FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la hilmo » 24 mar 2014, 23:27

Izuzetno teška utakmica će biti u srijedu. Najviše se bojim nas samih, da se ne opustimo na početku i ne primimo neki bezveze gol.

Moramo igrati pametno, imamo prednost i kvalitet na našoj strani, ne treba srljati. Ne očekujem neku pretjerano lijepu utakmicu kao što je bila prva, nego samo taktičko nadmudrivanje bar u prvom poluvremenu. U drugom se oni moraju malo otvoriti, a mi ne smijemo ponoviti onu grešku iz utakmice sa Nijazovim pulenima, nema povlačenja navalnog reda nazad. Samo presing na njihovu odbranu, fizički smo spremniji i možemo izdržati 90 minuta.

Dotakao bih se malo karata, pohvala za našu upravu što su fino iskoristili rupe u zakonu, cijene su mogle biti malo niže samo radi većeg broja publike.

I bez prevelike euforije molim ;) , to ćemo ostaviti eventualno za maj... ;)

Hz-Sa
Kontakt:

Post Postao/la Hz-Sa » 25 mar 2014, 08:31

Sabinho je napisao/la:Ovako, sinoc sam pogledao reprizu za svaki slucaj rek'o da me nisu oci prevarile kad sam gledao uzivo, i mogu reci da je igra jako losa i da sa istom ne mozemo do naslova a tesko i u Kupu naletimo li na Siroki. Malo hrabrija ekipa od Veleze bi juce 100% uzela bod ako ne i sva tri. Pogotovo mi nije jasan Jajalo, covjek igra na momente i ocito nije najobiljnije shvatio ovaj angazman.
ja ne znam sta ti lupas pasa...pa jesi li ti gledao siroki kad su igrali neku drugu utakmicu?pobjedili ovu i sad su najjaci najbolji fudbal igraju itd itd jel to?? polako ba, nekad hebo igru bodove pisi,doci ce to sve na svoje!treba im dati podrsku do kraja a tek ce da dolaze sezone kada cemo harati ovom ligom ;)

Hordas Doboj
Kontakt:

Post Postao/la Hordas Doboj » 25 mar 2014, 10:08

slika
Sve dok ima snage u nogama našim, gazit ćemo s' tobom, svijet će da se plaši!

pastore
Kontakt:

Post Postao/la pastore » 25 mar 2014, 11:05

Svi u korteo,17:15 h ! mjesto znate

tarikhordas
Kontakt:

Post Postao/la tarikhordas » 25 mar 2014, 14:54

[youtube][/youtube]
I svako jutro kad se probudim, uv'jek na tebe prvo pomislim...

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 25 mar 2014, 15:05

Hz-Sa je napisao/la:
Sabinho je napisao/la:Ovako, sinoc sam pogledao reprizu za svaki slucaj rek'o da me nisu oci prevarile kad sam gledao uzivo, i mogu reci da je igra jako losa i da sa istom ne mozemo do naslova a tesko i u Kupu naletimo li na Siroki. Malo hrabrija ekipa od Veleze bi juce 100% uzela bod ako ne i sva tri. Pogotovo mi nije jasan Jajalo, covjek igra na momente i ocito nije najobiljnije shvatio ovaj angazman.
ja ne znam sta ti lupas pasa...pa jesi li ti gledao siroki kad su igrali neku drugu utakmicu?pobjedili ovu i sad su najjaci najbolji fudbal igraju itd itd jel to?? polako ba, nekad hebo igru bodove pisi,doci ce to sve na svoje!treba im dati podrsku do kraja a tek ce da dolaze sezone kada cemo harati ovom ligom ;)
Jesam, gledao sam. Ekipa im je jako cvrsta, ima i glavu i rep. U svakom slucaju njihovi navijaci imaju vise razloga za optimizam, sto zbog igre sto zbog rasporeda.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

meme pitar
Kontakt:

Post Postao/la meme pitar » 25 mar 2014, 15:10

Široki je nas pobjedio obadvije utakmice i na koševu i u ŠB. Pukli su Želju obadvije sa gol razlikom 6:2. Dali su najviše golova u ligi 50 a mi 31. Pa mislim da je realno reći da su najjači u ligi. E sad mi moramo dobiti sve do kraja ali sa igrom na 3 razlike a ne 1:0 i pojačati odbranu pa nam Zeba zabi go u 87 minuti i odoše dva boda u havu.

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 25 mar 2014, 15:30

Ja ne vjerujem da ce neko od konkurenata upisati sve pobjede do kraja, kikseva ce biti isto tako sam siguran da cemo i mi kiksati negdje. Nego da mi prvo probamo proci u polufinale kupa.

Bice hladno sutra, ali ne sumnjam u spektakl, zna li neko planira li se neka koreografija, mislim, valja se regionu pokazati u lijepom svijetlu. ;) ;)

I bez baklji :!: :!: :!:

meme pitar
Kontakt:

Post Postao/la meme pitar » 25 mar 2014, 16:44

[quote="hilmo"]Ja ne vjerujem da ce neko od konkurenata upisati sve pobjede do kraja, kikseva ce biti isto tako sam siguran da cemo i mi kiksati negdje. Nego da mi prvo probamo proci u polufinale kupa.

Nevidim gdje može Široki kiksati. Vidi im raspored. Mogućnost da izgube bod postoji jedino u Mostaru protiv Zrinjskog i u zadnjem kolu protiv Olimpica. E baš me interesuje hoće li sutra pobjediti Olimpic u kupu sa 2:0 i izbaciti Široki iz kupa. Moguća je mala trampa. A Olimpic dugue Želji 60.000 KM pa je i tu moguća mala kompenzacija.

Al pashino
Kontakt:

Post Postao/la Al pashino » 25 mar 2014, 16:48

ako kome treba,imam viška jedan zapad,10 KM
www.facebook.com/pirotehniksarajevo

habib
Kontakt:

Post Postao/la habib » 25 mar 2014, 16:52

Hordas Doboj je napisao/la:slika
hahahhahahhahahahh jel ovo A.Z na ogradi
habib

High

Post Postao/la High » 25 mar 2014, 16:56

Uprava FK Borca nije u stanju da izmiri dugovanja bivšim igračima zbog čega najvjerovatnije neće biti odigran derbi sa Sarajevom, saznaje MONDO.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 25 mar 2014, 17:05

High je napisao/la:
Uprava FK Borca nije u stanju da izmiri dugovanja bivšim igračima zbog čega najvjerovatnije neće biti odigran derbi sa Sarajevom, saznaje MONDO.
pitam se kako su uopšte dosad igrali, to samo kod nas ima. :roll:

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 25 mar 2014, 17:07

High je napisao/la:
ma oni uvijek kukaju al nadju uvijek neke pare,tako da nema od tog nista

High

Post Postao/la High » 25 mar 2014, 17:12

Ne sumnjam ni ja u rješenje ovoga, ali eto. Evo opširnije:
MONDO: Upitan derbi Borac – Sarajevo

Derbi 24. kola Premijer lige BiH na rasporedu je u subotu, do kada Borac mora da uplati dio duga u iznosu od 50.000 KM, ali Radna grupa koja rukovodi klubom nije u stanju da obezbijedi taj novac i ukoliko se ne pojavi neka institucija ili osoba i ne pomogne klubu uplatom tih sredstava neće se igrati derbi.

U razgovoru za MONDO to nam je potvrdio i predsjednik Radne grupe FK Borac Draško Ilić koji je za sutra zakazao pres konferenciju na kojoj će uputiti posljednji apel za pomoć klubu.

"Ovo je javni poziv, apel da se u naredna dva-tri dana pojavi neko da uplati sredstva koja moramo da platimo na osnovu pravosnažnih sudskih presuda koje nas limitiraju od daljeg igranja. Borac je u takvim problemima da je utakmica sa Sarajevom potpuno upitna i ukoliko se ne iznađu sredstva Borac će biti suspendovan. Taj dug je ukupno 310.000 KM, prije ove utakmice moramo da uplatimo 50.000 KM, već sljedeću moramo da uplatimo 100 hiljada KM, ali sve zajedno je 310.000 KM duga prema igračima čije su odluke pravosnažne“, izjavio je Ilić za MONDO.

Borac je do sada više puta bio u sličnoj situaciji i mnoge utakmice bile su dovedene u pitanje, ali se na kraju sve rješavalo uplatom dijela duga ili sporazumom o reprogramu.
Ilić međutim navodi da to više nije moguće.

"Dug se ne može više reprogramirati, nakon dva reprograma i sporazuma koja smo imali ništa nije ispoštovano i sada se to mora platiti“, rekao je Ilić i upozorio na eventualne posljedice neodigravanja derbija sa Sarajevom.

"Ukoliko se ne odigra utakmica Borac će biti kažnjen sa oduzimanjem tri boda i novčanom kaznom FS BiH, uslijediće propast i potop kluba. Neodigravanje ove utakmice je put ka gašenju kluba, slažem se“, rekao je Ilić.

Radna grupa na čijem je čelu Ilić ima mandat za upravljanje klubom do 31. marta, za kada je zakazana skupština kluba na kojoj bi trebalo biti izabrano nova uprava, ali s obzirom na trenutnu situaciju pitanje je da li će biti onih koji žele da preuzmu koji se nalazi u velikim dugovima zbog kojih ne može da igra ni utakmice.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 25 mar 2014, 17:19

High je napisao/la:Ne sumnjam ni ja u rješenje ovoga, ali eto. Evo opširnije:
MONDO: Upitan derbi Borac – Sarajevo

Derbi 24. kola Premijer lige BiH na rasporedu je u subotu, do kada Borac mora da uplati dio duga u iznosu od 50.000 KM, ali Radna grupa koja rukovodi klubom nije u stanju da obezbijedi taj novac i ukoliko se ne pojavi neka institucija ili osoba i ne pomogne klubu uplatom tih sredstava neće se igrati derbi.

U razgovoru za MONDO to nam je potvrdio i predsjednik Radne grupe FK Borac Draško Ilić koji je za sutra zakazao pres konferenciju na kojoj će uputiti posljednji apel za pomoć klubu.

"Ovo je javni poziv, apel da se u naredna dva-tri dana pojavi neko da uplati sredstva koja moramo da platimo na osnovu pravosnažnih sudskih presuda koje nas limitiraju od daljeg igranja. Borac je u takvim problemima da je utakmica sa Sarajevom potpuno upitna i ukoliko se ne iznađu sredstva Borac će biti suspendovan. Taj dug je ukupno 310.000 KM, prije ove utakmice moramo da uplatimo 50.000 KM, već sljedeću moramo da uplatimo 100 hiljada KM, ali sve zajedno je 310.000 KM duga prema igračima čije su odluke pravosnažne“, izjavio je Ilić za MONDO.

Borac je do sada više puta bio u sličnoj situaciji i mnoge utakmice bile su dovedene u pitanje, ali se na kraju sve rješavalo uplatom dijela duga ili sporazumom o reprogramu.
Ilić međutim navodi da to više nije moguće.

"Dug se ne može više reprogramirati, nakon dva reprograma i sporazuma koja smo imali ništa nije ispoštovano i sada se to mora platiti“, rekao je Ilić i upozorio na eventualne posljedice neodigravanja derbija sa Sarajevom.

"Ukoliko se ne odigra utakmica Borac će biti kažnjen sa oduzimanjem tri boda i novčanom kaznom FS BiH, uslijediće propast i potop kluba. Neodigravanje ove utakmice je put ka gašenju kluba, slažem se“, rekao je Ilić.

Radna grupa na čijem je čelu Ilić ima mandat za upravljanje klubom do 31. marta, za kada je zakazana skupština kluba na kojoj bi trebalo biti izabrano nova uprava, ali s obzirom na trenutnu situaciju pitanje je da li će biti onih koji žele da preuzmu koji se nalazi u velikim dugovima zbog kojih ne može da igra ni utakmice.
stvarno jadno, pa ovo nije prvi put da im se izlazi u susret, kad su izašli Vama, Želji ili Veležu u susret? Nikada! Fino pp 3:0 za Sarajevo i ćao. :roll:

hodža
Kontakt:

Post Postao/la hodža » 25 mar 2014, 17:26

Ma naci ce oni pare...na kraju, Dodik ce im dati samo da ne bi Sarajevo dobilo 3 boda :grin:
FORZA MARŠAL !!!

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 25 mar 2014, 17:28

hodža je napisao/la:Ma naci ce oni pare...na kraju, Dodik ce im dati samo da ne bi Sarajevo dobilo 3 boda :grin:
Puca Dodiku neka stvar za Borcem i Banja Lukom. ;)
Sve sto ima ulaze u Laktase i Igokeu,to je njegova zlatna koka.

Naci ce oni pare,nije to problem al ne mirise njih Dodik
1946

kengur
Kontakt:

Post Postao/la kengur » 25 mar 2014, 17:50

Da je covjek cinican pa da kaze, uze Borac 3 boda za zelenim stolom u prvom dijelu a red je sada da i mi uzmemo 3 bobe na isti nacin. Naravno, nista od toga, naci ce oni lovu kao i uvijek.

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 25 mar 2014, 17:51

Mozda im vi date da ne igraju, pa cudesno "pronadju" pare do sljedece utakmice i normalno nastave prvenstvo? :mrgreen:
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Amidzaa, DzemoSmjecanin, Hajdeee, mosarajvosa83, nedimmmm1337, rimljanin90 i 115 gostiju.