Rekonstrukcija stadiona u BiH

Motti
Kontakt:

Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH

Post Postao/la Motti » 22 feb 2017, 13:06

Ovo poprilicno dobro izgleda :D

slika
slika
slika
Postao/la Sir Matt dana 23 dec 2012, 22:08

Više uopšte nema užitka gledat utakmice a to zbunjuje , i smeta . Razumiš priku ?

JaskoBiH
Kontakt:

Post Postao/la JaskoBiH » 22 feb 2017, 15:06

Nadam se da ce se Velez sto prije vratit u PL. Sta god ko mislio ipak su Zeljo,Sarajevo,Velez i Sloboda najveci BH klubovi sa najvecom historijom i zasluzuju dobre stadione i da budu u vrhu PL.

sagitarius
Kontakt:

Post Postao/la sagitarius » 22 feb 2017, 15:09

JaskoBiH je napisao/la:Nadam se da ce se Velez sto prije vratit u PL. Sta god ko mislio ipak su Zeljo,Sarajevo,Velez i Sloboda najveci BH klubovi sa najvecom historijom i zasluzuju dobre stadione i da budu u vrhu PL.
:lol:
..Za Čelik i Zenicu!Jer to, je čast i sudbina i krv Zeničana, ljubav velika!
..El Valencia es el nostre campeó! #amuntValencia

FrancescoTotti
Kontakt:

Post Postao/la FrancescoTotti » 22 feb 2017, 15:19

Sloboda nije veca od banjaluckog borca a da ne idemo dalje.. Helem nejse nije to tema.

Evo na ovim slikama iznad se vidi sta znace normalni paneli za ove reklame... Koliko samo uljepsaju tribinu.
Svaki klub bi trebao dat sve od sebe da maksimalno dotjeraju ove rusevne stadione u zemlji. Ofarbat beton, ocistit u i oko stadiona, porezat rastinje, ove normalne panele za tribine postavit...
Dosta toga se moze uradit bez nekakvog ulaganja novca, samo sto je lakse kod nas sjedit i pametovat kako nista ne valja...
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 22 feb 2017, 15:49

FrancescoTotti je napisao/la:Sloboda nije veca od banjaluckog borca a da ne idemo dalje.. Helem nejse nije to tema.

Evo na ovim slikama iznad se vidi sta znace normalni paneli za ove reklame... Koliko samo uljepsaju tribinu.
Svaki klub bi trebao dat sve od sebe da maksimalno dotjeraju ove rusevne stadione u zemlji. Ofarbat beton, ocistit u i oko stadiona, porezat rastinje, ove normalne panele za tribine postavit...
Dosta toga se moze uradit bez nekakvog ulaganja novca, samo sto je lakse kod nas sjedit i pametovat kako nista ne valja...
Svaki dan se radi na Veležovom Stadionu, čak se i navijači nude da pomognu klubu, a već su neki išli da pomažu ove radove. Uz sklopu ovih radova proširivat će se i teren sa 65 na 68 metara, jer nam fale ta tri metra po UEFA-inim standardima. :bih:

JaskoBiH
Kontakt:

Post Postao/la JaskoBiH » 22 feb 2017, 16:20

FrancescoTotti je napisao/la:Sloboda nije veca od banjaluckog borca a da ne idemo dalje.. Helem nejse nije to tema.

Ne bi ni ja da ulazim u neku polemiku al ja jednostavno govorim statisticki, da sam rekao 6 najboljih klubova u BiH tu bili Borac i Celik i ove 4 ekipe gore navedene al evo ti da vidis o cemu govorim.

Sloboda je u jugoslavenskoj ligi provela 24 sezone i najbolji rezultat im je bio 3.mjesto u sezoni 76/77
Borac Banja Luka je u istoj toj ligi proveo 15 sezona i najbolji rezultat im je bio 5.mjesto i to u posljednjoj sezoni 90/91

Sto se tice premijer lige tu su prilicno izjednaceni s tim da Borac ima Jednnu osvojenu ligu i jedan kup a sloboda ima mali milion finala kupova.

Nije to neka drasticna razlika al eto imao sam potrebu to da kazem mada ova stranica kao sto kazes i nije za to. pozz

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 22 feb 2017, 17:13

Vrh u ligi se zasluzuje na terenu. Stadion sam sebi napravis uz pomoc lokalne zajednice i sponzora koje sam sebi nadjes. Velicina se stjece godinama, ali ona ne odredjujuje ovo dvoje. Veliki klub postanes i ostanes, tesko gubis taj status, a vrh u ligi i stadion moras zasluziti svake godine, vrh igrama, a stadion nakon izgradnje odrzavanjem. Mnogima je to tesko shvatiti, jer je lakse pogledati statistiku iz bivse drzave. Oni koji ju ne gledaju i rade svoj posao ce postati jos veci, a oni mali ce postati veliki. Dozivjet cemo to i za svog zivota.

KrajisnikBosnjak
Kontakt:

Post Postao/la KrajisnikBosnjak » 22 feb 2017, 20:00

Svaka čast Veležu na svemu! Ako Bog da u Premijer ligi uskoro opet! Velik klub dobrih Mostaraca!Jedan od najvećih u državi zasigurno. Forza Velež!
⚜ Simpatizer reprezentacija BiH i FK Sarajevo 🔴⚪

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 22 feb 2017, 20:04

Baš je fino sređen stadion :thumbup:
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

solinas
Kontakt:

Post Postao/la solinas » 22 feb 2017, 22:15

Super ce im leci jos jedna tribina duz terena nasuprot centralne,skoro ista nista veca samo natkrivena sa pratecim sadrzajima....tribinu RA dignuti u visinu ostalih, natkriti....
Bice to prelijep stadion akobogda..
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".

"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 22 feb 2017, 22:28

solinas je napisao/la:Super ce im leci jos jedna tribina duz terena nasuprot centralne,skoro ista nista veca samo natkrivena sa pratecim sadrzajima....tribinu RA dignuti u visinu ostalih, natkriti....
:bih:

Dokle se doslo s Tusnjom? Koliko pratim i kod vas se uzrbano radi.

solinas
Kontakt:

Post Postao/la solinas » 22 feb 2017, 22:33

AlemC85 je napisao/la:
solinas je napisao/la:Super ce im leci jos jedna tribina duz terena nasuprot centralne,skoro ista nista veca samo natkrivena sa pratecim sadrzajima....tribinu RA dignuti u visinu ostalih, natkriti....

Jasta, polomise noge,lete. Nemozes proci pored Tusnja od radova brate. :roll:
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".

"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 22 feb 2017, 22:44

solinas je napisao/la:
AlemC85 je napisao/la:

Jasta, polomise noge,lete. Nemozes proci pored Tusnja od radova brate. :roll:
Znam da ste razocarani sto ide sporo, ali kod nas izgleda sve tako funkcionise.

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 22 feb 2017, 23:42

Koja fotka iz danasnje reportaze Slobodne Bosne... Naziru se konture :mrgreen:

slika

slika

slika

Konzerva
Kontakt:

Post Postao/la Konzerva » 23 feb 2017, 00:01

prije dvije tri godine ovo je bilo nezamislivo a gledaj sad :salut:
"Ali, kad dođeš u Zenicu, ne da ti se ne igra, više ti se ni ne živi" : ivica osim za jutarnje novine

nedimsalih
Kontakt:

Post Postao/la nedimsalih » 23 feb 2017, 00:51

Zdravo,

Vec duze vrijeme ovdje pratim gradnju nasih stadiona (ili rekonstruckiju) pa sam se 'maksuz' registrovao da koju nadovezem. Pozdrav takodjer za sve clanove foruma! :)

Arhitekta sam po zanimanju, i radio sam na projektu Stadiona u Melbourne-u AAMI Parka i nekih manjih radova po Perth-u i Sydneyu.

Ovo sto do sada vidim da se radi na Grbavici i u Mostaru je za veliku pohvalu uprave oba kluba, ali cu samo nadovezati par komentara na neke od prije postavljenih pitanja u vezi gradnje.

1. Zeljin stadion se izuzetno radi brzo, imajuci u obziru da se ipak radilo po zimi na na snijegu. MIslim po onom sto sam vidjeo na slikama, ipak se radi dobro.
2. Sto se tice saminom Zeljinog stadiona, malo me da kazem 'nervira' to sto se radi bez predstavljenog plana za javnost. Ono sto sam vidjeo jeste samo perspektiva od tribine, sto je i najlakse nacrtati i predstaviti. Sto mene zanima a vjerujem i mnoge od vas jeste sta ce se raditi ispod tribine, kako ce to isgledati, kako ce se uklopiti sa sjevernom tribinom i kako bi se Sjeverni dio mogao popraviti da se iskoristi prostor ispod tribine i okolo.? Nekako sve je pocelo na osnovu 2-3 slike koje ama bas nista ne objasnjavaju osim beton sa 4500 stolica itd.
Ne kazem da je greska od Zeljine uprave, ipak to su ljudi koji se bave sportom, a ne gradjevinom, ali firma koja to radi treba to da prezentuje, a oni koji su u upravi neka zahtjevaju te datalje. Na isoj velicini tribine mozes potrositi 300k maraka i 3 miliona maraka. Sve zavisi sta se hoce i kako.

Cak sta vise ovdje je trebalo predstaviti kompletnu skicu plana od Zeljinog stadiona, jer kao navijaci tog kluba kad vidis da novac koji dajes ide u tribinu koja ce imati i krov, i neke platoe, prodavnice i infrastrukturu modernog jednog stadiona, onda i doprinos je lakse naci.

Sto se tice sjedala na stadionu, dali neko zna razliku u cjeni gdje su sjedala ova klasicna plasticna ili sjedala na preklapanje (retractable-fold out), jer ova obicna mi djeluju 1. da brzo izgube boju, 2. non stop prljava i valja cistiti stolice prije svake tekme, 3. cesto mjenjati stolice jer kroz vrijeme propadnu, ne mogu da vjerujem da je financisjki povoljnija opcija nego postaviti stolice na preklapanje, koje se manje prljaju i bar boja duze traje jer nisu derektno na suncu? Neko nadam se ima odgovor na ovo jer me interesuje bas to na stadionima koji imaju krov.

Takodjer znam da smo radili nakad davno kao neki report na tome da je bolje na stadionima staviti miks nijansi boja stolica jer je lakse i za odrzavati, a i to ako boja izblijedi, bar nekako u tonu je prikladnije kroz vrijeme.

To mozete vidjeti bas na tome stadionu AAMI Park u Melbourne-u gdje smo stavili razlicitu nijansu izmedju zelene i bijele boje.

Uglavnom, drago mi je da se stadion pravi i nadam se da ce uprava nastaviti na ovom projektu do daljnjeg.

p.s. Upravi obavezno traba obratiti paznju da krov forsira bez stubova na tribinama, vec da je kao Tuzli koje je na stubovima iza tribine i ne smeta pogledu na tribini. Velika stvar je ovo bar u danasnjem fudbalu.

Sugestiram da pogledate u Tirani kakv se novi stadion pravi. takvo nesto je mogla i Grbavica izgledati, ako ne danas bar za par godina ali da je plan projekta uradjen i predstavljen javnosti o onom sto se gradi i kojim se putem ide.

Pozdrav i izvinjavam se na predugom postu. :thumbup:

JaskoBiH
Kontakt:

Post Postao/la JaskoBiH » 23 feb 2017, 10:13

nedimsalih je napisao/la:Zdravo,

Vec duze vrijeme ovdje pratim gradnju nasih stadiona (ili rekonstruckiju) pa sam se 'maksuz' registrovao da koju nadovezem. Pozdrav takodjer za sve clanove foruma! :)

Arhitekta sam po zanimanju, i radio sam na projektu Stadiona u Melbourne-u AAMI Parka i nekih manjih radova po Perth-u i Sydneyu.

Ovo sto do sada vidim da se radi na Grbavici i u Mostaru je za veliku pohvalu uprave oba kluba, ali cu samo nadovezati par komentara na neke od prije postavljenih pitanja u vezi gradnje.

1. Zeljin stadion se izuzetno radi brzo, imajuci u obziru da se ipak radilo po zimi na na snijegu. MIslim po onom sto sam vidjeo na slikama, ipak se radi dobro.
2. Sto se tice saminom Zeljinog stadiona, malo me da kazem 'nervira' to sto se radi bez predstavljenog plana za javnost. Ono sto sam vidjeo jeste samo perspektiva od tribine, sto je i najlakse nacrtati i predstaviti. Sto mene zanima a vjerujem i mnoge od vas jeste sta ce se raditi ispod tribine, kako ce to isgledati, kako ce se uklopiti sa sjevernom tribinom i kako bi se Sjeverni dio mogao popraviti da se iskoristi prostor ispod tribine i okolo.? Nekako sve je pocelo na osnovu 2-3 slike koje ama bas nista ne objasnjavaju osim beton sa 4500 stolica itd.
Ne kazem da je greska od Zeljine uprave, ipak to su ljudi koji se bave sportom, a ne gradjevinom, ali firma koja to radi treba to da prezentuje, a oni koji su u upravi neka zahtjevaju te datalje. Na isoj velicini tribine mozes potrositi 300k maraka i 3 miliona maraka. Sve zavisi sta se hoce i kako.

Cak sta vise ovdje je trebalo predstaviti kompletnu skicu plana od Zeljinog stadiona, jer kao navijaci tog kluba kad vidis da novac koji dajes ide u tribinu koja ce imati i krov, i neke platoe, prodavnice i infrastrukturu modernog jednog stadiona, onda i doprinos je lakse naci.

Sto se tice sjedala na stadionu, dali neko zna razliku u cjeni gdje su sjedala ova klasicna plasticna ili sjedala na preklapanje (retractable-fold out), jer ova obicna mi djeluju 1. da brzo izgube boju, 2. non stop prljava i valja cistiti stolice prije svake tekme, 3. cesto mjenjati stolice jer kroz vrijeme propadnu, ne mogu da vjerujem da je financisjki povoljnija opcija nego postaviti stolice na preklapanje, koje se manje prljaju i bar boja duze traje jer nisu derektno na suncu? Neko nadam se ima odgovor na ovo jer me interesuje bas to na stadionima koji imaju krov.

Takodjer znam da smo radili nakad davno kao neki report na tome da je bolje na stadionima staviti miks nijansi boja stolica jer je lakse i za odrzavati, a i to ako boja izblijedi, bar nekako u tonu je prikladnije kroz vrijeme.

To mozete vidjeti bas na tome stadionu AAMI Park u Melbourne-u gdje smo stavili razlicitu nijansu izmedju zelene i bijele boje.

Uglavnom, drago mi je da se stadion pravi i nadam se da ce uprava nastaviti na ovom projektu do daljnjeg.

p.s. Upravi obavezno traba obratiti paznju da krov forsira bez stubova na tribinama, vec da je kao Tuzli koje je na stubovima iza tribine i ne smeta pogledu na tribini. Velika stvar je ovo bar u danasnjem fudbalu.

Sugestiram da pogledate u Tirani kakv se novi stadion pravi. takvo nesto je mogla i Grbavica izgledati, ako ne danas bar za par godina ali da je plan projekta uradjen i predstavljen javnosti o onom sto se gradi i kojim se putem ide.

Pozdrav i izvinjavam se na predugom postu. :thumbup:

Ja nisam arhitekta al znam da je bas na ovoj stranici bilo slika kako ce tribina izgledati kad se zavrsi sa stolicama,sa krovom,sa jugom zajedno,bile su slike kako ce izgledati sa vana tj prostor ispod tribine a ako se ne varam na nekoj od sjednica kluba je predtavljen projekt i konacnog izgleda stadiona sa zavrsenim svim radovima.

High

Post Postao/la High » 23 feb 2017, 11:57

slika

slika

Širi se, dakle, ova tribina. Drago mi je ovo vidjeti, jer je ovaj dio, bar dosad, djelovao kao neki balkončić. :D :bih: Lijepo!
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

Lik
Kontakt:

Post Postao/la Lik » 23 feb 2017, 12:02

Jos uvijek nije izabran glavni investitor za rekonstrukciju stadiona Kosevo

Projekat rekonstrukcije i modernizacije stadiona Koševo - Asim Ferhatović Hase koji sprovodi Općina Centar, još uvijek nije dobio svoju finalnu konstrukciju.

Općina Centar je izradila predidejno rješenje novog stadiona i pozvala investitore da dostave svoje ideje i prijedloge na koji način modernizirati stadion i izgraditi druge prateće sadržaje.

"Općina Centar je o projektu rekonstrukcije stadiona Koševo, koji je prioritetan, u više navrata razgovarala sa potencijalnim investitorima iz Mađarske, Njemačke, Turske i Ujedinjenih Arapskih Emirata, kao i sa nekim od agencija iz BiH koje zastupaju interese stranih investitora. Glavni investitor još uvijek nije izabran, ali svi zainteresovani investitori ili njihovi predstavnici naglasili su da imaju obezbijeđen novac za finansiranje realizacije projekta jednog ovakvog kapitalnog projekta", kazao je Safet Huremović, stručni savjetnik za informisanje i saradnju sa medijima.

U razgovorima sa investitorima Općina je došla do orijentacione procjene neophodnih sredstava projekta modernizacije sa svim pratećim sadržajima.

"Procjenjena vrijednost projekta je u iznosu od oko stotinu miliona eura. Svim potencijalnim investitorima prezentirali smo dva modela finansiranja, jedan je putem koncesije a drugi putem javno privatnog partnerstva, uz otvoreni transparentni postupak putem međunarodnog natječaja", kaže Huremović.

U ovoj fazi Općina priprema planske osnove, te donošenje odluka koje su iz nadležnosti Općine, nakon čega će se intenzivno raditi na pripremi dokumentacije o jednom od zakonskih modela izbora najpovoljnijeg investitora.

Rekonstruisani stadion bi bio izgrađen u skladu sa aktuelnim standardima FIFA-e i UEFA-e koji između ostalog podrazumijevaju i natkrivene tribine, teren bliži publici, veći komfor za gledatelje, moderne lože za novinare, savremene svlačionice i određene sigurnosne mjere koje zahtjevaju fudbalske federacije.

Kao i mnogi evropski stadioni uz njega bi od pratećih sadržaja trebao da bude izgrađen hotel, bazen, podzemne garaže, poslovni centar te komercijalni dio radi ekonomske održivosti obnovljenog stadiona.

Kao jedan od uslova koji postavljaju investitori, jeste da novi, obnovljeni i sa kapacitetima prošireni stadion u svom sastavu nema atletsku stazu do fudbalskog terena kao sada, već je planirano napraviti poseban poligon za atletiku sa 8.000 sjedećih mjesta za gledaoce.

Također, ovo je uslov u skladu sa odlukama Svjetske fudbalske asocijacije (FIFA) i Unije evropskih fudbalskih asocijacija (UEFA) prema kojem se fudbalske utakmice grupne faze evropskih takmičenja ne mogu igrati na stadionima sa atletskom stazom.

Općina Centar će, kako su rekli, uložiti sve svoje napore da se i ovo pitanje riješi i da se nađe zadovoljavajuće rješenje u interesu svih korisnika.

:rol: :rol: :rol:
BIT
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946

nedimsalih
Kontakt:

Post Postao/la nedimsalih » 23 feb 2017, 12:06

High je napisao/la:slika

slika

Širi se, dakle, ova tribina. Drago mi je ovo vidjeti, jer je ovaj dio, bar dosad, djelovao kao neki balkončić. :D :bih: Lijepo!
upravo ovo sam htjeo reci sa ne planskim radom i ne predstavljanje javno sta je plan. recimo, na ovoj se slici vidi neka bjela kuca iza tribine a kad pogledas onu skicu od finalnog crteze, postoji krov i neki parking iza. Dali to moze sve stati na tako malen prostor...

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Proximic i 14 gostiju.