FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

Wolverine
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la Wolverine » 13 maj 2010, 23:49

sin3x je napisao/la:daj sta serete... cuj nije malo pa jbt dali su eta i 63 miliona za ibrahimovica a za cesca da daju 40 i yayu koji cak nije ni prvotimac... stvarno smijesno ..
nije istina da su dali eta i 63 miliona za ibru. da jos dodam da je etu isticao ugovor sljedece sezone, a zahtjevao je previse para. tako da je barca imala opciju da ga prodaju za nekih 25 miliona, ili da ga zamjene za nekoga uz nadoplatu. da nisu to uradili ostali bi sljedece godine i bez eta i bez ibre.

a taj transfer je i bio posljedica realovih transfera. ibra bi bio mnogo jeftiniji da se ronaldo nije platio 93 miliona.

edit: mislim, ronaldov transfer se isplatio, nekazem ja nista. ali ipak je malo previse 93 miliona, pa i za igraca kakav je ronaldo.

sin3x
Kontakt:

Post Postao/la sin3x » 13 maj 2010, 23:53

ma kako god da ibra toliko vrijedi a cesc ne ... mislim da i ako bude isao nema tu nista ispod 50 miliona i to funti XD .. jbg ipak govorimo o veznjaku koji je u epl dao 15 golova i imao 15 asistencija 8-)
It's not easy being Arsenal fan... but it's hard not to love this team

Wolverine
Kontakt:

Post Postao/la Wolverine » 13 maj 2010, 23:54

sin3x je napisao/la:ma kako god da ibra toliko vrijedi a cesc ne ... mislim da i ako bude isao nema tu nista ispod 50 miliona i to funti XD .. jbg ipak govorimo o veznjaku koji je u epl dao 15 golova i imao 15 asistencija 8-)
40 miliona i od strane pepa nepravedno zapostavljeni yaya, jedan od boljih zadnjih veznih na svijtu nije malo za cesca. uostalom, ko sam ja da pisem o tome ;) sve je to relativno.

CollegeGunner
Kontakt:

Post Postao/la CollegeGunner » 13 maj 2010, 23:55

Neka malo, niste dugo pisali(sanjali) o Cescu. :lol:
Kad jedan Chygrinski vrijedi 25mil onda Cesc vrijedi 70mil. Jbg. nije Arsenal kriv sto ih drugi klubovi ne uzmu za primjer i prestanu placati te lude sume. Sad i prosjecan igrac vrijedi 10miliona.
P.S. Tema bi se trebala preimenovati u Barca i Fabregas. :mrgreen:
Before Wenger, Arsenal had finished top four in 23 out of 92 seasons. Under him, it is 15 out of 15.

........................................With Wenger until the end...........................................

sin3x
Kontakt:

Post Postao/la sin3x » 13 maj 2010, 23:56

Wolverine je napisao/la:
sin3x je napisao/la:ma kako god da ibra toliko vrijedi a cesc ne ... mislim da i ako bude isao nema tu nista ispod 50 miliona i to funti XD .. jbg ipak govorimo o veznjaku koji je u epl dao 15 golova i imao 15 asistencija 8-)
40 miliona i od strane pepa nepravedno zapostavljeni yaya, jedan od boljih zadnjih veznih na svijtu nije malo za cesca. uostalom, ko sam ja da pisem o tome ;) sve je to relativno.
e ali arsenalu ne treba zadnji vezni ako ode cesc... u tome jeste fazon a za 50 miliona funti bi ga hladno dobili a kad moze cr biti skup moze i cesca vala XD ...

drop
Kontakt:

Post Postao/la drop » 13 maj 2010, 23:57

Wolverine je napisao/la:jesam li ja ovdje jedini koji ne bi volio vidjet fabregasa u dresu barce sljedece sezone? mislim od fanova barce.

edit: barem ne u zamjenu za yayu.
Naravno da bih volio vidjeti Fabregasa u dresu Barcelone,ali Toure je prevelika cijena definitivno.
Nikako mi nije jasno zašto je Guardiola forsirao Busquetsa pored sigurno jednog od najboljih DM na svijetu :shock: :shock: znam da se ponavljam oko toga, ali fakat to mi nije jasno nikako.
"To govori da uopce nemamo sta raspravljati o spanskim klubovima jer one koje ti nazivas spanskim su u sustini engleski klubovi". - Paja

nidjo_barca
Kontakt:

Post Postao/la nidjo_barca » 14 maj 2010, 00:00

Fabregas prije ili kasnije dolazi u Barcelonu.Bolje je za njega da dodje sto prije,pa da moze jos vise napredovati i uciti,posebno od Xavia,jer ce ga zamjeniti kroz par godina.
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

Blaugrana

Mes Que Un Club

CollegeGunner
Kontakt:

Post Postao/la CollegeGunner » 14 maj 2010, 00:01

nidjo_barca je napisao/la:Fabregas prije ili kasnije dolazi u Barcelonu.Bolje je za njega da dodje sto prije,pa da moze jos vise napredovati i uciti,posebno od Xavia,jer ce ga zamjeniti kroz par godina.
Kakvo ce sutra biti vrijeme?
Before Wenger, Arsenal had finished top four in 23 out of 92 seasons. Under him, it is 15 out of 15.

........................................With Wenger until the end...........................................

nidjo_barca
Kontakt:

Post Postao/la nidjo_barca » 14 maj 2010, 00:05

Hahah,joj jesi lud,de baci jos koju,molim te.

Vidjecemo sta cete pricat,kad ga ako Bog da budete gledali u dresu Blaugrane.
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

Blaugrana

Mes Que Un Club

CollegeGunner
Kontakt:

Post Postao/la CollegeGunner » 14 maj 2010, 00:08

nidjo_barca je napisao/la:Vidjecemo sta cete pricat,kad ga ako Bog da budete gledali u dresu Blaugrane.
Kada za jedno 40 godina se vrati u svoju domovinu i na Nou Campu bude pratio Barcu.

sin3x
Kontakt:

Post Postao/la sin3x » 14 maj 2010, 00:10

nidjo_barca je napisao/la:Hahah,joj jesi lud,de baci jos koju,molim te.

Vidjecemo sta cete pricat,kad ga ako Bog da budete gledali u dresu Blaugrane.
ma nije pitanje to vise hoce li doci ali je veoma neprofesionalno takve izjave davati.. i onda pricate nesto za engleski fudbal a u spaniji svaki kandidat za predsjednika obecava igrace bez obzira na klub i njihovu zelju da predju.. a ja se sjecam jednog intervjua sa cescom gdje kaze da ce u barcu ali samo poslije karijere da zivi tamo... sve dok je AW u arsenalu velike su sanse i za cesca da ostane u arsenalu.

nidjo_barca
Kontakt:

Post Postao/la nidjo_barca » 14 maj 2010, 00:18

Vidjecemo sve,kako i sta ako Bog da.Mnogi igraci zele znati svoju buducnost prije pocetka SP,tako i Villa i Fabregas,a oni su meta Barcelone.Moram priznati,transfer Fabregasa i da se desi,morace se tu dosta truda uloziti,a i ne bi njemu bilo jednostavno otici iz Arsenala.Ne mislim nista lose onim sto sam napisao,ali mislim ipak da ce on zaigrati za Barcelonu ubrzo.Pa shvatice i on neke stvari.

Blaugrana

Mes Que Un Club

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 14 maj 2010, 00:21

Za Ibru je Barca dala 45 miliona i Eta, nije tacno to 63 miliona. Vrijednost Eta u tom transferu procijenjena je na 20 miliona mislim, ono naravno vrijedi puno vise, ali u toj situaciji za Barcu je vrijedio toliko jer mu je isticao ugovor, u protivnom sad bi Eto bio slobodan igrac da je ostao i mogao bi otici bilo kuda za dzaba.
Sto se tice Pajine izjave da Yaya nema mjesta u Arsenalu, to naravno nije tacno, Yaya je bolji od Diabija i Songa koji jesu dobri igraci, al jos uvijek nedoreceni i nisu Yayi do koljena, ni po snazi, ni po pregledu igre, sigurnosti, tehnici, skok igri, ofanzivnim i defanzivnim zadacima. Yaya je jedan od najboljih 5 zadnjih veznih u svijetu, to sto se nije naigra ove godine u Barci je drugo pitanje forsiranja domaceg igraca Sergia, koji takodje jos uvijek nije Yayi do koljena, a vrlo moguce i da je Pep bio svjestan dolaska Fabregasa i odlaska Yaya pa ga je zato forsirao.
Vidim da neko misli kako je 40 miliona plus Yaya previse, moze to i tako gledati, jer u tom slucaju ukupna vrijednost transfera bila bi negdje oko 65 ili 70 miliona eura i to je zaista puno, nesto otprilike kao Ibrin ili Kakin transfer prosle godine. Ali opet kad se stvari sagledaju malo detaljnije, da dodje Fabregas samo za pare, sta onda sa Yayom, Sergiom ili Keitom, neko bi morao otici ionako. Druga stvar, Fabregas znaci puno Arsenalu, zato ponuda i mora biti masna. Treca stvar, Fabregas je mlad igrac koji moze jos 10 godina igrati, dijete Barcelone, nijedan igrac na svijetu se ne bi vjerovatno uklopio u tim kao on, prijatelj je s vecinom nasih igraca, sve su to stvari koje idu u prilog cinjenici da koliko god vrijedi Fabregas, za Barcelonu vrijedi duplo vise, jednostavno na svijetu ne postoji igrac koji bi bolje pojacao Barcu i ja licno bi ga doveo da se mora platiti i 80 miliona, sta kosta da kosta. Istina mozemo mi i bez njega, al s njim ce biti puno lakse i ljepse i bolje i po mom skromnom misljenju ne treba zaliti pare ako su samo pare u pitanju.
Uz sve to braco barcelonisti, ne smijemo zaboraviti da ce Barca i dosta prodavati vjerovatno ovog ljeta, za sve ove igrace koji su na posudbama ili visak u ekipi, moze se lako ubrati tih 40 miliona, pa ispada da Fabregasa mozemo dobiti tako da krajnja racunica ispadne nula, a onaj neki realni budzet za pojacanja bice iskoristen vjerovatno za dovodjenje Vilje (40 miliona) i jos jednog beka, samo nam tri igraca i trebaju i neka onda budu i tri vrhunska igraca , ta krajnja racunica bi mogla biti jedno -60 miliona, sto za Barcu nije neko ogromno trosenje, a uz to sto je jos bitno imacemo tim za buducnost i u sledecim neki prelaznim rokovima mozemo mirno gledati kako drugi bacaju stotine miliona, a mi se imamo opet najbolji dream tim i posvetimo se mladjim nekim igracima. Pitanje je samo dakle hoce li se uprava odluciti da ovaj dream team pravi odma ovog ljeta, uz Vilju, Fabregasa i beka nekog sjajnog, ili ce to odgadjati. Ja se nadam, a vjerujem i svi vi, da ce sve to biti realizovano jos do pocetka svjetskog prvenstva.
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

nidjo_barca
Kontakt:

Post Postao/la nidjo_barca » 14 maj 2010, 00:31

Lijepo razmisljanje,Romario.Mislim da nam treba max. 3 igraca da osvjeze i pojacaju ekipu,mada je i ovako prejaka.Znaci,Villa bi tu mogao u napad 'uskociti',Fabregas u sredinu i mozda jedan desni bek.To je to,nista vise.Nikakvo gomilanje igraca.Ove sezone smo imali dosta problema s povredama,pa se nekad i 'krpila' ekipa.S Villom u napadu bi dobili i jos vise opcija.Pored njega ima tu Ibra,Messi,Pedro i Bojan,fantasticno.U vezi isto tako,s Fabregsom bi puno dobili,a i slazem se s tobom,nema igraca koji bi bolje od njega dosao Barceloni sad.

Ostaje da vidimo sta se se desavati do pocetka SP,jer mislim da bi do tad trebalo sve biti dosta jasnije.

Blaugrana

Mes Que Un Club

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 14 maj 2010, 00:59

Ja mislim da ce se sve i rijesiti do pocetka prvenstva, za Vilju je vec i rijeseno izgleda, oko Fabregasa ce biti puno posla, kazem opet Barca i Arsenal su prijateljski klubovi i nema sanse da tu bude neke prljave igre, nije Guardiola Morinjo da nekome otima igrace. Vjerovatno je kazem tu nekih usmenih kontakata i bilo, izmedju Guardiole, Laporte, Fabregasa i Vengera, ozbiljni su to ljudi i ozbiljan je poso u pitanju, jos uvijek svi sute ko u svakom ozbiljnom poslu i pricaju ono sto trebaju da pricaju, Laportino je naravno da navijacima obecava napore u dovodjenju igraca, Vengerovo je da svakako ga govori da nema prodaje, zna on sta Fabregas znaci za njegovu ekipu i navijace, zna i sta bi znacio za Barcu, tako da je sasvim normalno i profesionalno da negira prodaju, da bi stitio interese kluba ili eventualno dizao cijenu. Fabregas isto tako sve radi profesionalno, momak voli Arsenal i dobro je odgojen, nece ko neki dziberi zjalati hocu kući, kupite me molim vas. Zna i on da ga cijene i vole u oba kluba i da cemu biti dobro gdje god. Moguce da je cijeli posao vec i dogovoren, ceka se samo kraj sezone i trenutak da se sve objelodani sta i kako, moguce isto da jos uvijek Venger ne zeli prodati Fabregasa ni po koju cijenu i da Fabregas ne zeli otici, kljucni ljudi u toj prici su vjerovatno upoznati sa svim, mozda se jos uvijek i cjenjkaju i natezu, ko ce ga znat, uglavnom, bude li nekih usmenih dogovora i mogucnosti realizacije transfera Barca ce poslati i zvanicnu ponudu, Arsenal ce odgovoriti i tek tada mi obicni smrtnici znat cemo na cemu smo. Licno ne mislim da su pare tu uopste problem, niti ce Venger traziti vise od 50 miliona, niti ce Barca propustiti priliku da za taj novac koji obbjektivno imaju propuste tako pojacanje, niti ce Yaya vjerujem biti problem u toj prici, sve se svodi na samog Fabregasa najvise i na to sta on misli i zeli, Venger ce posupiti vjerovatno po njegovoj zelji i nastojat ce sto bolje proci, a ako njih dvojica jasno kazu da od posla nema nista, Barcelona ce postupiti dzentlmenski i nece se puno natezati, jer ima i puno para i puno opcija drugih.
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

trebevic
Kontakt:

Post Postao/la trebevic » 14 maj 2010, 08:29

Nove zvijezde Barce, Villa 40 miliona, Cesc oko 60 i nova meta Ribery 50 miliona.........Laporta = Perez!

xavi26
Kontakt:

Post Postao/la xavi26 » 14 maj 2010, 08:49

mogu vam reci da je ova tema postala dosadna za citati, pa ima milion drugih stvari o kojima se moze pisati, a vi zapeli za fabregasa koji je arsenalov igrac :evil:
Volim te Bosno!!!

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 14 maj 2010, 10:29

Puyol je odlican igrac ali to mjesto mi dosta skripi. Na ovome treba najvise pojacati tim. Covjek cim stane, bude kratak ili pogrijesi - odmah primamo gol. Nekog rezervnog igraca bas i nemamo pa rotiramo formaciju. Mene to mjesto najvise brine - ostalo je samo poliranje i glancanje.
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 14 maj 2010, 10:59

Pa mislim da se svi nadamo adaptaciji Chygrynskog, pa da i vremešni Puyol može, s vremena na vrijeme, odmoriti. Valjda ovaj transfer Cesca(igrač + novac) neće završiti poput Ibrinog, pa da žalimo i za novcem, a i za igračem. No, sve su prilike da se to neće desiti, ali oprez je oprez.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Furymaker
Kontakt:

Post Postao/la Furymaker » 14 maj 2010, 12:15

sto se tice Cesca - eto video

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.