Ruska invazija na Ukrajinu

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Otelo
Kontakt:

Re: Ruska invazija na Ukrajinu

Post Postao/la Otelo » 21 sep 2022, 19:46

Brokula je napisao/la:
21 sep 2022, 18:53
Otelo je napisao/la:
21 sep 2022, 18:42
Evo vidim stranci mogu ići na liniju i dobiti rusko državljanstvo. Sretan put, ne bih sad da imenujem, ali ima ih :salut:
Ja znam za jednog momka sa ovog foruma

To sad ide ovako :rol:
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

StevieG8
Kontakt:

Post Postao/la StevieG8 » 21 sep 2022, 19:47

Šaka jada na protestima
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 21 sep 2022, 19:49

lol89 je napisao/la:
21 sep 2022, 19:36
Ovi protesta vec sutra nece biti. Takav je to narod
Istina ali treba razumjeti i da im baš prijete ogromne kazne, zločinački režim je nemilosrdan.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 21 sep 2022, 19:55

MortemHz je napisao/la:
21 sep 2022, 19:49
lol89 je napisao/la:
Istina ali treba razumjeti i da im baš prijete ogromne kazne, zločinački režim je nemilosrdan.
iste kazne kao i za proteste protiv rata u ukrajini pa su sutiili.. bilo lijepo gledati kako ginu ukrajinci i kako drugi ginu u ukrajini... sad kad je guzici zor, protesti ...
nije mi ih zao ni jedne SEKUNDE isto kao sto mi nije zao naseg naroda kojeg SDA taslaci 30 godina a oni nastavljaju da azu pakas sa vazelinom i govore nek me hebe, bito je da je nas.
E tako mi ni ovih nije zao, birali su tiranina, sad gledajte kako tiranin gazi
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 21 sep 2022, 19:59

Bolje 15 godina sapun u shupak nego život dati za proćelavog sociopatu.
I found freedom. Losing all hope was freedom.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 21 sep 2022, 20:03

Pantelija je napisao/la:
21 sep 2022, 19:55
MortemHz je napisao/la:
21 sep 2022, 19:49
lol89 je napisao/la:
iste kazne kao i za proteste protiv rata u ukrajini pa su sutiili.. bilo lijepo gledati kako ginu ukrajinci i kako drugi ginu u ukrajini... sad kad je guzici zor, protesti ...
nije mi ih zao ni jedne SEKUNDE isto kao sto mi nije zao naseg naroda kojeg SDA taslaci 30 godina a oni nastavljaju da azu pakas sa vazelinom i govore nek me hebe, bito je da je nas.
E tako mi ni ovih nije zao, birali su tiranina, sad gledajte kako tiranin gazi
Povećane su te kazne ali tamo se režim neće i ne može promijeniti sve i da ih 100.000 izađe na ulicu, toga moramo biti svjesni. Tamo vlada autokratija a policija i specijalne snage su uz vladu, ne mogu svakako ništa ali bi se lijepa poruka mogla poslati. Putina svakako zaboli koliko njih izađe, drugog kandidata i ne mogu birati. Veliki dio i otpada na priču ''uništava nas zapad'' jer nemaju prave informacije kao i oni ''mirniji'' što ne bi da se zamjere režimu.

samoSA
Kontakt:

Post Postao/la samoSA » 21 sep 2022, 20:07

Ovi protesti su smjesni
Dok se nije radilo o njihovoj guzici nije im na pamet padalo da se dignu a trebali su jos u februaru kad su krenuli sa "denacifikacijom"
Sad nek puse 15 g robije ili ratiste

kolezeljovac
Kontakt:

Post Postao/la kolezeljovac » 21 sep 2022, 20:10

Ybt kad skontaš da će neka djeca za 50 godina učiti iz Historije kao mi što smo učili o Hitleru, Staljinu, Musoliniju i da će se smatrati zlotvorom i zločincem ...
Ja ću biti sijed, ja ću biti star. Al' voljet ću i tad Željezničar! TM'87 1921!

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 21 sep 2022, 20:26

Arvid je napisao/la:
21 sep 2022, 19:59
ih daleko su ti ruski zatvori od sapuna hahaha :D
ides jarane u sibir na "dobrovoljni" rad u rudnike na -20 ... dok ne crknes, prosjek izdrrzavanja je oko 3-5 godina
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 21 sep 2022, 20:34

Sami su sebi dozvolili ovakav način vladavine.

izdzezveubrazil
Kontakt:

Post Postao/la izdzezveubrazil » 21 sep 2022, 20:44

Može se režim promijeniti da ih milion izađe na ulicu, što ne bi mogao.

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 21 sep 2022, 20:51

Pantelija je napisao/la:
21 sep 2022, 20:26
Arvid je napisao/la:
21 sep 2022, 19:59
ih daleko su ti ruski zatvori od sapuna hahaha :D
ides jarane u sibir na "dobrovoljni" rad u rudnike na -20 ... dok ne crknes, prosjek izdrrzavanja je oko 3-5 godina
Ma znam, više sam figurativno mislio.
I found freedom. Losing all hope was freedom.

LegendKiller
Kontakt:

Post Postao/la LegendKiller » 21 sep 2022, 20:55

Rusi izgleda jesu za rat ali nisu za mobilizaciju, dok su ginuli ovi manjiski narodi tastatura ratnici iz Moskve su bili za rat i oslobađanje vjekovnih ruskih ognjišta. Sada kada su pozivi za rat došli do Moskve oni nešto ne bi ratovali. Ko god je za Putina, bujrum u Donbas, HIMARSi, Jewelini i ostale mrske NATO igračke ih čekaju. Mogle bi i prekodrinske komšije koji bataljon pomoći poslati. Lako je slovo Z po Knez Mihajlovoj furati, hajde u Herson pa su prsi sa slovom Z.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 21 sep 2022, 22:06

Ovo se sve Putinu otima od kontrole, nadati se da neće otići u ludilo

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 21 sep 2022, 22:46

Protesti u Rusiji: Uhapšeno više od hiljadu demonstranata, prijete im dugogodišne kazne

Širom Rusije tokom dana održane su demonstracije protiv odluke Vladimira Putina da proglasi djelimičnu mobilizaciju s namjerom da se angažuju rezervisti ruske vojske u agresiji na Ukrajinu. Do sada je uhapšeno više od hiljadu demonstranata.

Grupa za zaštitu ljudskih prava objavila je najnovije informacije prema kojima je 1.240 ljudi u 38 gradova širom Rusije dosad privedeno na protestima protiv mobilizacije.

Opozicioni pokret Vesna, kao i pristalice zatvorenog opozicionara Kremlja Alekseja Navaljnog, pozvali su Ruse širom zemlje da izađu na ulice u srijedu uvečer kako bi se suprotstavili odluci Kremlja da pojača svoje snage u Ukrajini "djelimičnom" mobilizacijom.

Inače, moskovsko tužilaštvo je zaprijetilo učesnicima protesta kaznom i do 15 godina zatvora.

Prvi protesti održani su širom gradova u Sibiru i na Dalekom istoku, gdje je desetine ljudi uhapšeno, često samo nekoliko minuta nakon početka protesta, prema lokalnim izvještajima.

Male grupe demonstranata okupile su se u Ulan-Udeu, glavnom gradu Republike Burjatije, Jakutsku, glavnom gradu Republike Saha i dalekoistočnim gradovima Habarovsk i Irkutsk.

Demonstranti u Ulan-Udeu viđeni su kako nose rukom ispisane natpise "Nema rata! Bez mobilizacije!" i "Naši muževi, očevi i braća ne žele da ubijaju druge muževe i očeve."

U gradu Tomsku, jedna demonstrantkinja koja je nosila natpis "Zagrli me ako se i ti plašiš" bila je među 15 ljudi koji su privedeni ubrzo nakon početka protesta, prema lokalnom informativnom kanalu Telegram Ulitsa Barkhatnaya.

U Novosibirsku, trećem po veličini gradu u Rusiji, video objavljen na društvenim mrežama prikazuje demonstranta koji govori "Ne želim da umrem za Putina ili za tebe".
Protesti su potom održani širom gradova u ruskoj oblasti Volga-Ural. Najmanje 45 osoba privedeno je u najvećem gradu u regionu Jekaterinburgu, dok je na desetine uhapšeno u Permu, Čeljabinsku i Ufi, glavnom gradu republike Baškortostan, navodi OVD-Info.

U glavnom gradu Moskvi, nekoliko stotina ljudi okupilo se na centralnoj ulici Starog Arbata uz intenzivno prisustvo policije. Mogli su se vidjeti demonstranti kako uzvikuju "Nema rata!" "Pošaljite Putina u rovove!" i "Pustite našu djecu da žive!" u videima objavljenim na društvenim mrežama.

U Sankt Peterburgu je policija brzo opkolila demonstrante koji su se okupili u blizini centralnog Isakovog trga, pokazuju snimci sa lica mjesta. Ali drugi su nastavili marširati kroz centar grada.

Mitinzi su održani i u gradu Arhangelsku na krajnjem sjeveru, južnom gradu Krasnodaru, baltičkoj eksklavi Kalinjingradu i drugim mjestima.
U Kazanju, glavnom gradu Republike Tatarstan, mala grupa demonstranata marširala je centralnim ulicama uzvikujući "Mir svijetu. Ne mobilizaciji!" nakon što je prvi skup raspršen.

Očekuje se da će ukupno 300.000 ruskih rezervista biti pozvano u vojnu službu tokom kampanje, rekao je ministar odbrane Sergej Šojgu.
Ali napori za mobilizaciju mogli bi biti dalekosežniji s obzirom na nejasan tekst dekreta o mobilizaciji, kaže advokat za ljudska prava Pavel Čikov, koji je pomagao ruskim vojnicima koji se protive ratu.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 21 sep 2022, 22:49

benko21
Kontakt:

Post Postao/la benko21 » 21 sep 2022, 23:31

ekipa iz Mariupolja na slobodi
SLAVA IM
Saraj'vu zakletvu ja sam dao i ponavljam ja nju svaki dan jer njemu ja vjecno cu biti odan
ko Šoja Stojan

Robust
Kontakt:

Post Postao/la Robust » 21 sep 2022, 23:41

benko21 je napisao/la:
21 sep 2022, 23:31

SLAVA IM

slika

legende napokon doma :bow: :bow: , nadam se da ce sad uzivati u zadavanju posljednjeg udarca ruskom okupatoru :kafa:

benko21
Kontakt:

Post Postao/la benko21 » 21 sep 2022, 23:45

i za nju happy end

Saraj'vu zakletvu ja sam dao i ponavljam ja nju svaki dan jer njemu ja vjecno cu biti odan
ko Šoja Stojan

StevieG8
Kontakt:

Post Postao/la StevieG8 » 22 sep 2022, 00:02

Robust je napisao/la:
21 sep 2022, 23:41
benko21 je napisao/la:
21 sep 2022, 23:31

SLAVA IM

slika

legende napokon doma :bow: :bow: , nadam se da ce sad uzivati u zadavanju posljednjeg udarca ruskom okupatoru :kafa:
Odavno me nesto nije ovako obradovalo :tokralju: :clap: jel i Palamar na slobodi ili mi se cini?
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.