NBA Playoffs & Finals

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

Ko ce biti MVP finala?

Steph Curry
48
35%
Klay Thompson
2
1%
Draymond Green
4
3%
KD
7
5%
Kawhi Leonard
62
45%
Pascal Siakam
9
7%
Kyle Lowry
3
2%
Neko drugi
2
1%

Ukupno glasova: 137

invincible1921
Kontakt:

Re: NBA Playoffs & Finals

Post Postao/la invincible1921 » 18 maj 2019, 13:22

NEZALAGANJE je napisao/la:
Lillard je napisao/la:Jeste dosadni s tim, eto pravi korake u svakom napadu
Ja isto citam i kontam da nisam gledao istu tekmu,kao oni sinoc.Isto tako,zale se na neke poteze koji su legalni u NBAu,poput toga da je DOZVOLJENO stati nakon dvokoraka i pivotirati.
:lol: :lol: pa bolan tolko pratis kosarku i izjavus da je NAKON DVOKORAKA DOZVOLJENO STATI..to mozda u fudbalu..

Isto ko da kazes mozes skocit na skok sut i u strahu od blolad samo past na zemlju bez da ispustis loptu...
Zadnja izmjena: invincible1921, dana/u 18 maj 2019, 13:25, ukupno mijenjano 2 puta.
=\_1921_/=

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 18 maj 2019, 13:23

Joj joj Kawhi daleko bolji nego u familiji ikad, kae asistencije :urnebes:

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 18 maj 2019, 13:33

filip13 je napisao/la:
BuffonGigi je napisao/la:Podsjeti me ova diskusija na one rusofile sto komentarisu kod Edina Avdica na facebooku. Svako kucanje koje Edin postavi, za njih je faul u napadu, svaki step back su koraci, itd. Pametnjakovica koji znaju pravila bolje od NBA sudija na svakom koraku. Cinjenica je da je liga malo liberalnija u odnosu na Evropu, ali daleko od toga da je to neki cirkus.

šta se ima biti manje ili više liberalno kod pravila,zna se da se 4 koraka sa loptom u ovom sportu ne mogu napraviti,a nekima se to pušta,ne jednom,slucajno,neki to prave prilično često a rijetko im se svira greska u koracima zbog toga,ajde da mijenjamo šravila pa nek hoda 4 koraka sa loptom svako,cudno je kad te greske vide ljudi na laptopu,a ne vide sudije na dva metra od igraca
Moze bit liberalnije ali ne mozes mijenjat sami bit sporta. Ovo sto grk igra je previse i za onaj skill street ball...ovo sto grk igra je puno puno blize rukometu nego kosarci.
=\_1921_/=

Chstal
Kontakt:

Post Postao/la Chstal » 18 maj 2019, 13:35

Mozemo li dobiti neki klip gdje konstantno radi 4 koraka?

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 18 maj 2019, 13:37

invincible1921 je napisao/la:
Lillard je napisao/la:Jeste dosadni s tim, eto pravi korake u svakom napadu
Ja isto citam i kontam da nisam gledao istu tekmu,kao oni sinoc.Isto tako,zale se na neke poteze koji su legalni u NBAu,poput toga da je DOZVOLJENO stati nakon dvokoraka i pivotirati.
:lol: :lol: pa bolan tolko pratis kosarku i izjavus da je NAKON DVOKORAKA DOZVOLJENO STATI..to mozda u fudbalu..

Isto ko da kazes mozes skocit na skok sut i u strahu od blolad samo past na zemlju bez da ispustis loptu...
Ti uzmi procitaj NBA pravila,pa se vrati i nemoj se praviti pametan,jel moze?

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 18 maj 2019, 13:38

Chstal je napisao/la:Mozemo li dobiti neki klip gdje konstantno radi 4 koraka?
Pogldaj bilo koju utakmicu. Nije to do 4 koraka da je to pa eto nez inekako...lik stane nakon dvokoraka ili eto ko sinoc tri puta sam vidio da je islo: desna lijeva zatvore ga gasol i jos neko on spusti loptu i nastavi vodit ko da se nista nije desilo.

Protiv bostona sam vidii desetak puta vodi loptu stane okrene je prema gode znaci dlan sa.loptom prema gore okrenut sekundu i po dvijr ceka da uruci loptu i onda kad bledsoe ili neko prodje on je nadtavi vodit i zakuca....
=\_1921_/=

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 18 maj 2019, 13:40

@ nezalaganje haj da vidim to pravilo bas me.interesuje. da nakon dvokoraka mozes stat, eto haj molim te bicu ti zahvalan

Dvokorak = skok sut

Ako nakon ovoga ne mozes past na zemlju o nastavit igrat nez po kom osnovu mozes stat nakon dvokoraka
=\_1921_/=

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 18 maj 2019, 13:41

alemsa je napisao/la:Joj joj Kawhi daleko bolji nego u familiji ikad, kae asistencije :urnebes:
U poredjenju sa zadnjim PO iz SA ima manji:EFG%,TS%,losiji sut za 3p,manje slobodnih bacanja,losiji procenat sl.bacanja,manje ass,manje ukradenih lopti,manje blokada i vise izgubljenih lopti,IAKO igra vise minuta i ima vec usg%. :shh:

@invincible Nadji sam,edukuj se prije nego pocnes pisati o necemu sto ne znas.

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 18 maj 2019, 13:42

Mislim da ima negdje pravilo u nba da nakon dvokoraka mozes stat i pivotirat.Jest glupo pravilo al ima.
Treba Giannisu rec da se prvo lotpa spusta pa onda noga pomjera.To se u pionirima uci :mrgreen:

filip13

Post Postao/la filip13 » 18 maj 2019, 13:44

filip13 je napisao/la:
BuffonGigi je napisao/la:Podsjeti me ova diskusija na one rusofile sto komentarisu kod Edina Avdica na facebooku. Svako kucanje koje Edin postavi, za njih je faul u napadu, svaki step back su koraci, itd. Pametnjakovica koji znaju pravila bolje od NBA sudija na svakom koraku. Cinjenica je da je liga malo liberalnija u odnosu na Evropu, ali daleko od toga da je to neki cirkus.

šta se ima biti manje ili više liberalno kod pravila,zna se da se 4 koraka sa loptom u ovom sportu ne mogu napraviti,a nekima se to pušta,ne jednom,slucajno,neki to prave prilično često a rijetko im se svira greska u koracima zbog toga,ajde da mijenjamo šravila pa nek hoda 4 koraka sa loptom svako,cudno je kad te greske vide ljudi na laptopu,a ne vide sudije na dva metra od igraca
Moze bit liberalnije ali ne mozes mijenjat sami bit sporta. Ovo sto grk igra je previse i za onaj skill street ball...ovo sto grk igra je puno puno blize rukometu nego kosarci.

da

Chstal
Kontakt:

Post Postao/la Chstal » 18 maj 2019, 13:45

Chstal je napisao/la:Mozemo li dobiti neki klip gdje konstantno radi 4 koraka?
Pogldaj bilo koju utakmicu. Nije to do 4 koraka da je to pa eto nez inekako...lik stane nakon dvokoraka ili eto ko sinoc tri puta sam vidio da je islo: desna lijeva zatvore ga gasol i jos neko on spusti loptu i nastavi vodit ko da se nista nije desilo.

Protiv bostona sam vidii desetak puta vodi loptu stane okrene je prema gode znaci dlan sa.loptom prema gore okrenut sekundu i po dvijr ceka da uruci loptu i onda kad bledsoe ili neko prodje on je nadtavi vodit i zakuca....
Kazem ti daj video, pa cemo komentarisati. Naravno nemoj samo jednu situaciju, jer si vidio protiv Bostona barem 10 puta.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 18 maj 2019, 13:46

invincible1921 je napisao/la:@ nezalaganje haj da vidim to pravilo bas me.interesuje. da nakon dvokoraka mozes stat, eto haj molim te bicu ti zahvalan

Dvokorak = skok sut

Ako nakon ovoga ne mozes past na zemlju o nastavit igrat nez po kom osnovu mozes stat nakon dvokoraka
Evo da te ne mucim.

A player who receives the ball while he is progressing or upon completion of a dribble, may take two steps in coming to a stop,passing or shooting the ball.
Zadnja izmjena: NEZALAGANJE, dana/u 18 maj 2019, 13:49, ukupno mijenjano 1 put.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 18 maj 2019, 13:49

invincible1921 je napisao/la:@ nezalaganje haj da vidim to pravilo bas me.interesuje. da nakon dvokoraka mozes stat, eto haj molim te bicu ti zahvalan

Dvokorak = skok sut

Evo da te ne mucim.

A player who receives the ball while he is progressing or upon completion of a dribble, may take two steps in coming to a stop passing or shooting the ball.
Moze dodati i sutnuti stati ne moze...kako to da niko vise ne igra tako osim njega daj molim te pa eto jedini on pametan se naso. Kako to da djecu uce u citavom svijetu pa i u usa desna lijeva suta ili pas. Jesi kad vidio da neko trenira desna lijeva stane ?
Zadnja izmjena: invincible1921, dana/u 18 maj 2019, 13:51, ukupno mijenjano 1 put.
=\_1921_/=

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 18 maj 2019, 13:50

Dvokorak = skok sut

Evo da te ne mucim.

A player who receives the ball while he is progressing or upon completion of a dribble, may take two steps in coming to a stop passing or shooting the ball.
Moze dodati i sutnuti stati ne moze...kako to da niko vise ne igra tako osim njega daj molim te pa eto jedini on pametan se naso
Tony Parkee je to stalno radio.Spin move,stane,pivotira i zabije.Milion puta.Ovo pravilo vazi samo u NBA i zadnjom nogom kojom stanes,moze pivotirati.

Obrati paznju kako na 0:40 protiv GSa stane nakon rolinga i pivotira.
Zadnja izmjena: NEZALAGANJE, dana/u 18 maj 2019, 13:52, ukupno mijenjano 2 puta.

Nail for Real
Kontakt:

Post Postao/la Nail for Real » 18 maj 2019, 13:50

''U Evropi se igra prava kosarka'' in 3,2,1...
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.

Sarmelino
Kontakt:

Post Postao/la Sarmelino » 18 maj 2019, 13:51

Nail for Real je napisao/la:''U Evropi se igra prava kosarka'' in 3,2,1...
joj kako ja svrsim kad se utakmica zavrsi 65-61
plešu vještice trče vukovi
puške pucaju lete duhovi
svira tambura plešu vragovi
munje sijevaju cvatu makovi

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 18 maj 2019, 13:51

Nail for Real je napisao/la:''U Evropi se igra prava kosarka'' in 3,2,1...
U europi ako zabiljezis 17 poena i 5 asista ti si MVP kola
#Punoljetstvo

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

filip13

Post Postao/la filip13 » 18 maj 2019, 13:55

prosto je za povjerovati da u nekom sportu postoje razlicita pravila od drzave do drzave,u planetarno popularnom sportu

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 18 maj 2019, 13:57

filip13 je napisao/la:prosto je za povjerovati da u nekom sportu postoje razlicita pravila od drzave do drzave,u planetarno popularnom sportu
Ja vala kao da nema barem 20 razlika izmedju NBA i FIBA kosarke u pravilima. ;)

Sarmelino
Kontakt:

Post Postao/la Sarmelino » 18 maj 2019, 13:57

filip13 je napisao/la:prosto je za povjerovati da u nekom sportu postoje razlicita pravila od drzave do drzave,u planetarno popularnom sportu

ne vidim problem :kafa:
plešu vještice trče vukovi
puške pucaju lete duhovi
svira tambura plešu vragovi
munje sijevaju cvatu makovi

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.