KK Bosna

Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz

brzi
Kontakt:

Re: KK Bosna

Post Postao/la brzi » 14 jul 2010, 11:49

nema tog pravilnika koji će spriječiti da hrvatsko dijete igra za HR,naravno ako kvalitetom zasluzuje

Denizmare

Post Postao/la Denizmare » 14 jul 2010, 14:23

Ima drug itekako,npr.2 igraca na parketu moraju biti sa BH kosarkaskim drzavljanstvom i recimo 5 ili 6 od ukupnog rostera,pa onda HKS nece imati na raspolaganju da bira 25 "hrvatske " djece nego 8-9,tako da ce se neko odluciti i za BIH da igra. A sad je druga stvar blago je reci nepostenje Hr, a narocito Slo saveza uzimanje toliko nase djece ,a kada vise nece da igraju za n jih onda ne daju papire da bi mogli igrati za nas,kao i vrbovanje mladih igraca iz nasih mladjih reprezentacija...
A izbor svakoga ponaosob za koga ce igrati je njegova stvar i tu nema prisile,ali neka pravila se ipak moraju uspostaviti u cilju zastite i drzave BIH i njene kosarke,jer je glupo da imamo klubove sa 15 igraca sa tudjim kos. drzavljanstvom,apsurdno...

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 14 jul 2010, 14:26

Denizmare je napisao/la:Ima drug itekako,npr.2 igraca na parketu moraju biti sa BH kosarkaskim drzavljanstvom i recimo 5 ili 6 od ukupnog rostera,pa onda HKS nece imati na raspolaganju da bira 25 "hrvatske " djece nego 8-9,tako da ce se neko odluciti i za BIH da igra. A sad je druga stvar blago je reci nepostenje Hr, a narocito Slo saveza uzimanje toliko nase djece ,a kada vise nece da igraju za n jih onda ne daju papire da bi mogli igrati za nas,kao i vrbovanje mladih igraca iz nasih mladjih reprezentacija...
A izbor svakoga ponaosob za koga ce igrati je njegova stvar i tu nema prisile,ali neka pravila se ipak moraju uspostaviti u cilju zastite i drzave BIH i njene kosarke,jer je glupo da imamo klubove sa 15 igraca sa tudjim kos. drzavljanstvom,apsurdno...
glupo je sto saveza boli kita i za kosarku i klubove i za igrače
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

Denizmare

Post Postao/la Denizmare » 14 jul 2010, 14:46

Naravno da je glupo,a razlog tome sto ih boli je zato sto je uspostavljen na politickoj a ne sportskoj osnovi. A tome znacajno doprinose i ljudi iz klubova koji sjede u savezu,a koji su takodje vise politicki orjentirani tako da je to jedan zacarani krug. Zadnji primjer nerada je i zbrka oko pozivnice za NLB ligu,bruka i sramota. I niko me ne moze ubjediti da npr. jedna mala CG igra u A diviziji za mlade kosarkase,a da mi to nismo uradili za 15 god.jer kao nemamo talenata. Znaci samo nerad i nista drugo....

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 14 jul 2010, 18:19

kksiroki je napisao/la:
nerminh74 je napisao/la:
kksiroki je napisao/la:Bosna je postala poligon za proizvodnju CG i SLO reprezentativaca :oops: (koliko se samo na ŠB pljuvalo zbog igranja njegovih igrača za CRO selekcije)
da, da, bas ista stvar mi imamo nekoliko reprezentativaca drugih zemalja i naravno vise reprezentativaca nase zemlje, a vi 99% rep. hrvatske i to je naravno isto, kritika za vas itekako stoji, a po meni taj problem bi bio rjesen kada bi na parketu morala biti 2 igraca sa BiH kosarkaskim drzavljanstvom
Zlaju i Miljana ( Bogami bi bolje bilo da ih nemate ).
bozu djurasovica
U18,
camdzic, klinac, demic, buza i andjelic

kod vas skoro svi igraju u U20 i U18 timovima HR
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 14 jul 2010, 18:22

kksiroki je napisao/la:
nerminh74 je napisao/la:
kksiroki je napisao/la:Bosna je postala poligon za proizvodnju CG i SLO reprezentativaca :oops: (koliko se samo na ŠB pljuvalo zbog igranja njegovih igrača za CRO selekcije)
da, da, bas ista stvar mi imamo nekoliko reprezentativaca drugih zemalja i naravno vise reprezentativaca nase zemlje, a vi 99% rep. hrvatske i to je naravno isto, kritika za vas itekako stoji, a po meni taj problem bi bio rjesen kada bi na parketu morala biti 2 igraca sa BiH kosarkaskim drzavljanstvom
Reci mi nermine gdje trenutno nastupaju tj. koje selekcije BH su trenutno u pogonu jer kako znamo cijela europa je što se mladih selekcija tiče na nekom od prvenstava U16 CG EP , U18 Litva mislim EP , U20 Hrvatska EP , ovi kojih nema na EP igraju Divizije B C D E (nemam pojma ali barem su djeca u pogonu ) , i naravno opet će se netko naći i kritizirati potez igrača ŠB ili nekog sličnog , bez obzira što će ta djeca završiti u svim bilježnicama skauta iz cijele EU i šire , što će na račun tih igara neki osigurati odlične ugovore , što će se vidjeti gdje su i koliko vrijede ti isti igrači protiv najboljih vršnjaka u EU , ne znam da možda netko od vas ne misli da bi ti klici trebali sjediti kući i čekati da nekome u KSBH digne neka stvar i kaže ma hajde ove godine igrate U16 ali U18 i U20 neka sjede kući ,čekati će netko vjeruj mi ali u k.urc.u , igrati za BH selekcije će samo oni koji ne budu mogli bilo gdje drugo (SRB,CRO,SLO,CG......) .
Denzimare ti je veoma dobro odgovorio na ovo pitanje
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 14 jul 2010, 18:26

Denizmare je napisao/la:Naravno da je glupo,a razlog tome sto ih boli je zato sto je uspostavljen na politickoj a ne sportskoj osnovi. A tome znacajno doprinose i ljudi iz klubova koji sjede u savezu,a koji su takodje vise politicki orjentirani tako da je to jedan zacarani krug. Zadnji primjer nerada je i zbrka oko pozivnice za NLB ligu,bruka i sramota. I niko me ne moze ubjediti da npr. jedna mala CG igra u A diviziji za mlade kosarkase,a da mi to nismo uradili za 15 god.jer kao nemamo talenata. Znaci samo nerad i nista drugo....
bravo, ne bi bolje ni sam srocio
nabolji mi je izgovor sirokobrijezana kako KSBiH nista ne radi, a oni sastavni i vazan faktor istog i naravno tu su samo da se pravila tipa da hr ili srb. igraci ne proglase strancima ne donesu i da preko nase zemlje ucestvuju u regionalnim i europskim takmicenjima jer preko ljepe njihove do njih nikada nebi dogurali

kksiroki
Kontakt:

Post Postao/la kksiroki » 14 jul 2010, 19:04

nerminh74 je napisao/la:
bozu djurasovica
U18,

Ja tebe smatram ozbiljnim ali bolan u kom su pogonu ovi tvoji nabrojani , ja ću ti reći od Graca,Podaca,Zaostroga,Tučepa ico. hlade muda u moru jer njihova selekcija praktički ne postoji , a kamoli da se negdje natječu .
Gdje bi trebali igrati nego u Cro U18 i U20 , možda da leže u kući ili da se šetaju po jadranskoj obali pa da od njih bude isto ko i od ovih vaših samo vječni talenti , e moj Nermine trebaš prošetati do Makarske i vidjeti kako izgledaju širokobriješki mladići u najjačoj Eu konkurenciji pa onda donositi zaključke , njih trojica će u narednoj sezoni imati 20+ minuta po tekmi , mali Barać U18 će sigurno imati 15 min po tekmi a koliko su imali čamdžići,klinci,demići i ostali vaši igrači u onoj raspaloj KKb u protekloj sezoni pa 2-3 trash minute .
104-77 , da je malo nije malo , da je puno pa puno je , da je previše pa i nije previše .

kksiroki
Kontakt:

Post Postao/la kksiroki » 14 jul 2010, 19:13

Denizmare je napisao/la:Ima drug itekako,npr.2 igraca na parketu moraju biti sa BH kosarkaskim drzavljanstvom i recimo 5 ili 6 od ukupnog rostera,pa onda HKS nece imati na raspolaganju da bira 25 "hrvatske " djece nego 8-9,tako da ce se neko odluciti i za BIH da igra. A sad je druga stvar blago je reci nepostenje Hr, a narocito Slo saveza uzimanje toliko nase djece ,a kada vise nece da igraju za n jih onda ne daju papire da bi mogli igrati za nas,kao i vrbovanje mladih igraca iz nasih mladjih reprezentacija...
Uleb je donio naputak po kome traži od svih saveza pod svojom ingerencijom (i vi ste i mi pod njihovom ingerencijom jer igramo NLB i Eurochelenge) da ukinu ograničenje u broju stranaca .
Ograničenja tipa 2-3-5 igrača su smiješna , to se treba furati u nižim ligama radi napretka mladih igrača ali u natjecanjima Euroliga,Eurocup,NLB je smiješno to tražiti jer je tu samo stvar rezultata a ne proizvodnje da bi to nešto značilo .
Kažeš imaš klubove sa 15 igrača sa stranim državljanstvom , oćeš da ti kažem zašto to nije slučaj s KKb pa zato jer će Nihad i co. svakome onome ko je njihov interes srediti BH državljanstvo (imašmnogo primjera ) i onda kao nešto licitirati s njihovim imenima (Bremeri,Miloševići, Jovanovići.............) naravno da su ovi i ovakvi bosanci u interesu razvoja BH košarke ma kako da ne ali u k..ur.c.u .
104-77 , da je malo nije malo , da je puno pa puno je , da je previše pa i nije previše .

Denizmare

Post Postao/la Denizmare » 14 jul 2010, 19:38

Prijatelju ti nista bas ne kontas. Ja nisam rekao da Bosna ima koncept a drugi ne,puno je dobrih domacih igraca propalo kod nas zbog malo je reci polovnjaka sa strane,nesto sto je uprava radila ,a sa cim se navijaci ne slazu. Naputak kako kazes od Uleb-a je njonjo pasije,organizacija koja stiti svoje interese, a lafo se brine za razvojoj kosarke u BIH i dr. inim sredinama. Kad vidim koje ekipe igraju Uleb kup ,a nas nema nigdje dodje mi da povratim. Njihov interes je lova,pa takve i ,,naputke,, daju.
Ja nemam nista protiv da politika Sirokog i dr. klubova bude afirmacija Hr ,Sr i dr mladih igraca,ali se ne slazem i nikad se necu sloziti da to bude politika kk Bosne.Znaci nikad nisam rekao nista kontra vas,nego se to odnosilo na sve klubove i bio bih vise nego sretan da mladi igraci Sirokog budu dio reprezentacije BIh,a da li ce to je vec njihov izbor.
Ali jednog dana ce se situacija morati okrenuti u nasu korist,pa necemo ni mi dovijeka biti metla,pa ce i ti igraci siguran sam drukcije razmisljati....

cikac
Kontakt:

Post Postao/la cikac » 14 jul 2010, 19:58

kksiroki je napisao/la:
nerminh74 je napisao/la:
bozu djurasovica
U18,

Ja tebe smatram ozbiljnim ali bolan u kom su pogonu ovi tvoji nabrojani , ja ću ti reći od Graca,Podaca,Zaostroga,Tučepa ico. hlade muda u moru jer njihova selekcija praktički ne postoji , a kamoli da se negdje natječu .
Gdje bi trebali igrati nego u Cro U18 i U20 , možda da leže u kući ili da se šetaju po jadranskoj obali pa da od njih bude isto ko i od ovih vaših samo vječni talenti , e moj Nermine trebaš prošetati do Makarske i vidjeti kako izgledaju širokobriješki mladići u najjačoj Eu konkurenciji pa onda donositi zaključke , njih trojica će u narednoj sezoni imati 20+ minuta po tekmi , mali Barać U18 će sigurno imati 15 min po tekmi a koliko su imali čamdžići,klinci,demići i ostali vaši igrači u onoj raspaloj KKb u protekloj sezoni pa 2-3 trash minute .
znaš li ti uopšte ko je selektor U18 reprezentacije Bosne i Hercegovine?
IVAN VELIĆ (trener HKK Široki i dugogodišnji trener mladih selekcija ovog kluba u kojem sprema djecu za konkurentsku ekipu)

e onda ti je jasno u koji dio KS BIH trebaš uperiti oči kada govoriš o tome da naši mladići hlade muda u Zaostrogu. Nije KS BiH samo u Sarajevu, ima on i svoju H i S komponentu. Kad govoriš o neradu saveza i nepozivanju mladih igrača, zapitaj se kako to da jedan Velić nije uspio izskautirati djecu iz svog kluba, već mu ih "pokupi" kolega iz Hrvatske.

Svako normalan vidi da je sve namješteno tako da se talenti mogu bez problema izvesti: nema pravila, selektor nije u stanju (ili nema želje) da pozove igrače iz svog kluba, a širokobriješka publika se kao naivno pita zašto "vaš" KSBiH ništa ne uradi.

Jbg, ako nismo u stanju ništa da promjenimo, nema potrebe da nas još po forumima pravite budalama.

brzi
Kontakt:

Post Postao/la brzi » 14 jul 2010, 20:24

baš mi je drago da ova trojica momaka imaju dobru minutažu i dobro igraju,bit će valjda i medalja a onda i vrjednost vrtoglavo raste

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 14 jul 2010, 23:16

kksiroki je napisao/la:
nerminh74 je napisao/la:
bozu djurasovica
U18,

oni su bili reprezentativci to je cinjenica i to BiH ne hr

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 14 jul 2010, 23:19

kksiroki je napisao/la:
Uleb je donio naputak po kome traži od svih saveza pod svojom ingerencijom (i vi ste i mi pod njihovom ingerencijom jer igramo NLB i Eurochelenge) da ukinu ograničenje u broju stranaca .
Ograničenja tipa 2-3-5 igrača su smiješna , to se treba furati u nižim ligama radi napretka mladih igrača ali u natjecanjima Euroliga,Eurocup,NLB je smiješno to tražiti jer je tu samo stvar rezultata a ne proizvodnje da bi to nešto značilo .
Kažeš imaš klubove sa 15 igrača sa stranim državljanstvom , oćeš da ti kažem zašto to nije slučaj s KKb pa zato jer će Nihad i co. svakome onome ko je njihov interes srediti BH državljanstvo (imašmnogo primjera ) i onda kao nešto licitirati s njihovim imenima (Bremeri,Miloševići, Jovanovići.............) naravno da su ovi i ovakvi bosanci u interesu razvoja BH košarke ma kako da ne ali u k..ur.c.u .
pa sto to pravilo ne ukinu u rusiji, italiji, grckoj, turksoj, spaniji sa bosman pravilom, to je njihova suplja, pokusavaju je prodati manjim zemljama i unistiti jugoistocno europsku kosarku koja je poslje spanske ubjedljivo najaca

kksiroki
Kontakt:

Post Postao/la kksiroki » 15 jul 2010, 10:21

cikac je napisao/la:
kksiroki je napisao/la:
nerminh74 je napisao/la:
znaš li ti uopšte ko je selektor U18 reprezentacije Bosne i Hercegovine?
IVAN VELIĆ (trener HKK Široki i dugogodišnji trener mladih selekcija ovog kluba u kojem sprema djecu za konkurentsku ekipu)

e onda ti je jasno u koji dio KS BIH trebaš uperiti oči kada govoriš o tome da naši mladići hlade muda u Zaostrogu. Nije KS BiH samo u Sarajevu, ima on i svoju H i S komponentu. Kad govoriš o neradu saveza i nepozivanju mladih igrača, zapitaj se kako to da jedan Velić nije uspio izskautirati djecu iz svog kluba, već mu ih "pokupi" kolega iz Hrvatske.

Svako normalan vidi da je sve namješteno tako da se talenti mogu bez problema izvesti: nema pravila, selektor nije u stanju (ili nema želje) da pozove igrače iz svog kluba, a širokobriješka publika se kao naivno pita zašto "vaš" KSBiH ništa ne uradi.

Jbg, ako nismo u stanju ništa da promjenimo, nema potrebe da nas još po forumima pravite budalama.
Nije istina da je Vela izbornik te selekcije , izbornik je Šehovac Goran . Ti nikako shvatit da ta djeca niti vide a niti imaju ikakvu perspektivu igrajući po B , C i ne znam kojim divizijama , zar ne vidiš da sve više Bošnjaka odlazi po raznim selekcijama , o Srbima da ne pričam , kažeš zašto se ne potrude iz kluba ili tako nešto , zar misliš da bi igrajući za BH U20 Stanko Barać imao cijenu od 1 000 000 € koliko je HKK dobio za njega ne bi sigurno ni pola , Široki se opredjelio na to da od proizvodnje svog kadra ima barem 1/4 proračuna i to je projekt koji je počeo s Baraćom nastaviti će se sa Planinićem ,drugim Baraćem , Ramljakom ako Bog da i drugim Ramljakom itd itd , ovi svi nabrojani i oni koji tek dolaze sa HKS-om imaju savršene uvjete treninga tijekom ljeta igraju najjače turnire diljem Eu igraju EP i SP i na svima su u A diviziji , njih skauti imaju u bilježnicama već od 14-15 godine , a pripremajući se prošle ili predprošle godine za juniorsko prvenstvo ne znam gdje se održalo nije ono u SA , Zeleniki (inače tada izborniku ) se jednostavno nije mogao iznaći protivnik pa se okupili mladi igrači ŠB da pomognu u akciji dok istovremeno njihovi vršnjaci u CRO igraju po najjačim pripremnim turnirima diljem EU , jeli to treba HKK da se bori za to da bude drugačije ma kako da ne vidim koliko se brige iz saveza poklanja klubovima kad se nije u stanju naći sponzor lige a da nepričamo nešto drugo , iz saveza pokupe kotizacije i kažu tko vas je..be.e evo vam natjecanje i igrajte .

cikac
Kontakt:

Post Postao/la cikac » 15 jul 2010, 11:48

naravno da nema perspektive i da se igra u B i C selekcijama kad selektor uz svesrdnu podršku petokolonaša iz saveza ne poziva najbolje igrače.

možda sam pomiješao godišta, jer se kod nas reprezentacije zovu "kadetska" i "juniorska", a ne U18, U16, U20, isl.

Vela je selektor (ili je bio kroz zadnje kvalifikacije) juniorske reprezentacije. Šehovac je selektor kadetske. Vela je pozvao Čamdžića, a nije pozvao Planinića i Ramljaka.

Smisao onoga što sam rekao ostaje isti.

Naravno da HKK Široki treba da bude itekako zainteresovan za razvoj KSBiH i da se bori da stanje bude drugačije. Valjda zato u tom savezu sjede ljudi iz Širokog, da se bore da stvari krenu na bolje... ili možda imaju neki drugi zadatak? Ovo je sportski sajt i diskusiju ću ograničiti samo na sport, ali u svim segmentima društva je isto. Širokobriježani se jaaako bore da budu kvalitetno zastupljeni u svim sportskim strukturama, a čim upadnu, jaaako se bore da te strukture ne funkcionišu, kako bi na kraju rekli: "**** ovu državu, ovdje ništa ne funkcioniše... kad bi sistem bio bolji, mi bi možda i učestvovali, ali ovako, okrenimo se Hrvatskoj, tamo su mnogo napredniji".

Da me neko ne bi pogrešno razumio, ja ću uvijek biti za to da Široki ima kvalitetne predstavnike i značajnu ulogu u KS BiH, ali isto tako moraju preuzeti odgovornost za njegov rad, razvoj i napredak. Ako ne planiraju pomoći da se KS BiH razvije, onda treba skroz da se maknu i bar pošteno kažu da ih to ne interesuje, da žele biti poligon za susjede. Ovo što se sada radi je krajnje licemjerstvo.

frenki
Kontakt:

Post Postao/la frenki » 15 jul 2010, 12:26

cikac je napisao/la:naravno da nema perspektive i da se igra u B i C selekcijama kad selektor uz svesrdnu podršku petokolonaša iz saveza ne poziva najbolje igrače.

možda sam pomiješao godišta, jer se kod nas reprezentacije zovu "kadetska" i "juniorska", a ne U18, U16, U20, isl.

Vela je selektor (ili je bio kroz zadnje kvalifikacije) juniorske reprezentacije. Šehovac je selektor kadetske. Vela je pozvao Čamdžića, a nije pozvao Planinića i Ramljaka.

Smisao onoga što sam rekao ostaje isti.

Naravno da HKK Široki treba da bude itekako zainteresovan za razvoj KSBiH i da se bori da stanje bude drugačije. Valjda zato u tom savezu sjede ljudi iz Širokog, da se bore da stvari krenu na bolje... ili možda imaju neki drugi zadatak? Ovo je sportski sajt i diskusiju ću ograničiti samo na sport, ali u svim segmentima društva je isto. Širokobriježani se jaaako bore da budu kvalitetno zastupljeni u svim sportskim strukturama, a čim upadnu, jaaako se bore da te strukture ne funkcionišu, kako bi na kraju rekli: "**** ovu državu, ovdje ništa ne funkcioniše... kad bi sistem bio bolji, mi bi možda i učestvovali, ali ovako, okrenimo se Hrvatskoj, tamo su mnogo napredniji".

Da me neko ne bi pogrešno razumio, ja ću uvijek biti za to da Široki ima kvalitetne predstavnike i značajnu ulogu u KS BiH, ali isto tako moraju preuzeti odgovornost za njegov rad, razvoj i napredak. Ako ne planiraju pomoći da se KS BiH razvije, onda treba skroz da se maknu i bar pošteno kažu da ih to ne interesuje, da žele biti poligon za susjede. Ovo što se sada radi je krajnje licemjerstvo.
potpis. to je, u biti, to!
slično je i u nogometu, sutra prijeti nogometnom savezu suspenzija od uefe stoga što političke strukture uvelike određuju sport, a pojedine planski drže na nuli, svojom kao ravnodušnošću tipa ovdje ništa ne valja.i zato nas nema nigdje, nego nekako iskrpimo reprezentaciju od igrača iz inostranstva, bez ijednog važnog iz domaće lige, pošto se lopta u dijaspori ipak više šuta od košarke, ili nam inostrani klubovi formiraju igrače za kakav takav kvalitet...

TaRgEt_
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la TaRgEt_ » 15 jul 2010, 13:21

Prosle godine selektor U 18 je bio Ivan Velic a pomocnik Adnan Hodzic , ove godine je Goran Sehovac iz razloga sto je Vela rekao da ne moze da uskladi obaveze prema Sirokom i reprezentaciji , trece ne igramo u C Divizijama nego U B Juniorska i kadetska uopsteno sve su nam u B Diviziji , U 20 ne postoji iz razloga sto se nema para odnosno sto se i ovo jedva odrzava , kazes koje su nase selekcije u stroju pa da ti kazem juniorske ove godine zenska i muska i naravno seniorske zenska i muska , prvenstva pocinju kasnije pa iz tog razloga ne mozes trenutno da vidis BiH zenska juniorska od 29 jula do 8 avgusta u Rumuniji a muska u Tel Avivu igra ja mislim da je isti datum ... Eto toliko od mene pozdrav
R.I.P Amna Fazlić

KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001

bandit
Kontakt:

Post Postao/la bandit » 15 jul 2010, 13:28

TaRgEt_ je napisao/la: U 20 ne postoji iz razloga sto se nema para
Ja bih rekao da to nije jedini razlog ... :arrow:

kksiroki
Kontakt:

Post Postao/la kksiroki » 15 jul 2010, 13:33

Ja bi uhvatio u ovu vašu priču da nemam pojma o materiji i stvarima vezanima i za nogomet i košarku , jeste vas dvojicu uopće svjesni da od svih klubova u nogometu i košarci u BH jedio ali JEDINO NK I HKK Široki državi ne duguju ni pfening bilo po osnovi poreza ili doprinosa ( svejedno se dešava da vijeće ministara jedino NK ŠB zaobiđe u pomoći od 20 000 KM ekipama koje nastupaju u Eu) . Kažete da se borimo da uđemo u savez pa ih tamo razjebajemo , de me prosvijetlite tko , kada , na kakav način osim što se svim silama naši predstavnici bore za boljitak kako nogometa tako košarke , općepoznata stvar je da npr. NK državnoj televiziji daje skoro pa besplatno prijenos iz ŠB bilo koje tekme u sezoni ili iz EU takmičenja svi ostali bojkotiraju iz svima nama poznatih razloga .
Kažeš zašto Vela nije pozvao Ramljaka i Planinića , pa zato što bi se roditelji od te djece grohotom nasmijali jer po koj logici da igraju za BiH ( zapravo da se okupe svako par godina jer niti se redovno natječu niti treniraju ) pored perspektive u Hrvatskoj koja im se pruža . Target znam da su U18 u Foči na pripremama , i kakve koristi od natjecanja po nekim B ili C ( znam da je B nego sam htio drugo nešto kroz to naglasiti da nitko ne vodi brigu o tim mladićima ) igra se protiv nekih košarkaških liliputanaca i opet se ne može napraviti pristojan rezultat .
Koliko god se netko trudio reći kako ŠB radi protiv neka mi onda pojasni braću Šehović (od malih nogu u KKb pa igraju za CG ) neka mi netko pojasni Preleđića, Rizvića , Anđelića i xy istih kao i u ŠB samo što se kod nas to više ističe jer više i proizvodimo ( U18 i U20 4+1 igrač Širokog, a obe selekcije igraju EP A divizije )

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.