Chicago Bulls

BIHfan
Kontakt:

Re: Chicago Bulls

Post Postao/la BIHfan » 11 dec 2011, 13:19

SaltCityAttack je napisao/la:pa imali bi jos uvjek najacu petorku :)...ebiga gubis jednog startera i jednog dobijas...dao bi sa klupe dva kvalitetna igraca to stoji i tu bi znaci dao mozda nekih 15 skokova po utkamici jer Gibson redovno uzme 6-7 skokova, a i Asik cesto ide 8-9 i preko 10...poena nebi mnogo dao, ali bi odbranu sigurno...opet kazem ja bi volio taj trade i ako mi je zao Gibsona :)...prije bi Boozera dao, ali mozda je i bolje da Boozer bude PF, nego Noah u ovoj situaicji.

BiHFan gdje si procitao da je pred potpisom Hamilton?
http://pippenainteasy.com/2011/12/10/bu ... ls+Blog%29" onclick="window.open(this.href);return false;

Evo ovdje pratim sve: http://sportsillustrated.cnn.com/basket ... ago-bulls/" onclick="window.open(this.href);return false;
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 11 dec 2011, 13:25

Thecoldfear je napisao/la:
BIHfan je napisao/la:http://espn.go.com/chicago/nba/story/_/id/7340493/****

Ne znam, sad kad ce nam Rip doci ja ne zelim da dovode Howarda. Odlaskom Noaha, Gibsona, Asik i pick (Sigurno ce taj paket ponudit) bi se unistila hemija u ekipi. Al kontam da bi to bilo i dobro, jer petorka Rose, Hamilton, Deng, Boozer i Howard je najaca mozda u NBA. Ko ce nam ostat na klupi? Korver, Brewer, Watson, Head, J. Butler. Onda moramo podhitno potpisat Thomasa za veteranski minimum. Sta vi mislite ?
mora se uzeti i Turkoglu :) ali tu Chicago puno gubi nego sto dobija i sta im onda ostaje...ne znam da li bi mogli potpisati 2 veterana
Kakav ba Hedo? Pa ovo sto im mi nudimo nece nigdje naci. Gledaj Noah, Gibson i Asik imaju zajedno 15 miliona godisnje, dok Howard 18. Plus dajemo im pick. Nema sanse da nam posalju Hedu jer bi isli debelo iznad salary capa.
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

Thecoldfear
Kontakt:

Post Postao/la Thecoldfear » 11 dec 2011, 13:42

BIHfan je napisao/la:
Thecoldfear je napisao/la:
BIHfan je napisao/la:http://espn.go.com/chicago/nba/story/_/id/7340493/****

Ne znam, sad kad ce nam Rip doci ja ne zelim da dovode Howarda. Odlaskom Noaha, Gibsona, Asik i pick (Sigurno ce taj paket ponudit) bi se unistila hemija u ekipi. Al kontam da bi to bilo i dobro, jer petorka Rose, Hamilton, Deng, Boozer i Howard je najaca mozda u NBA. Ko ce nam ostat na klupi? Korver, Brewer, Watson, Head, J. Butler. Onda moramo podhitno potpisat Thomasa za veteranski minimum. Sta vi mislite ?
mora se uzeti i Turkoglu :) ali tu Chicago puno gubi nego sto dobija i sta im onda ostaje...ne znam da li bi mogli potpisati 2 veterana
Kakav ba Hedo? Pa ovo sto im mi nudimo nece nigdje naci. Gledaj Noah, Gibson i Asik imaju zajedno 15 miliona godisnje, dok Howard 18. Plus dajemo im pick. Nema sanse da nam posalju Hedu jer bi isli debelo iznad salary capa.

pa jbg, oni hoce da se otarase Hede T. nije to kako tebi odgovara nego kako svima odgovara :)

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 11 dec 2011, 13:45

Thecoldfear je napisao/la: pa jbg, oni hoce da se otarase Hede T. nije to kako tebi odgovara nego kako svima odgovara :)
Onda nek uzmu paket Lakersa ako im se ovaj ne svidja. Meni je svejedno, nismo u situaciji da nam je neophodan. :)
FK DELFIN NEUM

dema
Kontakt:

Post Postao/la dema » 11 dec 2011, 15:50

Hamilton je slobodan kao i Billups sa ta 2 igraca bili bi popunjeni na svim pozicijama.Njihovo iskustvo te mogucnost da igraju dobru odbranu,bi bilo prevaga za Bullse.Ovo ako se ostvari nista vise ne treba.

kad_kako
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la kad_kako » 11 dec 2011, 15:54

I oficijelno smo trazili od Orlanda, da mozemo ganjati Howarda, tj. pricati sa njegovim menagerom ...

Ja nisam nikad bio ljubitelj tih velikih trade-ova, gdje ti posaljes 3-4 igraca, da bi dobio jednu superzvijezdu.

Onda bi nasa jaca strana od prosle sezone, tj. klupa, bila jedna od losijih. To ti odmah dodje jos veci teret na Rose-a, koji je i ovako imao vecinu tereta na svojim plecima. Howard je super, i sve to stoji, ali za 3-4 igraca, i ko zna sta jos ... ja iskreno nebi pravio taj trade.

Odlicno bi bilo ako dovedu Ripa. Moze on puno pomoci.
Postovanje treba zaraditi.

dema
Kontakt:

Post Postao/la dema » 11 dec 2011, 17:04

kad_kako je napisao/la:I oficijelno smo trazili od Orlanda, da mozemo ganjati Howarda, tj. pricati sa njegovim menagerom ...

Ja nisam nikad bio ljubitelj tih velikih trade-ova, gdje ti posaljes 3-4 igraca, da bi dobio jednu superzvijezdu.

Onda bi nasa jaca strana od prosle sezone, tj. klupa, bila jedna od losijih. To ti odmah dodje jos veci teret na Rose-a, koji je i ovako imao vecinu tereta na svojim plecima. Howard je super, i sve to stoji, ali za 3-4 igraca, i ko zna sta jos ... ja iskreno nebi pravio taj trade.

Odlicno bi bilo ako dovedu Ripa. Moze on puno pomoci.
Necemo Howarda ja ga ne zelim u ekipi.Samo Rip i Billups i niko u NBA nece imet vecu dubinu na klupi i tako dobro balansiranu petorku.
Dovodjenjem ovog Howarda moras dat pola ekipe i moze mu naumpast da za 2-3 godine trazi trade.Kad je ostavio Orlando sto ne bi i Bullse.

kad_kako
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la kad_kako » 11 dec 2011, 21:14

dema je napisao/la: Necemo Howarda ja ga ne zelim u ekipi.Samo Rip i Billups i niko u NBA nece imet vecu dubinu na klupi i tako dobro balansiranu petorku.
Dovodjenjem ovog Howarda moras dat pola ekipe i moze mu naumpast da za 2-3 godine trazi trade.Kad je ostavio Orlando sto ne bi i Bullse.
To bi bilo predobro kada bi doveli obojicu ... A slazem se za Howarda. Ipak moras dati previse, a kako se sad cini, morat ces pokupiti i Turkoglua, koji je zesca **** u odbrani, i igrac kakav se nebi definitivno uklopio u Thibsov sistem.

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 12 dec 2011, 00:18

slika

;)
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !

Smrt nacionalizmu !!

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 12 dec 2011, 09:47

Hamilton dogovorio sa Bullsima 10 miliona na dvije godine. Sad se ceka otkup ugovora sa Pistonsima i onda Rip je igrac Bullsa.
FK DELFIN NEUM

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 12 dec 2011, 14:41

sve je gotovo on je nas, a u srijedu bi i zvanicno trebao pojaviti u Chicagu....jos kad bi Bilupsa doveli da i Rose ima dostojnu zamjeni bilo bi beton :)....valjalo bi jos Rosu kroz karijeru da ima Bilupsa u ekpi...jednostavno bilo bi sve perfektno i Rose , kao i Deng imali bi odlicne zamjene..ja mislim da ovaj Butler ce moci vremenom da dadne Dengu vremena i za odmor
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 12 dec 2011, 16:21

SaltCityAttack je napisao/la:sve je gotovo on je nas, a u srijedu bi i zvanicno trebao pojaviti u Chicagu....jos kad bi Bilupsa doveli da i Rose ima dostojnu zamjeni bilo bi beton :)....valjalo bi jos Rosu kroz karijeru da ima Bilupsa u ekpi...jednostavno bilo bi sve perfektno i Rose , kao i Deng imali bi odlicne zamjene..ja mislim da ovaj Butler ce moci vremenom da dadne Dengu vremena i za odmor
Butler ce biti i pametniji i bolji igrac od Denga, a takodjer ce vise i raditi na svom razvijanju, joj kooliko sam tog momka volio vidjeti u Cavsima to je strasno.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 12 dec 2011, 16:36

SaltCityAttack je napisao/la:valjalo bi jos Rosu kroz karijeru da ima Bilupsa u ekpi...
mislis da ga nauci ko sto je cassell naucio ronda? ;)
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 12 dec 2011, 19:19

slika

:lol: :lol: :lol:
Jedva ga prepozna, reko odkud Beron Davis kod nas. Da nema ovog papirica ne bi ga prepoznao. :mrgreen:
FK DELFIN NEUM

kad_kako
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la kad_kako » 12 dec 2011, 19:47

Rose potpisao 5 godisnji ugovor vrijedan 94 miliona dolara. I to je rijeseno. :)
Derrick Rose and the Chicago Bulls have come to an agreement on Derrick’s contract. The deal is being reported to be worth 94 million dollars over the next 5 years. The details of the structure have not been released yet. However, we do know that Derrick took an approximate $6million pay cut, to leave tax room from a potential max salary.

The extension was allowed by new rule adjustments. This collective bargaining agreement added the “Derrick Rose Clause” for very rare instances under the rookie pay scale that allows teams to extend the player sooner than what has been allowed in the past into a “Max” salary(which is defined at 30% of a team’s total salary). Due to Rose winning the league MVP, he and the Bulls qualified to make the deal. Rookie contract players can also qualify by making two All-NBA teams within the 3 year period prior to becoming restricted. Unlike Oklahoma City’s Kevin Durant, who was limited to signing a max deal last year. Rose’s situation was allowed approximately 35% more per year than the Thunder’s superstar.

The signing also puts the franchise in a position to reach the luxury tax next season, if no new moves are made between now and then.

kad_kako
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la kad_kako » 12 dec 2011, 20:21

Vezano za Hamiltona, koji vise nije clan Detroit Pistonsa:
It’s official -- Rip Hamilton is no longer a Detroit Piston and will join the Chicago Bulls shortly.

Pistons president of basketball operations Joe Dumars announced today that the team waived Hamilton as part of a buyout of the last two years of his contract.

“We thank Richard Hamilton for his time here with the Pistons organization,” Dumars said in a released statement. “Rip was a champion with us and a big part of our success over the last nine years. We wish him all the best in the future.”

That future lies with the Bulls, who are expected to sign him to a two-year, $10-million deal.

Hamilton is one of six players in franchise history to reach the 11,000-point mark. In 631 games as a Piston, he averaged 18.4 points.

He helped the Pistons win the 2004 NBA championship but had fallen out of favor with many fans in recent years.

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 12 dec 2011, 22:24

BIHfan je napisao/la:slika

:lol: :lol: :lol:
Jedva ga prepozna, reko odkud Beron Davis kod nas. Da nema ovog papirica ne bi ga prepoznao. :mrgreen:

Kol'ko brada promijeni č'oeka :D
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !

Smrt nacionalizmu !!

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 13 dec 2011, 05:53

KK_Bosna je napisao/la:
SaltCityAttack je napisao/la:valjalo bi jos Rosu kroz karijeru da ima Bilupsa u ekpi...
mislis da ga nauci ko sto je cassell naucio ronda? ;)

da eto da ga nauci ako bas zelju da ovo kazem...Rose je vec stasao u velikog igraca i MVP nagrada to potvrdjuje, kao najmladji koji je osvojio, a da njemu kao takvom mladom godi prisustvo starijeg i iskusnijeg Bullupsa svakako da mu godi i da moze uz njega jos vise napredovati... nazadovati nece sigurno, pa eto ja bi bio prezadovoljan kad bi ga jos Bilups naucio ono sto mu je slabija strana, to jeste sut za 3p
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 13 dec 2011, 11:32

ne treba praviti trade za Howarda...mi mozemo napraviti cudo bez 3 super stara :)...D Rose-Hamilton, Deng,Boozer,Noah je odlicna petorka
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 13 dec 2011, 16:53

@salt, nisam mislio nista lose ;)

i mislio sam na to da bi mu billups mogao mnogo vise pomoci od bilo kojeg trenera, jer ipak covjek zna znanje i zna kako se osvajaju titule ;)

a ta petorka je strasna, pogotovo sto rip zna igrat odbranu pa ce se kod thibsa snaci odmah
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

Odgovori

Natrag na “Chicago Bulls”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.