovako da smo mi nacisto..pisem istu stvar ima dvije godine. NIKO ZIV NECE DOC I HALALIT PARE...a mi kao prvo navijaci a onda i klub kao takav to ocekuje

Dakle hoces da ti neko da 10 miliona a ti njemu dres, clanaku, godisnju i haj razligu

Ako se vec trazi bilo kakav investitor ili partner to znaci da za njegov kesh ti njemu dajes moc odlucivanja ..KAO I BILO GDJE U SVIJETU STO JE...Ove godine smo prodali igrace i zaradaili 20 mil, ja u ekipu ulazem 10, iduce godine ulazem 500k...to je njegovo legitimno pravo i kraj price.

Mi ne trazimo nikakvog investitora, mi trazimo ljude s parama da ih preveslamo i raja to od kluba ocekuje da uradi..nista manje nista vise.

Samo sto na nasu zalost ljudi s keshom nisu budale, jer da jesu ne bi imalo kesh
=\_1921_/=

Anpa
Kontakt:

Post Postao/la Anpa » 07 avg 2025, 12:09

@invincible

Koliko znam FKS je sklopio saradnju prvo sa Tanom pa i sa Mirvicem pod drugacijim uslovima. Znas da su morali mijenjati statut i mijenjati stavke da bi na pravni nacin dozvolili njima da udju u klub. Njihov Mirvic ne djeluje samo oko igrackog kadra, njegova uloga tamo je puno veca u odnosu na “strateskog partnera” u Zelji kako su ga portali definisali.

I ne vjerujem da je Sanin vesla siso da bi tek tako dao kes bez da se ista pita o upravljanju klub i bez da dobije nesto nazad. Ne znam koliko je realno da on trazi zauzvrat nesto od imovine a da ovi pristanu na to.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 07 avg 2025, 12:20

Anpa je napisao/la:
07 avg 2025, 12:09
@invincible

Koliko znam FKS je sklopio saradnju prvo sa Tanom pa i sa Mirvicem pod drugacijim uslovima. Znas da su morali mijenjati statut i mijenjati stavke da bi na pravni nacin dozvolili njima da udju u klub. Njihov Mirvic ne djeluje samo oko igrackog kadra, njegova uloga tamo je puno veca u odnosu na “strateskog partnera” u Zelji kako su ga portali definisali.

I ne vjerujem da je Sanin vesla siso da bi tek tako dao kes bez da se ista pita o upravljanju klub i bez da dobije nesto nazad. Ne znam koliko je realno da on trazi zauzvrat nesto od imovine a da ovi pristanu na to.
Ja uopste ne ulazim u to jel tako treba ili ne treba, samo kazem ako od nekog ocekujes pare onda ces mu zauzvrat dat da maltene ima neogranicenu moc...nista manje nista vise

"Strateski partner" je po nasem upravo ovo sto sam gore napisao...da ti neko da pare a ti odlucujes...dakle da ga presvuces...to se nece desit i to zaboravite

Ako smo vec odlucili da imamo investitora ili nazovi kako hoces, uslovi su kristalno jasni...bilo kakvo drugo odstupanje...slobodno zaboravi uzalud ga trazis
=\_1921_/=

svemalim1
Kontakt:

Post Postao/la svemalim1 » 07 avg 2025, 12:22

Anpa je napisao/la:
imas javni poziv, sve ti tamo pise. po tom pozivu se covjek i javio sa interesom da ulaze u sportske operacije. imovina ga ne interesuje.

BarbareZeljin
Kontakt:

Post Postao/la BarbareZeljin » 07 avg 2025, 12:30

invincible1921 je napisao/la:
07 avg 2025, 12:02
Anpa je napisao/la:
Haj ovako da smo mi nacisto..pisem istu stvar ima dvije godine. NIKO ZIV NECE DOC I HALALIT PARE...a mi kao prvo navijaci a onda i klub kao takav to ocekuje

Dakle hoces da ti neko da 10 miliona a ti njemu dres, clanaku, godisnju i haj razligu

Ako se vec trazi bilo kakav investitor ili partner to znaci da za njegov kesh ti njemu dajes moc odlucivanja ..KAO I BILO GDJE U SVIJETU STO JE...

Mi ne trazimo nikakvog investitora, mi trazimo ljude s parama da ih preveslamo i raja to od kluba ocekuje da uradi..nista manje nista vise.

Samo sto na nasu zalost ljudi s keshom nisu budale, jer da jesu ne bi imalo kesh
Ma treba jednom za sva vremena presijeci. Vrti se prica 6-7 godina. Traze se neki modeli,upravo sto ti kazes,da ti neko da pare a da nasi eksperti odlucuju.
Ja bi iskreno volio da covjek udje u klub . Zato sto mi je vise preko neke stvari,da vise od 10 godina tavorimo i gledamo kako neki tajni agenti,neprijatelji kluba,struje,ljudi od ovog ili onog,blokiraju,sabotiraju,bacaju suplje....
Volio bih da se javno obznani ko je protiv i ko vise sabotira.
Mi bi da imamo super mocnu ekipu,da imamo kamp,da iz tog kampa odmah ako je moguce za 2 mjeseca izadje 3 igraca.
Pa sve to kosta ljudi dragi,to su procesi,taj kamp i finansiranje svega u tom kampu kosta jako puno. I opet ti niko ne garantuje da ces ti izbaciti igrace i zaraditi.
Nije mi nikakva kriza ili frka gledajuci Sarajevo. U jednu ruku je super za nas fudbal da se desavaju ovakve stvari,ali realno podizu se ljestvice,mi to moramo da pratimo,htijeli ne htijeli...
Imas 2 politicka projekta,imas rivala koji trosi jako puno,a u fudbalu su danas novci pokretac svega.
Imamo more primjera legendarnih klubova koji godinama nisu ni sjena onoga sto su bili.
Grashopers, Schalke,Hamburg,Anderlecht,Basel. Generalno imas more engleskih,spanskih klubova..gdje jednostavno tavore ili ne mogu da prate finansijski,i ispadaju iz liga,nisu ni sjena klubova koji su bili.
Uzimam za primjer ove klubove,samo sa naznakom da se od stare slave ne zivi,da se od posjeta ne zivi...
Nazalost mene dusa boli da najpopularnini klub,za 12-13 godina , od ubjedljivo najtrofejnijeg dodje u situaciju,da ga jedan predje,da mu je drugi ublizu,a da mi nismo u stanju nakon 10 kola da ih pratimo uopste.
Sve se moze kad se hoce i ima jasna vizija. Mi smo nazalost zrtve,nekih intersa,koji se kriju kao zmija noge,upali smo u neku letargiju,ne znamo ni sami sta hocemo. Nikom te nedamo,koliko god bilo jako i ponosno,postaje nam i teret,jer mi ni ideje ni kapaciteta nemamo da se pomaknemo sa tacke na kojoj jesmo.
Samo u Zelji smo vidjijeli 100 tinu primjera,kako je nesto zavrseno,da li to bio investititor,igraci,neki jaki ljudi u upravama...i o da odjednom iz nekog razloga je propalo.
Neko ce reci zato sto neprovjereni ljudi sire price. Ne ja bi rekao,zato sto nema ni znanja ni moci da se te stvari ne desavaju.
Prosto iritira,koliko se puta to desilo.
Nasi ljudi kao da rade sve i komplikuju sve ,da bi ljudi odustajali.
Zato kazem mislim da je vrijeme da se sa time zavrsi i da ko god bojkotuje i radi protiv kluba,da ga se imenuje pa neka onda svako objasni zasto.
Zasto nikad nije objavljeno detaljno ,kako je moguce da klub izabere Diglisica,i da to propadne.
Pa nije Diglisic budala,da nije znao da ulazak u Zelju ne moze da se desi zbog zakona ili bilo cega.
Kako je onda dosla ponuda i kako je covjek izabran za partnera,ako za to nije bilo nacina.
Onda je jos veci cirkus i klub i on kao poduzetnik,ako to nisu znali kad su pregovarali i stizala pisma namjere.
Znamo svi mi da je to ospstruirano. Zato 3 put ponavaljam,treba stati u kraj ovim stvarima i sve otkriti.
Pa nek onda uprava i skupstina objasnjava navijacima.
Nema nam objasne zasto NE. Koje su to alternative,i kako oni vise rad kluba u buducnosti.
Zadnja izmjena: BarbareZeljin, dana/u 07 avg 2025, 12:33, ukupno mijenjano 6 puta.

grbavicka1921
Kontakt:

Post Postao/la grbavicka1921 » 07 avg 2025, 12:30

mamonelafo je napisao/la:
07 avg 2025, 09:20
grbavicka1921 je napisao/la:
07 avg 2025, 08:34
1921boy je napisao/la:
Da li da se bojimo na kraju kada to bude i završeno aBD da stanemo na tu tribinu zbog statitke?

Nadam se da su uračunali i nabacivanje krova ti iz IZ-a, tj dodatna opterećenja na strukturu, uključujući i publiku, skakanje i sl. :crazy:
Glavni projekt nisu radili ti ljudi, oni su izabrani kao izvođači radova, a rade prema projektu koji je predao Željo, a koji je izradila neka druga firma. Nemaju izvođači radova ništa sa statikom i sličnim stvarima, osim da rade po tom projektu koji su dobili. Eh sad, možemo se bojati samo da ne odrade dobro izgradnju po tom projektu. :)

A evo sa orga, navodno:
"Radova na Jugu neće biti sigurno još 15ak dana jer se promijenila prvobitno planirana lokacija za šipove, geodeti su izgleda uradili loše svoj posao".
Svakoga dana u svakom pogledu sve više napredujem!!
*"Nije to bolest rijetka, nisu posljedice rata, al' ja sam prvo rek'o ŽELJO pa sam poslije rek'o tata."

Orvel
Kontakt:

Post Postao/la Orvel » 07 avg 2025, 12:30

Pa ja koliko sam skontao iz onog clanka koji je objavljen na klixu, nema nekih velikih informacija o tome sto je i dobro, ne treba svako znati sta i kako.

A isto tako ako je vezano za sportski segment, ne za nekretnije, valjda to znaci da ce imati pravo odlucivanja unutar kluba (u sta spadaju i igracki kadar i strudni stab, UO, skupstina itd) ali ne moze doci i reci eh gradim Bosmal na pomocnon terenu.

svemalim1
Kontakt:

Post Postao/la svemalim1 » 07 avg 2025, 12:35

Orvel je napisao/la:
07 avg 2025, 12:30
Pa ja koliko sam skontao iz onog clanka koji je objavljen na klixu, nema nekih velikih informacija o tome sto je i dobro, ne treba svako znati sta i kako.

A isto tako ako je vezano za sportski segment, ne za nekretnije, valjda to znaci da ce imati pravo odlucivanja unutar kluba (u sta spadaju i igracki kadar i strudni stab, UO, skupstina itd) ali ne moze doci i reci eh gradim Bosmal na pomocnon terenu.
sve je jasno, samo treba javni poziv procitati.

tu su definisana dva joint ventura: fudbalske operacije, upravljanje nekretninama.

mirvic se javio iskljucivo za ovo prvo, dakle fudbalske operacije. to podrazumijeva prvi tim, op, sve ostalo sto ide uz to.

upravljanje nekretninama ga ne zanima. pomocni ga ne zanima, nece graditi nikakve bosmale. dakle, imovina je sigurna, a on ulaze u taj sportski dio iskljucivo.

to je idealna opcija za nas kojom bi svi mogli zadovoljni. ne smijemo propustiti ovu sansu. zadnji voz da se nesto pitamo u ovoj ligi i postanemo funkcionalan klub.

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: kontra, Paromlinac i 39 gostiju.