JaskoBiH je napisao/la:Nadam se da ce se Velez sto prije vratit u PL. Sta god ko mislio ipak su Zeljo,Sarajevo,Velez i Sloboda najveci BH klubovi sa najvecom historijom i zasluzuju dobre stadione i da budu u vrhu PL.
Svaki dan se radi na Veležovom Stadionu, čak se i navijači nude da pomognu klubu, a već su neki išli da pomažu ove radove. Uz sklopu ovih radova proširivat će se i teren sa 65 na 68 metara, jer nam fale ta tri metra po UEFA-inim standardima.FrancescoTotti je napisao/la:Sloboda nije veca od banjaluckog borca a da ne idemo dalje.. Helem nejse nije to tema.
Evo na ovim slikama iznad se vidi sta znace normalni paneli za ove reklame... Koliko samo uljepsaju tribinu.
Svaki klub bi trebao dat sve od sebe da maksimalno dotjeraju ove rusevne stadione u zemlji. Ofarbat beton, ocistit u i oko stadiona, porezat rastinje, ove normalne panele za tribine postavit...
Dosta toga se moze uradit bez nekakvog ulaganja novca, samo sto je lakse kod nas sjedit i pametovat kako nista ne valja...
Ne bi ni ja da ulazim u neku polemiku al ja jednostavno govorim statisticki, da sam rekao 6 najboljih klubova u BiH tu bili Borac i Celik i ove 4 ekipe gore navedene al evo ti da vidis o cemu govorim.FrancescoTotti je napisao/la:Sloboda nije veca od banjaluckog borca a da ne idemo dalje.. Helem nejse nije to tema.
Evo na ovim slikama iznad se vidi sta znace normalni paneli za ove reklame... Koliko samo uljepsaju tribinu.
Svaki klub bi trebao dat sve od sebe da maksimalno dotjeraju ove rusevne stadione u zemlji. Ofarbat beton, ocistit u i oko stadiona, porezat rastinje, ove normalne panele za tribine postavit...
Dosta toga se moze uradit bez nekakvog ulaganja novca, samo sto je lakse kod nas sjedit i pametovat kako nista ne valja...
solinas je napisao/la:Super ce im leci jos jedna tribina duz terena nasuprot centralne,skoro ista nista veca samo natkrivena sa pratecim sadrzajima....tribinu RA dignuti u visinu ostalih, natkriti....
Bice to prelijep stadion akobogda..
Jasta, polomise noge,lete. Nemozes proci pored Tusnja od radova brate.AlemC85 je napisao/la:solinas je napisao/la:Super ce im leci jos jedna tribina duz terena nasuprot centralne,skoro ista nista veca samo natkrivena sa pratecim sadrzajima....tribinu RA dignuti u visinu ostalih, natkriti....
Bice to prelijep stadion akobogda..![]()
Dokle se doslo s Tusnjom? Koliko pratim i kod vas se uzrbano radi.
Znam da ste razocarani sto ide sporo, ali kod nas izgleda sve tako funkcionise.solinas je napisao/la:Jasta, polomise noge,lete. Nemozes proci pored Tusnja od radova brate.AlemC85 je napisao/la:solinas je napisao/la:Super ce im leci jos jedna tribina duz terena nasuprot centralne,skoro ista nista veca samo natkrivena sa pratecim sadrzajima....tribinu RA dignuti u visinu ostalih, natkriti....
Bice to prelijep stadion akobogda..![]()
Dokle se doslo s Tusnjom? Koliko pratim i kod vas se uzrbano radi.
nedimsalih je napisao/la:Zdravo,
Vec duze vrijeme ovdje pratim gradnju nasih stadiona (ili rekonstruckiju) pa sam se 'maksuz' registrovao da koju nadovezem. Pozdrav takodjer za sve clanove foruma!
Arhitekta sam po zanimanju, i radio sam na projektu Stadiona u Melbourne-u AAMI Parka i nekih manjih radova po Perth-u i Sydneyu.
Ovo sto do sada vidim da se radi na Grbavici i u Mostaru je za veliku pohvalu uprave oba kluba, ali cu samo nadovezati par komentara na neke od prije postavljenih pitanja u vezi gradnje.
1. Zeljin stadion se izuzetno radi brzo, imajuci u obziru da se ipak radilo po zimi na na snijegu. MIslim po onom sto sam vidjeo na slikama, ipak se radi dobro.
2. Sto se tice saminom Zeljinog stadiona, malo me da kazem 'nervira' to sto se radi bez predstavljenog plana za javnost. Ono sto sam vidjeo jeste samo perspektiva od tribine, sto je i najlakse nacrtati i predstaviti. Sto mene zanima a vjerujem i mnoge od vas jeste sta ce se raditi ispod tribine, kako ce to isgledati, kako ce se uklopiti sa sjevernom tribinom i kako bi se Sjeverni dio mogao popraviti da se iskoristi prostor ispod tribine i okolo.? Nekako sve je pocelo na osnovu 2-3 slike koje ama bas nista ne objasnjavaju osim beton sa 4500 stolica itd.
Ne kazem da je greska od Zeljine uprave, ipak to su ljudi koji se bave sportom, a ne gradjevinom, ali firma koja to radi treba to da prezentuje, a oni koji su u upravi neka zahtjevaju te datalje. Na isoj velicini tribine mozes potrositi 300k maraka i 3 miliona maraka. Sve zavisi sta se hoce i kako.
Cak sta vise ovdje je trebalo predstaviti kompletnu skicu plana od Zeljinog stadiona, jer kao navijaci tog kluba kad vidis da novac koji dajes ide u tribinu koja ce imati i krov, i neke platoe, prodavnice i infrastrukturu modernog jednog stadiona, onda i doprinos je lakse naci.
Sto se tice sjedala na stadionu, dali neko zna razliku u cjeni gdje su sjedala ova klasicna plasticna ili sjedala na preklapanje (retractable-fold out), jer ova obicna mi djeluju 1. da brzo izgube boju, 2. non stop prljava i valja cistiti stolice prije svake tekme, 3. cesto mjenjati stolice jer kroz vrijeme propadnu, ne mogu da vjerujem da je financisjki povoljnija opcija nego postaviti stolice na preklapanje, koje se manje prljaju i bar boja duze traje jer nisu derektno na suncu? Neko nadam se ima odgovor na ovo jer me interesuje bas to na stadionima koji imaju krov.
Takodjer znam da smo radili nakad davno kao neki report na tome da je bolje na stadionima staviti miks nijansi boja stolica jer je lakse i za odrzavati, a i to ako boja izblijedi, bar nekako u tonu je prikladnije kroz vrijeme.
To mozete vidjeti bas na tome stadionu AAMI Park u Melbourne-u gdje smo stavili razlicitu nijansu izmedju zelene i bijele boje.
Uglavnom, drago mi je da se stadion pravi i nadam se da ce uprava nastaviti na ovom projektu do daljnjeg.
p.s. Upravi obavezno traba obratiti paznju da krov forsira bez stubova na tribinama, vec da je kao Tuzli koje je na stubovima iza tribine i ne smeta pogledu na tribini. Velika stvar je ovo bar u danasnjem fudbalu.
Sugestiram da pogledate u Tirani kakv se novi stadion pravi. takvo nesto je mogla i Grbavica izgledati, ako ne danas bar za par godina ali da je plan projekta uradjen i predstavljen javnosti o onom sto se gradi i kojim se putem ide.
Pozdrav i izvinjavam se na predugom postu.
upravo ovo sam htjeo reci sa ne planskim radom i ne predstavljanje javno sta je plan. recimo, na ovoj se slici vidi neka bjela kuca iza tribine a kad pogledas onu skicu od finalnog crteze, postoji krov i neki parking iza. Dali to moze sve stati na tako malen prostor...High je napisao/la:
Širi se, dakle, ova tribina. Drago mi je ovo vidjeti, jer je ovaj dio, bar dosad, djelovao kao neki balkončić.![]()
Lijepo!
Trenutno korisnika/ca: Proximic i 14 gostiju.