Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

LegendKiller
Kontakt:

Re: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Post Postao/la LegendKiller » 21 maj 2016, 23:18

pinoglavi je napisao/la:
LegendKiller je napisao/la: Općenito mislim da većina ovdje ne daje objektivne komentare. Navijaču Želje opravdavaju poziv svojih igrača, traže da neki bivši igrači pozovu, navijači Sarajeva i Slobode isto tako. Komentarišete reprezentaciju osstavite se svojih navijačkih strasti.
Jel' pratis nasu ligu? Da pratis slozio bi se da Kosoric i Bekic ne zasluzuju poziv. Bekic je odron, Kosoric nije los ali nije reprezentativni kvalitet, uz to je star, a i ima boljih stopera u nasoj ligi a i u inostranstvu. A i mislim da je Ordagic zasluzio poziv jer je relativno mlad a strasan potencijal. Nije meni problem i da igraju 11 igraca iz Zelje i Sarajeva u prvoj postavi reprezentacije, ali realnost je da pozive iz ta 2 tima zasluzuju samo Duljevic i Stevanovic.
Gdje sam naveo da navedena dvojica zaslužuju poziv. Realnost Želje i Sarajeva ove sezone je da niko od njihovih igrača ne zaslužuje poziv pa ni Dulja i Stevanović. Duljević vjerovatno zbog nekih ranijih partija a i velikog potencijala, a za Stevanovića fakat ne znam na osnovu čega je zaslužio poziv. Za Ordagića se slažem da je trebao dobiti poziv.

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 21 maj 2016, 23:45

Da su na spisku umjesto:
Almira Bekica- Letic, Kvesic ili Subic
Aleksandara Kosorica- Horic
Adisa Husidica- Ordagic

Pa ne bi bilo ovakve halabuke, pa niko ne bi rekao da je pozvan recimo bubam Letic a zasto je zvao njega a nije Almira Bekica, msm koji qurac Bekic, taj uopste nikome nije bio u opticaju, ili da je pozvan Horic ( maltene jedan od najboljih stopera slovenacke lige) niko ne bi rekao a vidi mogao je umjesto njega Kosorica 30 god :D, ili Ordagic, pa da se neko javi kaze sto on a ne Baggio ..... :eh: :crazy:
Jer sad raspravljamo o njima a ne o Hadzicu kojeg smo trebali istjerati dosad, ne raspravljamo o Prcicu i Vrancicu koji opet nista ne uradise u repci a tu su opet, Hajrovicu...
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

Thetraphak1921
Kontakt:

Post Postao/la Thetraphak1921 » 22 maj 2016, 00:21

edinedin1 je napisao/la:Sta je sa Bicakcicem, Buricem, Anicicem, Graovcem, kakav crni Kosoric, Piric jel ovaj normalan, dosta vise Zeljinih igraca po reprezentaciji
Tako je ! Treba odyebati Dzeku, Hodzica, Bajica, Viscu, Zukanovica, etc.
Zeljini igraci su u reprezentaciji jer zasluzuju biti tu, ko je ostalima kriv sto nisu u stanju bilo kakvog igraca za repku napraviti.
Budite zahvalni Zelji sto vam je Dzeku dao, inace bi u rangu Andore bili.

LegendKiller
Kontakt:

Post Postao/la LegendKiller » 22 maj 2016, 00:45

Thetraphak1921 je napisao/la:
edinedin1 je napisao/la:Sta je sa Bicakcicem, Buricem, Anicicem, Graovcem, kakav crni Kosoric, Piric jel ovaj normalan, dosta vise Zeljinih igraca po reprezentaciji
Tako je ! Treba odyebati Dzeku, Hodzica, Bajica, Viscu, Zukanovica, etc.
Zeljini igraci su u reprezentaciji jer zasluzuju biti tu, ko je ostalima kriv sto nisu u stanju bilo kakvog igraca za repku napraviti.
Budite zahvalni Zelji sto vam je Dzeku dao, inace bi u rangu Andore bili.
ispravnije je reći budite zahvalni Plišeku, jer nam je on dao Džeku (mada je najispravnije reći da nam je Džeko dao sam sebe svojim talentom, radom i treningom), vi ste ga bili proglasili klocem i preporučili radniku iz Hadžića. Kako imaš uopšte obraza reći da je je željo dao Džeku. Šta se kitiš tuđim perjem pa ni Višća nije vaš.

Thetraphak1921
Kontakt:

Post Postao/la Thetraphak1921 » 22 maj 2016, 00:48

Prosao je sve omladinske selekcije Zelje, strucni stab ga je sa 17 godina gurao cak i u europskim utakmicama. Je li ti sve jasno?
To da ga je neko preporucio Radniku iz Hadzica, okaci macku o rep i pricaj nekome ko ne zna.
Naravno da ga je Zeljo napravio, on je kasnije nastavio raditi na sebi i postao ono sto jeste.
Visci da nije bilo Zelje, cisto sumnjam da bi iz Buducnosti u Tursku gdje je postao jedno od najboljih krila lige.

Vodeci se tvojom logikom, Zeljo nije zasluzan za Hadziahmetovica kojeg je sa sedamnaest godina gurnuo u prvi tim te koji je sam drzao vezni red naseg kluba, nego je zasluzan Zubanovic jer ga je odveo u Tursku.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 22 maj 2016, 01:35

Unofficialpage je napisao/la:Iskreno, meni se ne sviđa ovaj Kirin kup. Ako neće najbolji igrat ne moraju ni igrat, mi trebamo uigravat ekipu. A uigravanje se vrši kad na najbolje dodaš 1-2 nova imena. U suštini šta imaš uigravat ekipu koja neće nikad ni u jednoj bitnoj utakmici igrat? I već kad je to i odabrao trebao je što više mladih igrača pozvat, da se malo promovišu, da vidimo gdje su. Te 2-3 prijateljske. koliko ih već ima, neće služit ni za šta, neće donjeti ništa, gdje si bio nigdje, šta si radio - ništa. :D
Kao da si procitao ono sto se I u mojoj glavi vrti. U svakom slucaju potpis. Poslije Japana necemo znati mogu li Krunic, Milosevic I jos nekolicina igraca pomoc nasem veznom redu. A mogli smo makar to znati.

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 22 maj 2016, 12:52

LegendKiller je napisao/la: Gdje sam naveo da navedena dvojica zaslužuju poziv. Realnost Želje i Sarajeva ove sezone je da niko od njihovih igrača ne zaslužuje poziv pa ni Dulja i Stevanović. Duljević vjerovatno zbog nekih ranijih partija a i velikog potencijala, a za Stevanovića fakat ne znam na osnovu čega je zaslužio poziv. Za Ordagića se slažem da je trebao dobiti poziv.
Od krila imamo Lulića, Višću i Hajrovića. Lulić povrijedjen, Hajrović sezonu na tribinama proveo. Koga da zovemo umjesto Duljevića i Stevanovića? Tu su negdje i Todorović i Veselinović, ali nije problem što je pozvao ova 2 kad je to sve tu negdje.
Već poziv Kosoriću je nejasan jer nije ni blizu najbolji stoper lige. Ali kad se uzme u obzir da ispred njega imamo Spahića, Zukanovića, Cocalića, Šunjića, Bičakčića, Aničića, Vranješa, Graovca pa možda i Memiševića, nije ni taj poziv Kosoriću tolika katastrofa iako je nelogičan i greška selektora. U rangu pozivanja Avdukića kao trećeg golmana u Brazil, nije bio ni blizu treći najbolji ali nije to nešto značajno.

Najgora stvar na spisku je to što nećemo pronaći rezervu Kolašincu, jer je trenutno nemamo, a najviše sam se nadao da ćemo to riješiti u ovim utakmicama. Ili još gore, da smo riješili tog rezervnog beka sa ovim pozivom Bekića. Meni je najviše zbog toga loš spisak, ali ostali malo pretjeruju u kritikama, više zbog toga jer ne znaju kakva je konkurencija na nekim pozicijama pa ih ''pogode'' neki pozivi lošijim igračima, ali to ti je realnost šireg rostera naše reprezentacije.
Ako ćemo već kritikovati pozive nekim igračima, dajte alternative na toj poziciji a ne Meša idiote zoveš Hušidića a ne zoveš Horića...
Nad tobom sunce najljepše sja

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 22 maj 2016, 14:51

pinoglavi je napisao/la:
LegendKiller je napisao/la: Gdje sam naveo da navedena dvojica zaslužuju poziv. Realnost Želje i Sarajeva ove sezone je da niko od njihovih igrača ne zaslužuje poziv pa ni Dulja i Stevanović. Duljević vjerovatno zbog nekih ranijih partija a i velikog potencijala, a za Stevanovića fakat ne znam na osnovu čega je zaslužio poziv. Za Ordagića se slažem da je trebao dobiti poziv.
Od krila imamo Lulića, Višću i Hajrovića. Lulić povrijedjen, Hajrović sezonu na tribinama proveo. Koga da zovemo umjesto Duljevića i Stevanovića? Tu su negdje i Todorović i Veselinović, ali nije problem što je pozvao ova 2 kad je to sve tu negdje.
Već poziv Kosoriću je nejasan jer nije ni blizu najbolji stoper lige. Ali kad se uzme u obzir da ispred njega imamo Spahića, Zukanovića, Cocalića, Šunjića, Bičakčića, Aničića, Vranješa, Graovca pa možda i Memiševića, nije ni taj poziv Kosoriću tolika katastrofa iako je nelogičan i greška selektora. U rangu pozivanja Avdukića kao trećeg golmana u Brazil, nije bio ni blizu treći najbolji ali nije to nešto značajno.

Najgora stvar na spisku je to što nećemo pronaći rezervu Kolašincu, jer je trenutno nemamo, a najviše sam se nadao da ćemo to riješiti u ovim utakmicama. Ili još gore, da smo riješili tog rezervnog beka sa ovim pozivom Bekića. Meni je najviše zbog toga loš spisak, ali ostali malo pretjeruju u kritikama, više zbog toga jer ne znaju kakva je konkurencija na nekim pozicijama pa ih ''pogode'' neki pozivi lošijim igračima, ali to ti je realnost šireg rostera naše reprezentacije.
Ako ćemo već kritikovati pozive nekim igračima, dajte alternative na toj poziciji a ne Meša idiote zoveš Hušidića a ne zoveš Horića...
Kako ces dati alternativu kada je odgovor on je u U21, on je Madjar, ovaj nije standardan u Serie A, sta ce ovaj iz Ceske lige ..... U isto vrijeme pojedinci su pozvani u 2 reprezentacije i to nije pitanje. Standardi su zamuceni do bola i neka su. Bolje i ne zasluzujemo. Pojedinci pisu kao kako znate kakav je Husisdic je li ga tko gledao. Zamisli legenda u reprezentaciju zove igraca koga skoro niko i ne zna i nije ga gledao. Taj u skandinavskim drugim ligama nije mogao igrati. Bolje bi reprezentaciji bilo da su umjesto Kirin kupa igrali utakmicu protiv U21 jer bi iza te utakmice imao bar nekoliko odgovora za mogucnosti nekih od igraca. Doduse ne bi bilo bolje pojedincima iz saveza koji ce svakako ugraditi sebe u ovaj piva kup u Japanu.

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 22 maj 2016, 15:01

dubrovnik je napisao/la:Kako ces dati alternativu kada je odgovor on je u U21, on je Madjar, ovaj nije standardan u Serie A, sta ce ovaj iz Ceske lige ..... U isto vrijeme pojedinci su pozvani u 2 reprezentacije i to nije pitanje. Standardi su zamuceni do bola i neka su. Bolje i ne zasluzujemo. Pojedinci pisu kao kako znate kakav je Husisdic je li ga tko gledao. Zamisli legenda u reprezentaciju zove igraca koga skoro niko i ne zna i nije ga gledao. Taj u skandinavskim drugim ligama nije mogao igrati. Bolje bi reprezentaciji bilo da su umjesto Kirin kupa igrali utakmicu protiv U21 jer bi iza te utakmice imao bar nekoliko odgovora za mogucnosti nekih od igraca. Doduse ne bi bilo bolje pojedincima iz saveza koji ce svakako ugraditi sebe u ovaj piva kup u Japanu.
Eto Krunića si dakle spomenuo sa svojih 498 minuta ove sezone, dakle 5,5 utakmica, a Hajrovića smatramo kao propalog igrača koji je na tribinama a ove sezone je upisao 344 minute, odnosno 3,8 utakmica. I nije baš neka razlika. Volio bi i ja gledati Krunića što prije u reprezentaciji ali treba malo pogledati istini u oči. Ne odgovori mi, koga treba umjesto Hušidića? Koje igrače sve imamo na poziciji centralnog veznog? Što se tiče toga da nije igrao u drugim skandinavskim, nije ni Misimović bio standardan u nekoliko klubova u toku karijere. Nemoj mi reći jedno je Misimović jer ovih primjera ima more. Ne kažem da je Hušidić kvalitet za reprezentaciju nego je on u širem krugu igrača koje trebamo probati na centralnom veznom koliko god se ti ne možeš pomiriti s tim.
Kod tog spominjanja U21 vjerovatno misliš na Hadžiahmetovića koji je ove sezone upisao 207minuta u Turskoj ligi. Ako ga hoćemo prodati i pogurati više će mu značiti 90minuta u utakmicama mladih selekcija nego 20-30minuta u A reprezentaciji. Gledaju skauti i U21 ne brini se.

Ne kažem da je spisak savršen i daleko od toga, nego ne treba pretjerivati.

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 22 maj 2016, 15:11

Ja bih ugasio nas fudbal ako nam drugi najtalentovaniji igrac ide igrati u Tursku.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 22 maj 2016, 15:20

pinoglavi je napisao/la:
dubrovnik je napisao/la:Kako ces dati alternativu kada je odgovor on je u U21, on je Madjar, ovaj nije standardan u Serie A, sta ce ovaj iz Ceske lige ..... U isto vrijeme pojedinci su pozvani u 2 reprezentacije i to nije pitanje. Standardi su zamuceni do bola i neka su. Bolje i ne zasluzujemo. Pojedinci pisu kao kako znate kakav je Husisdic je li ga tko gledao. Zamisli legenda u reprezentaciju zove igraca koga skoro niko i ne zna i nije ga gledao. Taj u skandinavskim drugim ligama nije mogao igrati. Bolje bi reprezentaciji bilo da su umjesto Kirin kupa igrali utakmicu protiv U21 jer bi iza te utakmice imao bar nekoliko odgovora za mogucnosti nekih od igraca. Doduse ne bi bilo bolje pojedincima iz saveza koji ce svakako ugraditi sebe u ovaj piva kup u Japanu.
Eto Krunića si dakle spomenuo sa svojih 498 minuta ove sezone, dakle 5,5 utakmica, a Hajrovića smatramo kao propalog igrača koji je na tribinama a ove sezone je upisao 344 minute, odnosno 3,8 utakmica. I nije baš neka razlika. Volio bi i ja gledati Krunića što prije u reprezentaciji ali treba malo pogledati istini u oči. Ne odgovori mi, koga treba umjesto Hušidića? Koje igrače sve imamo na poziciji centralnog veznog? Što se tiče toga da nije igrao u drugim skandinavskim, nije ni Misimović bio standardan u nekoliko klubova u toku karijere. Nemoj mi reći jedno je Misimović jer ovih primjera ima more. Ne kažem da je Hušidić kvalitet za reprezentaciju nego je on u širem krugu igrača koje trebamo probati na centralnom veznom koliko god se ti ne možeš pomiriti s tim.
Kod tog spominjanja U21 vjerovatno misliš na Hadžiahmetovića koji je ove sezone upisao 207minuta u Turskoj ligi. Ako ga hoćemo prodati i pogurati više će mu značiti 90minuta u utakmicama mladih selekcija nego 20-30minuta u A reprezentaciji. Gledaju skauti i U21 ne brini se.

Ne kažem da je spisak savršen i daleko od toga, nego ne treba pretjerivati.
Uhvatio se ti toga Husidica ko pijan plota. Sta ce ti on ikako u ekipii kad vec imas jednog polovnjaka Medunjanina i Prcica za tu poziciju. Osim toga jos cu jednom napisati da Hadziahmetovic u zadnje vrijeme igra za hit Turskog prvenstva i trebao je biti u Japanu. To bi bila nagrada momku a nikakva prodaja nije u pitanju. Krunic ima strasnu konkurenciju na svojoj poziciji i razumnjivo je zasto nije standardan jer bi njegov konkurent bio nas prvotimac. Sve se zamutilo pa se ne prica o Hadzicu isl. vec. Kosoricu i novim zvijezdama. Kako su neki slijepo pratili Safeta u ambis ista se prica opet ponavlja samo sada sa drugim idolom. Meni se ovaj spisak ne svidja i ne mogu si pomoci. Hajrovic je u ovim uvjetima i morao biti unutra. Sa tim se slazem sa Mesom.

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 22 maj 2016, 15:28

dubrovnik je napisao/la: Uhvatio se ti toga Husidica ko pijan plota. Sta ce ti on ikako u ekipi. Vec imas jednog polovnjaka Medunjanina i Prcica za tu poziciju. Osim toga jos cu jednom napisati da Hadziahmetovic u zadnje vrijeme igra za hit Turskog prvenstva i trebao je biti u Japanu. To bi bila nagrada momku a nikakva prodaja nije u pitanju. Krunic ima strasnu konkurenciju na svojoj poziciji i razumnjivo je zasto nije standardan jer bi njegov konkurent bio nas prvotimac. Sve se zamutilo pa se ne prica o Hadzicu isl. vec. Kosoricu i novim zvijezdama. Kako su neki slijepo pratili Safeta u ambis ista se prica opet ponavlja samo sada sa drugim idolom. Meni se ovaj spisak ne svidja i ne mogu si pomoci. Hajrovic je u ovim uvjetima i morao biti unutra. Sa tim se slazem sa Mesom.
Pa uhvatio sam se Hušidića kao pijan plota jer na toj poziciji imaš samo Pjanića. Onda poslije njega očajnog Medunjanina i Prcića, tako da ne vidim što ne bi mogao dobiti šansu. Što ga ne bi probali, možda se i pokaže boljim od Mede i Prcića? A nije teško biti trenutno bolji od ove dvojice. Čak i da ne bude bolji vrijedi probati, pa ako je loš, hvala puno i dovidjenja.

I ti se se Krunića uhvatio, da li razumiješ da na konkurenciji na toj poziciji imamo Vrančića, Sušića, Miloševića, Krunića pa čak i Hodžića koji to može odigrati. Trojica su pozvana, jedan je u mladoj reprezentaciji. Ajde mi sad reci šta će nam 5 ofanzivnih veznih ako postoji šansa da kvalifikacije budemo igrali u formaciji bez te pozicije? Čak i da igramo sa tom pozicijom ne trebaju ti petorica na jednom spisku.
Poenta je da Krunić i Hušidić nemaju veze jedan s drugim i to što je Krunić kvalitetniji igrač na svojoj poziciji nego Hušidić na svojoj ne znači da Krunić treba dobiti poziv ispred njega. I pred utakmicu u Izraelu, Hajrović je bio kvalitetniji na svojoj poziciji nego Djurić na svojoj, pa ćeš se vjerovatno složiti da je ipak Djurić trebao dobiti poziv, čak i igrati u prvih 11 umjesto jednog od 3 krila ako se dobro sjećam.

Evo opet Hadžić. Dakle najbolji def. vezni idu ovim redoslijedom - Bešić, Cimirot, Grahovac, Hadžić. Cimirot igra playoff, Bešić možda ne bude putovao u Japan. Koliko god Hadžić bio loš on ti je trenutno četvrti najbolji defanzivni vezni reprezentacije tako da ima mjesta u Japanu. Ni meni se ne svidja što je on četvrti najbolji na svojoj poziciji, ali tako je kako je. Milošević i Krunić takodjer nemaju nikakve veze s Hadžićem jer su potpuno druga pozicija.

Ne svidja se ni meni spisak ali opet moram reći da vas većina pretjeruje. Da neki od vas prave spisak u Japan bi išli sa 5 ofanzvinih veznih, 1 defanzivnim i sa Medom i Prcićem koji će igrati u sredini bez da uopšte pokušamo pronaći ikoga koji je kvalitetniji od njih dvojice. A nije baš visoko podignuta ljestvica Hušidiću, ipak su Medo i Prcić konkurencija. Taj spisak se ne razlikuje puno od Safetovih. Samo trpaj najkvalitetnije, kakve veze pozicije imaju.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 22 maj 2016, 15:58

pinoglavi je napisao/la:
dubrovnik je napisao/la: Uhvatio se ti toga Husidica ko pijan plota. Sta ce ti on ikako u ekipi. Vec imas jednog polovnjaka Medunjanina i Prcica za tu poziciju. Osim toga jos cu jednom napisati da Hadziahmetovic u zadnje vrijeme igra za hit Turskog prvenstva i trebao je biti u Japanu. To bi bila nagrada momku a nikakva prodaja nije u pitanju. Krunic ima strasnu konkurenciju na svojoj poziciji i razumnjivo je zasto nije standardan jer bi njegov konkurent bio nas prvotimac. Sve se zamutilo pa se ne prica o Hadzicu isl. vec. Kosoricu i novim zvijezdama. Kako su neki slijepo pratili Safeta u ambis ista se prica opet ponavlja samo sada sa drugim idolom. Meni se ovaj spisak ne svidja i ne mogu si pomoci. Hajrovic je u ovim uvjetima i morao biti unutra. Sa tim se slazem sa Mesom.
Pa uhvatio sam se Hušidića kao pijan plota jer na toj poziciji imaš samo Pjanića. Onda poslije njega očajnog Medunjanina i Prcića, tako da ne vidim što ne bi mogao dobiti šansu. Što ga ne bi probali, možda se i pokaže boljim od Mede i Prcića? A nije teško biti trenutno bolji od ove dvojice. Čak i da ne bude bolji vrijedi probati, pa ako je loš, hvala puno i dovidjenja.

I ti se se Krunića uhvatio, da li razumiješ da na konkurenciji na toj poziciji imamo Vrančića, Sušića, Miloševića, Krunića pa čak i Hodžića koji to može odigrati. Trojica su pozvana, jedan je u mladoj reprezentaciji. Ajde mi sad reci šta će nam 5 ofanzivnih veznih ako postoji šansa da kvalifikacije budemo igrali u formaciji bez te pozicije? Čak i da igramo sa tom pozicijom ne trebaju ti petorica na jednom spisku.
Poenta je da Krunić i Hušidić nemaju veze jedan s drugim i to što je Krunić kvalitetniji igrač na svojoj poziciji nego Hušidić na svojoj ne znači da Krunić treba dobiti poziv ispred njega. I pred utakmicu u Izraelu, Hajrović je bio kvalitetniji na svojoj poziciji nego Djurić na svojoj, pa ćeš se vjerovatno složiti da je ipak Djurić trebao dobiti poziv, čak i igrati u prvih 11 umjesto jednog od 3 krila ako se dobro sjećam.

Evo opet Hadžić. Dakle najbolji def. vezni idu ovim redoslijedom - Bešić, Cimirot, Grahovac, Hadžić. Cimirot igra playoff, Bešić možda ne bude putovao u Japan. Koliko god Hadžić bio loš on ti je trenutno četvrti najbolji defanzivni vezni reprezentacije tako da ima mjesta u Japanu. Ni meni se ne svidja što je on četvrti najbolji na svojoj poziciji, ali tako je kako je. Milošević i Krunić takodjer nemaju nikakve veze s Hadžićem jer su potpuno druga pozicija.

Ne svidja se ni meni spisak ali opet moram reći da vas većina pretjeruje. Da neki od vas prave spisak u Japan bi išli sa 5 ofanzvinih veznih, 1 defanzivnim i sa Medom i Prcićem koji će igrati u sredini bez da uopšte pokušamo pronaći ikoga koji je kvalitetniji od njih dvojice. A nije baš visoko podignuta ljestvica Hušidiću, ipak su Medo i Prcić konkurencija. Taj spisak se ne razlikuje puno od Safetovih. Samo trpaj najkvalitetnije, kakve veze pozicije imaju.
Pa covjece boziji garantiram zivotom da ce prozivani TSS odigrati bolje CM od svih koje vodi u Japan. Ako mu je Husidic konkurencija nek se prestane bavit nogometom. Kad vodi ovoliko lijevih igraca mogao je pozvati i Scuka. Makar takvih imamo koliko hoces a da nemaju 30 godina. Ali ajde dobro necu vise dipliti, niko ovdje nikog nije razuvjerio prije nego sto udarimo glavom od zid. Ti si pametan momak i ne zelim ulaziti u nepotrebna prepiranja.

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 22 maj 2016, 16:08

Tom logikom se i Safet vodio kad je na def. veznom postavljao sve one osim pravih def. veznih pod izgovorom da nemamo dobrih igrača na toj poziciji, a ta nam postavka protiv iole jačih protivnika nije ništa dobrog donijela. Najbolji primjer ti je ulazak Zahirovića u Žilini, koji je tada igrao Bog zna gdje i koliko, a od njegovog ulaska smo dobili stabilnost u veznom redu jer nije bilo propuha prema nazad i na kraju i preokrenuli rezultat.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 22 maj 2016, 16:23

pinoglavi je napisao/la:Tom logikom se i Safet vodio kad je na def. veznom postavljao sve one osim pravih def. veznih pod izgovorom da nemamo dobrih igrača na toj poziciji, a ta nam postavka protiv iole jačih protivnika nije ništa dobrog donijela. Najbolji primjer ti je ulazak Zahirovića u Žilini, koji je tada igrao Bog zna gdje i koliko, a od njegovog ulaska smo dobili stabilnost u veznom redu jer nije bilo propuha prema nazad i na kraju i preokrenuli rezultat.
Kakav Safet sada u kontekstu ovog poziva. Koliko ja Znam Besic ide u Japan ali u sustini je to manje vazno. TSS moze igrati CM i cesto ga je i igrao u svojoj karijeri, Ima odlicnu dugu loptu i tehnicki je potkovan igrac. Defanzivno je solidan igrac. Trio Besic, Susic, Vrancic bi u nedostatku Pjanica bio dobar izbor u Japanu. Vidjeli bi i gdje su ti igraci sada. Zamjene Grahovac, Krunic, Medunjanin(Hadziahmetovic). Bi li ti radije gledao ove tercete ili trio Hadzic, Husidic, Medunjanin. Ne znam zasto Safeta sada ubacujes u pricu. Sjeti se koje je igrace iz PL za SP kao rezerve pozvao pomenuti Safet i naci ces slicnosti sa izborom Mesinih premijerligasa. I on je pozvao neke od igraca za koje su se navijaci tih klubova cudom cudili da se o njima uopce i prica. Ista stvar se i sada dogodila. Razumijem da se ne slazemo i necu vise pisati o ovome jer totalno drugacije vidimo stvar. Brzo ce kvalifikacije i ja cu priznati gresku ako je budem napravio. Pozdrav. Usput koliko se sjecam Zahirovic nije tada igrao svoju prirodnu poziciju.

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 22 maj 2016, 16:31

Zamijenio je Mujdžu i zaustavio propuh na toj strani a i dosta je pomagao veznom redu.
A Safet ima veze jer se on vodio tom logikom - kvalitet bez obzira na pozicije. Nismo bili oduševljeni tom logikom a sada bi stavljali Vrančića i Sušića na njima neprirodne pozicije. Možda bi Sušić i bio bolji od Hušidića, ja ti samo kažem da je to Safetova logika i zato smatram da je ovaj poziv Hušidiću opravdan, tj. ima priliku da se dokaže s obzirom na konkurenciju. Svaka druga kritika je u vezi Krunića i Miloševića, a kad bi ih pozvali to bi značilo 5 ofanzivnih veznih. Smiješno.
Zadnja izmjena: pinoglavi, dana/u 22 maj 2016, 16:55, ukupno mijenjano 3 puta.

edoo3
Kontakt:

Post Postao/la edoo3 » 22 maj 2016, 16:33

Trećina spiska je realno tu samo da popuni mjesto, nece oni dobiti minutazu, to je Mesin nacin- pritisak medija za pojedine igrace, on ih zove ali sve sto dobiju jeste da se nadju na spisku.Mislim da je on prije mjesec dana imao viziju ko ce poceti protiv Spanaca a i u Japanu ostalo je tu samo zbog norme.
Ja mislim da akcenat treba biti na uigravanju a ne samo na pukom ispobavanju pojedinih igraca, hoces da vidis kako ce ti se Cimirot snaci stavis ga jedno poluvrijeme u torkut sa Besicem i Pjanicem a ne sa Hadzicem i Cocalicem, tu bi i Iniesta imao problema haya.
#15.10.2013 !!!

#Digni se iz pepela ,kao stoput do sada,
sad s mirisom ljiljana,ljubavi moja!!!

#Sjaji, sjaji Bosanski Dijamantu!!! # Edin Dzeko.

HariTz
Kontakt:

Post Postao/la HariTz » 23 maj 2016, 01:30

Nije mi jasno. Jel' to hoćete selektora koji poziva i isprobava igrače ili nećete? Kad je bio Pape, daj selektora koji isprobava, evo ni Meša ne valja.
Haj da je nezadovoljstvo samo u ovom slučaju, nego otkad pratim ovu reprezentaciju neprestano su teorije zavjere. :problem:

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 23 maj 2016, 10:57

HariTz je napisao/la:Nije mi jasno. Jel' to hoćete selektora koji poziva i isprobava igrače ili nećete? Kad je bio Pape, daj selektora koji isprobava, evo ni Meša ne valja.
Haj da je nezadovoljstvo samo u ovom slučaju, nego otkad pratim ovu reprezentaciju neprestano su teorije zavjere. :problem:
Hoce 5 ofanzivnih veznih na spisku, eto sta hoce. A igramo u formaciji bez te pozicije. Malo li je 3 of. vezna.

Thetraphak1921
Kontakt:

Post Postao/la Thetraphak1921 » 23 maj 2016, 11:24

pinoglavi je napisao/la:
HariTz je napisao/la:Nije mi jasno. Jel' to hoćete selektora koji poziva i isprobava igrače ili nećete? Kad je bio Pape, daj selektora koji isprobava, evo ni Meša ne valja.
Hoce 5 ofanzivnih veznih na spisku, eto sta hoce. A igramo u formaciji bez te pozicije. Malo li je 3 of. vezna.
Ili hoce nekog svog ljubimca, bez kojeg se bas onako socno sjete mrtvih Bazdarevicu.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot] i 7 gostiju.