Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Artetitis
Artetitis je napisao/la:Ovaj, griješiš.Rosicky je napisao/la:A gledano s njegove strane Arsenal njemu ne nudi ništa..nit bolji ugovor nit bolje partnere u odbrani, on mora noge pokidat radi virtuoza mertesackera.
Jest Koscielny odličan u Arsenalu, naš najbolji igrač od marta 2013.godine pa na ovamo, ali nije to uvijek bilo tako. Pogledaj kakve suigrače ima u francuskoj reprezentaciji (sigurno bolje zadnje vezne i golmana nego što mi imamo) pa još nisam čuo da ga neko hvali za performanse u državnom dresu. Sjećaš li se na šta je ličio Kos u paru sa Vermaelenom? Rasipala ih je navala moćnog Norwicha, a svaki iole kvalitetniji napadač nas je razbijao. Sjećaš li se šta mu je uradio Torres kad smo izgubili 2:1 kod kuće ili Džeko kad smo izgubili od Cityja bez Kuna i Yaye 2:0 (isto kod kuće)? Imao je ogroman problem sa postavljanjem koji se još uvijek zna pojaviti, ali koji je skoro potpuno neutralisan kombinacijom sa Mertesackerom. Jest Per apsolutno neupotrebljiv kad igramo visoki presing, tu Kos mora lomiti noge da ga pokrije (kao što si i sam rekao), ali za Kosovu formu unazad 2 godine veliki doprinos ima i Mertesackerovo prisustvo.
Yebeno ozbiljan. Kos + Mertesacker je dobitna kombinacija, s tim da tu moramo igrati dublju zadnju liniju.Fustang je napisao/la:
Dal si ti yebeno ozbiljan?
Tacno. Kos i Ver su front-foot stoperi, Mert je back-foot stoper koji sporost nadoknadjuje citanjem igre i postavljanjem ove sezone je Mert odbortavao na pocetku zbog SP, kasnije je i sam priznao manjak motivacije nakon osvajanja SP. Objektivno, Mert je slaba tacka kad se pokusava igrati visoki presing, a mi sa postojecom garniturom u vezi i napadu imamo igru za to. Zato kontam da je iduca sezona posljednja za Merta u Arsenalu.AllGunsBlazing je napisao/la:Medjutim, mora se priznati i da Pero bas nije kao iz prvih sezona. Ove godine je malo slabiji.
A sa Vermaelenom je bio los u paru jer su obojica stoperi koji vole izaci i presijeci tu loptu. Per nije, jer i ne moze biti i da hoce. Per cak i ne mora uzeti loptu, dosta je samo da ih dovoljno uspori da se Kos vrati.
Ja mislim da bi Kos i Chambers dobro funkcionisali, ali cemo vidjeti jos to.
Ovo je sve tačno, uz jedan dodatak: Özil, Ramsey i Cazorla imaju smisla skupa na terenu u onoj postavci koja nas je sve skupa najviše frustrirala onda kad igramo protiv tima koji igra sa 3 igraca u zadnjoj liniji, bez kombinacije bek+krilo gdje siroti Bellerin ispada jer Ramsey ne može pratiti suparničke brzance niti otvarati prostor prema naprijed. Mi smo rasturili Liverpool i Hull uz odličnu igru Ramseya baš zato što su to timovi koji igraju sa trojicom u zadnjoj liniji. Čak mislim da bi to upalilo i protiv Cityja jer oni igraju uglavnom kroz sredinu, bez klasičnih krila (osim Navasa, sve su to wide-veznjaci) gdje nam Ramsey daje dodatnog igrača u sredini.AllGunsBlazing je napisao/la:I na kraju, nek forsira i Cazorlu na toj poziciji, ali nek Ramsey ne igra krilo. Arsenal mozda igracki zvuci bolje kad su njih trojica na terenu(Ozil, Ramsey i Cazorla, i fakat jesu fantasticni igraci), ali kao ekipa gubi. Bolje je imati goreg Welbecka na krilu, nego Ramseya. A ovo sto Cazorla igra siguran sam da moze i Arteta isto tako. Imati ce isti procenat dodavanja, imati ce pokoju asistenciju i golove iz penala. Bukvalno isto. Cak ce Arteta bolje odigrati defanzivu.
Edit: Ako nam je bas potreban takav igrac forsiraj Wilsherea(pokazao je da zna dodavati, i da moze biti dobar igrac, kad ga Roy zna koristiti onda bi morao i Wenger) ili dovedi Pjanica.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.