FCBAYERN je napisao/la:Previse se Wenger potcjenjuje. U odnosu na ovog trenutnog, licno je Jupp Heynkes. Covjek jeste pokazivao slabosti u posljednje vrijeme, ali njegova bi uloga bila svakako tranzicijska. A komentar "zasto dovoditi igrace kada bi nam on omladinu razvijao" podjednako zasluzuje

. Kao da je proturjecno dovoditi perspektivnog igraca, razvijati ga, uporedo pokusavati postojece poboljsavati i u konacnici traziti po omladinskom pogonu. Sve ono sto vrli strucnjak dosada nije uspio (dobro, vidjet cemo ga sa skupim akvizicijama).
I da, svakako je Bayern najozbiljnija ekipa u ovoj ligi i ova je liga svoju nekadasnju tezinu izgubila. Nije skotska liga, ali nazalost nije vise blizu onog nivoa kada je Spancima i Englezima konkurisala. Dodaj na to da je izvrsena monopolizacija (fudbal je svakako biznis i funkcionira prema logici kapitalistickog sistema privrede) u skoro svim ostalim ligama petice i dobijes veliku razliku u kvaliteti.
I da, ja cu svoje stavove promijeniti odmah kada me pragmaticar demantuje.
Da se razumijemo, Wengera ne potcjenjujem, sigurno bi bilo dosta više ljudi koji bi puno kritičniji prema njemu bili. Čovjek je osvojio određene trofeje i nije to tako loš bilans, ali realno on je više za razvoj mlađih igrača. I nije ista filozofija u Arsenalu koji je uvijek težio prvo atraktivnoj igri, a nekako im trofeji dođu na drugo mjesto. U Bayernu te prvo trofeji drže, moraš uvijek jurišat i na BuLi i kup i LP (koja jeste uvijek cilj, samo nije pod moranje, niti može biti). Plus on je izlapio prilično i on bi npr bio rješenje ove sezone da smo u onoj situaciji ko prije par godina da nam plasman u LP visi, pa da njega zovemo kao
Feuewehrmann-a.
I može se komentarisati nivo lige, ali znaš šta je problem, što su i ovdje ljudi koji vole Bayern pali pod jednu dozu marketinga, znamo mi kakav je kvalitet u Engleskoj, on je dobro i raspoređen, ali Englezi kada su prije 2-3 sezone ispadali rano u Evropi bila je priča: Ma liga jaka šta će nama i LP, a pogotovo šta će EL? BuLi je prije otprilike 2 sezone bila na drugom mjestu na Uefinoj rang listi, a poenta je da je kukanje isto bilo, kao što je sada...Ako pogledamo rezultate ove sezone u Evropi, onda ima razloga za kukanje, ali prije nije toliko bilo. Znači ne valja kada zavlada jedna doza frustracije da ništa ne valja. Isto je tolika frustracija, da se neki ne mogu radovati sekunde pobjedi protiv najvećeg rivala u ligi -BVB-a, nego se traže dlake u jajetu.
Ima stvari za kritiku, počevši najviše od susreta s Liverpoolom, ali treba malo i odvadit. I ovo što si rekao za monopolizaciju, to si u pravu, kada se malo pogleda, proteklih par godina pogotovo, fudbalom vlada 4-5 ekipa, prošireno bi se reko 6-7 i svi ostali su daleko ispod. Tako da lige pomalo gube značaj , a Superliga će vjerovatno biti vremenom rezultat toga.
harden je napisao/la:
Hm, ne znam ni sam, nisam razmisljao o njemu u Bayernu iskreno, iako mi se on svidja. Ono, ne znam kako bi se snasao u Bayernu, al' bi se mogao uzeti u razmatranje u nedostatku boljeg. Ja bih ga sad potpisao umjesto Kovaca, jer mislim da ovaj prvi ima neku ideju i viziju da napravi nesto i mozda bi bio dobra osoba za tranziciju, dok mi se Kovac nije pokazao takvim. Prije bih o Ragnicku razmisljao nego o Mourinhu ili Conteu. Allegri ce biti slobodan na ljeto, sve me strah da bi se mogli braniti nakon 1-0 protiv Freiburga sljedece sezone.
Bas i razmisljam zadnjih dana, da otpuste Kovaca na ljeto, ko ce doci? Nagelsmann, da li smatraju da je dovoljno sazrio? Nadam se da ne razmisljaju ozbiljno o Jozi, takav Bayern ne zelim gledati niti je on trener koji treba voditi ekipu u nekom tranzicijskom periodu. Nije bas da na trzistu ima slobodnih opcija za koje si poprilicno siguran da su dobre za Bayern.
Ima toga što si u pravu za Rangnicka,samo i on se već prešaltao u mode sportskog direktora, ovo je preuzeo trenersku palicu ove sezone i vraća se sad na direktorsku poziciju ponovo. Ono najbolje ko trener čini se da je dao, sada je on više u tim vodama sportskog direktora.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland