Drum je napisao/la: ↑26 avg 2025, 00:18
Bezposlena raja ce ti preko mreza svasta izustiti. Takav je vakat.
Mozda je Barbarez uvrijeđena mlada u ovom slucaju. A mozda je i Perisicu kratko i jasno dao do znanja da njemu kao igracu sa toliko iskustva i njegovog renomea ne pristoji o takvim stvarima piskarati preko komentara kao i ostali bezposlen svijet.
Mozda je Barbarez od jednog Perisica ocekivao, ako vec ima misljenje o Esmiru, da mu pise privatno jer tako i dolikuje kada su ovakve stvari u pitanju.
Da upitam. Jel Barbarez trebao Perisicu odgovotiti/pitati ga u komentarima bilo sta u vezi Esmira ili privatno? U jednu ruku bi ga ucio manirima. Opet, u drugu bi time sam sebe omalozavao.
Ovako mu je porucio da se potrudi malo vise za covjeka u njegovim godinama.
Pa vidi, njegova pozicija kao selektora nacionalne reprezentacije je takva da je non stop na meti javnosti, non stop će biti izazivan sa pitanjima, traženjem objašnjenja za ovo ili ono i kritike (ne uzimam u obzir bljuvotine) će pljuštati sa svih strana.
Barbarez je i sam koristio socijalne mreže kada je htio kritikovati (da ne kažem ponižavati) neke stvari kod prethodnih selektora.. Sada kada je on upravo na toj drugoj strani, treba drugačije da se postavi.
Je li Barbarez trebao Perišiću odgovoriti? Ne, ni slučajno. Nije trebao uopšte reagovati. Jedino ispravno je (barem po meni) ignorisati, razgovarati sa Esmirom, pružiti mu podršku, tražiti od njega da samo ovako nastavi i da ga mjesto u reprezentaciji čeka.
Ovo "online" prepucavanje može samo više naškoditi Esmiru, jer selektor ko selektor, danas je tu, sutra je bivši.
On već ima običaj da skida zastavu BiH sa IG ako se ne pozove, što po meni govori o njegovom trenutnom stanju. Mlad je, nadoći će, ali medijska hajka na ovu ili onu stranu ne treba. Samo da nastavi raditi i on će biti naša budućnost.