Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Espiritosanto
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Post Postao/la Espiritosanto » 08 mar 2024, 22:19

Ova reprezentacija je jedine uspjehe ostvarila kad je 20 Bošnjaka igralo i par iz ostalih naroda popunjavali broj.
Koliko god to nekom krivo bilo i pokušavao neku slogu na silu.
Jedini koji ovi zemlju vole i poštuju a tako i reprezentaciju osjećaju svojom su Bošnjaci.
Ovo Menalo,Krunić,Cimirot i ostali dolaze reda radi da su i oni imali priliku igrati za druge reprezentacije ne bi nikad ovdje zaigrali.
Vjerojatno sljedeći koji će iskoristiti našu mladu reprezentaciju pa ako ga krene dobro u karijeri preći za Hrvatsku je Šakota.
I Mostarske kiše kao da su stale
Heroj do heroja kraj drevne Musale
Ko je pravi junak,kaže pjesma stara
Zdravo,ma gdje bili,heroji Mostara

Imajednabrigada
Kontakt:

Post Postao/la Imajednabrigada » 08 mar 2024, 22:27

Ma ebo malog ujkana Sucica

slika

Idemo daljeee
"****** se trudi da uradi nešto korisno, bez ličnog interesa, i drvlje i kamenje na njega... Da se slučajno ne bi namnožilo takvih, to je formula po kojoj BiH funkcioniše." - @Horoz

theKuPuS
Kontakt:

Post Postao/la theKuPuS » 08 mar 2024, 22:32

[media][/media]
fanatik19 je napisao/la:
08 mar 2024, 22:12
Zna li iko hoce li i kada Bajraktarevic dobit pasos ili cemo jos jednog talenta izgubit. Momak je u gostovanju za novu bh rekao da ne zaboravlja odakl3 dolazi dakle ima osjecaja sigurno za razliku od vec pomenutih klosara. Standardan u klubu cak se i u listu strijelaca upisao.. 18 godina sigurno ogroman zalog za buducnost
i on se nećka, USA mu je prva opcija, čeka da vidi hoće li upasti u uži izbor kod njih

dakle nije do nas

Kobayashi
Kontakt:

Post Postao/la Kobayashi » 08 mar 2024, 22:33

theKuPuS je napisao/la:
08 mar 2024, 22:32
[media][/media]
fanatik19 je napisao/la:
08 mar 2024, 22:12
Zna li iko hoce li i kada Bajraktarevic dobit pasos ili cemo jos jednog talenta izgubit. Momak je u gostovanju za novu bh rekao da ne zaboravlja odakl3 dolazi dakle ima osjecaja sigurno za razliku od vec pomenutih klosara. Standardan u klubu cak se i u listu strijelaca upisao.. 18 godina sigurno ogroman zalog za buducnost
i on se nećka, USA mu je prva opcija, čeka da vidi hoće li upasti u uži izbor kod njih

dakle nije do nas
Odakle info?

Vjeverica777
Kontakt:

Post Postao/la Vjeverica777 » 08 mar 2024, 22:37

Espiritosanto je napisao/la:
08 mar 2024, 22:19
Ova reprezentacija je jedine uspjehe ostvarila kad je 20 Bošnjaka igralo i par iz ostalih naroda popunjavali broj.
Jedini koji ovi zemlju vole i poštuju a tako i reprezentaciju osjećaju svojom su Bošnjaci.
Ovo Menalo,Krunić,Cimirot i ostali dolaze reda radi da su i oni imali priliku igrati za druge reprezentacije ne bi nikad ovdje zaigrali.
Vjerojatno sljedeći koji će iskoristiti našu mladu reprezentaciju pa ako ga krene dobro u karijeri preći za Hrvatsku je Šakota.
Kakva je razlika, sada i eto kako kažeš iz vremena najvećih uspjeha reprezentacije. Tada je igralo možda 80 % Bošnjaka a sad ih igra lupam 75 %. Šta to mijenja? Možeš izbaciti Menala, Krunića sada, koga umjesto njih Sulejman Krpić, Nermin Haskić?

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 08 mar 2024, 22:48

Imajednabrigada je napisao/la:
08 mar 2024, 22:27

slika

Idemo daljeee
desava li se nesto sa gigsonom?

amkeivke
Kontakt:

Post Postao/la amkeivke » 08 mar 2024, 22:52

slika

Rođen je u Livnu, odrastao je u Bugojnu. Školovala ga BiH, završio školovanje u BiH, bosanci i hercegovci ga učili hodat, pisat, trčat, pričat,...
Od njega pravili igrača, Almir Ramić u NK Prevent Bugojno, selektori BH reprezentacije čak 24 put, više od tri godine ga podržavali, dali mu kapitensku traku u našoj svetinji,...al je on tek sad skontao da je Hrvatska njegova domovina i da tamo pripada!
Eee pa smradu jedan, zašto to nisi rekao 2021 kad si dobio prvi poziv u repku BiH? Skinuo bi ti kapu i rekao, to je karakter! A ovako si samo jedan od smradova!!
Misimoviću, selektori, i ko sve odlučuje o pozivima...to vam je samo pouka za dalje manite razvijanja igrača komšijama i susjedima, pozive u repku čekaju i nadaju se djeca kojima ova država nešta znači!
Ustvari zaboravio sam da i u NSBiH sjede razni Ilinkovići, Sučići, Čuići, Kovačevići,...
Haris

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 08 mar 2024, 23:00

amkeivke je napisao/la:
08 mar 2024, 22:52
slika

Rođen je u Livnu, odrastao je u Bugojnu. Školovala ga BiH, završio školovanje u BiH, bosanci i hercegovci ga učili hodat, pisat, trčat, pričat,...
Od njega pravili igrača, Almir Ramić u NK Prevent Bugojno, selektori BH reprezentacije čak 24 put, više od tri godine ga podržavali, dali mu kapitensku traku u našoj svetinji,...al je on tek sad skontao da je Hrvatska njegova domovina i da tamo pripada!
Eee pa smradu jedan, zašto to nisi rekao 2021 kad si dobio prvi poziv u repku BiH? Skinuo bi ti kapu i rekao, to je karakter! A ovako si samo jedan od smradova!!
Misimoviću, selektori, i ko sve odlučuje o pozivima...to vam je samo pouka za dalje manite razvijanja igrača komšijama i susjedima, pozive u repku čekaju i nadaju se djeca kojima ova država nešta znači!
Ustvari zaboravio sam da i u NSBiH sjede razni Ilinkovići, Sučići, Čuići, Kovačevići,...
Ma on ce kroz 20 godina doci u Bugojno kao Soldic u Vitez i pricati kako to vise nije ona BiH koju pamti, a sam se odrice.

fanatik19
Kontakt:

Post Postao/la fanatik19 » 08 mar 2024, 23:04

Ma kratkog ce daha ova euforija s njim bit pa i ovaj mu bratic koji igra vec par sezona u salzburgu jedva 5 nastupa dosad skupio za hrvatsku i to minute na kapaljku a igra u klubu koji je realno bar 1 stepenicu iznad dinama(pokazali su to prosle sezone u LP upravo u duelu s njima). Nije vise vrijedan spomena bolje da se pobrinemo da se ne desi opet s nekim ovakva situacija..

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 08 mar 2024, 23:04

Najgore sto je pisao kako igra za u19 i u21 reprezentaciju, pa je logicno da igra i za A reprezentaciju BiH. Sa ovim se najvise sebi popisao u usta.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Espiritosanto
Kontakt:

Post Postao/la Espiritosanto » 08 mar 2024, 23:09

Vjeverica777 je napisao/la:
08 mar 2024, 22:37
Espiritosanto je napisao/la:
08 mar 2024, 22:19
Kakva je razlika, sada i eto kako kažeš iz vremena najvećih uspjeha reprezentacije. Tada je igralo možda 80 % Bošnjaka a sad ih igra lupam 75 %. Šta to mijenja? Možeš izbaciti Menala, Krunića sada, koga umjesto njih Sulejman Krpić, Nermin Haskić?
Razlika je u tome što je došlo do smjene generacija.
Da se nastavilo gurati momke iz naše lige i skupljati po dijaspori one koji vole ovu zemlju i kroz mlađe selekcije i A tim bilo bi drugačije.
A ne po mlađim selekcijama vučeš nekog igrača,dižeš mu karijeru iskoristiti te i ode u drugu reprezentaciju.
Uzmi sad iz juniorske reprezentacije 5 igrača i odmah im daj nek igraju u U21.
Što ne može? Rezultat trpi, kakav rezultat nikad se nismo nigdje kvalifikovali.
Guraj momke za koje si siguran da će biti tvoji i ako potpišu za Bajern,Real.
I ako ne bude ništa od njih nisi ništa ni izgubio a možeš dobiti puno.

Imajednabrigada
Kontakt:

Post Postao/la Imajednabrigada » 08 mar 2024, 23:10

babino je napisao/la:
08 mar 2024, 22:48

slika

Idemo daljeee

Ima nekih pomaka
"****** se trudi da uradi nešto korisno, bez ličnog interesa, i drvlje i kamenje na njega... Da se slučajno ne bi namnožilo takvih, to je formula po kojoj BiH funkcioniše." - @Horoz

Unknown12
Kontakt:

Post Postao/la Unknown12 » 08 mar 2024, 23:17

Madal je napisao/la:
08 mar 2024, 21:16
DamirT je napisao/la:
08 mar 2024, 21:03
Ne kazem da nisu, takvi su pogotovo dobrodosli. Ali realnost je takva da od njih npr 900 hiljada-1 milion, sigurno 90% BiH ne smatraju svojom drzavom i igraju za nju dok komsije ne zovnu. Oni sto vole ovu drzavu i smatraju BiH svojom drzavom, logicno da su dobrodosli. Prvi bi ih ja docekao.

Sad ce se naci neko da kaze pa i mi smo uzeli Ahmedhodzica, Pjanica itd itd iz dijaspore. Ti svi igraci tj. porodice su otisle iz nuzde iz BiH (zbog rata). Logicno da bi nastupali za BiH da su ostali ovdje i da nije bilo rata.

A ovi nisu pobjegli u npr Svicarsku, pa odlucili da igraju za Hrvatsku. Koristili BiH do kraja, tj dok ih nisu ovi primijetili i do zadnjeg dana igrali za nas dok nisu papire sredili.

Ako je nekog uvrijedio moj prijasnji komentar, izvinjavam se :bih:
Jesi uopste bio u tim najzatucanijim mjestima Hercegovine i upoznao nekoga tamo? Ja jesam i upoznao sam i ustaše i manje ustaše i normalne Hrvate i one koji su prvo bosanci i hercegovci pa tek onda hrvati.
Uopste ne znate koji je mind fuck ljudima da su rodjeni u jednoj drzavi a druge su nacionalnosti.

Druga stvar je sta je BiH uopste uradila da se dopadne bh Hrvatima, da ne spominjemo Srbe sada jer je drugacija tema? Nije nista vec se zgadila i Bošnjacima, ja s glave znam 10-20 ljudi sto im puca qurac za BiH i svemu o njoj i jedva cekaju da se odreknu drzavljanstva ili su to vec uradili.
I mnogo stvari samo dodatno udalji tim ljudima BiH, kad krene propaganda sarajevskih medija i meni se zgadi sve kad budu neke teme na lokalnom nivou, najcesce sport, a ne nekome iz Sirokog npr.

Skoro ste pisali i za Sandzak, pa BiH nista ne radi da se spoji sa ljudima tamo, ne radimo ni da se spojimo sa ljudima u BiH, dok Hrvatska i Srbija vode velikohrvatsku i velikosrpsku politiku. I to vode svaka vlada, stranka, covjek u politici.
A taj komentar na koji sam ti replicirao je odvratan. Kad odrastes nadam se da ces shvatiti.
Momku sretno u zivotu.
:bow: :bow: :bow:
Ja tripujem tripujem, na Slobodu tipujem!

kempes
Kontakt:

Post Postao/la kempes » 08 mar 2024, 23:22

Slavi se kada BH otme igraca drugim zemljama, koji su tamo gdje su rodjeni ucili svoje fudbalske korake i sistem ih napravio.

A sad se ispisuju stranice i bljuje najodvratniji nacionalizam kada nam se isto desi.

Espiritosanto
Kontakt:

Post Postao/la Espiritosanto » 08 mar 2024, 23:29

Madal je napisao/la:
DamirT je napisao/la:
08 mar 2024, 21:03
Ne kazem da nisu, takvi su pogotovo dobrodosli. Ali realnost je takva da od njih npr 900 hiljada-1 milion, sigurno 90% BiH ne smatraju svojom drzavom i igraju za nju dok komsije ne zovnu. Oni sto vole ovu drzavu i smatraju BiH svojom drzavom, logicno da su dobrodosli. Prvi bi ih ja docekao.

Sad ce se naci neko da kaze pa i mi smo uzeli Ahmedhodzica, Pjanica itd itd iz dijaspore. Ti svi igraci tj. porodice su otisle iz nuzde iz BiH (zbog rata). Logicno da bi nastupali za BiH da su ostali ovdje i da nije bilo rata.

A ovi nisu pobjegli u npr Svicarsku, pa odlucili da igraju za Hrvatsku. Koristili BiH do kraja, tj dok ih nisu ovi primijetili i do zadnjeg dana igrali za nas dok nisu papire sredili.

Ako je nekog uvrijedio moj prijasnji komentar, izvinjavam se :bih:
Jesi uopste bio u tim najzatucanijim mjestima Hercegovine i upoznao nekoga tamo? Ja jesam i upoznao sam i ustaše i manje ustaše i normalne Hrvate i one koji su prvo bosanci i hercegovci pa tek onda hrvati.
Uopste ne znate koji je mind fuck ljudima da su rodjeni u jednoj drzavi a druge su nacionalnosti.

Druga stvar je sta je BiH uopste uradila da se dopadne bh Hrvatima, da ne spominjemo Srbe sada jer je drugacija tema? Nije nista vec se zgadila i Bošnjacima, ja s glave znam 10-20 ljudi sto im puca qurac za BiH i svemu o njoj i jedva cekaju da se odreknu drzavljanstva ili su to vec uradili.
I mnogo stvari samo dodatno udalji tim ljudima BiH, kad krene propaganda sarajevskih medija i meni se zgadi sve kad budu neke teme na lokalnom nivou, najcesce sport, a ne nekome iz Sirokog npr.

Skoro ste pisali i za Sandzak, pa BiH nista ne radi da se spoji sa ljudima tamo, ne radimo ni da se spojimo sa ljudima u BiH, dok Hrvatska i Srbija vode velikohrvatsku i velikosrpsku politiku. I to vode svaka vlada, stranka, covjek u politici.
A taj komentar na koji sam ti replicirao je odvratan. Kad odrastes nadam se da ces shvatiti.
Momku sretno u zivotu.
Kako misliš šta je BIH uradila za Hrvate.
Pa oni su ovdje konstitutivan narod,sami biraju sebi vlast i ljude koji će ih predstavljati.
Pa nisu oni neka nacionalna manjina pa da se pitaš šta je BiH uradila za njih.

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 08 mar 2024, 23:40

Madal je napisao/la:
Sta je BiH uradila da se svidi Bosnjacima?

Sta su bh Srbi/Hrvati uradili da se njima svidi BiH? Ah da, mnogi od njih je bombardovali, palili, rusili, najblize komsije najsurovije ubijali, klali, zenski spol silovali. Sta danas rade? Velicaju presudjene ratne zlocince, docekuju ih i slave s njima, smatraju ih herojima. Da, slazem se. A, dala im (bh Hrvatima) je ta ista BiH poluge u vlasti i s 4x manjim procentom stanovnika u toj istoj BiH rade sta hoce, blokiraju sta hoce, i sta jos im treba dati? Mozda treci entitet, ili da se odrekne i ovog malo u njihovu korist?

Pusti izuzetke ziv bio, takvi trebaju da budu pravilo ali vidimo koliko nisu. Njima veliko hvala.

Tu podanicku pricu prodaji svojim multi-kulti, ali bolje se pokrij kakvom dekom i ne viri ispod nje, dzaba se prosipas.

Hansestadt
Kontakt:

Post Postao/la Hansestadt » 08 mar 2024, 23:50

Ovde se samo radi o tome da Hrvatima i Srbima nije stalo do BiH kao Bosnjacima. I nekako mi je glupo citati, a vidim da Misimovic isto to spominje, kako smo mi neke igrace iz Dijaspore pridobili iz Austrije, Njemacke, Svedske, kako su Hrvati Sucica. To mi je cudna paralela. Mi koji zivimo vani smo vecinom tu jer smo protjerani iz nase domovine, i nismo ni imali nekog izbora nego graditi nas zivot vani. Ipak je to drugaciji slucaj nego Sucic i Kovacevic koji su odrasli u BiH, a ipak su izabrali druge reprezentacije. To ipak pokazuje koliko je Bosnjacima stalo, a fakticki imamo smijesna prava u BiH.

yusufoh
Kontakt:

Post Postao/la yusufoh » 08 mar 2024, 23:53

kempes je napisao/la:
08 mar 2024, 23:22
Slavi se kada BH otme igraca drugim zemljama, koji su tamo gdje su rodjeni ucili svoje fudbalske korake i sistem ih napravio.

A sad se ispisuju stranice i bljuje najodvratniji nacionalizam kada nam se isto desi.
Pa nije mu otac doselio iz Vinkovaca da uzgaja ovce ili radi na pijaci u Bugojnu pa da to poredimo sa našim gastarbajterima. Svi preci su mu iz BiH. Generacijama tu žive. Smiješna su mi ta poređenja. Ovi koje mi "otimamo" su prva, eventualno druga generacija koja je rođena u zapadnim zemljama. Naredne će se svakako već asimilirati.

Sindikat12
Kontakt:

Post Postao/la Sindikat12 » 08 mar 2024, 23:59

08 mar 2024, 23:10
babino je napisao/la:
08 mar 2024, 22:48

slika

Idemo daljeee

Ima nekih pomaka
Kaze Hare, 50% / 50%.

Konkurencija u veznom redu Švedske a isto u Midtjylland (Kristoffer Olsson) je zadobio tešku bolest od koje ce se teško vratit na teren ikad. I to sad otvara Gigovicu mjesta u a repci Švedske.
Jer nije pretjerana jaka konkurencija u veznom redu Šveda trenutno.

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 09 mar 2024, 00:05

yusufoh je napisao/la:
08 mar 2024, 23:53
Pa nije mu otac doselio iz Vinkovaca da uzgaja ovce ili radi na pijaci u Bugojnu pa da to poredimo sa našim gastarbajterima. Svi preci su mu iz BiH. Generacijama tu žive. Smiješna su mi ta poređenja. Ovi koje mi "otimamo" su prva, eventualno druga generacija koja je rođena u zapadnim zemljama. Naredne će se svakako već asimilirati.
Ljudi porede primjere gdje su ovim nasim u dijaspori 30 koljena unazad preci rodjeni-zivjeli-umrli u Bosni i Kroate ciji preci su isto tako 30 koljena unazad rodjeni-zivjeli-umrli u Bosni i idu igrati za Hrvatsku.

Ali to je naivni Bosnjo, bez ikakvog ponosa i stava. I u ovom slucaju je ta drzavica Bosna kriva :(

Sto se mene tice, nek nijedan vise nikad ne zaigra, ni najmanje ne bih zalio. Ne trebaju nam otpadi, niti oni koji iskljucivo svoju korist gledaju i preko volje igraju - po cijenu da svaku mladju selekciju ovdje budu igrali (nazalost, tako nam je). S druge strane, svi drugi (i Srbi i Hrvati) su dobrodosli i objerucke prihvaceni, nista manje od Bosnjaka - ovo je i njihova drzava u istoj mjeri.

Btw, najjaci su mi ovi koji pozdravljaju i nicim spornim ne smatraju visedecenijski odlazak igraca iz BiH i njihovom nastupanju za komsijske drzave, i onda kad se aktuelizira potencijalni slucaj igranja Bosnjaka iz Sandzaka za BiH, e to im je vec belaj... :rol:

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Proximic i 19 gostiju.