FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

Scholl
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Scholl » 29 mar 2019, 17:53

Dolazak murinja bi mi olaksao u odluci da li da prestanem pratiti Bayern

phily
Kontakt:

Post Postao/la phily » 29 mar 2019, 18:21

R32 je napisao/la:Sta je ovo, Murinjo u najavi!?
nemoj bogati, radje gledati kovaca jos 5 sezona nego murinja pola sezone :sick:
FK Željezničar
FC Bayern Munchen
Philadelphia 76ers--->#TrustTheProcess
DARIO ŠARIĆ----->ROY-- 2016/17

#CarloOut

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 29 mar 2019, 18:29

e cuj jozo haha
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

hifans
Kontakt:

Post Postao/la hifans » 29 mar 2019, 18:45

Zar nije receno da vise ne dolaze u obzir treneri bez znanja njemačkog ?

Jel Tolisso opcija za sutra ? Na press receno svi osim Robbena i Daviesa normalno trenirali...

farinelli123
Kontakt:

Post Postao/la farinelli123 » 29 mar 2019, 19:28

Murinjo iz svoje dekadentne (sadašnje) faze koja već dostiže katastrofalne razmere, može samo da našteti. Kome treba egomanijak kojeg fudbal ne radi već 8 godina. Zamislite dovede i Ibrahimovića da osvoji LP.
Daj Ten Haga, špansku ublehu alternativne kosmatosti, pa i Wenger je ok. Uzeleo sam se estetike.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 29 mar 2019, 22:35

:kafa:
1974---1975---1976---2001---2013---2020

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 29 mar 2019, 22:36

Je l Bild javio za Jozuna :mrgreen:

Evo za brata Sarmu :)

slika

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 29 mar 2019, 22:50

slika

para ima, nek se troše

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 29 mar 2019, 22:54

Ili će to biti jedno od najboljih pojačanja u istoriji kluba ili će biti najveći zayeb ikad, ostaje nam samo da sačekamo narednu sezonu i vidimo šta će ispasti od ovo dvoje.Kvalitet je neupitan.

Doveli smo i njegovog pajdu trenera B tima Atletica Óscar Fernándeza koju će mu funkciju dati Bog zna.

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 29 mar 2019, 22:58

Saurman je napisao/la: Doveli smo i njegovog pajdu trenera B tima Atletica Óscar Fernándeza koju će mu funkciju dati Bog zna.
Imal kakve sanse da upadne odmah umjesto Kovaca?
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 29 mar 2019, 23:02

Mjesto je već rezervisano, stiže najveći da pokori Evropu.

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 29 mar 2019, 23:12

https://www.tz.de/sport/fc-bayern/fc-ba ... 60653.html

Logično je ovo pitanje prodiskutirati. Prvo i osnovno da kažem da Hernandeza nisam gledao jako puno, čak sam ga možda gledao i samo par utakmica na svjetskom i to je to. Znači ne znam puno igraču. Jedino znam da je na svjetskom igrao lijevog beka a ne stopera.

Ako je doveden da igra standardno stopera, onda u redu. Tako i ima mjesta za Alabu na beku standardno.

Ako je doveden da igra lijevog beka konstatno, onda je prodaja Alabe logičan slijed.

Jedno je sigurno, on za te novce neće nikome sjediti na klupi već će biti standardan igrač prve postave, samo je pitanje na kojoj poziciji.

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 29 mar 2019, 23:19

Ja bih Alabu sad prodao za isti iznos koliko se Lucas platio recimo. Drag mi je igrac al njegove toplo hladne igre mi nisu drage, i to nije kratak vremenski period vec duze vrijeme. Imam osjecaj da se zasitio Bayerna i da bi prodisao negdje drugo, nazalost jel'.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 30 mar 2019, 01:11

FCBAYERN je napisao/la:Meni je samo zbunjujuca sljedeca situacija. Pouzdanje u trenera je uzdrmano, ozbiljniji mediji su pisali o kontaktu s TT-om (naravno od toga nema nista), a i izdanja kroz sezonu nisu blistava. Sad se postavlja pitanje: kako onda dovoditi rekordna pojacanja tom treneru? Jesu li to njegove zelje? Ako jesu zar nije riskantno dati u ruke njemu rekonstrukciju, pogotovo "skupu" rekonstrukciju? Opet, ako je to prema nahodjenju uprave , zasto dovoditi nesto sto njemu ne treba? Mozda je obostrano, njemu treba odbrambeni, a i uprava smatra pa su doveli igraca koji niie striktno vezan ni za jedan sistem. Ovo trece je najizvjesnije, ali ulazimo u rekonstrukciju a koordinator za istu nije bas, prema svemu prikazanom, najadekvatniji. Konfuzno i riskantno.
Što se tiče Tuchela to je bila više provala, jer je to objavio jedan francuski mediji, a koliko znam jedino još prenio transfermarkt.de. I zasnivalo se na tome da PSG pokušava produžiti ugovor s njim, kako bi spriječili napad Bayerna..... :) Ne bi nimalo bilo svojstveno našoj upravi, a ne bi ni bilo logike da se sada ide za Tuchelom, a propalo ovo s njim pred ovu sezonu. Isto tako ovaj je isto u LP dobro ofulao kao i Kovač, u revanš utakmici i to protiv protivnika koji je bio desetkovan totalno.
O Kovaču se jedino vodila ozbiljna diskusija nakon utakmice s Liverpoolom, gdje je uprava navodno raspravljala (i to ima logike jer protiv Liverpoola koji još i nije bio u ekstra izdanju, smo bili katastrofalni) da li je on odgovarajući trener za te najveće evropske domete. I tada je bilo veliko nezadovoljstvo uprave, što je normalno, jer i pored nekada velikih (pa na momente i prevelikih) osporavanja kadra,kako mu fali ovo ili ono, ova ekipa je morala puno više u LP. Nije bilo pod moranje osvajanje (koje kod Bayerna nije da nije nemoguće i kada nije na top nivou), ali se moralo bar još koju stepenicu dalje proći, a u osmini jeste bio jak protivnik, ali taj protivnik opšte u revanšu nije bio na nekom nivou, koliko su naši bili očajni. I ovdje nije problem rekonstrukcije, nego je bitno i malo širine. Protiv Liverpoola u revanšu ne igra Kimmich, nespreman je u potpunosti Coman i odmah žestoki problemi.
Dovođenjem pojačanja se svakako nekim igračima potpaljuje i vatra, da se malo zapitaju i trznu da li su njihovi nastupi još uvijek dobri za Bayern.
A trener će dobiti pojačanja, pa onda više i on nema ni u Evropi izgovora. Pritisak time raste, a u novoj sezoni onda svakako i nova mjerila. Dok u ovoj Kovač ovo u prvenstvu i kupu mora kako treba završiti, tu je sada pritisak veći. Da je bio bolji nastup u LP možda bi tu i smio onda biti komotniji pa i izgubiti jedan od 2 trofeja, čak bi mu možda bio dovoljan kup. Ovako bi ga prvenstvo sigurno skoro spasilo, ali skoro da je i kup pod "moranjem".
coelho41 je napisao/la:Baš smo se lijepo nasmijali, čuj trener vodi rekonstrukciju u Bayernu, pa u zadnjih 9 godina ja mogu potvrdit samo 3 igrača kao trenerske želje(Martinez-Heynckes, Thiago-Guardiola i James - Ancelotti) svi ostali transferi su bili po nahođenju uprave, kod nas trener nije menadžer pa da se bavi transfer politikom kao npr. Zidane u Realu, kod nas je trener trener i on trenira i radi s onime šta ima.
Ma ima tu puno više dogovora s trenerima, nego što se na momenat misli. A po Pepovoj želji su dovedeni i Xabi Alonso i Bernat. Naravno da uprava provodi dosta svojih zamisli, pa kada je dilema između 2 igrača naravno da oni presjeku, ali nije to baš tako da se ne dogovara sa trenerom. Naravno da ne treba treneru dozvoliti da radi šta god hoće, jer poslije mogu ruševine ostati. Ko u svakom poslu, rukovodilac tamo dole drugim šefovima ipak može diktirati.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 30 mar 2019, 01:31

hifans je napisao/la: Jel Tolisso opcija za sutra ? Na press receno svi osim Robbena i Daviesa normalno trenirali...
Ma kakvi, nije on jos spreman za takmicarske utakmice.

FCBAYERN
Kontakt:

Post Postao/la FCBAYERN » 30 mar 2019, 01:45

effe_sa je napisao/la: Ma ima tu puno više dogovora s trenerima, nego što se na momenat misli. A po Pepovoj želji su dovedeni i Xabi Alonso i Bernat. Naravno da uprava provodi dosta svojih zamisli, pa kada je dilema između 2 igrača naravno da oni presjeku, ali nije to baš tako da se ne dogovara sa trenerom. Naravno da ne treba treneru dozvoliti da radi šta god hoće, jer poslije mogu ruševine ostati. Ko u svakom poslu, rukovodilac tamo dole drugim šefovima ipak može diktirati.
Upravo. Ne treba se predstavljati sve ovo kao neki totalitarizam. Trener nije samo pasivna figura, neko ko eto samo dobije obavijest da se pojacanje dovelo. U aktivnom su razgovoru razlicite strukture, naravno visi nivoi odlucuju, ali neko ko provodi najvise vremena sa ekipom jednostavno mora biti ukljucen i on je jedan od izvora informacija "kako i sta dalje" i ucestvuje u razgovorima koje pozicije trebaju biti prioritet a koje ne (iako naravno ovi biraju koga ce zapravo dovesti). A i ta prica da su prethodnici dobivali "svrsen cin" je nahajpana. Kao eto, Pepu su samo rekli Vidal ti dosao i radi s njim. Nije mogao dobiti neke svoje zamisli, ali Vidal je ubjedjen sam dosao i njegovim odobrenjem. Uostalom Katalonac nije tip koji "na silu" prihvaca veliki broj "nezeljenih" igraca (Gotze je primjer nametnutog igraca, i znamo da je imao dosta sporedniju ulogu nego Vidal). Cak i Martinez je djelomicno mirisao "pepovski". Onoga momenta kada je Spanac/Baskijac potpisao ja sam znao da je Katalonac nas sljedeci trener, zbog odredjenih okolnosti i faktora koji su upucivali na to, iako je kasnije taj transfer u potpunosti bio "jupovski" :lol: (mada i danas se ne mogu oteti utisku da je i Katalonac na njemu insistirao i da su pregovori trajali jos od ljeta da ovaj dodje umjesto "dedice", tj. cim je postao slobodan trener).

U biti, uprava ima mnoge mane ali u posljednje vrijeme su se one pocele bas preuvelicavati i pocelo se pricati u dosta ostrijem tonu nego ranije, nekad u nekim segmentima zasluzeno a nekad bas i ne. Najocitiji je primjer reakcije na Lucasa Hernandeza i ozlijedu, gdje se kreirala atmosfera kao da smo "izveslani" bez toga da je zapravo taj momak i minute odigrao. Katastrofiziranje povodom povrede, ispustila je jednu bitnu cinjenicu: ovi na vrhu kakvi god da su, nisu budale da bace rekordan iznos na nesto sto ima velike izglede na neuspjeh. @sljivo je to jednom najbolje rekao: finansijski su top, iako ih kao navijac ne moze. A transfer Lucasa je uveliko finansijski obojen.
Spamm

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 30 mar 2019, 02:04

Alaba out za danas. Ima ovih koji imaju po 4 zuta, i Kimmich medju njima, ko da gledam da ce navalit i dobit neki glup karton da preskoci Dortmund.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 30 mar 2019, 02:35

Tolisso bi mogao u utakmici kupa biti u kadru.

Ovo što spomenuste ovdje o Alabinoj prodaji, pod određenim uslovima svakako se o tome može razmišljati. Ali bar je sada bitno da on dolaskom Hernandeza ima pravu konkurenciju (iako će Lucas biti kandidat i za stoperske pozicije).

Süddeutsche Zeitung objavila da je Boatengov odlazak na ljeto definitivan, ali da se još ne zna u koji klub odlazi.

Špekuliše se i o budućnosti Hummelsa, iako tu naravno ima razmišljanja da će on i ostati. Mislim lično da oko njega nije ništa definitivno, ali tu su uz Suelaa sada Pavard i Lucas, tako da...
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 30 mar 2019, 09:18

Kad su mnogi ovdje pred pocetak sezone govorili da smo top 5 klubova Europe i da sigurno idemo u polufinale LP-a :rol:
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 30 mar 2019, 10:14

Što je najgore ovdje se još misli da mentalitet igra (to je možda bilo prije 30 godina), i sad lafo doveli čovjeka koji zna njemački, zna klub, ono rad red disciplina a nije smio izaći iz svog 16-erca i napravio dvije šanse. I ono jesil vidio, je.be nas thiagov i lewin mentalitet.

Ovdje se između redova hvali niži kompleks pa kad te neko ne podere (a trebo je jer je jači) i ti zabiješ u 92' ono vau jesi l vidio mentaliteta. Nema od tog ništa, to je onaj dječiji-van damovski-inatski mentalitet kad se na kraju borbe sjetiš familije i onda razbiješ favorita, a koji nema uporišta nigdje pogotovo u kvaliteti bilo čega.

Bez pravih i vrhunskih pojačanja i vrhunskog trenera u Evropi nema ništa od nas. Ne bi bilo ni u BL da je iole kakva konkurencija, recimo tipa EPL.

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.