Arsenal - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Artetitis

Gdje će Arsenal završiti iduće sezone?

Anketa je završila: 08 avg 2019, 14:38.

Šampioni (sami se prijavite nadležnom doktoru ako izaberete ovu opciju)
1
6%
Od drugog do četvrtog mjesta
3
19%
Peto ili šesto mjesto
7
44%
Od sedmog do desetog mjesta, pad u mediokritetstvo, Everton II FC
2
13%
Od jedanaestog do sedamnaestog mjesta, katastrofa, dobro da ne ispadnemo
0
Nema glasova.
Od osamnaestog do dvadesetog mjesta (vidjeti tekst iz zagrade kod prve opcije)
0
Nema glasova.
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman u Top 4
1
6%
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman van Top 4
2
13%

Ukupno glasova: 16

topnik1
Kontakt:

Re: Arsenal

Post Postao/la topnik1 » 12 jun 2015, 22:52

Svugdje isti :rol:
slika
Grijesiti je ljudski,ali ako vam se gumica istrosi prije olovke,malo ste pretjerali!!

VOLIM TE ČELIK!!!!!

Fustang
Kontakt:

Post Postao/la Fustang » 12 jun 2015, 23:10

Artetitis je napisao/la:
Rosicky je napisao/la:A gledano s njegove strane Arsenal njemu ne nudi ništa..nit bolji ugovor nit bolje partnere u odbrani, on mora noge pokidat radi virtuoza mertesackera.
Ovaj, griješiš.

Jest Koscielny odličan u Arsenalu, naš najbolji igrač od marta 2013.godine pa na ovamo, ali nije to uvijek bilo tako. Pogledaj kakve suigrače ima u francuskoj reprezentaciji (sigurno bolje zadnje vezne i golmana nego što mi imamo) pa još nisam čuo da ga neko hvali za performanse u državnom dresu. Sjećaš li se na šta je ličio Kos u paru sa Vermaelenom? Rasipala ih je navala moćnog Norwicha, a svaki iole kvalitetniji napadač nas je razbijao. Sjećaš li se šta mu je uradio Torres kad smo izgubili 2:1 kod kuće ili Džeko kad smo izgubili od Cityja bez Kuna i Yaye 2:0 (isto kod kuće)? Imao je ogroman problem sa postavljanjem koji se još uvijek zna pojaviti, ali koji je skoro potpuno neutralisan kombinacijom sa Mertesackerom. Jest Per apsolutno neupotrebljiv kad igramo visoki presing, tu Kos mora lomiti noge da ga pokrije (kao što si i sam rekao), ali za Kosovu formu unazad 2 godine veliki doprinos ima i Mertesackerovo prisustvo.

:lol:

Dal si ti yebeno ozbiljan?

Gunner4
Kontakt:

Post Postao/la Gunner4 » 12 jun 2015, 23:20

Pajin alter-ego. :urnebes:

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Carl Jenkinson je World Class!!!!
@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!!

Artetitis
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Artetitis » 12 jun 2015, 23:31

Fustang je napisao/la:
Dal si ti yebeno ozbiljan?
Yebeno ozbiljan. Kos + Mertesacker je dobitna kombinacija, s tim da tu moramo igrati dublju zadnju liniju.

Logicno kontrapitanje: zasto Kos, okruzen kvalitetnijim suigracima u repki, nije ni izbliza tako dobar kao u Arsenalu?

(Yebemu mater da mu yebem mater, mora li sve biti crno-bijelo ili ima nesto i izmedju?)

Fustang
Kontakt:

Post Postao/la Fustang » 13 jun 2015, 00:12

Prestani avetati, samo toneš dublje.

Na ovakvu glupost ne vrijedi ni replicirati, to je jedina greška koju pravim.

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 13 jun 2015, 00:31

Bi li Kos bio prvi igrac koji negdje drugo ne pruza iste utakmice kao u Arsenalu? Ne bi. Ne mora biti do Pera, a i moze. Uglavnom postoji razlika izmedju Kosa iz Arsenala i onog iz reprezentacije.
Celik!3,2,2.

rambo16
Kontakt:

Post Postao/la rambo16 » 13 jun 2015, 00:33

A što je još smješnije,momak je poprilično dobro objasnio zbog čega Koss i Per nadopunjuju jedan drugog

Al možda da je nacrtao,bilo bi jasnije svima
A.F.C. Bournemouth!

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 13 jun 2015, 00:57

Medjutim, mora se priznati i da Pero bas nije kao iz prvih sezona. Ove godine je malo slabiji.

A sa Vermaelenom je bio los u paru jer su obojica stoperi koji vole izaci i presijeci tu loptu. Per nije, jer i ne moze biti i da hoce. Per cak i ne mora uzeti loptu, dosta je samo da ih dovoljno uspori da se Kos vrati.

Ja mislim da bi Kos i Chambers dobro funkcionisali, ali cemo vidjeti jos to.
Celik!3,2,2.

Fustang
Kontakt:

Post Postao/la Fustang » 13 jun 2015, 01:14

Stručnjak je došao do nekog ekscentričnog zakljucka a pri tome se nije upitao koliko Koss ima utakmica u dresu Arsenala a koliko u dresu reprezntacije francuske i zadacima koje u istoj dobija od strane selektora.Isto tako se nije zapitao koliko dugo i koliko dobro poznaje kretanje i načine igre svog klupskog kolege sa desne strane sa kojim igra 50+ utakmica u sezoni i kolege sa kojim čini štoperski par u reprezentaciji u kojoj ne odigra više od 15 mečeva za čitavu godinu.

Istu stvar bi gledao sa svakim mediokritet štoperom kao što je i Mertesacker, krajnja slika je uvijek ista.Koss na svojoj grbi nosi 90% defanzivnih zadataka i dodatno trči za ovog rahitičnog kloca a nerijetko gledamo i da zatvara i njegovu stranu, samu trku je suvišno spominjati.I onda stručnjaci posve frapirani se čude kako se propust njemu desi a ne obraćaju pažnju na to koliku odgovornost i koliko posla bukvalno sam nazad obavi.Ali ne Mertesacker svojom pojavom i odličnim smislom za humor doprinosi odličnim partijama Koscielnog.

Sada očekujem stručnjake koji će doći i reći da to nema veze sa sinergijom i samom uigranošću nego sa nekim xy faktorima na koje utiče i vlažnost zraka u vazduhu.

topnik1
Kontakt:

Post Postao/la topnik1 » 13 jun 2015, 01:26

Možemo mi svašta braniti, ali kločinu Mertesakera, NE! Pa ove sezone je glumio takvog panja da bi mu i Giroud iz najboljih dana pozavidio.
Pa jednom sam mu na fb stranici od muke napisao nešto, jer je bio nepodnošljiv :lol: .

Mislim dajte ljudi, čovjek bio jedan od najgorih pojedinaca ove sezone, al ono.. ubjedljivo.

edit:
A kako me u qurac nervira ovo uzdizanje Cazorle pa haman bukvalno svuda, od društvenih mreža do ozbiljnih sajtova. Jel moguće da mi ovdje nemamo pojma, ili ljudi stvarno ne vide da je on pored Ozila i Ramseya tehnološki višak, i da samo kvari koheziju na terenu.
Zadnja izmjena: topnik1, dana/u 13 jun 2015, 01:30, ukupno mijenjano 1 put.
Grijesiti je ljudski,ali ako vam se gumica istrosi prije olovke,malo ste pretjerali!!

VOLIM TE ČELIK!!!!!

Artetitis
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Artetitis » 13 jun 2015, 01:30

AllGunsBlazing je napisao/la:Medjutim, mora se priznati i da Pero bas nije kao iz prvih sezona. Ove godine je malo slabiji.

A sa Vermaelenom je bio los u paru jer su obojica stoperi koji vole izaci i presijeci tu loptu. Per nije, jer i ne moze biti i da hoce. Per cak i ne mora uzeti loptu, dosta je samo da ih dovoljno uspori da se Kos vrati.

Ja mislim da bi Kos i Chambers dobro funkcionisali, ali cemo vidjeti jos to.
Tacno. Kos i Ver su front-foot stoperi, Mert je back-foot stoper koji sporost nadoknadjuje citanjem igre i postavljanjem ove sezone je Mert odbortavao na pocetku zbog SP, kasnije je i sam priznao manjak motivacije nakon osvajanja SP. Objektivno, Mert je slaba tacka kad se pokusava igrati visoki presing, a mi sa postojecom garniturom u vezi i napadu imamo igru za to. Zato kontam da je iduca sezona posljednja za Merta u Arsenalu.

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 13 jun 2015, 02:03

Zato sto ljudi ne gledaju iza onog prvog dojma. Cazorla dobro cuva loptu, ima onaj okret, i odlican postotak dodavanja. I to izgleda kao da je vrhunski centralni vezni. Ljudi ne gledaju to da on u defanzivi ne postoji. Previse igra na blef, ne uzima lopte. Ljudi ne prate radijus kretanja. Ljudi isto ne prate razliku izmedju njeg i Ramseya/Wilshera u pogledu tranzicije lopte. Prvo Cazorla svaku ustopa, okrene se i salje na stranu, dok ova dvojica pomenutih uvijek gledaju da lopta ide sto brze naprijed, a Jack cak i sam je dobro prenosi i jer ima poprilicno dobro ubrzanje i dribling.

I onda kad dodjes u situaciju da je Ozil zatvoren, Ramsey na krilu i potrebno ti je da cmf napravi visak(jer to nece raditi Coq) pojedes ****. Jer realno Cazorla to ne moze. On moze odigrati dobru loptu, ali kome kad su svi zatvoreni? Ko ce preci tog jednog igraca i otvoriti prostor Ozilu?

I na kraju, nek forsira i Cazorlu na toj poziciji, ali nek Ramsey ne igra krilo. Arsenal mozda igracki zvuci bolje kad su njih trojica na terenu(Ozil, Ramsey i Cazorla, i fakat jesu fantasticni igraci), ali kao ekipa gubi. Bolje je imati goreg Welbecka na krilu, nego Ramseya. A ovo sto Cazorla igra siguran sam da moze i Arteta isto tako. Imati ce isti procenat dodavanja, imati ce pokoju asistenciju i golove iz penala. Bukvalno isto. Cak ce Arteta bolje odigrati defanzivu.

Edit: Ako nam je bas potreban takav igrac forsiraj Wilsherea(pokazao je da zna dodavati, i da moze biti dobar igrac, kad ga Roy zna koristiti onda bi morao i Wenger) ili dovedi Pjanica.
Celik!3,2,2.

Rosicky
Kontakt:

Post Postao/la Rosicky » 13 jun 2015, 02:12

Prvi put nakon dugo vremena imamo zdrave rasprave :D

Santi kao i Alexis daje ljudima tu neku naoko lijepu igru , kretnju i tehniku i onda oni povrsni pratitelji njegovi igara kada to vide na 4 ili 5 utakmica on se učini klasan igrač a ustvari mi koji to više pratimo vidimo sve njegove nedostatke.Tu nailazi do sukoba misljenja jer generalno više je navijača Arsenala koji usput pogledaju koju tekmu nego oni koji gledaju 90% ili žive u Londonu i dišu za Arsenal.Tako da ti ljudi glasaju na anketama više na "prvu" i statistički.

Ovo oko rapsrave za Kossa mogu samo reći da je izbornik Francuske lik koii stalno rotira zadnju liniju i nije slučajno zašto se SVI gube i izgledaju ne uigrani kad to i jesu.

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 13 jun 2015, 02:18

Ili recimo sto svi hvale Santijeve obje noge kad korner ili prekid ni sa jednom ne valja? Svima je to super, on podjednako koristi, a Arsenal nikakave koristi od toga.

Korner zavrsi u golmanovim rukama, a prekid na 16 metara.

Jednostavno igrac koji zna pimplat loptu i zbog toga je igracina(prema nekim navijacima naravno). I ne sporim da je u pojedinim utakmicama i situacijama veoma koristan, ali je u mnogo vise beskoristan.

Nadam se da ce Wenger jednom isprobat Arteta-Cazorla-Ozil.
Celik!3,2,2.

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 13 jun 2015, 02:38

Santi Cazorla je jedna od najvecih stetocina u Arsenalovoj ekipi, kita od igraca to je onaj igrac sto je dobar ali za neke ekipice bez najvecih ambicija taj kloc nikad nije bio kalibar za najjace ekipe on bi trebao da igra u Evertonu a ne Arsenalu. Odigrao je 52 utakmie i zabio je jedan gol iz igre, a imao je pokusaja suteva pa u najmanju ruku ko Alexis Sanchez, ne znam nijednu utakmicu da taj kloc nije oprobao svoj udarac koji u 95% slucajeva ide ravno u golmana...

Toj kombinaciji Arteta-Cazorla-Ozil siguran sam i protivnicke ekipe se vesele i nadaju se da ce Arsenal igrati tu kombinaciju iz najgorih nocnih mora panjina Arteta i Cazorla siguran sam kad Ozil ninasta ne bi licio pored ova dva balvana da bi on na kraju najvise bio kriv za kantanje koje bi dozivjeli u takvoj kombinaciji, pogotovo od neke jace ekipe. Ej mozes misliti problema Chelseau dobiti bitku na sredni protiv ove trojice :lol:
VOAJERU CIGANE ODLAZI IZ ARSENALA!

Artetitis
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Artetitis » 13 jun 2015, 12:16

AllGunsBlazing je napisao/la:I na kraju, nek forsira i Cazorlu na toj poziciji, ali nek Ramsey ne igra krilo. Arsenal mozda igracki zvuci bolje kad su njih trojica na terenu(Ozil, Ramsey i Cazorla, i fakat jesu fantasticni igraci), ali kao ekipa gubi. Bolje je imati goreg Welbecka na krilu, nego Ramseya. A ovo sto Cazorla igra siguran sam da moze i Arteta isto tako. Imati ce isti procenat dodavanja, imati ce pokoju asistenciju i golove iz penala. Bukvalno isto. Cak ce Arteta bolje odigrati defanzivu.

Edit: Ako nam je bas potreban takav igrac forsiraj Wilsherea(pokazao je da zna dodavati, i da moze biti dobar igrac, kad ga Roy zna koristiti onda bi morao i Wenger) ili dovedi Pjanica.
Ovo je sve tačno, uz jedan dodatak: Özil, Ramsey i Cazorla imaju smisla skupa na terenu u onoj postavci koja nas je sve skupa najviše frustrirala onda kad igramo protiv tima koji igra sa 3 igraca u zadnjoj liniji, bez kombinacije bek+krilo gdje siroti Bellerin ispada jer Ramsey ne može pratiti suparničke brzance niti otvarati prostor prema naprijed. Mi smo rasturili Liverpool i Hull uz odličnu igru Ramseya baš zato što su to timovi koji igraju sa trojicom u zadnjoj liniji. Čak mislim da bi to upalilo i protiv Cityja jer oni igraju uglavnom kroz sredinu, bez klasičnih krila (osim Navasa, sve su to wide-veznjaci) gdje nam Ramsey daje dodatnog igrača u sredini.

Ovo što topnik reče za nas ovdje da nemamo pojma... Mislim da sam bukvalno jedini u Arsenalovoj blogosferi pisao o besmislu ovog koncepta gdje yebeš mater Giroudu ako ti je napad preuzak i da smo protiv Uniteda, recimo, počeli da ih bušimo tek sa izlaskom Cazorle i ulaskom Walcotta.

Hahahahahahahahaha, kaže Arsene da je Cazorla bio naš najbolji igrač prošle sezone. :D

VGS
Kontakt:

Post Postao/la VGS » 13 jun 2015, 16:33

Dobrodoslica Čehu :lol: :lol:

slika

anell
Kontakt:

Post Postao/la anell » 13 jun 2015, 19:05

[youtube][/youtube]
Pld W D L
38 26 12 0

Gunner4
Kontakt:

Post Postao/la Gunner4 » 13 jun 2015, 22:48

3 asistencije Ozila.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Carl Jenkinson je World Class!!!!
@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!!

bega_afc
Kontakt:

Post Postao/la bega_afc » 14 jun 2015, 00:18

[youtube][/youtube]
#Voajeroljupci na respiratorima.
Narod koji ne zna da poštuje svoju prošlost, nema ni svoju budućnost!

Zaključano

Natrag na “Arsenal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.