FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
43
20%
2. Borbu za Evropu
100
48%
3. Sredinu tabele
38
18%
4. Borbu za opstanak
29
14%

Ukupno glasova: 210

19vendetta87
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la 19vendetta87 » 01 avg 2025, 23:04

Levin je napisao/la:
01 avg 2025, 22:46
19vendetta87 je napisao/la:
01 avg 2025, 22:24
I koja je sad razlika izmedju njega i Radovca?
Igrač je jedno a trener drugo. Zar smo toliko očajni da bismo i pitara za trenera?!
Ako ce unaprijediti i poboljsati igru, zasto da ne?
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 01 avg 2025, 23:06

Vodite ga kući...

"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

WeekendOffender
Kontakt:

Post Postao/la WeekendOffender » 01 avg 2025, 23:10

Dobar trener nema sta, primio peticu od Tuzla Citya i ispo iz kupa protiv Celika, neka hvala. Adzem i on su u pet deka samo sto je Fedja vise se posvetio karijeri a Adzem tik toku, imaju slican stil igre - visok presing, izadji gore pa sta Bog da nikakav automatizam nikakav sistem ni kod jednog ni kod drugog.
Curva Sud

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 01 avg 2025, 23:25

Men je muka kakva imea ljudi prizeljkuju.Mozemol se malo odmac od ovih nasi pacenika sto dvajes godina rade a nidje uspjeha nemaju.DajVugdalica,Karanovica,kakvog hrvata skolovanog samo da se odmaknemo od isti ljudi.Stalno ista imena,20 godina,jebote vise sazvakana i vise put ispljuvana imena.Koga jos nismo probali iz ove lige?Jagodica,Zizovica?Musu,Jusubfegovica,Karacica?
mosa lošmi stićko tit-ula!

Firebase
Kontakt:

Post Postao/la Firebase » 01 avg 2025, 23:27

Meni nije jasno nikako kakvim se mi besmislicama bavimo.. Registrovao se da malo razmijenimo misljenja oko sastava, formacije, da malo analiziramo sta je dobro sta nije, sta mozemo bolje.. Da pokrenemo neku konstruktivnu pricu.. Medjutim sad evo krece prica oko Dudica a Adzem aktuelni sef i koliko znam ima nase povjerenje i dalje.. Ljut sam i ja zbog ispadanja jer je prosla iskusnija a ne bolja ekipa ali zivot ide dalje, borba tek pocinje, treba nam par finih rezultata da uvezemo i vratimo vjeru i sebi i ekipi da mozemo bolje, da idemo utakmicu po utakmicu i da dajemo maksimum, da vrijedno skupljamo bodove.. Da ostanemo hladne glave i da budemo malo realniji u procjenama i ocjenama svega i svačega.. Nisam optimista po pitanju trenutne ekipe, mora se tu zarotirati nekoliko igraca pa da proigramo napokon i sto je jos vaznije da pokusamo da zadrzimo kontinuitet dobrih igara..
Meni licno smeta i ne svidja mi se ni malo recimo onaj vlog pred radnik i kada vidim neke siroke osmjehe kod pojedinih igraca pa sta je smijesno ispao si od djuturuma i 2 nigera a njima jos nesto smijesno.. Znaci sudeci po ovome ne pise nam se dobro jer je cini se nekima sasvim svejedno kad ispadnes ko amater za 8 min, bitno je da izgledam cool pred kamerom i da se kezim ko zadnji papak navijacima direktno u lice i naravno sta se desilo za par sati opet losa utakmica vecine igraca.. Priprema, koncentracija pred mec 0 bodova
Povesti racuna o ovome, zabraniti snimanje nafuranih zvjezdica jer za Boga miloga nije Zeljo reality show nego ozbiljan klub sa 100+ godišnjom istorijom.

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 01 avg 2025, 23:42

Firebase je napisao/la:
01 avg 2025, 23:27

Meni licno smeta i ne svidja mi se ni malo recimo onaj vlog pred radnik i kada vidim neke siroke osmjehe kod pojedinih igraca pa sta je smijesno ispao si od djuturuma i 2 nigera a njima jos nesto smijesno.. Znaci sudeci po ovome ne pise nam se dobro jer je cini se nekima sasvim svejedno kad ispadnes ko amater za 8 min, bitno je da izgledam cool pred kamerom i da se kezim ko zadnji papak navijacima direktno u lice i naravno sta se desilo za par sati opet losa utakmica vecine igraca.. Priprema, koncentracija pred mec 0 bodova
Povesti racuna o ovome, zabraniti snimanje nafuranih zvjezdica jer za Boga miloga nije Zeljo reality show nego ozbiljan klub sa 100+ godišnjom istorijom.
Pa sta ti ocekujes, da se zatvore 10 dana u kucu i razmisljaju o porazu?
Pa prvi Adzem se slika po bazenima kako skace na glavu, sedam dana nakon poraza :rol:
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

Firebase
Kontakt:

Post Postao/la Firebase » 01 avg 2025, 23:52

Igrac Zeljeznicara mora valjda pokazati ozbiljnost prije svega, a jos vise pred vaznu utakmicu. Poštovanje prema klubu u kojem igras i prema navijacima mora biti vidljivo u svakoj situaciji od trenutka kada zakoracis na Grbavicu i postanes dio ove price.

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 02 avg 2025, 00:13

Iz rubrike : Gdje je i šta radi koordinator Omladinske škole FK Željezničar.

slika

Sve mi je ok ali mi nije jasno kako može biti predstavnik proizvođača Legea a klub za koji radi ima ugovor sa Macron-on?!
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

bojamora
Kontakt:

Post Postao/la bojamora » 02 avg 2025, 00:58

Mene samo zanima za koga navija ovaj Mivrić što ga povezuju s nama. Ako je pitar ja sam odmah protiv pa da milijardu ima.

Orvel
Kontakt:

Post Postao/la Orvel » 02 avg 2025, 01:17

bojamora je napisao/la:
02 avg 2025, 00:58
Mene samo zanima za koga navija ovaj Mivrić što ga povezuju s nama. Ako je pitar ja sam odmah protiv pa da milijardu ima.
Navodno je blizak Svrakinskoj Slobodi al shh

avalPacidoroP
Kontakt:

Post Postao/la avalPacidoroP » 02 avg 2025, 01:23

Orvel je napisao/la:
02 avg 2025, 01:17
bojamora je napisao/la:
02 avg 2025, 00:58
Navodno je blizak Svrakinskoj Slobodi al shh
:rol:

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 02 avg 2025, 03:39

Levin je napisao/la:
01 avg 2025, 22:46
19vendetta87 je napisao/la:
01 avg 2025, 22:24
I koja je sad razlika izmedju njega i Radovca?
Igrač je jedno a trener drugo. Zar smo toliko očajni da bismo i pitara za trenera?!
Sad bi ga potpisao da mozemo.
Fk Željezničar.

bablaz1
Kontakt:

Post Postao/la bablaz1 » 02 avg 2025, 07:08

Moje neko razmišljanje.
Sa ovim kadrom imaćemo problem kad trebamo držati loptu i kreirati nešto. Zašto?? Dva centralna vezna Erik i Lagumdžija imaju očajnu pas igru. Ne može se očekivati neki pas u dubinu ni od jednog ni drugog. Radovca ne brojim ovdje i mislim da je višak. Nadam se da će Gojak biti bolji kad je ovo u pitanju. Dalje igrači koji bi trebali razigravati (tzv desetke) su ili sebični (Madžid) ili letargični (Šabić). Znači nemamo igrača koji će diktirati tempo. Bar ja tako mislim.
Možda bi bolje bilo igrati onu Bruninu taktiku 343. Kojom smo bili bolji od Zrinjskog i rasturili sarajevo. Pa u toj formaciji je Karić izgledao kao igrač.
Muftić
Tri stopera: Sedorf, Karamarko, Osmanović (i dalje mislim da ima potencijala). Za nevolju može Trouppe na desnog stopera, pa čak i Šukilović.
Desni vezni(fulbek) Odinaka(trkom može sigurno odgovoriti) ili Trouppe. Lijevi Alić/ Obradov
Dva vezna Erik,Gojak (u21) Lagumdžija, Fočo (u21)
Tri naprijed Cvetanoski, Rakić(u21), Boljević(Šošić) tu su još i ovaj Nizozemac (može i špica i krilo), Ibraheem, pa i Krpić koji dobro ganja.
Ostaviti još Šabića (u21) na lijevog fulbeka. Pokušati dovesti još jednog extra veznog i to bi bilo to. Ova formacija sa jednom izmjenom može preći u 433 u zavisnosti od protivnika.
Znači višak su trenutno:
Radovac, Brazilci, ovaj pokušaj od igrača Jaganjac.
Kolića i ova tri malca polako uvoditi.
Muftić
Troupe Sedorf Karamarko
Odinaka Erik Lagumdžija Alić
Cvetanoski Rakić (u21) Nizozemac
VTŽ!

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 02 avg 2025, 09:47

Dali smo podrsku hercegovackoj ublehi nakon debakla protiv Sirokog, mislim da je i ovaj zasluzio..

Treba napomenuti da smo prosle godine imali sve moguce uslove. Skupa pojacanja (Dangubic, Mircevski), zadrzani najbolji igraci (Al Jaber, Muftic, Hiros, Boljevic), top pripreme..

Sarun
Kontakt:

Post Postao/la Sarun » 02 avg 2025, 09:55

1921boy je napisao/la:
01 avg 2025, 23:25
Men je muka kakva imea ljudi prizeljkuju.Mozemol se malo odmac od ovih nasi pacenika sto dvajes godina rade a nidje uspjeha nemaju.DajVugdalica,Karanovica,kakvog hrvata skolovanog samo da se odmaknemo od isti ljudi.Stalno ista imena,20 godina,jebote vise sazvakana i vise put ispljuvana imena.Koga jos nismo probali iz ove lige?Jagodica,Zizovica?Musu,Jusubfegovica,Karacica?
To ti govori o edukaciji i širini razmišljanja našeg naroda. Svi pametuju i svi bi da rasturamo po Evropi a ne znamo nabrojati 3 trenera koji nikad nisu vidjeli Bosne a mogli bi nam valjati.

maldini3
Kontakt:

Post Postao/la maldini3 » 02 avg 2025, 11:01

Sutra ocekujem dosta drugaciji sastav neko protiv Radnika

Muftic
Troupe-Sedorf-Karamarko-Alic
Eric -Radovac
Cvetanoski-Šošic-Konings
Rakic

Mislim da ne bi trebalo da imamo problema protiv Posusja i ocekujem laganu pobjedu sa 2 gola razlike
Željezničar za život cijeli
Forza Milan
Pivopije

svemalim1
Kontakt:

Post Postao/la svemalim1 » 02 avg 2025, 11:02

Sarun je napisao/la:
02 avg 2025, 09:55
1921boy je napisao/la:
01 avg 2025, 23:25
To ti govori o edukaciji i širini razmišljanja našeg naroda. Svi pametuju i svi bi da rasturamo po Evropi a ne znamo nabrojati 3 trenera koji nikad nisu vidjeli Bosne a mogli bi nam valjati.
bravo. kakav dudic. demagog i egoista, trener za male klubove. valjda nam je cilj da se izdignemo iz ovog blata. ako jeste, onda trenerska imena treba traziti van ove drzave. selimbegovic, rendulic, pa i ovaj cabraja sto se pominjalo da ce u zrinjski, na takve treba ciljati. ne moraju to biti oni konkretno, ali takav nivo trenera je potreban za nesto ozbiljno.

dubioza144
Kontakt:

Post Postao/la dubioza144 » 02 avg 2025, 11:12

maldini3 je napisao/la:
02 avg 2025, 11:01
Sutra ocekujem dosta drugaciji sastav neko protiv Radnika

Muftic
Troupe-Sedorf-Karamarko-Alic
Eric -Radovac
Cvetanoski-Šošic-Konings
Rakic

Mislim da ne bi trebalo da imamo problema protiv Posusja i ocekujem laganu pobjedu sa 2 gola razlike
Ma samo ce Peja bit lijevo
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!

Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 02 avg 2025, 11:49

zeljovolimte je napisao/la:
02 avg 2025, 09:47
Dali smo podrsku hercegovackoj ublehi nakon debakla protiv Sirokog, mislim da je i ovaj zasluzio..

Treba napomenuti da smo prosle godine imali sve moguce uslove. Skupa pojacanja (Dangubic, Mircevski), zadrzani najbolji igraci (Al Jaber, Muftic, Hiros, Boljevic), top pripreme..
E cuj Hiros.. :tokralju:
Fk Željezničar.

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 02 avg 2025, 11:59

Pablo11 je napisao/la:
02 avg 2025, 11:49
zeljovolimte je napisao/la:
02 avg 2025, 09:47

E cuj Hiros.. :tokralju:
E cuj Al Tuwairi strucnjak, nakon te podrske ti bi se trebao dobro zapitati.

A Hiros igra u trenutno boljoj ekipi nego sto smo mi. Strucnjak procijenio da je Mircevski bolji od njega..

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Levin i 36 gostiju.