Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

tu i tamo
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - opcenito

Post Postao/la tu i tamo » 17 nov 2013, 22:05

ako Tan uleti sa svjezim novcem (mislim za pojacanja minimalno 2, plus Bilbija, i jake pripreme)
onda vjerovatno pitari ovu sezonu uzimaju, na kraju krajeva najvise su zeljni te titule, i najbolja bi im atmosfera bila ukoliko bi osvojili titulu, oni su ko vampiri zedni krvi,a vec godinama samo njima Zeljo pije krv...
ako ih Tan ispali ili samo pogura nekim sponzorskim ugovorima bez konkretih investicija,
u tom slucaju Zeljo i Siroki.

Zeljo ce na proljece biti 30% jaci sa Kvesicem, i Benjom kao bekovima, i Zolom na zadnjem veznom, samim tim se otvara prostor prema naprijed igracima da igraju svoje prirodne pozicija, a trenutno se sve to krpi i igra svako sve, Svraka krilo(nigdje veze), Stana igra sve pozicije, Zeljkovic i stoper i bek...itd.
Za Zelju je bitno da pobjedi ove zadnje dvije utakmice i tako polagano skloni Borac u drugi plan.
osim toga mislim da bi najvaznije bilo tempirati formu za sam pocetak drugog dijela prvenstva, dakle pobjeda u Bijeljini te pobjediti Zrinje i Siroki na Grbavici, to bi prelomilo prvenstvo u prva 4 kola.

Siroki kao najorganizovaniji klub, uz dovoljno jak sastav, mislim da ukoliko iduce kolo pobjede pitare, da ko god se bude borio za titulu, sa Sirokim ce se boriti, ostali ovise o svemu, Siroki je konstantan...

Zrinjskom svaka cast, fenomenalan, ne znam zasto nemam nikakav osjecaj da bi oni mogli osvojiti titulu, mislim da se mogu boriti i doci do max. drugog mjesta, jednostavno znam da kada bih birao skim da se moj Zeljo bori do kraja za tituli(samo jedan klub) ja bih izabrao Zrinjski, ...
vec sam rekao, Pitari su zeljni te titule i to bi im bio veci podstrek, Siroki je najorganizovaniji i oni svako na svoj nacin bi napravio vece probleme bilo kome u borbi za titulu...

tako da moj favorit ove godine je
1.FKSarajevo(sa Tanom)
1.Zeljo (bez Tana :D )
2.Siroki

RiverPlate
Kontakt:

Post Postao/la RiverPlate » 17 nov 2013, 22:06

Kakva krađa protiv Slavije :shock: :o :lol: Ja mislim da bi se oni iz Juventusa postidili kako krade ovo Torpedo, strašno!
Grbavica naš je Hram!!!

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 18 nov 2013, 00:39

Kad se razvukla prica o zanimljivoj ligi i vatri na vrhu. Jel se sjeca itko one legendarne sezone kada je mjesto koje vodi u Europu(3.) i mjesto koje vodi u nizi rang(15.) dijelilo citavih pet bodova? :lol: . Prva dva su bili 10-15 bodova ispred, a ostatak lige cirkus. Mislim da je Borac tad ispao.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 18 nov 2013, 00:43

Signore je napisao/la:Kad se razvukla prica o zanimljivoj ligi i vatri na vrhu. Jel se sjeca itko one legendarne sezone kada je mjesto koje vodi u Europu(3.) i mjesto koje vodi u nizi rang(15.) dijelilo citavih pet bodova? :lol: . Prva dva su bili 10-15 bodova ispred, a ostatak lige cirkus. Mislim da je Borac tad ispao.
a sjecam,al nije to samo jedne godine bilo.Sjecam se dobro slobode koja dobije kuci kaze u borbi smo za evropu,iducu ispusi u gostima,bore se za opstanak isve tako :lol: :lol:
=\_1921_/=

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 18 nov 2013, 01:03

Pa to je inace tako bilo. Odigras kuci jednu nerijeseno i izgubio si trku za titulu :lol:

vedator
Kontakt:

Post Postao/la vedator » 18 nov 2013, 01:49

[youtube][/youtube]

york
Kontakt:

Post Postao/la york » 18 nov 2013, 11:21

Borac
Sarajevo
Željezničar
Široki B.
Zrinjski
Olimpic

Jasno je da ce 4 od ovih 6 ici u europske kvalifikacije, e sad koja ca 2 ispasti iz igre....
po meni olimpic ima najmanje sanse,
a moglo bi biti zanimljivo do zadnjeg kola...

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 18 nov 2013, 11:39

Jao nam novina, vidim 3x se uvećavaju broj gledatelja na utakmicama :roll:

jovanmaksimovic
Kontakt:

Post Postao/la jovanmaksimovic » 19 nov 2013, 23:50

Signore je napisao/la:Kad se razvukla prica o zanimljivoj ligi i vatri na vrhu. Jel se sjeca itko one legendarne sezone kada je mjesto koje vodi u Europu(3.) i mjesto koje vodi u nizi rang(15.) dijelilo citavih pet bodova? :lol: . Prva dva su bili 10-15 bodova ispred, a ostatak lige cirkus. Mislim da je Borac tad ispao.
to je bilo 2007/08 kad je modrica bila prvak sa nevjerovatnih 55 bodova :D a razlike izmedju prvaka i 15. jedinstva bila svega 15 bodova... nikad manja u bh ligi...
https://www.youtube.com/watch?v=H1M8yfyW2fo
FOR PAUL

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 20 nov 2013, 01:20

Ipak ne. Kao sto rekoh, Borac je ispao te sezone. Evo tablice: http://www.****/standings/ncsr ... le;overall . Treci Siroki s 45, 15. Borac s 40 :lol: . U toj sezoni koju ti navodis je 3. i 15. mjesto ipak dijelilo 12 bodova.

Interesantno u ovoj sezonu koju ja novodim. U zadnja tri kola Buducnost i Orasje su upisali po dvije pobjede i jedan poraz. Da su dobili te utakmice koje su izgubili gol-razlika bi odlucivala ocel u Europu, a da su izgubili samo jednu od ovih koje su dobili ispali bi iz lige :lol: .

A imas ligu gdje je svega 13 bodova dijelilo prvaka i klub koji ispada http://www.****/standings/tlTU ... le;overall . Jos imaju 8 kola vise nego PLBiH :lol: :lol:

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 20 nov 2013, 02:06

Signore je napisao/la:Ipak ne. Kao sto rekoh, Borac je ispao te sezone. Evo tablice: http://www.****/standings/ncsr ... le;overall . Treci Siroki s 45, 15. Borac s 40 :lol: . U toj sezoni koju ti navodis je 3. i 15. mjesto ipak dijelilo 12 bodova.

Interesantno u ovoj sezonu koju ja novodim. U zadnja tri kola Buducnost i Orasje su upisali po dvije pobjede i jedan poraz. Da su dobili te utakmice koje su izgubili gol-razlika bi odlucivala ocel u Europu, a da su izgubili samo jednu od ovih koje su dobili ispali bi iz lige :lol: .

A imas ligu gdje je svega 13 bodova dijelilo prvaka i klub koji ispada http://www.****/standings/tlTU ... le;overall . Jos imaju 8 kola vise nego PLBiH :lol: :lol:
i onda mi neko kaze liga se nije popravila :D
=\_1921_/=

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 20 nov 2013, 02:49

Te sezone Travnik bio "ubjedljivo" peti :D

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 20 nov 2013, 10:17

Tih sezona nije bilo neizvjesnije lige od PL. Dva kola prije kraja nisi znao boris li se za Europu ili za opstanak :lol:

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 20 nov 2013, 17:17

http://sportsport.ba/bh_fudbal/savez-ka ... ski/118398

Sta bi im znacilo ovo: Velež će morati platiti 1.000 KM kazne zbog propusta u organizaciji utakmice, te korištenja duplog razglasa-megafona od strane svojih navijača. Široki Brijeg je također kažnjen s 1.000 KM zbog korištenja duplog razglasa-megafona...

Nisam gledao utakmicu, ne kontam o cemu se tu radi.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 20 nov 2013, 17:24

Sjećam se te utakmice kada je Žepče "iznenadilo" Željezničara na Grbavici. Te godine se Čelik jedva nekako spasio ispadanja kada je preko 2.000 navijača iz Zenice otišlo na utakmicu u Žepče gdje su pobijedili mislim golom Hasančića 1:0.

Prije je bod u gostima bio poput osvajanja Lige prvaka. Čelik ubitačan domaćin, a u gostima nismo tri boda vidjeli do famoznog Žepča, te Istočnog Sarajeva i Slavije.

Liga je regularnija što se tiče gostujućih utakmica, ali u globalu igrački je mnogo slabija nego prethodnih sezona.

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 20 nov 2013, 17:54

I ja se sjecam da nitko nije htio ic na tu utakmicu jer se danima pricalo da je prodano. U kladionici se nije moglo kladiti, jer se vec znalo da Celik pobjedjuje. Naravno, vec tada se znalo sta se to sprema u zadnjem kolu na Grbavici.

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 20 nov 2013, 17:56

Signore je napisao/la:http://sportsport.ba/bh_fudbal/savez-ka ... ski/118398

Sta bi im znacilo ovo: Velež će morati platiti 1.000 KM kazne zbog propusta u organizaciji utakmice, te korištenja duplog razglasa-megafona od strane svojih navijača. Široki Brijeg je također kažnjen s 1.000 KM zbog korištenja duplog razglasa-megafona...

Nisam gledao utakmicu, ne kontam o cemu se tu radi.
Ma vjerovatno su koristili samo zvucnike i zbog toga. Koji su ovi debili. Pa hoce i ovo malo ljudi sto ide na utakmice da otjeraju, cuj kazniti nekoga zbog zvucnika. Bolje nam je bilo pod onim starim savezom, ovi su fakat debili.
Celik!3,2,2.

tu i tamo
Kontakt:

Post Postao/la tu i tamo » 20 nov 2013, 17:59

Neutral je napisao/la:Sjećam se te utakmice kada je Žepče "iznenadilo" Željezničara na Grbavici. Te godine se Čelik jedva nekako spasio ispadanja kada je preko 2.000 navijača iz Zenice otišlo na utakmicu u Žepče gdje su pobijedili mislim golom Hasančića 1:0.

Prije je bod u gostima bio poput osvajanja Lige prvaka. Čelik ubitačan domaćin, a u gostima nismo tri boda vidjeli do famoznog Žepča, te Istočnog Sarajeva i Slavije.

Liga je regularnija što se tiče gostujućih utakmica, ali u globalu igrački je mnogo slabija nego prethodnih sezona.
treba uzeti u obzir da je sada nogomet vise biznis nego prije, prije je prosjecan staz fudbalera u svom klubu bio 10godina(Zeljo,FKS, Celik,Sloboda...vecina tima bila ista godinama) a svi su znali i ko igra u Leotaru, Borcu, Zrinjskom...
ekipe su bile kompaktnije jer su duze zajedno igrali a prosjek godina jednog kluba je bio veliki,nije se islo u inostranstvo jer se nije moglo....

sada vecina ekipa potencira mladje igrace koji bi nasli put do zapada pa da im ostave koji dinar, tu su i njihovi menadjeri koji to jos vise "zapaprice", tu opada kvalitet igre, igraci se ne zadrzavaju dugo u jednom klubu,
a to otvara mogucnost da za "sitnu" lovu kupis ekipu od starijih provjerenih igraca koja ce se boriti za titulu sa svom tom silnom djecom(pogledajte prosjek godina u trenutno prve tri ekipe na tabeli,vecina golobradih momaka naspram Olimpica sa Torlakom, Regojem,Smajicem, Zebom,Muharemovicem ovo zvuci kao sampionski tim,samo da ima druge dresove plave,bordo, trobojka, bijele nije vazno,ali ovako uz zelene tesko ... ili Zrinjskog koji se pojacao za europu iskusnim igracima pa sada ima solidan tim)... Siroki je kombinacija ovo dvoje sa akcentom na iskustvo.

ali jednostavno igrati sa starijim igracima nije odrzivo, buducnost je u djeci, mozda za pocetak cemo biti uskraceni kvaliteta ali sto djeca budu vise imala priliku da nauce, uz kvalitetno sudjenje, to ce liga biti sve kvalitetnija.

marioo8888
Kontakt:

Post Postao/la marioo8888 » 20 nov 2013, 19:14

tu i tamo je napisao/la:
Neutral je napisao/la:Sjećam se te utakmice kada je Žepče "iznenadilo" Željezničara na Grbavici. Te godine se Čelik jedva nekako spasio ispadanja kada je preko 2.000 navijača iz Zenice otišlo na utakmicu u Žepče gdje su pobijedili mislim golom Hasančića 1:0.

treba uzeti u obzir da je sada nogomet vise biznis nego prije, prije je prosjecan staz fudbalera u svom klubu bio 10godina(Zeljo,FKS, Celik,Sloboda...vecina tima bila ista godinama) a svi su znali i ko igra u Leotaru, Borcu, Zrinjskom...
ekipe su bile kompaktnije jer su duze zajedno igrali a prosjek godina jednog kluba je bio veliki,nije se islo u inostranstvo jer se nije moglo....

sada vecina ekipa potencira mladje igrace koji bi nasli put do zapada pa da im ostave koji dinar, tu su i njihovi menadjeri koji to jos vise "zapaprice", tu opada kvalitet igre, igraci se ne zadrzavaju dugo u jednom klubu,
a to otvara mogucnost da za "sitnu" lovu kupis ekipu od starijih provjerenih igraca koja ce se boriti za titulu sa svom tom silnom djecom(pogledajte prosjek godina u trenutno prve tri ekipe na tabeli,vecina golobradih momaka naspram Olimpica sa Torlakom, Regojem,Smajicem, Zebom,Muharemovicem ovo zvuci kao sampionski tim,samo da ima druge dresove plave,bordo, trobojka, bijele nije vazno,ali ovako uz zelene tesko ... ili Zrinjskog koji se pojacao za europu iskusnim igracima pa sada ima solidan tim)... Siroki je kombinacija ovo dvoje sa akcentom na iskustvo.

ali jednostavno igrati sa starijim igracima nije odrzivo, buducnost je u djeci, mozda za pocetak cemo biti uskraceni kvaliteta ali sto djeca budu vise imala priliku da nauce, uz kvalitetno sudjenje, to ce liga biti sve kvalitetnija.
Prosjek godina ekipa iz vrha

Sarajevo 22.9
Borac 23.5
Zrinjski 23.6
Olimpik 23.9
Željo 24.1
Široki 26.5

" 1.postava "

Borac 27.09 (golobradi dječaci)
Sarajevo 24.45
Željo 24.72
Zrinjski 24.45
Široki 26.54

Mokroguz
Kontakt:

Post Postao/la Mokroguz » 20 nov 2013, 19:30

tu i tamo je napisao/la:[...]vecina golobradih momaka naspram Olimpica sa Torlakom, Regojem,Smajicem, Zebom,Muharemovicem ovo zvuci kao sampionski tim,samo da ima druge dresove plave,bordo, trobojka, bijele nije vazno,ali ovako uz zelene tesko ... [..]
:lol: :lol: :lol:
Odoh da ofarbam jaja rozom bojom pa da konacno osvojimo titulu :!:
S E M P E R - V I R I D I S
!!!! VU - VU - VUKOVI !!!!

2-249

💮🍀💮🍀💮🍀💮

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.