FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

dinoze
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la dinoze » 13 mar 2019, 23:24

Neznam cemu kukanje, ovo je normalan ciklus.
Zadnjih godina su vazda igrali polufinale, imali su peak sada su u padu.
Kao sto su bili Spanci u vrhu sada su Englezi.
Uvjek su postojali ti ciklusi.
Sada jedno 3-4 godine odmora i onda pokusati opet nesto uraditi ako se skupi sta para za investicije.
Bayern ove godine nije ni ciljao da nesto napravi u Cl jer inace nebi doveo igrace tipa Gnabry, Goretzka i Süle.
Nezaboravite da je u Bl financijski tesko nesto napraviti.
Zadnja izmjena: dinoze, dana/u 13 mar 2019, 23:25, ukupno mijenjano 1 put.

sekerbay
Kontakt:

Post Postao/la sekerbay » 13 mar 2019, 23:25

Al ne napravit tri smislene akcije...
Pa jbt, o čemu pričamo :roll:
Pa da smo u engleskoj dobili 3:0, ne bi postavio ovakvu taktiku
like my saint of a mum used to say, "get 'em young, and the possibilities are endless."

FCBAYERN
Kontakt:

Post Postao/la FCBAYERN » 13 mar 2019, 23:25

Bayern da bi ponovo ustao, mora jos nize da padne (nestanak suvereniteta u Njemackoj). Najbliza lekcija je 2012.
Spamm

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 13 mar 2019, 23:26

Znate li da su Gnabry i Coman do pic.ke materine potpisali, još i Davis, i ganjaju novog talenta. Neće niko doći. Doći će štoperi.

Klare

Post Postao/la Klare » 13 mar 2019, 23:27

FCBAYERN je napisao/la: ali ne znam, ovo je nezahvalna situacija i za njega i za klub.
Ma skroz teško. Ako ne osvoji duplu krunu onda je lakše.
Ali možda ni hemija u ekipi nije najbolja, pa mu krene sa novim igračima.
A trenera nema, da Nagelsman nije zakazao Lajpcig bio bih za takvu promjenu. Ovako se mora tražiti rješenje van Njemačke i trener da nije Njemac. Pa neka, Wengera sam zaboravio. Odmah potpisujem!
Zadnja izmjena: Klare, dana/u 13 mar 2019, 23:28, ukupno mijenjano 1 put.

autogol
Kontakt:

Post Postao/la autogol » 13 mar 2019, 23:28

Nikad me poraz Bayerna nije manje zabolio. Laku noc :zzz:

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 13 mar 2019, 23:30

Godinama unazad su gurali ovaj klub na dno, svojim katastrofalnim odlukama.
Totalno su zapostavili podmladjivanje kadra, dovodivsi polovnjake, koji i u mnogo slabijim ekipama ne bi imali mjesta.

Stvorili su od kluba privatnu prćiju, cak su poceli otjerivati i legende kluba iz svecanih loza stadiona.
Tolika bahatost nije vidjena nigdje.
Nikada nece otici, jer su stvorili sistem da ih ne moze niko otjerati, osim ako oni sami ne odluce da odu.

Dopustili su da im ispred nosa odu; De Bruyne, Mane, Draxler, Keita ...
Sve ovo vcrs, je naplata za grozne poteze koje su vukli godinama.

FCBAYERN
Kontakt:

Post Postao/la FCBAYERN » 13 mar 2019, 23:33

Klare je napisao/la:
FCBAYERN je napisao/la: ali ne znam, ovo je nezahvalna situacija i za njega i za klub.
Ma skroz teško. Ako ne osvoji duplu krunu onda je lakše.
Ali možda ni hemija u ekipi nije najbolja, pa mu krene sa novim igračima.
A trenera nema, da Nagelsman nije zakazao Lajpcig bio bih za takvu promjenu. Ovako se mora tražiti rješenje van Njemačke i trener da nije Njemac. Pa neka, Wengera sam zaboravio. Odmah potpisujem.
Wenger nesto kao LvG :mrgreen: .

Nama upravo treba neki novi Van Gall, neko ko zna sta hoce i koji ce ovoj ekipi ponovo dati ideju kako da igra i u kom pravcu da ide. Neko ko ce posijati sjeme koje ce kasnije drugi njegovati i ubrati plodove. Problem je sto ja takvog ne vidim i ne znam ko bi mogao biti. Wenger ide najvjerovatnije u PSG kao SD, ali svakako je on u padu. Mada, kad se povezivao s nama jesenjas radovao sam se. Opet kad o tom razmisljam, bespogovorno bih uzeo onog nekadasnjeg Wengera, ali ovaj sad djeluje potroseno.
Spamm

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 13 mar 2019, 23:35

Otpisao sam LP kada su glavesine pocele dizati zdravice nakon one partije protiv Reala. Tada je vec bilo jasno da od nas ove sezone nema nista. Kada su odlucili da ostave Riberya i Robbena jos je bilo jasnije. Kada su nekad pred kraj prosle sezone imemovali Kovaca za trenera. Nakon onog starta gdje smo pobjedjivali ali nam napadacka igra nije licila ninasta. A tek kad smo krenuli gubiti. Lewat se morao prodati na ljeto i raditi rekonstrukcija tima. Grijesi se u svemu, priznajem sada i lijecenju povreda, dovodjenju igraca, sistemu i igri kakvu Bayern nije imao za mog zivota. Ovakav kukavicluk i taktiziranje i igranje na nulu nismo igrali u 21 stoljecu sigurno. Vrijeme je za promjene u svemu, rukovodstvo je izgubilo kompas i vrijeme je za mladje-citaj Kahn, Lahm i Schweinsteiger kad se oprosti. Hvala na svemu Uli i Karl ali vrijeme je da odete. Pragmaticar noga, dovedite Wengera barem da nam igra lici na nesto kad vec ispadamo u osmini
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

isakovich
Kontakt:

Post Postao/la isakovich » 13 mar 2019, 23:41

Kukavice swe do jednog od nike do lewe,kukawicki pristup,swe promaseno,.
VOLIM BAYERN

bavaraccccc
Kontakt:

Post Postao/la bavaraccccc » 13 mar 2019, 23:44

Eh da je Jupp 15 ak godina mlađi...kad se sjetim njegovog Bayerna..
27.02 1900 FC BAYERN Cant you just feel the love

Huseinagic
Kontakt:

Post Postao/la Huseinagic » 13 mar 2019, 23:53

Tesko je bilo sta reci. Sta god da se kaze, i u kome god da se trazi krivac, nece se pogrijesit. Krivi su svi, ama bas svi, koji su doveli do svega ovoga. Al hajde neka se odmah pojedinci nasladjuju i sa ovim dokazuju i pokazuju kako su eto bili u pravu..

Sto se tice igraca, ne znam ima li smisla kritikovat svakog, jer izuzev Hummelsa i Javia ne znam da je neko odigrao dostojno ekipe ranga Bayerna. Eh sad da li su krivi igraci, Kovac il neko treci..i to je besmisleno ne kriviti sve. Igraci su jednostavno pojedini potroseni, neki nisu kvalitet za ovu razinu takmicenja. Al opet, opet..ne mogu se oteti dojmu, da bi neki kvalitetniji trener izvukao mnogo vise iz ove ekipe. Ako si isao na Anfieldu na nulu(gdje se moralo napravit nesto i dati go), pa valjda si imao neku jasnu viziju sta i kako dalje..ali ne, to nije logicno u ovom slucaju kod Kovaca bilo.

Nije Kovac kriv, nije lud ne prihvatit ponudu kad te Bayern zove. Krivi su oni, sto su ga doveli, i zamazli oci sebi, pa i nama donekle sa par dobrih partija, sto ne toliko svojom zaslugom, koliko losim ekipama u ligi. Ja sam ocigledno previse optimistican, i uvijek se nadam pobjedi, i ubjedjujem sam sebe da to nije nerealno, al nocas sam se gadno prevario..A i kako da se napadne sa Gnbryem i Riberyem? Desio se najgori moguci scenarij kojeg sam se bojao, individualne greske, i onda se mora napasti Liverpool bez adekvatnog oruzja, i slijede kontre..

Post je i ovako predug, mozda vecina nece ni procitat.. tesko je cijelu situaciju objasnit u par recenica..Ako se ovo otvorit oci svima u klubu i vidjeti da ovo nije rjesenje, ovaj poraz ce sutra vec biti zaboravljen..ali, ali koliko je realno ocekivati sve to?

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 13 mar 2019, 23:57

GOTOVO JE!

Jedna era se privodi kraju. Otprilike je trajala koliko i vrhunac jedne nogometne karijere nogometaša ili grupe nogometaša. Od 2010. do 2019. godine. Postavlja se pitanje kako dalje? Šta dalje? Da li ćemo osjetiti sudbinu Manchester Uniteda, Intera, Milana i Liverpoola koji su se borili po 5-6 godina sa krizama, a neki se i sada bore, pa vjerovatno hoćemo. Sreća u nesreći je da je njemački fudbal dovoljno srozan da nećemo opet morati gledati Bayern u Europa Ligi, osim ako ne ispadnemo u grupi LP.

Ne planiram analizirati igru, jer smo u 180 minuta uspjeli uputiti 2 šuta u okvir gola, prevarile su me pobjede u Bundesligi, još jednom napominjem spominjemo odbranu kao problem, a odbrana je momački izdržala Salaha, Manea, Firmina, a napad nije iskoristio propuh u prvoj, a ni u drugoj nisu bili sposobni iz grešaka postići gol.

Bayernov pad direktno će utjecati, to jeste već direktno utječe na njemački nogomet, koji od 2014. godine ide lagano nizvodno zajedno sa Bayernom, dok nismo došli do 2018. godine gdje Njemačka ispada u grupnoj fazi SP, a Bayern u 1/8 LP sezonu poslije. To je kao mikroekonomija, pad jedne velike firme može ugroziti sve ostale male firme na posmatranom mikropodručju.

A šta uprava može uraditi za sljedeću sezonu? Pa ko od najvećih svjetskih zvijezda će željeti seljedeće sezone igrati u Bayernu koji više nije popularan, u ligi koja je ove sezone pokazala šta je pokazala i plus ne nudi ti finansijsku špricu kao što bi ti nudile EPL i La Liga. Ostajemo sigurno bez: Robbena, Riberya i Rafinhe. Pitanje je šta će biti sa: Jamesom, Boatengom, Thiagom, Lewom.

Al jedno je sigurno; Bayern će se vratiti, jači nego ikad!
mia san mia

Huseinagic
Kontakt:

Post Postao/la Huseinagic » 14 mar 2019, 00:00

coelho41 je napisao/la:GOTOVO JE!

Jedna era se privodi kraju. Otprilike je trajala koliko i vrhunac jedne nogometne karijere nogometaša ili grupe nogometaša. Od 2010. do 2019. godine. Postavlja se pitanje kako dalje? Šta dalje? Da li ćemo osjetiti sudbinu Manchester Uniteda, Intera, Milana i Liverpoola koji su se borili po 5-6 godina sa krizama, a neki se i sada bore, pa vjerovatno hoćemo. Sreća u nesreći je da je njemački fudbal dovoljno srozan da nećemo opet morati gledati Bayern u Europa Ligi, osim ako ne ispadnemo u grupi LP.

Ne planiram analizirati igru, jer smo u 180 minuta uspjeli uputiti 2 šuta u okvir gola, prevarile su me pobjede u Bundesligi, još jednom napominjem spominjemo odbranu kao problem, a odbrana je momački izdržala Salaha, Manea, Firmina, a napad nije iskoristio propuh u prvoj, a ni u drugoj nisu bili sposobni iz grešaka postići gol.

Bayernov pad direktno će utjecati, to jeste već direktno utječe na njemački nogomet, koji od 2014. godine ide lagano nizvodno zajedno sa Bayernom, dok nismo došli do 2018. godine gdje Njemačka ispada u grupnoj fazi SP, a Bayern u 1/8 LP sezonu poslije. To je kao mikroekonomija, pad jedne velike firme može ugroziti sve ostale male firme na posmatranom mikropodručju.

A šta uprava može uraditi za sljedeću sezonu? Pa ko od najvećih svjetskih zvijezda će željeti seljedeće sezone igrati u Bayernu koji više nije popularan, u ligi koja je ove sezone pokazala šta je pokazala i plus ne nudi ti finansijsku špricu kao što bi ti nudile EPL i La Liga. Ostajemo sigurno bez: Robbena, Riberya i Rafinhe. Pitanje je šta će biti sa: Jamesom, Boatengom, Thiagom, Lewom.

Al jedno je sigurno; Bayern će se vratiti, jači nego ikad!
mia san mia
BRAVO!

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 14 mar 2019, 00:01

Lewandowski nije na nivou, to se vidi. Povuk'o je luzerstvo od ovih polovnjaka sa kojima igra. Ok, prodaš ga, al' koga dovest ? Je li Timo Verner rješenje ? Možda Icardi, al' on sa sobom nosi mnogo tereta. Na trzistu ionako nemas napadaca, naravno klasnih.

Ovoj ekipi treba ozbiljan trener. Ovoj ekipi trebaju veliki igrači. Treba neko da povuče kad treba, da podijeli koju vaspitnu. Muki je dobro rek'o. Sva nasa mladjahna krila su produzila ugovor. Očito se na njih računa, tako da tu pojacanja otpadaju. Ne bi me sekunde iznenadilo da Ribery ostane još jednu godinu. Covjek sa 36 godina igra u prvoj postavi jedne ovakve utakmice. Krilo, ne govorim o golmanu. Pa vidi li iko u toj upravi dalje od vlastitog nosa ?

Desava nam se ono sto se desilo Jedinstvu. Masa akumuliranih polovnjaka, trener bez respekta i autoriteta, ljudi u vrhu bez kompasa. Zao mi je sto je LIverpool pros'o, al' samo iz razloga sto ce se razvuc' na obje strane i haman dobit' veliko nista. Nemaju oni taj kapacitet, vidljivo je to. Nisu oni toliko dobri koliko smo mi losi.

Šta i da smo prošli ? Dodje Juve i obrukaju nas kuci, a nije da nisu zedni na nas.

Najgore od svega sto moze da se desi je da zvijezda "Trece stijene od Sunca" na nasoj klupi osvoji BL i kup. Ovi ce to predstavit' k'o veliki uspjeh a nece se desit de facto nista. Bayernu trebaju korijenite promjene, po svim tackama vertikale.
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

cavendish
Kontakt:

Post Postao/la cavendish » 14 mar 2019, 00:02

Ohrabrile su nas dobre partije u BuLi koja ce vrlo moguce ostati bez ijednog predstavnika u evropskim takmicenjima. Bez jake lige tesko je ocekivati bilo kakav uspjeh u evropi. druga stvar je sto ce vecina vrhunskih radije igraca otici u englesku ligu pa i igrati za nesto manji novac nego doci i igrati za Bayern i nabijati statistiku osvajajuci titule u Njemackoj.

S-Y-L-A-R
Kontakt:

Post Postao/la S-Y-L-A-R » 14 mar 2019, 00:05

Ako i dalje nisu svjesni da je trener trenutno tek nekih 15% problema, onda njima fali dobar dio mozga. Istina, ja bih na ljeto i trenera promjenio, pokušao sa Wengerom(pojačanja i igrači koji se povezuju s nama i naginju ka nečemu takvom), ali opet ponavljam, dosta je truhlog u pokrajini Bavarskoj. Da se ne lažemo, mi od oktobra čekamo naredno ljeto, strpimo se još par mjeseci pa da vidimo.
41.21.1.

25.05.2013. - First treble
23.08.2020. - First (*) treble
11-0-0. The first team ever to win the Champions League with a perfect record. #HansiFlick

FCBAYERN
Kontakt:

Post Postao/la FCBAYERN » 14 mar 2019, 00:07

S-Y-L-A-R je napisao/la:Ako i dalje nisu svjesni da je trener trenutno tek nekih 15% problema, onda njima fali dobar dio mozga. Istina, ja bih na ljeto i trenera promjenio, pokušao sa Wengerom(pojačanja i igrači koji se povezuju s nama i naginju ka nečemu takvom), ali opet ponavljam, dosta je truhlog u pokrajini Bavarskoj. Da se ne lažemo, mi od oktobra čekamo naredno ljeto, strpimo se još par mjeseci pa da vidimo.
Ispravka! Mi naredno ljeto cekamo od juna i momenta kada je bilo jasno da velikih ulaganja nece biti.
Spamm

dirkules
Kontakt:

Post Postao/la dirkules » 14 mar 2019, 00:09

Dragi moji, šta reći ako uprava slegne ramenima na 2 šuta u okvir gola u 180 minuta pored ove katastrofalne postavke trenera koji se uči na Fc Bayernu. Ovdje sve kreće od uprave, godinama unazad su isticali kako žele ofanzivan dominantan Bayern. Dal' se ostaje dosljedno tome i daje otkaz Niki, treneru kojem trebaju formirana WC krila za ovo što igra, i to je upitnik. A ovo večeras je bila bljuvotina, bruka u svom hramu, ponavljam 2 šuta u okvir gola. Carlo, veliki Carlo je fasovao otkaz zbog svlačionice, i sa takvim stanjem je prelazio pola terena protiv PSG-a i bio kakva takva opasnost. Dal se ide u krajnost i dovode se talenti, djeca koja još nose pempas ovom treneru sa ubjeđenjem da će napraviti od njih WC igrače, ipak se nudi 35-40 mil.za takve, ono da postanu role igrači.
Garavi Zeko M-84, Sultan M-84, Plavi Princ T-55, T-55, Transporter BVP-80

isakovich
Kontakt:

Post Postao/la isakovich » 14 mar 2019, 00:15

Ono izidjes sa Allianza sav nikakav, hones hebem ti swe
VOLIM BAYERN

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.