Mobilni- gdje, kako, šta?
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Mobilni- gdje, kako, šta?
Ako imas novca za takve uređaje dobro proberi sta ti najvise treba - za sta najvise koristis telefon, android ili IOS, samsung/sony (u pete deka), jabuka (ne znam ...)
kako mislisR32 je napisao/la:Ima li Lumia 930 kakvih problemčića?

uglavnom, odlican mobitel i ja planiram da uzmem 930 dok ne spadne cijena 950 XL
950

Pa znam da je nesto sitno bilo na pocetku, al nisam bio siguran da li je rijeseno 
Pa poslije 5-6 prijatelja, cure, rodbine.... na redu je dosao jos jedan prijatelj sa WP
Ja imam 920, i Bgm ja prezadovoljan sa svime, kod 930 mi jedino smeta sto nema glance screen-a, odnosno sto ne podrzava zbog ekrana.
Dok mi kod 950 smeta sto pise Microsoft
, ali ce definitivno doci na red i 930 i 950xl vjerovatno.
Jedino ostaje Nokia, ako se vrate punom parom, bez obzira na sve, nista drugo nece doci u obzir, preferirao sam uvijek Nokiu, i veliki fan i ostat ce samo Nokia

Pa poslije 5-6 prijatelja, cure, rodbine.... na redu je dosao jos jedan prijatelj sa WP

Ja imam 920, i Bgm ja prezadovoljan sa svime, kod 930 mi jedino smeta sto nema glance screen-a, odnosno sto ne podrzava zbog ekrana.
Dok mi kod 950 smeta sto pise Microsoft

Jedino ostaje Nokia, ako se vrate punom parom, bez obzira na sve, nista drugo nece doci u obzir, preferirao sam uvijek Nokiu, i veliki fan i ostat ce samo Nokia

Mia San Mia
jbg sad ti Microsoft (Nokia) jer su oni sve kupili od njih
ne znam ali po meni previse ocekujete od te Nokije, a to nece biti to... znaci samo ces ime kupovati
isti lik je dizajnirao 920,925, 950...
momak koji je bio zaduzen za kameru u Nokiji sada je u Microsoftu
znaci, svi vazniji ljudi od Nokije sada rade u MS
ne znam ali po meni previse ocekujete od te Nokije, a to nece biti to... znaci samo ces ime kupovati
isti lik je dizajnirao 920,925, 950...

znaci, svi vazniji ljudi od Nokije sada rade u MS
Znam znam to, veoma mali je procenat da ce se Nokia vratiti sa svojim full brendom. A sigurno ce biti samo Nokijino ime.
Ali vidjet cemo sta ce vrijeme donijeti, ja sam optimista i vjerujem u ovaj mali procenat
Ali vidjet cemo sta ce vrijeme donijeti, ja sam optimista i vjerujem u ovaj mali procenat

Mia San Mia
- QUARESMA 18<<<
- Kontakt:
jarane nokija je nokija, ko je odrastao uz nokiju ne moze je tek tako odbaciti
a nije isti lik dizajnirao navedene uredjaje, marko ahtisaari je odmah napustio nokiju cim je microsoft pokazao zainteresovanje za kupovinom nokije, u prijevodu, napustio je nokiu odmah nakon izlaska lumie 920
i vise nokia i microsoft nemaju nicega zajednickog, otpustili su sve nokijaše, osim par njih koji su vezani za kameru, mada ce vjerovatno i oni uskoro dobiti nogu, medju nokijašima, i microsoftovi ljudi su dobili otkaz, cak i oni koji su imali dugog radnog staza.
A vidi se i nedostatak nokije, na sta je microsoft spao, dok kad je nokija bila, windows phone je puno vise obecavao, jer je nokia ta bila koja je najvise gurala Windows phone OS.

a nije isti lik dizajnirao navedene uredjaje, marko ahtisaari je odmah napustio nokiju cim je microsoft pokazao zainteresovanje za kupovinom nokije, u prijevodu, napustio je nokiu odmah nakon izlaska lumie 920
i vise nokia i microsoft nemaju nicega zajednickog, otpustili su sve nokijaše, osim par njih koji su vezani za kameru, mada ce vjerovatno i oni uskoro dobiti nogu, medju nokijašima, i microsoftovi ljudi su dobili otkaz, cak i oni koji su imali dugog radnog staza.
A vidi se i nedostatak nokije, na sta je microsoft spao, dok kad je nokija bila, windows phone je puno vise obecavao, jer je nokia ta bila koja je najvise gurala Windows phone OS.
pa jel MS kupio Nokia odjel za mobitele ili ne
sto je bila Nokia to je sad MS. Nokia ce prodavati samo ime
ja znam da je Dino ( windows novosti) pisao da je isti dizjner za neke bivse Nokia Lumija modele i 950
mozda sam fulio model neki
a isto tako je pisao da svi vazni ljudi iz Nokije su tu... mozda su neki u međuvremenu dobili otkaz ili dali sami
jbg to su sad nagađanja da ce dobiti otkaz... to ne znamo ni ja ni ti (ali ja u to ne vjerujem)
i na sta je MS spao
ispadam kao neki fanboy, al' daleko od toga
samo mi nije jasno da ljudi nisu nikad zadovoljni sa MS

ja znam da je Dino ( windows novosti) pisao da je isti dizjner za neke bivse Nokia Lumija modele i 950

a isto tako je pisao da svi vazni ljudi iz Nokije su tu... mozda su neki u međuvremenu dobili otkaz ili dali sami
jbg to su sad nagađanja da ce dobiti otkaz... to ne znamo ni ja ni ti (ali ja u to ne vjerujem)
i na sta je MS spao

ispadam kao neki fanboy, al' daleko od toga

- QUARESMA 18<<<
- Kontakt:
Pa kupili su mobilni odijel, tj fabrike za proizvodnju mobitela, u kojima je sad sasvim skroman broj nokijinih radnika, to što tamo neko sjedi i sklapa telefone nema veze s tim sto ti hoces reci
dalje, na sta je spao, spao je na to da se vise fokusira na konkurenciju, izlazak windows 10 mobilea za starije wp8.1 uređaja kasni, dok, kad je nokija bila stvari su drugacije bile, i oni su najvecim dijelom gurali tu platformu svojim aplikacijama i fičrima, onda i prodajom nokije microsoftu, tada je i ballmera zamjenio satya nadella koji radi sad šta radi.
kao sto rekoh, od vaznih ljudi ostali su samo ovi za kameru, ustvari cak i ona Jo Harlowe napustila prosle godine Microsoft, ostao je od poznatiji samo onaj lik Juha Alakarhu, a jedan također lik koji je bio zadužan za Pureview tehnologiju napustio je Nokiju 2014te mislim, i presao u Apple, zato znas onda otkud iPhone ima dobru kameru, naročito u noćnim uvjetima.
i onda na kraju kad sve sagledaš, skontaš kakve je nokija samo inžinjere imala, i svi se prosuli, svako otišao na jednu stranu.
dalje, na sta je spao, spao je na to da se vise fokusira na konkurenciju, izlazak windows 10 mobilea za starije wp8.1 uređaja kasni, dok, kad je nokija bila stvari su drugacije bile, i oni su najvecim dijelom gurali tu platformu svojim aplikacijama i fičrima, onda i prodajom nokije microsoftu, tada je i ballmera zamjenio satya nadella koji radi sad šta radi.
kao sto rekoh, od vaznih ljudi ostali su samo ovi za kameru, ustvari cak i ona Jo Harlowe napustila prosle godine Microsoft, ostao je od poznatiji samo onaj lik Juha Alakarhu, a jedan također lik koji je bio zadužan za Pureview tehnologiju napustio je Nokiju 2014te mislim, i presao u Apple, zato znas onda otkud iPhone ima dobru kameru, naročito u noćnim uvjetima.
i onda na kraju kad sve sagledaš, skontaš kakve je nokija samo inžinjere imala, i svi se prosuli, svako otišao na jednu stranu.
oni su u minusu sa WP i oni od necega moraju financirati taj isti
e, sad Skype je preuzet oko 900 miliona puta na iOS i Androidu.... WP nikad nece imati toliko preuzminja
i ukljuci pretplatu tu.... svako bi od nas isto uradio
ocigledno je da kasne sa win10, i da imaju problema.. ali, eto, oni lafo ne bih voljeli da su ga izbacili prije 3 mjeseca pfff
i uostalom zar je bitno kad i 8.1 odlicno radi
izbacit ce ga kad -tad
odgovorio sam ti i na Bug forumu a i ovdje cu
koji je postotak android korisnika koji koriste 6.0 ?? 1% i to mi je bas neka brzina WOW
a i oni su imali problema sa 5.0
jesi ti znao kad ces dobiti update na Z5
Nisi i zalio si se da nemas updejta
Jo Harlowe je koliko ja znam sama dala otkaz ( ili je neka druga u pitanju osoba
) uglavnom, znam da je neka dala otkaz i da hoce da odmori od svega
950 odlicno guraju, dosad je imala bruku updejta

e, sad Skype je preuzet oko 900 miliona puta na iOS i Androidu.... WP nikad nece imati toliko preuzminja

ocigledno je da kasne sa win10, i da imaju problema.. ali, eto, oni lafo ne bih voljeli da su ga izbacili prije 3 mjeseca pfff
i uostalom zar je bitno kad i 8.1 odlicno radi

odgovorio sam ti i na Bug forumu a i ovdje cu

a i oni su imali problema sa 5.0
jesi ti znao kad ces dobiti update na Z5

Jo Harlowe je koliko ja znam sama dala otkaz ( ili je neka druga u pitanju osoba

950 odlicno guraju, dosad je imala bruku updejta

- ne_znam_ko_sam
- Kontakt:
Imam jedno pitanje za ove koji koriste WP. Imate li vi problema sa skypeom? Kod mene (lumia 1020) je katastrofa jer mi sliku od osobe sa kojom se gledam previse razvuce. Kao da osoba svoj mobitel/tablet ispred nosa drzi a ne 40-ak cm udaljen od lica..
Probao sam foru sa androida da "odzoomam" dvostrukim klikom na sliku ali ne funkcionise..
Probao sam foru sa androida da "odzoomam" dvostrukim klikom na sliku ali ne funkcionise..
34 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
Why so serious?!
Why so serious?!
- QUARESMA 18<<<
- Kontakt:
Treba biti realan, kod Androida nemaš šta više za ubaciti, meni jedino marshmallow treba zato sto je pisan za big.little arhitekturu na kojoj je baziran snapdragon 810. ostalo sta dodje uz to dobro je.
dalje, bez obzira, tesko je porediti sony i microsoft, drugačija je tu situacija, microsoft je sam vlasnik svog OS-a dok Sony nije.
isto stvar je tome da vlasnici WP telefona više nemaju nikakav ekskuzivitet, ko je mogao prije Here maps zamisliti na androidu i ios.u? ili cak cortanu
microsoft s jedne strane tvrdi kako je lako praviti aplikacije za windows, a sami sebi kontradikciju stvaraju, jer bolje aplikacije prave na androidu i iosu nego na windowsu. u to sam se sad uvjerio kad sam uzeo xperiu z5, a svakako , pod ovim ne mislim da sad loše rade na windowsu. i pored jos toga, sami prave svoje aplikacije za konkurenciju, a hoće druge developere da dodju i da prave aplikacije za njihov os, a da ne pričam kako su loše store odradili što se tiče reklamiranja nekih aplikacija, tipa 6tag, ili mytube.
što se tiče 950, strašan telefon, pašće njemu svakako cijena, a pogotovo ona 950xl, drama, pričekati još redstone build oficijelni, tad bi trebalo sve da se slegne oko windoze konačno
dalje, bez obzira, tesko je porediti sony i microsoft, drugačija je tu situacija, microsoft je sam vlasnik svog OS-a dok Sony nije.
isto stvar je tome da vlasnici WP telefona više nemaju nikakav ekskuzivitet, ko je mogao prije Here maps zamisliti na androidu i ios.u? ili cak cortanu
microsoft s jedne strane tvrdi kako je lako praviti aplikacije za windows, a sami sebi kontradikciju stvaraju, jer bolje aplikacije prave na androidu i iosu nego na windowsu. u to sam se sad uvjerio kad sam uzeo xperiu z5, a svakako , pod ovim ne mislim da sad loše rade na windowsu. i pored jos toga, sami prave svoje aplikacije za konkurenciju, a hoće druge developere da dodju i da prave aplikacije za njihov os, a da ne pričam kako su loše store odradili što se tiče reklamiranja nekih aplikacija, tipa 6tag, ili mytube.
što se tiče 950, strašan telefon, pašće njemu svakako cijena, a pogotovo ona 950xl, drama, pričekati još redstone build oficijelni, tad bi trebalo sve da se slegne oko windoze konačno
Poz ljudi imam problem, naime Iphone 4s u posljednje vrijeme nesto sporije radi (duze mu treba da otvori aplikacije itd). Probao sam ga vratiti na tvornicko ali nije pomoglo, ima li neko neki prijedlog ?
www.nkbratstvogracanica.com
Zub vremena, ništa drugo... Meni recimo isti telefon samo FB, Messenger i Viber otvara nešto sporije, no to mi je sasvim normalno jer poslije ne štopa i i dalje radi odlično s obzirom na to koliko vremena je prošlo otkako je izašao...
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!
Kapiten Blue Traina
Kapiten Blue Traina
- QUARESMA 18<<<
- Kontakt:
danas aplikacije su teže i dosta uspore telefon, normalno je očekivati da telefon uspori nakon nekog vremena
Ako neko hoce galaxy S5, ko nov telefon svega mi, 359KM a inace su po 400+ u ovakvom stanju 

This time next year we'll be millionaires.
Pozdrav, zna li neko provjereno da li se moze otkljucati iphone 6, jedni govore moze neki ne moze.
Ako je iCloud zaključan ne može, ako je na mrežu onda zavisi od mreže, ali uglavnom može
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!
Kapiten Blue Traina
Kapiten Blue Traina
Hvala na odgovoru, iCloud je u pitanju.anonimni je napisao/la:Ako je iCloud zaključan ne može, ako je na mrežu onda zavisi od mreže, ali uglavnom može
Gdje u Sarajevu ima uzet finih telefona po povoljnim cijenama?

15.10.2013.
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.