Serie A - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Titova-Juga
Kontakt:

Re: Serie A

Post Postao/la Titova-Juga » 22 maj 2011, 18:21

Semir bvb je napisao/la:
Bez problema medju prve 4 ekipe. Tamam za Lige prvaka :D . Tesko je bljesnut i cijelu sezonu bit prvi. Ima istine sto si reko, al u nekim stvarima se ne bih slozio. Ne kazem da ce osvojit, ali isto tako ne mogu rec da nece osvojit. Mislim da pocinje nova era BVB. Sljedece godine ce bit 30 % bit jaci neg ove. Ako si pratio malo stanje u BvB i izjave igraca i celnih ljudi, uvidio bi da ovaj rezulltat nije slucajan. 23 pobjede, to nije bljesak i ne moze biti. Ustvari vidjet cemo. POzdrav :D

Ma druze ja se nadam da ce biti tako, i da ce Borusija baciti tradiciju takvih uspijeha u more sa sljedecom egalnom ili pak jos boljom sezonom, ali tesko, veoma tesko.
Prodat ce, ako vec nisu prodali svog najboljeg igraca a uprava im bas i ne trosi mnogo pa se i ne nadam da ce dovesti adekvatne zamijene. Sad opet, sve zavisi od toga kakve su ambicije ljudi iz Dortmunda, da li zele napokon da vrate ovaj klub na vrh gdje mu je i mjesto. P.S da ne odemo skroz sa teme s ovim cu upisom zavrsiti o ovome za sada :) Pozdrav.
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !

Smrt nacionalizmu !!

tony-mortale
Lokacija: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena
Kontakt:

Post Postao/la tony-mortale » 22 maj 2011, 19:55

za fiorentinu je pred sam kraj današnjeg susreta sa bresciom ušao i haris seferović i tako upisao prve minute u seriji a, valjda će sljedeće sezone dobijati više šansi, osim švicarskog drđavljanstva za čije je mlađe selekcije nastupao i to vrlo uspješno ima i BiH drđavljanstvo i potencijalno je naš reprezentativac, tako da na ovog malca treba obratiti pažnju u budućnosti
Pato: Siamo una squadra fatta non di compagni, ma di fratelli.

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 22 maj 2011, 19:57

tony-mortale je napisao/la:za fiorentinu je pred sam kraj današnjeg susreta sa bresciom ušao i haris seferović i tako upisao prve minute u seriji a, valjda će sljedeće sezone dobijati više šansi, osim švicarskog drđavljanstva za čije je mlađe selekcije nastupao i to vrlo uspješno ima i BiH drđavljanstvo i potencijalno je naš reprezentativac, tako da na ovog malca treba obratiti pažnju u budućnosti

Druže, kaže se državljanstvo :- ).
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

Smrt nacionalizmu !!

tony-mortale
Lokacija: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena
Kontakt:

Post Postao/la tony-mortale » 22 maj 2011, 20:08

hehe, ma laptop nema naša slova pa se desi kad brzo tipkam, al stvarno je teško u ovom slučaju bilo skontati o čemu se radi :lol:
Pato: Siamo una squadra fatta non di compagni, ma di fratelli.

robovi88
Kontakt:

Post Postao/la robovi88 » 22 maj 2011, 20:09

Ja sam pratio Genova 3-2 Cesena ... predobra utakmica ... Floro Flores e pokazo' ko dobro pjačanje 2gola i asistencija ... sjajno je odigrao utakmicu, Genova primila glupe golove ... Umjesto Eduarda na Golu Genove branio neki Perin i debil dobije zuti karton, penal i Bogdani zabija ... Pratio sam Santona, imao je puno grešaka :?

Odlična Utakmica
Zlatan Ibrahimović : The most Complete Striker in The World !

A.C Milan The Most Successful Club in The World ! ♥

Mi dispiace per te non va, Noi Siamo in Serie A, ma tu vai bene per la Serie A HAHAHA!

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 22 maj 2011, 22:26

Pablo Armero

upamtite to ime, bit ce jedan od najboljih bekova Serie A :D
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'

spielführer_21
Kontakt:

Post Postao/la spielführer_21 » 22 maj 2011, 22:27

Šta odlučuje: gol razlika ili međusobni omjer?

Edit: skontao sam.. mislio sam da Lazio ima bolji međusobni :roll:
Zadnja izmjena: spielführer_21, dana/u 22 maj 2011, 22:29, ukupno mijenjano 1 put.
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4

robovi88
Kontakt:

Post Postao/la robovi88 » 22 maj 2011, 22:29

Puma je napisao/la:Pablo Armero

upamtite to ime, bit ce jedan od najboljih bekova Serie A :D
Pojeo ga Abate ko ćevap :mrgreen:

Mi dispiace per te non va, Noi Siamo in Serie A, ma tu vai bene per la Serie A HAHAHA!

robovi88
Kontakt:

Post Postao/la robovi88 » 22 maj 2011, 22:39

Kraj Udinese 0:0 Milan

Slavlje ko da su osvojili Skudeto :mrgreen: , pustili im himnu Lige Prvaka da se nalože :lol:

Udinese bio bolji

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 22 maj 2011, 22:43

spielführer_21 je napisao/la:Šta odlučuje: gol razlika ili međusobni omjer?

ja tuge kad ovako odluci gol-razlika :|

sretno Udinama u LP
Call the coroner!

robovi88
Kontakt:

Post Postao/la robovi88 » 22 maj 2011, 22:44

Puma je napisao/la:
spielführer_21 je napisao/la:Šta odlučuje: gol razlika ili međusobni omjer?

ja tuge kad ovako odluci gol-razlika :|

sretno Udinama u LP
makar cemo bit jaki u Evropskoj Ligi :roll:

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 22 maj 2011, 22:45

dzaba kad je to za Italijane nizerazredno takmicenje :roll:
Call the coroner!

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 22 maj 2011, 22:48

Puma je napisao/la:
I u ovom nižerazrednom takmičenju italijanski klubovi se brukaju.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 22 maj 2011, 22:50

Saurman je napisao/la:
Puma je napisao/la:

U dure je . . .

Smrt nacionalizmu !!

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 22 maj 2011, 23:01

haj procitaj moj post jos nekoliko puta, mozda i shvatis sta sam zapravo htio kazati :roll:
Call the coroner!

suicidesquad
Kontakt:

Post Postao/la suicidesquad » 23 maj 2011, 00:01

Stvarno je sramota da se ovako ofirno namještaju utakmice! U 36. kolu par Bologna - Parma - kvota na X 1,30. U 37. kolu par Napoli - Inter, kvota na X 1,70. Večeras u 38. kolu par Udinese - Milan - kvota na X 1,50. Naravno, sve 3 utakmice su završile istim rezultatom 0:0. Bologna i Parma su školski podijelili bodove kako bi što prije osigurali opstanak. Napoli je bodom protiv Intera osigurao LP, a Udineseu je bod protiv Milana bio dovoljan za 4.mjesto. Čak je i u nekim kladionicama ovaj par bio izbačen sa ponude. Nisam ljubitelj Juventusa, ali mi ih je malo žao kad vidim šta rade drugi klubovi, a istražni organi ne poduzimaju ništa kako bi iste sankcionisali. Toliko kalkulacija, namještanja utakmica, dijeljenja bodova, i kriminalnih radnji ima samo u ovoj korumpiranoj ligi. Englezima svaka čast za današnje kolo. ;)

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 23 maj 2011, 00:10

Saurman je napisao/la:

Diskutovali smo o tome. Italija mora da poradi na fudbalu mnogo. Nisu problem osrednji klubovi (dokazi stizu iz godine u godinu) vec najveci, koji ne ulazu dovoljno i sanjare na lovorikama stare slave.

Milan prestar, Inter u tranziciji, Juventus totalno pogubljen, Roma godinama na vestackim plucima! To su cetiri najjaca kluba u poslednjoj deceniji u italijanskom fudbalu, a nijedan nije sposoban da prođe 1/8 finala CL bez velike doze srece. Igracki kadar je miljama daleko od najjacih Engleza i Spanaca. Klubovi kao sto su Napoli, Palermo, Udinese, Lazio, Fiorentina, Genoa imaju konkurentne timove koji umeju da dovedu igrace i da odigraju kvalitetno.

Neki pozitivni koraci ce se tek videti, sada kada Juve konacno zaigra na novom stadionu i kada Roma napravi konkurentan tim. Sledeca Serie A ima da sabije kvalitetom, koji ce verovatno biti u nivou sa onim pre Calciopolija.

Glede EL, to nikome u Italiji i Engleskoj nije interesentno takmicenje, a sve manje je i Spancima, pa je sasvim normalno sto ga godinama osvajaju Rusi, Ukrajinci ili Portugalci. Takmicenje postoji isto kao i nacionalni kupovi - postoje jer ih niko nije ukinuo, mada niko ne zna zasto postoje. ;)

MaGiCa
Kontakt:

Re: Serie A i migliori di tutti tempi

Post Postao/la MaGiCa » 23 maj 2011, 00:21

Dakle, izabrali smo stopere. Baresi (47) i Scirea (28) cine stoperski par, iako je i Nesta bio na ivici da udje sa samo 4 poena manje od Sciree.

Il migliori difensori centrali nella storia di calcio italiano:

slika

&

slika

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 23 maj 2011, 00:59

Idemo dalje. Na redu je izbor za zadnjeg veznog (bezveznog - rekli bi ljudi ovde :lol: ), a u Italiji je to jedna od tri najcenjene pozicije u timu (uz golmana i trequartistu-playmakera). Mediano(CM/CDM sa managera) je igrac koji je ili regista ili trkac-destroyer ili "ofanzivna 8ca" (npr. Gerrard/Lampard) u najekstremnijem smislu.

Posto ce sredina imati 4 igraca (2jicu po stranama i 1 playmakera tj. trequartistu), ovde gurajte sve one koji su igrali zadnjeg veznog bez obzira na stilove igre. ;)

Moj izbor:

1) Marco Tardelli - apsolutno najbolji mediano ikada u Serie A. Gol Nemcima i proslava istog su zlatni momenti italijanskog fudbala.

2) Frankie Rijkaard - mnogi ljudi tvrde da je on bio idealni igrac. Takticki neprevazidjen, a fizicki dominantan - definisao je ulogu zadnjeg veznog u modernom fudbalu.

3) Paulo Roberto Falcao - kada je Roma propustila da dovede Zica, dovela je Falcaa. Najbolji igrac te Rome koja je 1. i jedini put bila u vrhu evropskog fudbala i glavni igrac najboljeg Brazila (1982) ikada.

P.S. Molim vas da navedete samo trojicu igraca i to u redosledu. I ja sam imao dvojbi, ali usracemo topic ako svako bude stavljao po 3-4 igraca na mestu jednog predloga. Em je ruzno, em onda treba da biram kome da upisem bodove. Dakle: 1.- 2.- 3. ali za 1.= 3p za 2.= 2p za 3.= 1p. Hvala. ;)

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 23 maj 2011, 09:53

1. Rijkaard - Iako nije toliko dugo igr'o za Milan, ipak je ostavio dubok trag u istom. Sa Bastenom i Gulitom je osvojio sve što se može osvojiti, kako u Serie A, tako i u evropskim klupskim takmičenjima.

2. Edgar Davids - Super jaki Juventus se nije mog'o zamisliti bez ovog Holanđanina. Brzina, snaga, čitanje igre, borbenost = Edgar Davids. Bio jedan od važnijih igrača i reprezentacije Holandije u tom periodu.

3. Marco Tardelli - Razlog zbog kojeg istog ne stavih ispred ovog dvojca je taj što njega nisam gled'o, no po onome što znam o njemu, sigurno da zaslužuje biti i na višem mjestu ove skromne liste.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Zaključano

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Belito i 2 gosta.