KK Bosna

Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Re: KK Bosna

Post Postao/la nerminh74 » 07 jul 2010, 20:54

elninho_resTO je napisao/la:
Denizmare je napisao/la:Zagreb i Osvjezavajuci napitak igraju Eurokup,pa tek sad vidim kako smo potonuli...........
taj osvjezavajuci napitak je extra klub u usponu,bili su u drugoj ligi kad ihje preuzeo neki lk i otad idu uzlaznom putanjom,imali su najboljeg amera u ligi koji je sm dobijo tekme,sad idu lagano u evropu,a sto se tice eurochalenge kupa to je porpalitet,ail **** moraju mazat nekim oci,al eto igraju sasvim solidni klubovi u tom kupu
nije tolko skupo taknicenje,jer se napocetku uplati kotizacija a na kraju sezone se te pare vrate u klub
kao prvo vlasnik cedevite jue tadeschi inace najbogatiji covijek u hrvatskoj tezak oko miliardu € koji je sada zelio preuzeti cibonu, ovi ga nisu htijeli, pa ovaj pokusao ostvariti suradnju tako sto je htijeo iznajmljivati njihovu dvoranu za utakmice za utakmice Eurocupa + da ih sponzorira, ali ovi cak daleko veci kreteni nego nasa uprava to odbili, sada se on naljutio i najvjerovatnije im preuzima rozica, vukosica i radosevica

kao drugo, zagreb (koji je imao veoma dobru ekipu sa krsticem, mulaomerovicem, zorzicem i jednim tomicem koji je bio MVP nlb lige dok nije otisao u Real Madrid za milion eura) i cedevita su regularno izborili Eurocup kroz NLB ligu koja ako neznate nudi 3 mjesta + 1 za kvalifikacije u Eurocupu i tako ako su 3 euroligasa (partizan, cibona i olimpija) medju prvih 7 ekipa svako mjesto medju tih 7 vodi u Eurocup tj. kvalifikacije

i kao trece, u toj cedeviti su igrali jedan zizic koji je igrao medju najboljim timovima europe (olimpiacos, barselona, ..), jedan aderson tj. drugi plej kanadske reprezentacije poslje nasha, jedan bazdaric, opacak, rudez, ...

ukratko klub koji je trenutno najvjerovatnije sa partizanom i hemofarmom najbogatiji i najorganiziraniji klub u regiji ispred cibone, olimpije, cz i daleko ispred Bosne, a zagreb je korak za njim
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 07 jul 2010, 23:05

mislis ove sezone, a znas sta to znaci :oops:
jok eto mislim na sezonu 2345 :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ...ne znam sta to znaci, to znaju oni u UO....
pa napisao si dogodine to znaci sljedece sezone a to znaci da smo ispusili definitivno nlb
ma naravno da smo ostali bez NLB lige...
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

k_c
Kontakt:

Post Postao/la k_c » 08 jul 2010, 00:22

neno#4 je napisao/la:
jok eto mislim na sezonu 2345 :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ...ne znam sta to znaci, to znaju oni u UO....
pa napisao si dogodine to znaci sljedece sezone a to znaci da smo ispusili definitivno nlb
Zar nisi ti rekao kako si siguran da cemo igrati NLB ligu naredne sezone i 20 dana si svima solio pamet kako si bio upravu!? izgleda da si i ovaj put bio u ofsajdu...

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 08 jul 2010, 00:27

k_c je napisao/la:
neno#4 je napisao/la:
Zar nisi ti rekao kako si siguran da cemo igrati NLB ligu naredne sezone i 20 dana si svima solio pamet kako si bio upravu!? izgleda da si i ovaj put bio u ofsajdu...
de ti nama reci zasto Mirza nece igrati u kvalifikacijama, nista vise ja ne trazim od tebe...ti si svoje rekao kada si objavio na sva zvona da je Zimic potpisao za Bosnu ponovo :mrgreen: :mrgreen:

Ostalo je samo ime.....

Biko
Kontakt:

Post Postao/la Biko » 08 jul 2010, 01:04

k_c je napisao/la:
neno#4 je napisao/la:
E ti si nasao nekome soliti pamet, a feri si se smijao kad je izjavio da Milan Milosevic nece biti nikakvo pojacanje. Nakon prve utakmice, si likovao i govorio kakvi sve bezveznjaci prate Bosnu. Cak si isao toliko daleko, pa si na forumu na temu najvece provale to objavio, ali si se kasnije upecao jer si shvatio da nisi bio upravu.

kksiroki
Kontakt:

Post Postao/la kksiroki » 08 jul 2010, 14:15

Bosna -Nancy , uzvrat u Francuskoj , znači teško da će KKb odigrati više od dvije tekme u Euro natjecanjima , šta uprava KKb dobiva s tim ne znam ali meni osobno izgleda jako neozbiljno igrati u natjecanju ovog nivoa i iako su ss.ba napisali da je KKb nositelj to ipak nije i šanse za prolaz su po meni 5-10% . Jeli ovo bio sponzorski ili neki drugi uvjet ne znam ali mislim da je u svakom slučaju poigravanje sa ugledom kluba , e sad jedno pitanje i iskreno nije provokacija zanima me zašto fibaeurope bosni računa samo rezultate nakon 92 a ne i one prije , tko je malo upućeniji nek pojasni .
104-77 , da je malo nije malo , da je puno pa puno je , da je previše pa i nije previše .

Denizmare

Post Postao/la Denizmare » 08 jul 2010, 14:26

nerminh74 je napisao/la:
elninho_resTO je napisao/la:
Denizmare je napisao/la:Zagreb i Osvjezavajuci napitak igraju Eurokup,pa tek sad vidim kako smo potonuli...........
taj osvjezavajuci napitak je extra klub u usponu,bili su u drugoj ligi kad ihje preuzeo neki lk i otad idu uzlaznom putanjom,imali su najboljeg amera u ligi koji je sm dobijo tekme,sad idu lagano u evropu,a sto se tice eurochalenge kupa to je porpalitet,ail **** moraju mazat nekim oci,al eto igraju sasvim solidni klubovi u tom kupu
nije tolko skupo taknicenje,jer se napocetku uplati kotizacija a na kraju sezone se te pare vrate u klub
kao prvo vlasnik cedevite jue tadeschi inace najbogatiji covijek u hrvatskoj tezak oko miliardu € koji je sada zelio preuzeti cibonu, ovi ga nisu htijeli, pa ovaj pokusao ostvariti suradnju tako sto je htijeo iznajmljivati njihovu dvoranu za utakmice za utakmice Eurocupa + da ih sponzorira, ali ovi cak daleko veci kreteni nego nasa uprava to odbili, sada se on naljutio i najvjerovatnije im preuzima rozica, vukosica i radosevica

kao drugo, zagreb (koji je imao veoma dobru ekipu sa krsticem, mulaomerovicem, zorzicem i jednim tomicem koji je bio MVP nlb lige dok nije otisao u Real Madrid za milion eura) i cedevita su regularno izborili Eurocup kroz NLB ligu koja ako neznate nudi 3 mjesta + 1 za kvalifikacije u Eurocupu i tako ako su 3 euroligasa (partizan, cibona i olimpija) medju prvih 7 ekipa svako mjesto medju tih 7 vodi u Eurocup tj. kvalifikacije

i kao trece, u toj cedeviti su igrali jedan zizic koji je igrao medju najboljim timovima europe (olimpiacos, barselona, ..), jedan aderson tj. drugi plej kanadske reprezentacije poslje nasha, jedan bazdaric, opacak, rudez, ...

ukratko klub koji je trenutno najvjerovatnije sa partizanom i hemofarmom najbogatiji i najorganiziraniji klub u regiji ispred cibone, olimpije, cz i daleko ispred Bosne, a zagreb je korak za njim
O tome ti i pricam,ljudi kupe klub i naprave ga iz nicega,ni navijaca ni tradicije,nista. Pa svako normalan ko ista zna o biznisu samo na osnovu Bosninog imena ,tradicije i navijaca bi znao napraviti brend kakav su danas sve velike ekipe sa Balkana: Cibona,Partizan,Olimpija. Ali ne,ovi nasi su razvalili i ono malo sto je ostalo,tako da im se mora odati priznanje,ne moze ni to svako....

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 08 jul 2010, 14:33

Cedevita je kupljena prije 5-6 god i dugorocni je projekt a kada kupujes klub, firmu ili sta god vec bolje je kupiti nesto bez dugova i istorije pa je lakse graditi frisko od temelja bez pritisaka i ocekivanja
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 08 jul 2010, 14:36

kksiroki je napisao/la:Bosna -Nancy , uzvrat u Francuskoj , znači teško da će KKb odigrati više od dvije tekme u Euro natjecanjima , šta uprava KKb dobiva s tim ne znam ali meni osobno izgleda jako neozbiljno igrati u natjecanju ovog nivoa i iako su ss.ba napisali da je KKb nositelj to ipak nije i šanse za prolaz su po meni 5-10% . Jeli ovo bio sponzorski ili neki drugi uvjet ne znam ali mislim da je u svakom slučaju poigravanje sa ugledom kluba , e sad jedno pitanje i iskreno nije provokacija zanima me zašto fibaeurope bosni računa samo rezultate nakon 92 a ne i one prije , tko je malo upućeniji nek pojasni .
to moras pitati fiba-u jer za razliku od njih ULEB kada je pozivao u Bosnu itekako je uzeo u obzir cjelokupnu istoriju

Denizmare

Post Postao/la Denizmare » 08 jul 2010, 14:53

nerminh74 je napisao/la:Cedevita je kupljena prije 5-6 god i dugorocni je projekt a kada kupujes klub, firmu ili sta god vec bolje je kupiti nesto bez dugova i istorije pa je lakse graditi frisko od temelja bez pritisaka i ocekivanja
Slazem se,ali Bosna je imala 15 godina da se stabilizuje znaci 3 puta vise vremena,a da te podsjetim rat je zavrsio 95 god. tako da smo i mi imali priliku krenuti od nule i planski graditi klub.Ali za to vrijeme se nismo odlucili da imamo jak omladinski pogon iz kojeg bi crpili bar pola rostera posto dobre igrace ne mozez platiti,a igrali smo ligu u kojoj su troskovi pokriveni i par godina najvecu posjetu na Balkanu.Pa kako se onda uvalismo u te dugove?
I Cibona i Partizan imaju dugove pa igraju EL,kako?
Zagreb i Osvjezavajuci su DJL ekipe,tako da mogu igrati sta hoce niko ih ni ne gleda,a 1 osoba profitira tako da moras shvatiti zasto je tesko prihvatiti cinjenicu da oni igraju Eurokup,a nas nigdje...
Lako je zakljuciti da ovdje nema veze dugovanje nego cinjenica da u Bosni nema ni pravih sportskih radnika ni pravih biznismena koji ce praviti brend,vec grabljivci koji peru pare i uvlace nas u R. Plazine politicke carlame....

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 08 jul 2010, 15:38

To je vec totalno druga prica jer cedevita je de facto mada ne de jure u rukama grupe entuzijasta i zaljubljenika u kosarku dok smo mi u drustvenom vlasnistvu a vodi je grupa ljudi djelomicno kao politicki projekat a djelomicno sa sumnjivim motivima

muamer_15
Kontakt:

Post Postao/la muamer_15 » 08 jul 2010, 21:29

zna li neko hocel biti kakvih pojacanja? spominjel se ista ;)

deniso
Kontakt:

Post Postao/la deniso » 08 jul 2010, 21:57

muamer_15 je napisao/la:zna li neko hocel biti kakvih pojacanja? spominjel se ista ;)
biće,biće pojačanja u to ne sumnjam...tu smo šampioni....što se više polovnjaka rotira u sezoni to se više novca opere...Show must go on....

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 09 jul 2010, 11:53

k_c je napisao/la:
neno#4 je napisao/la:
hajd ti idi sa minjom popij kafu. jest da se neno voli praviti pametan ali ti si zadnja osoba koja ima pravo da mu kaze s obzirom na to da si u ovako malom broju postova koje imas uspio imati jedno desetak epic failova
You are someone else I am still right here

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 09 jul 2010, 13:33

fera je napisao/la: hajd ti idi sa minjom popij kafu. jest da se neno voli praviti pametan ali ti si zadnja osoba koja ima pravo da mu kaze s obzirom na to da si u ovako malom broju postova koje imas uspio imati jedno desetak epic failova
neno zna itekako pametovati, cak sam se kacio sa njim kada je izvlacio pogresne zakljucke iz mojih postova, ali ja ga smatram veoma ok osobom i forumasem, takodjer je veoma dobro obavjesten i razumije se u kosarku i stvarno ne zasluzuje da ga prozivaju i napadaju, a ti fera znas kada smo raspravljali da nama tada nije trebao minja nego jedna 4 koja bi mogla igrat 5 (askrabic, maras, ...) mnogi su nas ismijavali i napadali i zato pustite nenu jer u njegovim postovima sta procitati

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 09 jul 2010, 17:07

nerminh74 je napisao/la:
fera je napisao/la: hajd ti idi sa minjom popij kafu. jest da se neno voli praviti pametan ali ti si zadnja osoba koja ima pravo da mu kaze s obzirom na to da si u ovako malom broju postova koje imas uspio imati jedno desetak epic failova
neno zna itekako pametovati, cak sam se kacio sa njim kada je izvlacio pogresne zakljucke iz mojih postova, ali ja ga smatram veoma ok osobom i forumasem, takodjer je veoma dobro obavjesten i razumije se u kosarku i stvarno ne zasluzuje da ga prozivaju i napadaju, a ti fera znas kada smo raspravljali da nama tada nije trebao minja nego jedna 4 koja bi mogla igrat 5 (askrabic, maras, ...) mnogi su nas ismijavali i napadali i zato pustite nenu jer u njegovim postovima sta procitati

a ti kao ne pametujes jel ;) ;) ;) ;) ;) ;) ...

jedino u cemu se ja i ti nermine ne slazemo je sto ti prizeljkujes pojacanja tipa varde, askrabica, krupalije, marasa i ostalih, jer to su igraci koji su nazalost iznad klase bosne...

@fera, 'ta ti znas 8-) 8-) 8-)

Ostalo je samo ime.....

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 09 jul 2010, 18:00

neno#4 je napisao/la:
nerminh74 je napisao/la:

a ti kao ne pametujes jel ;) ;) ;) ;) ;) ;) ...

jedino u cemu se ja i ti nermine ne slazemo je sto ti prizeljkujes pojacanja tipa varde, askrabica, krupalije, marasa i ostalih, jer to su igraci koji su nazalost iznad klase bosne...

@fera, 'ta ti znas 8-) 8-) 8-)
ne neno, ja i ti se jedino neslazemo zato sto ti znas da se mladalacki zaletis, a ja sredovjecno planem :mr :D

to sto prizeljkujem igrace tipa varde, askrabica, krupalije, marasa i ostalih je zato sto znam da bi se uz pravilno upravljanje nasim klubom to moglo i uraditi, npr. koliki je bio ugovor ivanovicu, dodas 20% vise i eto ti askrabica, a za isto para eto krupalije, a za manje eto i marasa, ... :roll:

sto se tice mog pametovanja, uzevsi u obzir prosijek starosti na forumu i moje starosti smijem si ponekad prijustiti :mrgreen:

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 10 jul 2010, 11:03

@nerminh74, ja se slazem da je to sve moguce i realno sto i jeste. Da se uz neki normalan rad sve to moze postici, ali kad imas ovakve mufljuze, lesinare i ostalu bagru koja samo sebe gleda to izgleda nemoguce....

A to sto si ti covjek u godinama, a ja mlad, to je druga prica :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Ostalo je samo ime.....

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 10 jul 2010, 11:20

Jel ovo dno dna ili jos mozemo tonuti???
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Re: Mladi košarkaški talenti

Post Postao/la nerminh74 » 10 jul 2010, 15:15

O mozemo, mozemo

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.