Za Ibru je Barca dala 45 miliona i Eta, nije tacno to 63 miliona. Vrijednost Eta u tom transferu procijenjena je na 20 miliona mislim, ono naravno vrijedi puno vise, ali u toj situaciji za Barcu je vrijedio toliko jer mu je isticao ugovor, u protivnom sad bi Eto bio slobodan igrac da je ostao i mogao bi otici bilo kuda za dzaba.
Sto se tice Pajine izjave da Yaya nema mjesta u Arsenalu, to naravno nije tacno, Yaya je bolji od Diabija i Songa koji jesu dobri igraci, al jos uvijek nedoreceni i nisu Yayi do koljena, ni po snazi, ni po pregledu igre, sigurnosti, tehnici, skok igri, ofanzivnim i defanzivnim zadacima. Yaya je jedan od najboljih 5 zadnjih veznih u svijetu, to sto se nije naigra ove godine u Barci je drugo pitanje forsiranja domaceg igraca Sergia, koji takodje jos uvijek nije Yayi do koljena, a vrlo moguce i da je Pep bio svjestan dolaska Fabregasa i odlaska Yaya pa ga je zato forsirao.
Vidim da neko misli kako je 40 miliona plus Yaya previse, moze to i tako gledati, jer u tom slucaju ukupna vrijednost transfera bila bi negdje oko 65 ili 70 miliona eura i to je zaista puno, nesto otprilike kao Ibrin ili Kakin transfer prosle godine. Ali opet kad se stvari sagledaju malo detaljnije, da dodje Fabregas samo za pare, sta onda sa Yayom, Sergiom ili Keitom, neko bi morao otici ionako. Druga stvar, Fabregas znaci puno Arsenalu, zato ponuda i mora biti masna. Treca stvar, Fabregas je mlad igrac koji moze jos 10 godina igrati, dijete Barcelone, nijedan igrac na svijetu se ne bi vjerovatno uklopio u tim kao on, prijatelj je s vecinom nasih igraca, sve su to stvari koje idu u prilog cinjenici da koliko god vrijedi Fabregas, za Barcelonu vrijedi duplo vise, jednostavno na svijetu ne postoji igrac koji bi bolje pojacao Barcu i ja licno bi ga doveo da se mora platiti i 80 miliona, sta kosta da kosta. Istina mozemo mi i bez njega, al s njim ce biti puno lakse i ljepse i bolje i po mom skromnom misljenju ne treba zaliti pare ako su samo pare u pitanju.
Uz sve to braco barcelonisti, ne smijemo zaboraviti da ce Barca i dosta prodavati vjerovatno ovog ljeta, za sve ove igrace koji su na posudbama ili visak u ekipi, moze se lako ubrati tih 40 miliona, pa ispada da Fabregasa mozemo dobiti tako da krajnja racunica ispadne nula, a onaj neki realni budzet za pojacanja bice iskoristen vjerovatno za dovodjenje Vilje (40 miliona) i jos jednog beka, samo nam tri igraca i trebaju i neka onda budu i tri vrhunska igraca , ta krajnja racunica bi mogla biti jedno -60 miliona, sto za Barcu nije neko ogromno trosenje, a uz to sto je jos bitno imacemo tim za buducnost i u sledecim neki prelaznim rokovima mozemo mirno gledati kako drugi bacaju stotine miliona, a mi se imamo opet najbolji dream tim i posvetimo se mladjim nekim igracima. Pitanje je samo dakle hoce li se uprava odluciti da ovaj dream team pravi odma ovog ljeta, uz Vilju, Fabregasa i beka nekog sjajnog, ili ce to odgadjati. Ja se nadam, a vjerujem i svi vi, da ce sve to biti realizovano jos do pocetka svjetskog prvenstva.
NE DAJTE MI LAGAT' !!!