Prva liga FBiH 2023/2024

Moderator/ica: GracanicaAA

simonknows
Kontakt:

Re: Prva liga FBiH 2023/2024

Post Postao/la simonknows » 27 okt 2023, 13:27

avenija je napisao/la:
27 okt 2023, 13:20
Sloboda ima jako skupu ekipu i već sada finansijske i menadjerske probleme, nema teorije da prežive normalno 3 mjeseca neigranja preko zime(a vec kasne plate, doprinosi, reprogram) i onda proljeće gdje gostuju skoro svaku utakmicu..

Tako da čudo treba da se desi na Stupčanica ne bude prva ove sezone pogotovo što gostuju i njima u Olovu.

A onda iduće sezone Čelik niko ne može zaustaviti, koji će učiniti sve da za jubilarni 80 rodjendan pokloni navijačima plasman i povratak u PL..

To su neka očekivana dešavanja u budućnosti kao što se moglo pretpostaviti u martu da Sloboda ispada u drugu ligu.
Koji su večeras brojevi na bingu kad te krenulo?
Opet demantuju sami sebe, prvo nije bilo plata, pa smo posudili za plate, pa smo od reprograma uzeli za plate, pa opet se zadužili pa sad opet nema plata, i to sve u evo ni 3 mjeseca. I niko da mi objasni kako to.
Isto kao što mi se niko nije javio kad sam pitao da mi kažu od koga se koliko i zašto "posudilo", a sve znaju jbt :rol:
Jedan igrač doveden za zimu, 3-4 već pričaju, jedan čovjek je izašao opet da ne pričam zbog čega iz UO, najmanje zbog nestabilnosti kluba, 4 nova sponzora u zadnja 2-3 dana... Ne ide nas nikako jbt, još smo na sve to po baksuzluku i prvi i prošli u kupu, teško je biti navijač Slobode, što me Bože ne baci u Zenicu...
Ko Slobodu ne voli, I pjesme joj ne pjeva, A drugom se divi, Ne treba da živi!

crvenocrnitz
Kontakt:

Post Postao/la crvenocrnitz » 27 okt 2023, 13:55

Gotovo je gasimo se, daj Bože da skupimo i para za ova dva gostovanja do kraja :plac: :plac: :plac: :plac: e moja Slobodo šta ti rade dušmani :urnebes:
1919 FK Sloboda
1899 AC Milan
WINNERS NEVER GIVE UP!! Remember that you fools!!

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 27 okt 2023, 14:02

Tako si isto bio insajder i da je završeno da ostanete u ligi. Dok su realni pisali kao truhlo i ja vidimo se za koji mjesec. Evo mi se sreli i jos vas porazili iako smo mi prije 6 mjeseci bili trećeligaš a vi premijerligaš. Samo nemam vremena da ti vadim postove gdje si insajdera glumio tuzlacima kako je opstanak završena stvar i sve dogovoreno.

Na kraju vidjeli smo ko je sve pisao istinu. Tako dobro zapamti ovaj post pa se čujemo na kraju sezone.

Kao dva poraza imamo samo, ok vidjet ćemo na proljeće kad krenu gostovanja po blatnjavim terenima davljenicima situaciju a igrači vec sada nezadovoljni nekim stvarima a polako boli me briga da vam ja govorim i savjetujem ko, šta, kako jer ja bi najviše volio da ispadnete u treću ligu.

I da niste naštimali raspored dajte nam broj 1na izvlačenju please i slicno i da ste imali raspored Čelika broj poraza bi bio minimalno 4 a Stupčanica već sada ispred na tabeli.

Jednostavno ljudi su zdravija sredina. A i igrački su mnogo bolji, nadigrali su vas na Tušnju, stative vas spašavale dok vam je sudija priznao neregluran gol postignut čistom rukom.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

simonknows
Kontakt:

Post Postao/la simonknows » 27 okt 2023, 14:07

avenija je napisao/la:
27 okt 2023, 14:02
Tako si isto bio insajder i da je završeno da ostanete u ligi. Dok su realni pisali kao truhlo i ja vidimo se za koji mjesec. Evo mi se sreli i jos vas porazili iako smo mi prije 6 mjeseci bili trećeligaš a vi premijerligaš. Samo nemam vremena da ti vadim postove gdje si insajdera glumio tuzlacima kako je opstanak završena stvar i sve dogovoreno.

Na kraju vidjeli smo ko je sve pisao istinu. Tako dobro zapamti ovaj post pa se čujemo na kraju sezone.

Kao dva poraza imamo samo, ok vidjet ćemo na proljeće kad krenu gostovanja po blatnjavim terenima davljenicima situaciju a igrači vec sada nezadovoljni nekim stvarima a polako boli me briga da vam ja govorim i savjetujem ko, šta, kako jer ja bi najviše volio da ispadnete u treću ligu.

I da niste naštimali raspored dajte nam broj 1na izvlačenju please i slicno i da ste imali raspored Čelika broj poraza bi bio minimalno 4 a Stupčanica već sada ispred na tabeli.

Jednostavno ljudi su zdravija sredina. A i igrački su mnogo bolji, nadigrali su vas na Tušnju, stative vas spašavale dok vam je sudija priznao neregluran gol postignut čistom rukom.
Pa de glupane molim te izvuci post gdje sam rekao da je završeno!??
A ja ću ti izvući post gdje kažem da se oslanjam samo i samo na kvalitet i karakter ekipe. Glupane. Izvadi molim te, da dokažeš da ne znaš ni čitati!

simonknows
Kontakt:

Post Postao/la simonknows » 27 okt 2023, 14:10

Plus si i slijep, invalidu, čuj rukom!????
Ti i Truhlo niste realni, sam priznaješ da bi volio da ispadnemo i odavdje, jer si kompleksaš kao i on bio i u martu a i sad, nisi samo glup nego i kompleksaš!
Daj dokaz da su tražili broj 1???

O kakvi glupani...

Ps. ovo nisu uvrede kao vaše, jer ja tebi dokazujem da si nepismen, čim nisi dobro pročitao ili shvatio moje postove iz marta, dakle glup dokazano, a ne glup kao uvreda.

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 27 okt 2023, 14:17

Ko ti drma kavez?

simonknows
Kontakt:

Post Postao/la simonknows » 27 okt 2023, 14:24

Skver je napisao/la:
08 maj 2023, 15:27
simonknows je napisao/la:
08 maj 2023, 07:55

.......nego jer znam da će nas ova ekipa izvući, a šta je prošla, šta prolazi, kako je sastavljena, kakve je pripreme imala na ljeto, kakav su karakter, super su. I to će potvrditi najčišćim opstankom u moru muljatora, a onda vi što ih prozivate kako su ovakvi i onakvi, zbog obraza nemojte slaviti njihove pobjede koje oni izvuku uprkos svemu. Idemo se iskaliti na Širokom! :twisted: :twisted: :twisted:
Mozes li nam odgovoriti na cemu ti gradis svoje tvrdnje.....
simonknows je napisao/la:
08 maj 2023, 07:55
1. Mislim da sam bio jasan, na ekipi. Ova ekipa može, mora i hoće izboriti opstanak, bilo to tiki-takom ispred svog gola, ho ruk krkanlukom, cattenaciom, gegenpressom, čime god, nije tvoja briga to je briga Danijela Pranjića i njegove struke.

@Avenija, obzirom na to da si nepismen (nisi ovako jasan post iz marta mogao shvatiti), kompleksaš (sam priznaješ da bi volio da ispadnemo) i to zajedno daje = glupan, predlažem ti da se nikuješ na @glupan, jer si zaista najveći u nizu ozračenih zenićkih glupana, tu negdje sa Truhlom, ali on ima adekvatan nick već sad.

Sljedeći put kad odlučiš nekog da prozivaš, gledaj da to bude istina, da ne ispadaš glupan opet pa se moraš vaditi na dječije fazone s kavezom.
Zadnja izmjena: simonknows, dana/u 27 okt 2023, 14:25, ukupno mijenjano 1 put.

Unknown12
Kontakt:

Post Postao/la Unknown12 » 27 okt 2023, 14:25

Nemojte ulazit u rasprave sa zadrtim "navijaćima" niželigaša.
Ja tripujem tripujem, na Slobodu tipujem!

MoodyHank
Kontakt:

Post Postao/la MoodyHank » 27 okt 2023, 14:27

Može li se gdje donirati za aveniju da ide na ratište na Bliski Istok i pogine?
1992, 2006, 2009, 2011, 2015 🏆

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 27 okt 2023, 14:27

senjak075 je napisao/la:
27 okt 2023, 14:25
Nemojte ulazit u rasprave sa zadrtim "navijaćima" niželigaša.
Zar i sloboda nije niželigaš? :urnebes:
Celik!3,2,2.

simonknows
Kontakt:

Post Postao/la simonknows » 27 okt 2023, 14:28

Sad baš da vidimo šta će glupan reći na to što sam izvukao post gdje kažem da se oslanjam samo na ekipu i još prozivam muljatore koji muljaju da bi ostali, nakon što je rekao da sam ja navodio da nam je završen opstanak.

redbull93
Kontakt:

Post Postao/la redbull93 » 27 okt 2023, 14:30

Ovo se samo tucom moze rijesiti :mrgreen:
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!

IceTea
Kontakt:

Post Postao/la IceTea » 27 okt 2023, 14:37

Iako su ovi Zeničani stvarno defektni mongoloidi (čast izuzetcima) treba im se skinuti kapa što vas navuku svojim trollovskim fazonima te dobiju vašu pažnju. Na svakoj drugoj temi ih ljudi skontali, dođu bace troll, ljudi kad stanu objašnjavat istinom i argumentima, log out. To je odlika kukavica što i jesu članovi ozračeno krezave brigade. Sinoć sam uživao čitajući kako ih Mostarci tamo šamaraju po drugim temama. Zamisli ti to, ljudi provociraju navijače Zrinjskog. :rol: Tako isto od muke ne znaju šta će pa pričaju gluposti samo jer ih je huja uhvatila zbog stanja u klubovima a i stanju na tablici.

Ipak, treba obratiti pozornost na ovu temu kao i na samu ligu pa odraditi kratki rezime onog što je bilo i onog što će biti. Što se tiče samog rivalstva Šumara i velike Slobode, kao i borbe za tu promociju u PL BiH, stanje je sljedeće :

- Kao prvo do kraja ove polusezone su ostala četiri kola koja nimalo nisu za zanemariti. Šumari imaju za nijansu teži raspored reklo bi se. U goste idu ekipi koja će glavom na krampone ići da se dokopa bodova jer su u go.vnima do grla. To je MDK. Još ako bude loše vrijeme i teren bude kao oranica, to je dodatna otežavajuća okolnost Šumarima. U zadnjem kolu gostuju domaćinskoj ekipi G. Rahić koja kući ima 5/5. Gol razlika 11:2. U tih 5 pobjeda brojimo i onu protiv Čelika, čisto da pojedince podsjetimo kako su ih ljudi natamburali. Ne vidim razlog zašto ne bi mogli i Šumarima bod otkinuti. U gradu budućnosti Šumari dočekuju Hadžiće gdje je realno očekivati pobjedu te odlično Goražde. Suma sumarum, jedna pobjeda se nameće kao sigurna, dok će za ostale morati krv propišati.

- Velika Sloboda s druge strane ima na Tušnju jednu srednje tešku utakmicu sa Tomijem, te laganu protiv TOŠK-a. S obzirom da sa Tušnja niko bod nije odnio, sumnjam da će neko od ove dvije ekipe. Gostovanje u Gračanici jeste bio težak zalogaj nekad, danas su ove dvije ekipe miljama daleko jedna od druge po kvaliteti. Tri boda se tu nameću kao imperativ. Zadnje kolo Maglaj. Kako sam mogao upratiti ona ekipa prima toliko puno golova da nije realno + što igraju preofanzivno. Šumari su ih tukli lagano, Budućnost također odnijela puni plijen. Suma sumarum, Sloboda dvije domaće lagano dobija, jednu gostujuću vjerovatno i barem bod sa druge bi bio sasvim okej. Dakle, neki realan pogled na utakmice i prognoza.

- Što se drugog dijela sezone tiče odmah u oči nam upada utakmica u Zenici. Tu će se vidjeti koliko je Čelik veliki klub i da li je. Hoće li se prodati ili će igrati pošteno i u kost kao protiv nas. S obzirom da su dva najteža gostovanja u ligi ona u Tuzli i Zenici kako ste svi ovdje tvrdili, za očekivat je da će Šumari prosuti bodove. Idemo dalje, 8 gostovanja ima Stupčanica kao i Sloboda, ovo ću boldirati jer nije tačna informacija da se Sloboda mora lomiti na gostovanjima više od drugih kad je ista situacija kod svakog. Eh sad, ako gledamo raspored, Šumarima valja na gostovanje i Goraždu gdje je Sloboda prosula bodove i Gradini koja vjerovatno igra za Slobodu. Osim toga, dosta gostovanja će tu biti i davljenicima, što nam govori da neće moći ništa kupiti. Ima tu i kući opasnih utakmica, ali kao i kod Slobode vjerovatno. Taj derbi u Olovu će dosta toga reći. Ja sam ovdje pisao da je 50% posla pobjeda protiv Stupčanice u prvom dijelu sezone jer tu izbijaš direktnom konkurentu tricu, a ti je osvajaš. Stupčanica ako ne dobije taj derbi, može se odmah pozdraviti sa svim nadama. Sloboda je ispucala dva izuzetno teška gostovanja, u Zenici i u Goraždu, što je ogroman plus. Gradačac i Banoviće neću spominjati jer je i Stupčanica to odradila. Ono što Sloboda igra u toj drugoj polusezoni na Tušnju je laganica, jedino Čelik radi derbija i naboja može biti naizgled teška utakmica, ali ne sumnjam da će se momci željeti osvetiti za nezaslužen poraz i poklonjenu pobjedu, te će završiti zeničku prćiju bez problema. Gostovanja teška :!: . Šumarima, Tomiju, Rahiću.

- Sve u svemu ono što mislim da je presudno u ovoj borbi jesu dvije stvari. To je onaj niz koji je Sloboda napravila na samom startu te napravila dobru bodovnu razliku i činjenica da Sloboda savršeno odrađuje svoje domaće utakmice. Stupčanica tu prosipa bodove (čitaj Čelik i Gradina).

Žao mi je samo što će se na kraju sezone manji dio navijača ovdje radovati. Svi ostali uključujući i Zeničane će morati tražiti priključak na respiratore. Tek tad kreće sex, kad misliš da si se riješio Velike Slobode, dolazi ti Igman ili TC koji će tražiti ekspresan povratak u društvo najboljih. Zatim Stupčanica kojoj će itekako biti vrijeme za ulazak, opasno Goražde, te uvijek tradicionalno nezgodne ekipe Budućnosti i Zvijezde, koje mogu samo napredovati još. Treba naglasiti i da možda još neko tu uskoči, moguće Tomislav.
𝐒𝐋𝐎𝐁𝐎𝐃𝐀 𝐓𝐔𝐙𝐋𝐀

𝐅𝐔𝐊𝐀𝐑𝐄 𝟏𝟗𝟖𝟕

𝐅𝐑𝐄𝐄 𝐏𝐀𝐋𝐄𝐒𝐓𝐈𝐍𝐄

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 27 okt 2023, 14:40

MoodyHank je napisao/la:
27 okt 2023, 14:27
mogu ti na mami jedino poginuti :thumbup:

IceTea
Kontakt:

Post Postao/la IceTea » 27 okt 2023, 14:44

Zabilježeno.

Još jedan kreten koji zbog nemoći spominje članove porodice i psuje. Neki dan onaj spominje mrtve, drugi porodicu, sad ovaj.

Ne možeš da vjeruješ koliko su zatucani ozračeni.
𝐒𝐋𝐎𝐁𝐎𝐃𝐀 𝐓𝐔𝐙𝐋𝐀

𝐅𝐔𝐊𝐀𝐑𝐄 𝟏𝟗𝟖𝟕

𝐅𝐑𝐄𝐄 𝐏𝐀𝐋𝐄𝐒𝐓𝐈𝐍𝐄

MoodyHank
Kontakt:

Post Postao/la MoodyHank » 27 okt 2023, 14:45

avenija je napisao/la:
27 okt 2023, 14:40
MoodyHank je napisao/la:
Možeš, jer se na visinu moje porodice uhljupi poput tebe ne mogu popeti i jedini naš kontakt može biti kad ti damo par maraka da imaš nešto pojesti. :thumbup:

IceTea
Kontakt:

Post Postao/la IceTea » 27 okt 2023, 14:49

Tanki su Zenićani kad ne napadaju u čoporu. :kafa:

Dovoljan je jedan Tuzlak da sam riješava nepismene mongoloide.
𝐒𝐋𝐎𝐁𝐎𝐃𝐀 𝐓𝐔𝐙𝐋𝐀

𝐅𝐔𝐊𝐀𝐑𝐄 𝟏𝟗𝟖𝟕

𝐅𝐑𝐄𝐄 𝐏𝐀𝐋𝐄𝐒𝐓𝐈𝐍𝐄

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 27 okt 2023, 14:50

MoodyHank je napisao/la:
27 okt 2023, 14:45
avenija je napisao/la:
MoodyHank je napisao/la:
Možeš, jer se na visinu moje porodice uhljupi poput tebe ne mogu popeti i jedini naš kontakt može biti kad ti damo par maraka da imaš nešto pojesti. :thumbup:
Ja sam ti tata pašče jedno nezahvalno. Da sam znao da cu napraviti pašče nezahvalno vadio bi ti ga iz mame a ne u nju zavrsavao. :kafa:

MoodyHank
Kontakt:

Post Postao/la MoodyHank » 27 okt 2023, 14:53

avenija je napisao/la:
27 okt 2023, 14:50
MoodyHank je napisao/la:
27 okt 2023, 14:45
avenija je napisao/la:

Ja sam ti tata pašče jedno nezahvalno. Da sam znao da cu napraviti pašče nezahvalno vadio bi ti ga iz mame a ne u nju zavrsavao. :kafa:
Opet projiciraš riječi svog oca na druge, a lijepo ti psihijatar objasnio da to nije zdrav cope mehanizam.

Convicts
Kontakt:

Post Postao/la Convicts » 27 okt 2023, 14:53

IceTea je napisao/la:
27 okt 2023, 14:44
Zabilježeno.

Još jedan kreten koji zbog nemoći spominje članove porodice i psuje. Neki dan onaj spominje mrtve, drugi porodicu, sad ovaj.

Ne možeš da vjeruješ koliko su zatucani ozračeni.
Yebem ti familiju.
Šta zna hrđa kako se kalio Čelik.

Zaključano

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], VivaLaStella i 11 gostiju.