Manchester City FC

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo

Da l' će Manchester City uzeti ligašku titulu pod Guardiolinim vodstvom?

1. Da
92
49%
2. Ne
30
16%
3. Kakav Guardiola, Mourinho je za njeg izmislio trenerski posao
31
16%
5. Gdje je opcija broj 4?
10
5%
4. Evo je.
25
13%

Ukupno glasova: 188

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Re: Manchester City FC

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 08 jun 2013, 18:13

SamoZeljo je napisao/la:Ta tabela gore je prosjek plate po igracu. Gleda se cijeli prvi tim, svi igraci koji imaju ugovor i uzme se prosjek. Npr. United ili City mozda ima par igraca koji igraju za male pare i oni obore prosjek.
Moze se reci da je tabela koliko toliko relevantna i da je City u odnosu na proslu godinu napredovao ali ne pokazuje ukupnu cifru koju klub izdvoji jer neko ima vise a neko manje igraca pod ugovorom.
Može se reći da ti nisi bio u pravu, i da su ova tabela i istraživanje to potvrdili :mrgreen:

slika
SamoZeljo je napisao/la:P.S. Svi klubovi sa dugovima treba da sute i gledaju City kako raste. Nemaju pravo glasa. :)
Vidi, vidi, ti bi nekome zabranio pravo glasa, što smo postali zahebani :lol: :mrgreen:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

dr.van nostrand
Kontakt:

Post Postao/la dr.van nostrand » 08 jun 2013, 20:03

M4kaveli je napisao/la:Ne sporim to sto City ili neki drugi kupuju, ali znatno manji novac se moze uloziti za dosta bolje igrace.
Mislim da to i jeste najveci problem u ovoj prici.
A cuj, United je bogat i veliki klub, i u zadnjih 20-tak godina je jedan od najbogatijih klubova, u nekim slucajevima svakako i najbogatiji i najuspjesniji po mnocemu...i opet se ne moze porediti sa transferima i politikom ostalih, sebi ravnih...
Mogli su raditi iste stvari kao Chelsea, City, Real, Barcelona itd...astronomski transferi skoro svake sezone, puno ili nekoliko novih skupih igraca...ali nije.
SAF jeste znao potrositi i iskesiti velike pare za igraca, ali to je bila prava rijetkost je bila da se iskesirao veliki transfer i to na velikog, vec profiliranog igraca iz velike ekipe ;) ...
Veron i RVP su vjerovatno izuzeci :roll:
Veci transfer je bio Rio Ferdinand i Rooney, ali ekipe kao sto su Leeds i Everton..hm :roll:
Tu je trebalo i hrabrosti 8-)

Dovodili su se mladji igraci za koje se je dao nekad i veci iznos Nani, Anderson, Ronaldo, De Gea...
opet ti transferi nisu bili ni blizu astronomski kao sto je odlazak Ronalda i Kake u Real, Torresa u Chelsea, Aguera u City, Barcelonina kupovina (Ibrahimovica, Neymara, Fabregasa...)
"When you look annoyed all the time, people think that you're busy." - George Costanza
http://www.youtube.com/watch?v=UhQSnDCPF10
silver & black

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 08 jun 2013, 21:31

Ma nisam mislio na Fergusona i njegov United nego na City.
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 08 jun 2013, 23:25

Od svih klubova na svijetu koji su u privatnom vlasništvu , City je taj koji ima najimućnijeg vlasnika , vjerujem da lik ne zna ni koliko ima para na računu . :D Ne postoji cifra koju City ne može iskeširati za nekog igrača . Jedini problem za ovaj klub je što oni još uvijek nisu veliko ime u svijetu fudbala , iz tog razloga neke od najvećih zvijezda na svijetu ne žele u ovaj klub . To je jedini problem , sve ostalo je uredno , pogotovo finansije .
Vjerujem da kad bi nekim čudom primamili Messia da dođe na Etihad , dali bi mu prazan ček pa da Leo sam sebi upiše koliku platu želi pa makar ona bila i 30 mil. € godišnje . :D
"Once Milan flows through your veins. It'll flow forever in your blood."
-Rui Costa-

MoR
Kontakt:

Post Postao/la MoR » 09 jun 2013, 02:10

Kolega rio_ferdy ponovo rutinski šamara likove po forumu :mrgreen:

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 09 jun 2013, 09:10

rio_Ferdy88 je napisao/la:
SamoZeljo je napisao/la:P.S. Svi klubovi sa dugovima treba da sute i gledaju City kako raste. Nemaju pravo glasa. :)
Vidi, vidi, ti bi nekome zabranio pravo glasa, što smo postali zahebani :lol: :mrgreen:
Vidio sam i ja kasnije da su City i Chelsea prestigli United u posljednjih par godina i da sto se tice Uniteda nisam bio u pravu (Real i Barca su jos uvijek lideri) :mrgreen: ali, ipak su klubovi bez dugova i klubovi gdje neke americke firme ne peru pare. Cuj 70 miliona za reklamu na dresu i to cista posla? :o

Ja bi zabranio svim klubovima u dugovima da dovode igrace skuplje od 500k. Znaci, Adilovic plafon. :lol:
Bilo kako bilo, City ce biti, ako vec nije, vasa nocna mora. :D
Ferguson je otisao, sad ce opet United poceti sa preplacivanjem i vrlo brzo vratiti lidersku poziciju po visini plata i transfera. Inace se nadam da ce Ferguson jos dugo godina zivjeti i da ce sve te godine gledati dominaciju Cityja. Hihihihi. :mrgreen:

IlPrincipino
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipino » 09 jun 2013, 09:45

Manchester City will make a £30m bid for Real Madrid winger Angel Di Maria, 25. (Sunday People)
C’e una stella al cielo che indica il cammino, forza Juve vincere e’ il tuo destino.
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
It is never too late to be what you might have been. -George Eliot

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 09 jun 2013, 11:47

Cuj 30 mil funti za Di Mariu. :o
Pa jos se ne zna ko je trener a ovi vec pokupovali pola tima.
Valjda bi se trener trebao pitati pri izboru igraca a ne seik koji veze s fudbalom nema.
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 09 jun 2013, 11:49

M4kaveli je napisao/la:Cuj 30 mil funti za Di Mariu. :o
Valjda bi se trener trebao pitati pri izboru igraca a ne seik koji veze s fudbalom nema.
Trener se i pita. Mislis da ova pojacanja nisu zelje novog trenera? ;)
To sto trener nije oficijelno predstavljen ne znaci da se vec ne zna ko ce biti.

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 09 jun 2013, 11:51

M4kaveli je napisao/la:Cuj 30 mil funti za Di Mariu. :o
koliko ja znam Txiki Begiristain je zaduzen za transfere ;)
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 09 jun 2013, 11:55

Sumnjam da novi trener ima veze s ovim transferima.
Mislim zasto kupovati ove igrace po ovako visokim cijenama ?
Di Maria je desno krilo kao i Navas uostalom.
Meni da daju neogranicen budzet napravio bi bolji tim od ovih seikova ..

@miki vrlo moguce samo ne znam cemu ovakvo natrpavanje igraca.

soxx
Kontakt:

Post Postao/la soxx » 09 jun 2013, 11:56

Mozda vas novine yebu?

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 09 jun 2013, 12:02

Kako sumnjas, mislis da su ljudi glupi da potrose 100 miliona na igrace koji za 10 dana novom treneru mozda nece trebati?
Vidis da City vec godinu dana nije trosio neke vece pare na transfere, sve do sada. Sto je i vise nego znak da se novom treneru zeli dati materijal koji mu je potreban.
Navas i Fernandinho su zelje novog trenera. Nadam se da ce i Isco (a ne Di Maria) doci.

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 09 jun 2013, 12:09

Kada bi Isco dosao City bi imao 3 ofanzivna vezna, Silvu, Nasrija i Isca.
Sta s njima ? Opet ih gusiti po krilima i smanjti njihov doprinos igri.

Mnogo pametnije se mogu trositi pare.
Ovima iz Citya kao da se negdje zuri.

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 09 jun 2013, 12:11

M4kaveli je napisao/la:Sumnjam da novi trener ima veze s ovim transferima.
Mislim zasto kupovati ove igrace po ovako visokim cijenama ?
Di Maria je desno krilo kao i Navas uostalom.
Meni da daju neogranicen budzet napravio bi bolji tim od ovih seikova ..

@miki vrlo moguce samo ne znam cemu ovakvo natrpavanje igraca.
a ne znam, citao sam da je Txiki htio Pepa, a da mu je Manuel bio plan B
posto su navodno skoro sve dogovorili s Manuelom, Txiki dovodi igrace koji se uklapaju u njegovom sistem igre
koliko istine ima u svemu ovome pojma nemam :roll:
a ovo za Di Mariju je obicni trac i nista vise, pa do juce je bio pred potpisom za Monaco :?
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

soxx
Kontakt:

Post Postao/la soxx » 09 jun 2013, 13:05

SamoZeljo je napisao/la:Kako sumnjas, mislis da su ljudi glupi da potrose 100 miliona na igrace koji za 10 dana novom treneru mozda nece trebati?
Vidis da City vec godinu dana nije trosio neke vece pare na transfere, sve do sada. Sto je i vise nego znak da se novom treneru zeli dati materijal koji mu je potreban.
Navas i Fernandinho su zelje novog trenera. Nadam se da ce i Isco (a ne Di Maria) doci.
Sa Fernandinhom se na zimu vec dogovaralo i pisalo kako je sve dogovoreo tako da tu pelegrini nema veze s vezom.

dr.van nostrand
Kontakt:

Post Postao/la dr.van nostrand » 09 jun 2013, 13:32

http://www.rossoneriblog.com/2013/06/09 ... -shaarawy/" onclick="window.open(this.href);return false;
"When you look annoyed all the time, people think that you're busy." - George Costanza
http://www.youtube.com/watch?v=UhQSnDCPF10
silver & black

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 09 jun 2013, 14:55

soxx je napisao/la:
SamoZeljo je napisao/la:Kako sumnjas, mislis da su ljudi glupi da potrose 100 miliona na igrace koji za 10 dana novom treneru mozda nece trebati?
Sa Fernandinhom se na zimu vec dogovaralo i pisalo kako je sve dogovoreo tako da tu pelegrini nema veze s vezom.
Da, znam da se nesto dogovaralo i da se povezivao sa Gradjanima ali da ga Pellegrini nije htio, propalo bi to kao i mnogi drugi. Nema sanse da on nema nista sa ovim transferima.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 09 jun 2013, 18:08

SamoZeljo je napisao/la: Vidio sam i ja kasnije da su City i Chelsea prestigli United u posljednjih par godina i da sto se tice Uniteda nisam bio u pravu (Real i Barca su jos uvijek lideri) :mrgreen: ali, ipak su klubovi bez dugova i klubovi gdje neke americke firme ne peru pare. Cuj 70 miliona za reklamu na dresu i to cista posla? :o
Opet lazi i nebuloze o Unitedu od tebe, nije da nismo navikli. Dokad ces biti zaslijepljen mrznjom prema Unitedu :roll:

Ti ne shvacas ili ne zelis da shvatis, da je princip kredita odnosno duga u svijetu kakvog ga mi poznajemo danas, jedan od temeljnih principa na kome pociva citav danasnji poredak, tako da je i sport koji je ogroman biznis zasnovan na tim principima ;) Glazeri i svi drugi koji tako posluju su klasicni primjeri ljudi koji znaju svoj posao, jer kad su oni preuzeli United njegova vrijednost bila je 700 mil(sto je tada iznosilo $1.47 mlrd dolara) koliko su oni i izdvojili tim kreditom koji im je bio odobren za preuzimanje. Danas je vrijednost Uniteda prema posljednjim procjenama Forbesa 3, 17 mlrd dolara sto je vise nego dvostruko povecanje, za vrijeme njihove vladavine, a kredit je otplacen za vise od 50%, a za 2 do 3 godine ocekuje se i potpuna isplata tog kredita sa ranije spomenutim novim ugovorima i povecanjem prihoda. Dakle na tom principu rade ne samo Glazeri nego i citav svijet, pa je prosjecna zaduzenost svakog od nas kao gradjana ove nase drzave 3277 KM :mrgreen: , a izmedju ostalog i Arsenal cijim se ti simpatizerom nazivas je na isti nacin financirao izgrdnju svog stadiona, dakle klasicni primjer investicije, kao i primejr sa Glazerima i Unitedom, koja se i visestruko isplati, a pored Arsenala na taj nacin je i Bayern financirao izgradnju Allianz arene, Juve svog novog stadiona i svi ti krediti ili su vec vraceni ili ce biti vraceni u skorjijoj buducnosti, pametnim poslovanjem istoimenih klubova, kao sto je slucaj i sa Unitedom ;)

Dalje, ugovor sa Chevroletom nije nikakvo pranje para, kakvim ga ti nastojis prikazati, jer Chevrolet kao dio GM koncerna nema apsolutno nikakve veze sa Glazerima niti bilo kojim dijelom njihovog poslovnog carstva. Cijena koju je Chevrolet pristao platiti je jednim dijelom uzrokovana time sto je u igri za taj ugovor bio i sadasnji sponzor AON, koji je nakon sto je Chevrolet poslao svoju ponudu i dobio taj ugovor, odlucio sponzorisati trening opremu i centar Uniteda u Carringtonu, dok je Chevrolet ovim ugovorom dobio ulaznicu ka vise o 600 mil navijaca Uniteda sirom svijeta, dakle najveci sportski brend na svijetu (ove godine iza Bayerna), a ovaj ugovor je posebno vazan za njih jer im daje priliku da povecaju svoju prisutnost i udio na trzistu Azije (posebice njenom JI dijelu) koja je najbrze rastuce i najmnogoljudnije trziste na svijetu, a ujedno i trziste gdje United ima nejveci broj navijaca, kao i ostatak Prema ;)

Dakle nema govora niokakvom nelogicnom potezu Chevya, jer je sve to vise nego proracunato i planirano unaprijed , jer ce time dobiti ogromnu promociju na ovom trzistu, kao i sirom svijeta, a samim time na kraju krajeva povecati svoj ukupni profit ;)

Za razliku od Etihada i njegovog sponzorskog ugovora sa Cityem, jer je na celu koncerna Etihada porodica Sheika Mansoura koji je vlasnik Citya, i zbog cega je Uefa i pokrenula istragu o tom ugovoru, iako na kraju sumnjam da ce biti izrecene neke sankcije ;)
SamoZeljo je napisao/la:Ja bi zabranio svim klubovima u dugovima da dovode igrace skuplje od 500k. Znaci, Adilovic plafon. :lol:
Ovo nisu zelje i pozdravi, tako da iste mozes ostaviti za prigodne radijske emisije :mrgreen:
SamoZeljo je napisao/la:Bilo kako bilo, City ce biti, ako vec nije, vasa nocna mora. :D
Ferguson je otisao, sad ce opet United poceti sa preplacivanjem i vrlo brzo vratiti lidersku poziciju po visini plata i transfera. Inace se nadam da ce Ferguson jos dugo godina zivjeti i da ce sve te godine gledati dominaciju Cityja. Hihihihi. :mrgreen:
Da tebi slucajno vidovita Sacira nije sta u rodu, pa znas unaprijed kakva nas buducnost ocekuje :mrgreen: , a Fergie nije otisao, nego je samo promijenio funkciju (sa pozicije menadzera, na poziciju direktora) tako da si opet pogresno informisan, a tu su i dalje ljudi koji znaju svoj posao i sto pokazuje i vrijednost samog kluba, njegov profit koji je u porastu iz godine u godinu, a broj sponzora se povecava svakog dana, tako da investicija i dugorocni plan Glazera svake godine opravdava svoja ocekivanja.

Naravno treba odati priznanje i Arsenalu, koji takodjer radi odlican posao na poslovnom planu i uspio je da i pored investicije u novi stadion (putem kredita, tj duga) odrzi taj top 4 nivo i konkurentnost u LP, tako da si ti jedinstven primjer nekoga ko uspijeva da simpatizira dvije potpuno razlicite poslovne ali i fudbalske filozofije, kao sto je Arsenalova i Cityeva :mrgreen: a ujedno bi htjeo i zabraniti takav vid poslovanja, cime bi svima nama, prosjecnim gradjanima ove drzave, onemogucio da sebi prustimo kupovinu automobila ili kakve nekretnine, putem kredita, tj duga, jer bi za iste po tvojim rijecima trebali istresti odjednom destine hiljada konvertibilnih maraka, a da tu kolicinu novca nismo u stanju zaraditi za par decenija :mrgreen:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 09 jun 2013, 18:58

Bas mislis da sam bio ozbiljan za kredit i Adilovica? :) Salim se ba, mene sto se tice nek uzme svako koliko hoce i nek ulozi u svoju firmu/klub. Sasvim normalna stvar.
Bila je zezancija i reakcija na ove koji bi zabranili ljudima da u svoju firmu ulazu svoje pare. Meni je to glupo, zabraniti nekom da uzme kredit ili da ulozi pare koje ima u svoju firmu. Nema logike. Pogotovo nema logike kad bi zabranio jedno a pustio drugo jer je to u sustini slicna/ista stvar.

Nema potrebe da mi objasnjavas kako se posluje jer ja radim u firmi koju su prije nekoliko godina preuzeli investitori. Ljudi su imali pare da kesiraju ali ih nisu ulozili nego su uzeli kredit i tim kreditom su kupili firmu pa su onda taj kredit prebacili na kupljenu firmu. Sada, u slucaju da im ne uspije, firma moze bankrotirati a oni svoje pare sacuvali.
Fakticki je firma kupila samu sebe a oni su vlasnici i nista ih nije kostalo kad otplate kredit. Znam da su Glazeri uradili slicnu stvar. Ja sma uvijek ZA kredite i sam ih uzimam koliko mi dozvole. :D Jos kad na to dodas inflaciju koja uvijek pojede jedan dio kredita, na konju si.

Simpatisati klub i njegovu filozofiju ne mora ici zajedno. Ja mogu simpatisati klub ali ne i njegovu filozofiju.
Inace, nisam toliki hejter Uniteda koliko mislis da jesam. Vise se zezam i svakako rijetko koga mrzim. ;)

Odgovori

Natrag na “English Premier League”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 22 gosta.