FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

BaDa12
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la BaDa12 » 11 maj 2010, 23:56

Potvrdjeno je da Barca dolazi poigrati se na splitskom Poljudu u augustu :!: :!:

http://sportske.jutarnji.hr/index.php?c ... k_id=20668

Bilo bi lijepo otici vidjet to svojim ocima. ;) Ako Bog da....
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.

Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka

nidjo_barca
Kontakt:

Post Postao/la nidjo_barca » 12 maj 2010, 00:00

Da,citao sam danas to.Ali ima jos do toga...
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

Blaugrana

Mes Que Un Club

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 12 maj 2010, 10:31

Agent Yaye veli da su sanse da napusti Barcelonu 90%, ode li svi cemo mu pozeljeti srecu, a to znaci i da su sanse za dolazak Fabregasa jedno 80 %.

Iniesta ce kako stvari stoje vjerovatno i zaigrati protvi Valjadolida, barem kao zamjena. Eh steta sto necemo barem za kraj vidjeti njega i Xavija zajedno, ne toliko zbog rezultata nego bas dugo nisu sastavili utakmicu zajedno. Valja cekati do svjetskog prvenstva, a tamo ce najvjerovatnije postati i svjetski sampioni, gledam ove sastave ostalih, Brazil, NJemacka i Italija nikad slabiji, Francuzi nista posebno, Spanija definitivno najveci favorit, a ako ih neko zezne onda je to Engleska ili Messi sa Argentinom. Bice zanimljivo pratiti ko ce biti najbolji igrac svijeta u ovoj godini, za sada je tu ubjedljivo Messi, a ja bi volio da Xavi recimo briljira na prvenstvu i da ga osvoji, onda ce vjerovatno on dobiti tu nagradu koju je i zasluzio sa sve ove godine.
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 12 maj 2010, 11:45

Iskreno, ja nisam za dolazak Ville. Ustvari jesam, ali da Ibra ode(mada je to nemoguće, jer je samo sezonu ovdje). Zašto? Zato što to znači sasvim sigurno sputavanje Krkića i Pedra koji su ove sezone bili sjajni. Pedro cijelu sezonu, Krkić u drugom dijelu iste. David je sjajan igrač, sigurno jedan od najboljih "strikera" na svijetu, ali i njegovo guranje na krilo bi i njega činilo manje ubojitim. Ne znam, jednostavno ne znam. Da, dijelim mišljenje da se treba Barca pojačati, prije svega jer će se i sljedeće sezone ići na tri "glavna" trofeja, ali pojačanja su više potrebna u veznom redu(jedan defanzivni vezni i Cesc Fabregas).
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

xavi26
Kontakt:

Post Postao/la xavi26 » 12 maj 2010, 11:52

bparena je napisao/la::) koliko je sve ovo nestvarno u odnosu na okruzenje u kojem mi zivimo :) e moj Boze hocemol mi ikad biti i blizu svemu ovome. Nase generacije iako postoji neka nada ipak nece to dozivjeti. Gledam ovaj travnjak kao da je s druge planete... :)
nije im dosta takav travnjak, pa jos sebi nasli i one ''podmetace''.. :lol:
Volim te Bosno!!!

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 12 maj 2010, 12:01

Pojacat ce se i vezni red i odbrana, tj. bekovska pozicija, to je definitivno. A sto se tice toga sto kazes za Pedra i Bojana, mozda i to ne bi bilo lose odma njih dvojicu gurnuti u prvi plan, da budu glavni igraci vec sad. Ali izgleda da je to jos uvijek veliki rizik, i ja mislim da je opet dobro ovo s Viljom, davat cemo jos vise golova s njim, jer ce i on dati barem 20 golova u sljedecoj sezoni, a mozda i 30, frajer je masina za golove i takav jedan nam i treba, pogotovo kad se igra protiv bunkera. Ja ocekujem da i Ibra pocne briljirati sledece sezone i opet cemo imati ubojit napad do bola. Pedro i Bojan ce imati dosta prilike za igru, Bojan je i prosle sezone u pripremnom dijelu bio odlican, dobro je poceo i sezonu, ali onda je dosla povreda i u formu se vratio tek pred kraj. Svih ovih 5 napadaca koje cemo imati ce dobiti dosta prilike za igru, Pep ce to fino izbalansirati, nekad ce neko odmarati ili biti povrijedjen, utakmica je puno, Real ce biti isto jak i u svakoj utakmici se mora ici na pobjedu, a to iscrpljuje igrace. Najbitnije je to da se na narusi dobra atmosfera, a mislim da nece, Vilja ce se tu dobro uklopiti medju prijateljima i nece biti nikakvih problema. Pedro i Bojan su nasa buducnost, u sledece dvije sezone oni ce dobiti jos rutine i samopouzdanja i bice zmajevi. Boje je i za njih da ovako imaju jaku konkurenciju, vise ce napredovati. Sve je to do Pepa kako ce to uskladiti, a ja mislim da ce on taj poso obaviti sjajno i da ce golovi sipati.
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

-Paja
Kontakt:

Post Postao/la -Paja » 12 maj 2010, 12:06

Romariooo je napisao/la:Agent Yaye veli da su sanse da napusti Barcelonu 90%, ode li svi cemo mu pozeljeti srecu, a to znaci i da su sanse za dolazak Fabregasa jedno 80 %.

Iniesta ce kako stvari stoje vjerovatno i zaigrati protvi Valjadolida, barem kao zamjena. Eh steta sto necemo barem za kraj vidjeti njega i Xavija zajedno, ne toliko zbog rezultata nego bas dugo nisu sastavili utakmicu zajedno. Valja cekati do svjetskog prvenstva, a tamo ce najvjerovatnije postati i svjetski sampioni, gledam ove sastave ostalih, Brazil, NJemacka i Italija nikad slabiji, Francuzi nista posebno, Spanija definitivno najveci favorit, a ako ih neko zezne onda je to Engleska ili Messi sa Argentinom. Bice zanimljivo pratiti ko ce biti najbolji igrac svijeta u ovoj godini, za sada je tu ubjedljivo Messi, a ja bi volio da Xavi recimo briljira na prvenstvu i da ga osvoji, onda ce vjerovatno on dobiti tu nagradu koju je i zasluzio sa sve ove godine.
A ko je tebi slagao da ce Yaya Toure u Arsenal? :mrgreen: Svake godine navijaci Barcelone trabunjaju o Fabregasu i nikad nece na kraju prelaznog roka nece da se vrate i da pojedu ono sto su izasrali tokom prelaznog roka.
Dio Arsenala

CollegeGunner
Kontakt:

Post Postao/la CollegeGunner » 12 maj 2010, 12:12

Romariooo je napisao/la:Agent Yaye veli da su sanse da napusti Barcelonu 90%, ode li svi cemo mu pozeljeti srecu, a to znaci i da su sanse za dolazak Fabregasa jedno 80 %.
Kakve veze ima napustanje Yaya sa prelaskom Cesca?! Yaya nece doci u Arsenal jer tu igra Song, a Toure nije zadovoljan sa klupom. Ukoliko ode onda ce to biti npr. u City. Cak i da dodje u Arsenal to ne znaci da Cesc prelazi u Barcu. Sanse za Cescov dolazak mozda jesu 80%, al 100% nece doci.
Before Wenger, Arsenal had finished top four in 23 out of 92 seasons. Under him, it is 15 out of 15.

........................................With Wenger until the end...........................................

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 12 maj 2010, 12:23

Pajo, Pajo, sta ces ako ode Fabregas, ako se desi i to svjetsko cudo pa on dodje u Barcelonu, sta li ces onda pricati, al vidjecemo uskoro nadam se, kad se to i desi. Jedino sto nije moguce u ovom trenutku je da u Barcu dodje Raul, Ronaldo, Rooney i mozda jos pokoji, sve ostalo je u domenu realnosti, a dolazak Fabregasa je cak i vrlo realan, zato nemoj biti toliko ubijedjen, jer ces ti morati puno vise pojesti, jer je tvoja kamara puno veca. Mi ovdje govorimo o realnim stvarima, ne pricamo o dolasku vanzemaljaca u Barcu, ako Fabregas i ne dodje, nije to nama veci problem, najbolji smo mi i bez njega. A sto se tice Yaya, bolje ti je da molis Boga da jedan takav igracina dodje u Arsenal, pa da vidis sta ce vam znaciti. Song je dobar igrac, ali je Yaya triput bolji, zna Venger zasto ga trazi, zeli da ima cvrscu sredinu terena, a tu je sad mislim i najveca boljka Arsenala.Meni je Arsenal uvijek bio drag, i zato ako Yaya ode volio bi bas tamo da ode, bez obzira hoce li ili nece doci Cesc.
Ne znam Pajo sto mrzis Barcu toliko, ko da ti je Nou Kamp na očevini napravljen u eksproprijaciji, a nikad nisi dobio banke odstete heh.
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

-Paja
Kontakt:

Post Postao/la -Paja » 12 maj 2010, 12:31

Romariooo je napisao/la:Pajo, Pajo, sta ces ako ode Fabregas, ako se desi i to svjetsko cudo pa on dodje u Barcelonu, sta li ces onda pricati, al vidjecemo uskoro nadam se, kad se to i desi. Jedino sto nije moguce u ovom trenutku je da u Barcu dodje Raul, Ronaldo, Rooney i mozda jos pokoji, sve ostalo je u domenu realnosti, a dolazak Fabregasa je cak i vrlo realan, zato nemoj biti toliko ubijedjen, jer ces ti morati puno vise pojesti, jer je tvoja kamara puno veca. Mi ovdje govorimo o realnim stvarima, ne pricamo o dolasku vanzemaljaca u Barcu, ako Fabregas i ne dodje, nije to nama veci problem, najbolji smo mi i bez njega. A sto se tice Yaya, bolje ti je da molis Boga da jedan takav igracina dodje u Arsenal, pa da vidis sta ce vam znaciti. Song je dobar igrac, ali je Yaya triput bolji, zna Venger zasto ga trazi, zeli da ima cvrscu sredinu terena, a tu je sad mislim i najveca boljka Arsenala.Meni je Arsenal uvijek bio drag, i zato ako Yaya ode volio bi bas tamo da ode, bez obzira hoce li ili nece doci Cesc.
Ne znam Pajo sto mrzis Barcu toliko, ko da ti je Nou Kamp na očevini napravljen u eksproprijaciji, a nikad nisi dobio banke odstete heh.
Yaya Songu moze samo vodu dohvacati na treingu, budimo ozbiljni doticni grije klupu Busquetsu. Moja kamara svaki put nestane kad zavrsi prelazni rok i kad sam uvijek upravu vi svake godine isto pricate i svake godine corak i onda naredni prelezni rok nikako da se opametite jos covjek podeblja ugovor a vi i dalje nesto sanjate. Nije Wenger zrtvovao ove godine stvaranja ekipe i davanje mladim igracima sansu da bi neki drugi klubovi dosli i uzeli te igrace koji su tek poceli pokazivati najbolje od sebe. Ne mrzim ja Barcelonu ko da su oni neki faktor da ja njih mrzim, za mene su oni nebitna politicka partija.
Dio Arsenala

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 12 maj 2010, 12:38

Dobar si Pajo, neki te ovdje zezaju, al meni si posto i simpatican. Furaj svoj fazon, boli te racku, sto bi Ćiro rekao, driblaj sine boli te k..... Al ako Yaya bude igrao u Arsenalu, vidjeces da ce ga hvaliti na sva usta, a moguce i da ce ti taj neki novi Arsenal bez Fabregasa biti i puno drazi i bolji, u fudbalu se nikad ne znam sta je bolje, sta gore.
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

-Paja
Kontakt:

Post Postao/la -Paja » 12 maj 2010, 12:48

Romariooo je napisao/la:Dobar si Pajo, neki te ovdje zezaju, al meni si posto i simpatican. Furaj svoj fazon, boli te racku, sto bi Ćiro rekao, driblaj sine boli te k..... Al ako Yaya bude igrao u Arsenalu, vidjeces da ce ga hvaliti na sva usta, a moguce i da ce ti taj neki novi Arsenal bez Fabregasa biti i puno drazi i bolji, u fudbalu se nikad ne znam sta je bolje, sta gore.
Meni se svidjaju samo igraci koje Wenger stvori uz neke izuzetke od pojacanja ne zelimo nikakvog Yayu Tourea izmedju ostalog pored svega toga sto imamo boljih igraca i sto imao ostalih mladih koji dobijaju sansu Toure je Afrikanac a svi znamo da Wenger takve nece uzimati, iako je i Chamakh iz Maroka ali Maroko se nije ni kvalifikovao za onaj kup nacija pa....

Da mi se svidja Arsenal koji uzima stalno nove igrace, razmjenjuje daje dosta novca vjerovatno bi navijao za Real, Barcelonu, United i slicne klubove.
Dio Arsenala

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 12 maj 2010, 13:01

Iniesta spreman za Valladolid!

Dobra vijest za Guardiolu i navijače! Na treningu koji je počeo prije više od jedan sat, veznjak Andres Iniesta je sasvim normalno trenirao sa ostalim igračima. Jedino je Seydou Keita trenirao van grupe radi lakše ozljede bedra. Guardiola priprema tim za ključnu utakmicu sezone koja će se odigrati u nedjelju protiv Real Valladolida.

Jedini problem (osim Maxwella) za tim Balugrane je izostanak Xavija za kojeg nisu uvažene žalbe za peti žuti karton koji je dobio u utakmici protiv Seville. Zbog toga, Pep testira Thiaga iz mlađih pogona koji bi mogao dobiti nekoliko minuta na terenu.

http://****.com/index.php?option=co ... Itemid=100
AMAR OSIM

1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 12 maj 2010, 13:11

ma dobar je ovaj paja - dajte mu sansu ;)
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

make
Kontakt:

Post Postao/la make » 12 maj 2010, 16:28

Barcelona je ponudila Chelseau i Manchester Cityu šansu da dovedu u svoje redove Zlatana Ibrahimovića za oko 40 miliona eura, javljaju engleski mediji.
Reprezentativac Švedske došao je u Barcelonu prošlog ljeta u transferu vrijednom 40 miliona eura, koliko je Barca platila Interu, u koji je također poslala i Samuela Eto'oa.

Međutim, Ibrahimović se nije uspio nametnuti na Nou Campu ove sezone, te je postigao za njega skromnih 16 golova u svim takmičenjima za katalonsku ekipu.

Navodno je Barcelona već postigla dogovor sa Valencijom oko prelaska Davida Ville na Nou Camp, te se sada namjerava riješiti Ibrahimovića, čije je usluge ponudila Chelseau i Manchester Cityu.
Por que ? Por que somos los mejores...

VFCB
Kontakt:

Post Postao/la VFCB » 12 maj 2010, 16:36

ne znam, iskreno ne bih volio da ibra ode vec nakon ove sezone, treba mu dati jos malo vremena :)

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 12 maj 2010, 16:43

I ja čisto sumnjam da će ga se riješiti nakon jedne sezone. To se desilo samo sa Hlebom i ni s kim više(ali Hleb nije ni imao priliku da igra). Sjetite se kakva je bila Henryjeva prva sezona. Dakle, očekujem njegov ostanak te da proradi bosanski inat i da dokaže da moRe ownati.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

catalonia
Kontakt:

Post Postao/la catalonia » 12 maj 2010, 17:16

ibra je odigro ovu sezonu solidno ali treba mu dati vremena da se privikne na barsin stil igranja jer barsa se nebi trebala odreći takvog igrača vrhunske kvalitete nakon samo jedne sezone a netreba zaboraviti da i nije imao srece sto se tice povreda ove sezone
.

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 12 maj 2010, 17:36

To je cista medijska spekulacija, mislim da nema sanse da se desi. Vilja dolazi kao zamjena za Anrija, s Ibrom nema veze to . Volio bi ja da Ibra ode ali samo ako ce to biti zamjena za Toresa ili Runija plus neki novac. Ovako nije uprava luda da ga pusti poslije tek godinu dana i solidne sezone. Ako sledece sezone zakaze, tu ce biti dobre opcije Vilja ili Bojan i nema problema.
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

reds
Kontakt:

Post Postao/la reds » 12 maj 2010, 18:44

make je napisao/la:Barcelona je ponudila Chelseau i Manchester Cityu šansu da dovedu u svoje redove Zlatana Ibrahimovića za oko 40 miliona eura, javljaju engleski mediji.
Reprezentativac Švedske došao je u Barcelonu prošlog ljeta u transferu vrijednom 40 miliona eura, koliko je Barca platila Interu, u koji je također poslala i Samuela Eto'oa.

Međutim, Ibrahimović se nije uspio nametnuti na Nou Campu ove sezone, te je postigao za njega skromnih 16 golova u svim takmičenjima za katalonsku ekipu.

Navodno je Barcelona već postigla dogovor sa Valencijom oko prelaska Davida Ville na Nou Camp, te se sada namjerava riješiti Ibrahimovića, čije je usluge ponudila Chelseau i Manchester Cityu.
Najpametniji potez u historiji.Uzeti 40.000.000 € za njega je fantastično !
Naravno ako do ovoga dođe,a ja se nadam da hoće. :)
FK Pjetlovi

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.