FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Seyo_TM
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Seyo_TM » 31 okt 2011, 09:50

slika

Nekom je mama stucala :mrgreen:
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!

"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 31 okt 2011, 11:19

Ma Jamaku, kome će drugom! :mrgreen: :lol: :lol:
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

fixator
Kontakt:

Post Postao/la fixator » 31 okt 2011, 11:41

petarda u lukavici uz prigodnu muzičku podlogu ;)

[youtube][/youtube]
Semper Fidelis

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 31 okt 2011, 12:01

rodom s Mejtaša je napisao/la:Opet Amar nije zadovoljan, opet bi nešto popravljao u igri, pa popravi više, nije 3. kolo već 12. Ne znam je li se frajer zaje.ba.je ili ozbiljno misli. Mislim da s ovim kadrom kojeg ima teško da može bolje.
Aco imaš li kakvih informacija hoće li se šta dovoditi na pauzi. Pauza nije daleko i vrijeme je da se o tome razmišlja. Treba nam par ciljanih pojačanja da krenemo na duplu krunu.
To je jedan od nacina da zadrzi atmosferu u ekipi i ne dopusti da se nafuraju i opuste, s obzirom na uslove u kojima ekipe iz nase lige rade, sasvim razumljiva reakcija.Meni ova ekipa djeluje sasvim pristojno i definitvno je da nema prevelike potrebe za dovodjenjem ako izleti igrac na poziciji gdje skripi zasto da ne ali pod svaku cijenu dovodjenje nam nije potrebno.Kao sto je i do sad bio slucaj, ako dodje dobra ponuda za nekog od igraca mogao bi otici, Zeljo je postao najbolja odskocna daska iz nase lige tako da vjerujem da nece biti problema da to zakrpimo igraci koji zele napraviti karijeru gledaju prema Zelji i to je dobro.U svakom slucaju nakon tri boda iz lukavice lakse cemo i sa manjim pritiskom na derbi, posebno raduje cinjenica da smo postigli dosta golova u zadnje tri tekme a ako Amar kaze da ima jos prostora za napredak ja mu vjerujem, nema covjeka koji bolje poznaje ekipu od njega samoga.
Nakon odredjenog vremena prrestali su se javljati pacenici koji su govorili da je temepratura u BL -6 ili sta ti ja znam, kao i obicno glavni konkuret nam je siroki.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 31 okt 2011, 12:10

pile87 je napisao/la: posebno raduje cinjenica da smo postigli dosta golova u zadnje tri tekme
4 tekme 14 golova...velebajno...
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!

"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"

MU'MIN T.M.
Kontakt:

Post Postao/la MU'MIN T.M. » 31 okt 2011, 12:15

Malo opširnije ;)
[youtube][/youtube]
KOŠEVO..god '98,89 min...''Zubanoviiiić, eksplodiralo je Koševo'' (S.T.). DUPLA = 2012
"Dvije stvari neiskorištene su od većine ljudi:ZDRAVLJE I SLOBODNO VRIJEME"

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 31 okt 2011, 12:28

Drago mi je da je Adilovic poceo konstantno da zabija, nadam se da ce nastaviti sad u Kup-u protiv Celika i kasnije protiv pitara. 8-)
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 31 okt 2011, 12:29

Seyo_TM je napisao/la:
pile87 je napisao/la: posebno raduje cinjenica da smo postigli dosta golova u zadnje tri tekme
Da,to cini razliku u odnosu na proslo vrijeme...otvorilo nam se i sada postizemo golove i zanimljivo je da se igra sa istim sistemom igre i jednim napadacem kao i do sada.Ide to u prilog tome da ovakav sistem igre zapravo nije los,nego cak i vrlo zanimljiv i solidno efikasan kada imas sve kockice poslozene.Sistem Safeta Susica nase repke protiv Bjelorusije u gostima je bio identican i sa pravim igracima u polju se vidjelo kako moze takva strategija biti korisna.Igraci u nasem timu su isti kao i prije,sa izuzetkom Savica i Markovica,sto znaci da igraci nisu kvalitetniji,ali igraju kvalitetnije.Ranije sam pisao kako sam totalno nezadovoljan veznim redom,igraci jednostavno nisu bili u formi a slabije se i trcalo,nije bilo inventivnosti i naravno da i realizacija kao takva nema potporu u takvom sistemu.U ovom sistemu igre vezni red je kljucan faktor i odmah je lakse i odbrani i napadacu da se iskazu.Ako Svraka daje doprinos vise,ako Jamak preuzme malo pritiska sa Zebe,a oni to rade u zadnjih par utakmica,pa jos Nijema,koji sada nije igrao,ali po meni izuzetno doprinosi u trci i borbenosti u veznom redu,otvara se tako prostor za Zebu,koji sada ima sansu i kojem je time omoguceno da kreativnoscu stvori sanse za centarfora,a i sam sebi da ugodi nekim prodorom.Pojednostavljeno gledano,ako vezni red funkcionise na terenu,realizacija nece biti upitna,Smajic ce svojim prodorom ili laznjakom biti opasan,Beslija ce iskustvom bar jednom protrcati kako treba,Jamak ce proigrati na ovom nivou i osloboditi Zebu da bas Zeba mora dati sve lopte koje su korisne,evo i Jamak je pokazao da moze malo da preuzme,a trke nam ne fali u Nijemi i Svraki...i tu se stvara stabilnost,vise upotrebljivih lopti ide Adilovicu,kojem je sada mnogo lakse i koji je probio barijeru,a pomogli su mu u tome igraci veznog reda.Isto tako i odbrana igra stabilno kada ispred sebe ima igrace od zadatka,a na celu sa Bogicevicem kao komandantom sve izgleda lako i sigurno.Guso ima to iskustvo da rasporedjuje svojim autoritetom sto Karic nije imao i odmah je i tu stvar sredjena,a bogami lakse je i samom Gusi kada je tako.Sve u svemu,izgleda ovo puno bolje realizatorski,a tako jednostavno mora biti,jer vezni red sada ispunjava onaj minimum koji je za ovaj sistem igre neophodan,a ranije ga nismo imali kroz igre.Moram jos samo istaci dobre partije Jamaka u zadnje vrijeme i siguran sam da se posebno kroz njegove partije unaprijedila igra Zelje,jer puno olaksava Zebi,koji vise nije sam na terenu kada je u pitanju sve ono sto se ocekuje u kreativnosti.Jamak je sada puno pomogao u tome,pa Svraka ne mora izmisljati toplu vodu.Tu je kvaka po meni i to kljucna po nas tim.
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

ellaxaz
Kontakt:

Post Postao/la ellaxaz » 31 okt 2011, 13:49

Željovci blistali širom Evrope

http://www.fkzeljeznicar.com/vijesti/ze ... rom-evrope" onclick="window.open(this.href);return false;
"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."

F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.

bozzaii
Kontakt:

Post Postao/la bozzaii » 31 okt 2011, 14:19

Veceras na OBN-u u 19:15 sportska emisija Finale u kojoj su gosti braca Adilovic!!

DRHAUSE
Kontakt:

Post Postao/la DRHAUSE » 31 okt 2011, 14:31

boccaccio je napisao/la:
Seyo_TM je napisao/la:
Da,to cini razliku u odnosu na proslo vrijeme...otvorilo nam se i sada postizemo golove i zanimljivo je da se igra sa istim sistemom igre i jednim napadacem kao i do sada.Ide to u prilog tome da ovakav sistem igre zapravo nije los,nego cak i vrlo zanimljiv i solidno efikasan kada imas sve kockice poslozene.Sistem Safeta Susica nase repke protiv Bjelorusije u gostima je bio identican i sa pravim igracima u polju se vidjelo kako moze takva strategija biti korisna.Igraci u nasem timu su isti kao i prije,sa izuzetkom Savica i Markovica,sto znaci da igraci nisu kvalitetniji,ali igraju kvalitetnije.Ranije sam pisao kako sam totalno nezadovoljan veznim redom,igraci jednostavno nisu bili u formi a slabije se i trcalo,nije bilo inventivnosti i naravno da i realizacija kao takva nema potporu u takvom sistemu.U ovom sistemu igre vezni red je kljucan faktor i odmah je lakse i odbrani i napadacu da se iskazu.Ako Svraka daje doprinos vise,ako Jamak preuzme malo pritiska sa Zebe,a oni to rade u zadnjih par utakmica,pa jos Nijema,koji sada nije igrao,ali po meni izuzetno doprinosi u trci i borbenosti u veznom redu,otvara se tako prostor za Zebu,koji sada ima sansu i kojem je time omoguceno da kreativnoscu stvori sanse za centarfora,a i sam sebi da ugodi nekim prodorom.Pojednostavljeno gledano,ako vezni red funkcionise na terenu,realizacija nece biti upitna,Smajic ce svojim prodorom ili laznjakom biti opasan,Beslija ce iskustvom bar jednom protrcati kako treba,Jamak ce proigrati na ovom nivou i osloboditi Zebu da bas Zeba mora dati sve lopte koje su korisne,evo i Jamak je pokazao da moze malo da preuzme,a trke nam ne fali u Nijemi i Svraki...i tu se stvara stabilnost,vise upotrebljivih lopti ide Adilovicu,kojem je sada mnogo lakse i koji je probio barijeru,a pomogli su mu u tome igraci veznog reda.Isto tako i odbrana igra stabilno kada ispred sebe ima igrace od zadatka,a na celu sa Bogicevicem kao komandantom sve izgleda lako i sigurno.Guso ima to iskustvo da rasporedjuje svojim autoritetom sto Karic nije imao i odmah je i tu stvar sredjena,a bogami lakse je i samom Gusi kada je tako.Sve u svemu,izgleda ovo puno bolje realizatorski,a tako jednostavno mora biti,jer vezni red sada ispunjava onaj minimum koji je za ovaj sistem igre neophodan,a ranije ga nismo imali kroz igre.Moram jos samo istaci dobre partije Jamaka u zadnje vrijeme i siguran sam da se posebno kroz njegove partije unaprijedila igra Zelje,jer puno olaksava Zebi,koji vise nije sam na terenu kada je u pitanju sve ono sto se ocekuje u kreativnosti.Jamak je sada puno pomogao u tome,pa Svraka ne mora izmisljati toplu vodu.Tu je kvaka po meni i to kljucna po nas tim.
Nikad nisam shvatio zašto je Jamak uopšte odlazio iz Želje.Odnosno zašto su ga pustili da ode u Čelik. :idea:
“You can think I'm wrong, but that's no reason to quit thinking.”

Dr. Gregory House

MU'MIN T.M.
Kontakt:

Post Postao/la MU'MIN T.M. » 31 okt 2011, 14:32

Koji je bio prvi sastav jučer, a ko je ušao s klupe?
Znam da je Savić ušao s klupe, a vidim i Stančeskog u igri....
Šta je sa Zolom, Stanićem, Markovićem, Ramićem..?
Samo da ne bude povreda do kraja polusezone,ovo sad je dobro, ali može i mora još bolje.Desni strana nam je trenutno najslabije pokrivena, a naročito škripi desni bek koji je imao još i dodavanje u prostor protivničkom igraču Željo-Zvijezda,(od onog autogola Benjo nikako da se oporavi).Al eto oni testovi izdržljivosti ga vjerovatno drže u sastavu. Mislim da imamo širinu u igračkom kadru(za naše uslove), i da bi to u konačnici moglo donijeti prevagu u prvenstvu i kupu.Od pojedinaca iznad ostalih su samo Zeba i Bogičević, a ostali su u pet deka.

Idemo dalje, do nove pobjede!
KOŠEVO..god '98,89 min...''Zubanoviiiić, eksplodiralo je Koševo'' (S.T.). DUPLA = 2012
"Dvije stvari neiskorištene su od većine ljudi:ZDRAVLJE I SLOBODNO VRIJEME"

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 31 okt 2011, 15:13

U koliko je trening ovim našim zvijezdama ovo kako se sat pomjerio!? :mrgreen:
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

kosewsko hill
Kontakt:

Post Postao/la kosewsko hill » 31 okt 2011, 15:19

Jučer me je nervoza hvatala u toku prvog poluvremena i mogao se steći utisak da su igrači već imali 3 boda u glavi što zna biti pravo opasno.Vjerovatno je Amar na poluvremenu to malo pojasnio i to se pokazalo u 2. poluvremenu.Ekipa se poprilično uigrala i akcije su dosta tečnije i brže nego sa početka sezone.
Imam utisak da bi Kvesić u što više akcija trebao da ide naprijed jer zna kvalitetno odigrati dupli pas i centrirati dok je Benjo nekako inferioran u tim zadacima.Bocaccio je poprilično sve objasnio, pogotovo za vezni red tak oda se nema šta posebno dodati :)
U srijedu zbiti redove na tribini i bodriti momke do nove pobjede !
Željo - My first love!!!

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 31 okt 2011, 15:28

Prva trećina prvenstva je uspješno apsolvirana. Drugi smo na tabeli. Izgleda da se dosta toga izkristaliziralo i da su najveći favoriti za titulu Široki, Željo i Sarajevo, koji su već napravili i određenu bodovnu razliku.

Naredna trećina prvenstva, odnosno narednih 9 kola bi moglo izdiferencirati, jednu do dvije ekipe u borbi za naslov. U taj period Široki ulazi sa tri boda prednosti ispred nas i Sarajeva i na Pecari će odigrati 4, a u gostima 5 utakmica. Sarajevo će odigrati 3 utakmice na Koševu i 6 na strani, dok će Željo odigrati 6 utakmica na Grbavici i 3 na strani i dočekati i Sarajevo i Široki na Grbavici.

Predstojeća trećina prvenstva bi mogla promovirati Želju u glavnog kandidata za titulu.

Željo je šampion.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 31 okt 2011, 16:04

Nema razloga da gledamo sta rade konkurenti dok imamo ovakvu formu,samo se bezveze opterecujemo...
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

Adelin
Kontakt:

Post Postao/la Adelin » 31 okt 2011, 17:02

Zna li neko od vas u koliko je utakmica u srijedu ??

lisander
Kontakt:

Post Postao/la lisander » 31 okt 2011, 17:05

Ne bi trebala biti prije 5, lagano odraditi Celik, sacuvat par igraca za derby 1 ili 2 razlike taman bi bilo

A onda divove otrest, zrelo je za to

posmatrac sa juga 87
Kontakt:

Post Postao/la posmatrac sa juga 87 » 31 okt 2011, 17:07

Adelin je napisao/la:Zna li neko od vas u koliko je utakmica u srijedu ??
ja mislim u 18h
Ja volim Želju za njega sve, ooo naprijed Željo do pobjede, u boj kad krenemo sve pred sobom rusimo, Željo mi te volimo kako god zavrsio...

ellaxaz
Kontakt:

Post Postao/la ellaxaz » 31 okt 2011, 17:10

posmatrac sa juga 87 je napisao/la:
Adelin je napisao/la:Zna li neko od vas u koliko je utakmica u srijedu ??
ja mislim u 18h
Za sada je tako najavljeno.
"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."

F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Stanceski i 2 gosta.