Jusuf Nurkić
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
- juanitomaravillaa
- Kontakt:
Re: Jusuf Nurkić
Sta mu je pos'o,obezbijedit novac KSBIH,a ne pozajmljivat novac od igraca da bi mogli ici na EP,ili zaduzivat se kako bi mogli ucestvovat,ako ne mozes(ne znas) obezbijedit pare,idi brate dragi budi u ziriju ZMBT..
Kod nas je inače veoma lako obezbijediti novac kada je sport u pitanju, sponzori, donatori, investitori, svi sami dolaze sa uplatnicama. Svakako smo prije njega bili izuzetno uspješni u c divizijama.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Care ne živimo u Njemačkoj, hajde ti u Bosni nađi pare? Da je tako lako, nebi pola Bosne gladno bilojuanitomaravillaa je napisao/la:Koji levati,pa Harunu je posao da nadje novac,na bilo koji nacin,suzama pravda onno sto ne zna radit.

I krv svoju za Plavu boju!!! Pazza Inter amala!!!
Kod nas politicari samo brinu z asvoje dupe !Boli njih cosak za sport vazno je da je dobra plata I auto.Yebes sport I sto omladina sve vise ide za drogom I lopovlukom .Kad neko postigne nesto veliko kao sto su Dzeko,Tuka ,Juka ,Mirza,Fudbalaska repka ,Kosrakaska repk Itd to je ravno senzaciji!
Sve neki stručnjaci,svi nešto pametuju.

- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Kakvih likova ovdje ima...
Tacno me stid i zapitam se gdje zive ti ljudi? Mora da su tatice i mamice dobro obezbijedile,pa je lako s.rati sad,aa!?? Cuj posao mu naci pare!!
To njemu nije posao, niti je posao ijednog generalnog sekretara bilo koje NORMALNE drzave.Kazem normalne,jer sve imaju drzavu iza sebe i zakonom propisane iznose koji manje-vise rjesavaju svaku finansijsku brigu.To sto Harun radi je nesto neshvatljivo u nepojmljivo u ovom nenormalnom drustvu i drzavi.Svaka mu cast i dok je tako i dok je ovakvo stanje u drzavi,bitniji mi je od bilo kakvog drugog pojedinca u nasoj kosarci,ma kako se on zvao.

Prijatelju ovo je forum !Svak ima pravo na misljenenje.sudac92 je napisao/la:Sve neki stručnjaci,svi nešto pametuju.![]()
Šta li si ti uradio za ovu napacenu zemlju pa se osilio i nasao kritikovati.BosnaSTL je napisao/la:Prijatelju ovo je forum !Svak ima pravo na misljenenje.sudac92 je napisao/la:Sve neki stručnjaci,svi nešto pametuju.![]()

Koga krtikujem ?
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Vas dvojica ste pomijesali jedan drugog.

NEZALAGANJE je napisao/la:Kakvih likova ovdje ima...![]()
![]()
![]()
Tacno me stid i zapitam se gdje zive ti ljudi? Mora da su tatice i mamice dobro obezbijedile,pa je lako s.rati sad,aa!?? Cuj posao mu naci pare!!
![]()
To njemu nije posao, niti je posao ijednog generalnog sekretara bilo koje NORMALNE drzave.Kazem normalne,jer sve imaju drzavu iza sebe i zakonom propisane iznose koji manje-vise rjesavaju svaku finansijsku brigu.To sto Harun radi je nesto neshvatljivo u nepojmljivo u ovom nenormalnom drustvu i drzavi.Svaka mu cast i dok je tako i dok je ovakvo stanje u drzavi,bitniji mi je od bilo kakvog drugog pojedinca u nasoj kosarci,ma kako se on zvao.
Saveze kao Savez..15 godina smo bez para pa i sada, ali je Harun veći borac,a ima i društvo jako.
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Odlicno,ali to opet ne mijenja cinjenicu da mu nije posao ici uokolo i moljakati kako bi poslao bilo koju nasu repku na neko takmicenje.Pa valjda je reprezentativni sport interes drzave,majku mu!??lumani je napisao/la:NEZALAGANJE je napisao/la:Kakvih likova ovdje ima...![]()
![]()
![]()
![]()
Saveze kao Savez..15 godina smo bez para pa i sada, ali je Harun veći borac,a ima i društvo jako.
Pa rekoh ti drugovi njegovi su političari...Harun je pametan,a i budala vidi o kakvim talentima se radi,nekako im sredi smještaj i na kraju si ti Heroj... Ja volim onu,skim si takav si!
Izvini ali to mu upravo jeste posao, u EU država daje dio novca, nekad skoro sav nekada veći dio nekada manji zavisi od države i sporta, ostatak se nalazi kroz sponzoreNEZALAGANJE je napisao/la:Kakvih likova ovdje ima...![]()
![]()
![]()
![]()
A naša država daje malo novca, ali zato imaš ugovore državnih firmi (što u EU ne postoji) što je u osnovi isto kao da te država sponzorise
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
@lumani Ja ne volim tu,s kim si takav si, jer imam bezbroj primjera koji mi govore suprotno.Necemo se opet sloziti.Imali su i drugi prilike da budu "heroji",pa sto nisu!?'
@nermin Nikada mu nije to posao u ovolikom obimu tj. da obezbjedi glavninu,a ja sam an to ciljao i to je valjda svima jasno.Svugdje drzava obezbjedi glavninu.
@nermin Nikada mu nije to posao u ovolikom obimu tj. da obezbjedi glavninu,a ja sam an to ciljao i to je valjda svima jasno.Svugdje drzava obezbjedi glavninu.
NEZALAGANJE je napisao/la:Kakvih likova ovdje ima...![]()
![]()
![]()
![]()
Jeli to hoćes da kažeš da je Hrvatska ne normalna, jer im kotizaciju upalćuje Nike, u svim mlađim kategorijama, jeli im to država omogućila da im nike bude sponzor 11. godina ugovor, ali vido si oni istrpe što im ne igra Bender, jer čovjek ima ugovor sa adidasom, suma koju oni dobiju nije mala, ali neko je to omugućio nije država. Mora da se radi koliki je budžet 2.000.000.KM i sad to problem, kako ostali savezi, vidio si Nogometni marke ne dobije od države, ali ljudi zgrću i tale se , tamo BHtelecom moli da bude sponzor, bukvalno mole još isplatiše oštetu Eronetu, što siu ih prevarili.
Harun Mahmutović je uradio puno i za to mu neizmjerno hvala i svaka mu čast, ali on nije sveta krava kojem se nesmije ništa prigovrit, još da kažeš da nije upravu, to nije uredu. Što nije poslije povratka U20 reprezentacije zaplako i za njih je dao pare. Jeli radi šta presjednik saveza, jeli on premijer, kaže KS dao 100.000 KM, uredu. Jeli premijer Federacije iz iste stranke, jeli premijer BIH iz iste stranke, jeli Ministar civilni poslova iz iste stranke (on daje pare za sport), jeli Bhtelecom zlatna koka, koje stranke, jeli sadašnji presjednik saveza u kumskim vezama sa Harunom i koje Haruna doveo na poziciju. Pa šta se pravimo naivni, pa dokle više HELJP, jeste najača stranaka trenutno, jeli se kunete u državu, a vamo patetika.
P.s. Još nešto oprostite, ali Jusuf Nurkić, je igrač koji je dominantan, i on je prebitan za nas. Pogledaj koliko je njemu godina, i sedam generacija iza do pionirske postoji još jedan dominantni centar, razbijač, pravi teškaš ne priučena četvorka, koja visinom igra, a to je Polutak, a vidili smo u kakvom maniru igra, i da nije dominantan u Europskim okvirima, što hoću da kažem 7. godina nakon Jusufa mi imamo samo jednog igrača. Niti sam na Jukinoj ni Harunovoj strani, neka se kolju jer tako kod nas bude, prvo se vole i kunu jedni u druge pa se zbog međe pobiju.
Mislim da nije moralno, da selektor košarkaske reprezentacije Bosne i Hercegovine u bilo kom uzrastu budu Baja i Vela.
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
@kim Napisao si kilometraski post,a ne poznajes tematiku.Odgovoricu ti vrlo precizno i jasno na tvoje pitanje.DA,DRZAVA im je to omogucila! Znas kako? Svojim zakonskim okvirima koji uspiju da "dovedu" sponzore poput Nikea i drugih.Mi toga nemamo i sve je na poznavanje nekog i necega i licne veze.To nije put REPREZENTATIVNOG sporta i zato su napori ovog covjeka nadljudski.
Evo iz ličnog iskustva znam da u dosta zemalja EU zavisno od sportova većini glavninu ne obezbjeđuje državaNEZALAGANJE je napisao/la:@lumani Ja ne volim tu,s kim si takav si, jer imam bezbroj primjera koji mi govore suprotno.Necemo se opet sloziti.Imali su i drugi prilike da budu "heroji",pa sto nisu!?'
A u KS BiH većinu pokrivaju sponzorski ugovori sa BHT i elektroprivreda
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
nama država zabranila da nam Nike bude sponzor? Ili neko treći, domaći stranački tajkun naprimjer.NEZALAGANJE je napisao/la:@kim Napisao si kilometraski post,a ne poznajes tematiku.Odgovoricu ti vrlo precizno i jasno na tvoje pitanje.DA,DRZAVA im je to omogucila! Znas kako? Svojim zakonskim okvirima koji uspiju da "dovedu" sponzore poput Nikea i drugih.Mi toga nemamo i sve je na poznavanje nekog i necega i licne veze.To nije put REPREZENTATIVNOG sporta i zato su napori ovog covjeka nadljudski.
Hvala ti zato što ne poznajem tematiku, jer ja već 10. godina vodim klub, od općine dobijem gorivo za mjesec dana, toliko para, a ostalo od pionira do senira jede moj hljeb, jer sam jedan od rijetkih koji ne uzima članarinu, ali svi moji seniori su zapolseni, jes po privatnim firmama, ali štaću, ne mogu drugačije. A da ti ja nešto kažem, znaš koliko taj savez ima razumjevanja, evo jedan primjer, jes manji ali nema veze. Prošle godine mi je zafalilo 10.000 km da uplatim, nema bratko potrošoli se, i zovem molim da mi odgode mjesec dana, kaže ponedeljak do 12. sati, molim ljude obećavam ništa, i znaš kako sam rješio, mikrokreditna organizacija.
Zadnja izmjena: kim, dana/u 02 avg 2015, 17:22, ukupno mijenjano 1 put.
Mislim da nije moralno, da selektor košarkaske reprezentacije Bosne i Hercegovine u bilo kom uzrastu budu Baja i Vela.
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Ako ne sponzorisu direktno drzave,onda imaju zakonske okvire koji uredjuju to pitanje.Sta mi imamo od toga?nerminh74 je napisao/la:Evo iz ličnog iskustva znam da u dosta zemalja EU zavisno od sportova većini glavninu ne obezbjeđuje državaNEZALAGANJE je napisao/la:@lumani Ja ne volim tu,s kim si takav si, jer imam bezbroj primjera koji mi govore suprotno.Necemo se opet sloziti.Imali su i drugi prilike da budu "heroji",pa sto nisu!?'
A u KS BiH većinu pokrivaju sponzorski ugovori sa BHT i elektroprivreda
Sto se tice nasih sponzora,odlicno,oni pokrivaju,a da nema njih mogli bi ugasiti sve ijedan sport u ovoj drzavi.Problem i jeste sto kod nas nema sistematike,pa ovako pojedinac mora da "gasi vatru".Daj Boze da mi nikada ne pominjemo predsjednike,sekretare i sl. i da imamo uredjenu drzavu.Ali posto nemamo,onda ovakvog covjeka itekako treba znati cijeniti.Vi,ako to ne vidite,vas problem.I opet cu reci,dok je ovakva situacija u drzavi,uvijek ce mi biti preci ovakvi ljudi poput Haruna,jer omogucuju POSTOJANJE nase repke.Bez postojanja nema ni igraca,niti bilo cega drugog.Pokupice ih drugi,kako su ih godinama kupili i kupe jos uvijek.Da bi napravio pitu,prvo treba tepsija,pa sve ostalo.
@kim Odlicno,ali to nije pitanje saveza,vec onog koji treba da uredi to.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.