NBA chat/svastara/prepucavanja

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

alemsa
Kontakt:

Re: Svaštara

Post Postao/la alemsa » 01 jun 2017, 16:57

BuffonGigi je napisao/la:Ja mislim da bi ovdje ljudi trebali nauciti raspravljati iskljucivo o igracima koje su gledali tokom svog zivota, ne o Wiltu, Oscaru itd, ciju statistiku mogu samo proguglati. Sto se mene licno tice, najveci kojeg sam gledao je Jordan, bez obzira na titule, dobijena ili izgubljena finala itd. Nakon njega vjerovatno moze ici Lebron, jer ovo do sad sto je uradio je u najmanju ruku fascinantno. S tim da mi Lebron nije omiljeni igrac za gledanje nikad bio.
Zbog radi cega? Danasnji historicari nemaju pravo raspravljati o ww2 jer ga nisu dozivjeli? Postoje cinjenice, dokazi, video zapisi, novine itd.

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 01 jun 2017, 17:00

Nije mi jasno kako se usudjujete sumnjati u misljenje i znanje drugog forumasa. Nismo ovdje da raspravljamo.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

Besic
Kontakt:

Post Postao/la Besic » 01 jun 2017, 17:03

Durant neće uzeti max
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 01 jun 2017, 17:16

alemsa je napisao/la:
BuffonGigi je napisao/la:Ja mislim da bi ovdje ljudi trebali nauciti raspravljati iskljucivo o igracima koje su gledali tokom svog zivota, ne o Wiltu, Oscaru itd, ciju statistiku mogu samo proguglati. Sto se mene licno tice, najveci kojeg sam gledao je Jordan, bez obzira na titule, dobijena ili izgubljena finala itd. Nakon njega vjerovatno moze ici Lebron, jer ovo do sad sto je uradio je u najmanju ruku fascinantno. S tim da mi Lebron nije omiljeni igrac za gledanje nikad bio.
Zbog radi cega? Danasnji historicari nemaju pravo raspravljati o ww2 jer ga nisu dozivjeli? Postoje cinjenice, dokazi, video zapisi, novine itd.
Naravno, ne slazem se da se moraju komentarisati samo igraci koje si "uzivo" gledao, ali covjek je dobrim dijelom u pravu.. Mnogi ovdje komentarisu npr. 70e ili 90e godine kao da su pratili svaki mec iz prvog reda, iako sustinski nisu bili ni rodjeni ili su bili bebe. Meni je to malo smijesno, ali ajde, svejedno se ne ukljucujem u takve razgovore.

Ali poredjenje si malo promasio. Jedno je skolovani istoricar, drugo je prosjecan forumas koji nije NBA analiticar. To sto svako ima osnovno znanje (tipa ko je bio na kojoj strani, ko je bio Hitler, koliko je trajao rat) ne znaci da zna sve detalje svake bitke od 39. do 45. godine.

branimir85
Kontakt:

Re: http://sportklub.rs/Kosarka/NBA/a153961-Ajzea-Tomas-LeBron-je-najveci-u-istoriji.htmlRe: Svaštara

Post Postao/la branimir85 » 01 jun 2017, 18:18

očito je da mrzi Jordana,njega uopće nema u ovom njegovu spisku velikana
"S jednim milijunom dolara ili s pet, deset ili sto, opet možeš samo jednom dnevno ručati i večerati. "

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 01 jun 2017, 18:31

dscile je napisao/la:
Naravno, ne slazem se da se moraju komentarisati samo igraci koje si "uzivo" gledao, ali covjek je dobrim dijelom u pravu.. Mnogi ovdje komentarisu npr. 70e ili 90e godine kao da su pratili svaki mec iz prvog reda, iako sustinski nisu bili ni rodjeni ili su bili bebe. Meni je to malo smijesno, ali ajde, svejedno se ne ukljucujem u takve razgovore.

Ali poredjenje si malo promasio. Jedno je skolovani istoricar, drugo je prosjecan forumas koji nije NBA analiticar. To sto svako ima osnovno znanje (tipa ko je bio na kojoj strani, ko je bio Hitler, koliko je trajao rat) ne znaci da zna sve detalje svake bitke od 39. do 45. godine.
Ali ih moze naci ako ga interesuje i donijeti zakljucak na osnovu podataka koje posjeduje.

Vidi ovako, ako vecina naroda koja prati NBA malo intezivnije a ne samo porvsinski smatra da eo recimo Wilt nebi mogao danas imat 50 ppg i 27 skokova prosjek, znaci apsotluno ne moguce, prvo nebi igrao 48.5 minuta prosjek, a onda sve ostalo, a da bi recimo MJ, KAreem, Magic, Hakeem, Bird, Barkley, Malone, bili jednako dobri ili bolji danas, onda ti to govori nesto. Ako uzmes recimo lika koji nije gledo ni Wilta ni Magica ali je siguran da bi Magic bio beton i danas a ovaj drugi i ne bas (koliko je bio u svojoj eri), onda povuci paralelu.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 01 jun 2017, 20:32

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 01 jun 2017, 20:45

:tokralju: :tokralju: :tokralju:
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

Quinlan
Kontakt:

Post Postao/la Quinlan » 01 jun 2017, 21:46

:rol: :rol:

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 01 jun 2017, 21:47

Joj Cowherd mi poredu Curry i Wilsona. Točno me razočarao :thumbdown:
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 01 jun 2017, 21:53

Da ne zaboravim ovo :rol: :rol:
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

branimir85
Kontakt:

Post Postao/la branimir85 » 01 jun 2017, 22:10

kratki rezime 70god :kafa:
"S jednim milijunom dolara ili s pet, deset ili sto, opet možeš samo jednom dnevno ručati i večerati. "

BuffonGigi
Kontakt:

Post Postao/la BuffonGigi » 01 jun 2017, 23:38

alemsa je napisao/la:
dscile je napisao/la:

Ali ih moze naci ako ga interesuje i donijeti zakljucak na osnovu podataka koje posjeduje.

Vidi ovako, ako vecina naroda koja prati NBA malo intezivnije a ne samo porvsinski smatra da eo recimo Wilt nebi mogao danas imat 50 ppg i 27 skokova prosjek, znaci apsotluno ne moguce, prvo nebi igrao 48.5 minuta prosjek, a onda sve ostalo, a da bi recimo MJ, KAreem, Magic, Hakeem, Bird, Barkley, Malone, bili jednako dobri ili bolji danas, onda ti to govori nesto. Ako uzmes recimo lika koji nije gledo ni Wilta ni Magica ali je siguran da bi Magic bio beton i danas a ovaj drugi i ne bas (koliko je bio u svojoj eri), onda povuci paralelu.
Nije u pitanju ko bi bio bolji kad bi sad igrali jedan protiv drugog, nego razlika koju su predstavljali u svom vremenu u odnosu na ostale igrace. Sve ide naprijed i vjerovatno za 40 godina niko nece ozbiljno shvatati kosarku koja se danas igra, ali postoje ljudi koji su u svojim generacijama najbolji i dominantni i to treba postovati kad god da si rodjen.

A ovaj kolega sto je poredio historiju svijeta i NBA historiju, totalno promaseno poredjenje. Btw ja sam diplomirani profesor historije pa ti to mogu reci sa strucnog aspekta :)
Allegri mozda nema igru, ali zato ima uzasne rezultate ;)

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 02 jun 2017, 00:05

branimir85 je napisao/la:
kratki rezime 70god :kafa:
Fantastican video! :thumbup:

branimir85
Kontakt:

Post Postao/la branimir85 » 02 jun 2017, 19:40

https://twitter.com/Enes_Kanter/status/ ... 0485016576
kakvi luđaci vladaju svijetom;Erdogan,Trump,Putin...sve isto smeće :kafa:

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 02 jun 2017, 19:48

cuj otac, pa skoro ih se odrek'o zbog Gulena
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 02 jun 2017, 22:29

Chris Paul to give Spurs serious consideration during free agency

:mrgreen:
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 02 jun 2017, 22:32

Brokula je napisao/la:Chris Paul to give Spurs serious consideration during free agency

:mrgreen:
To je ono ko kad ti nekoj ženi pružiš šansu, a ona ne zna ni da postojiš.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.