Koliko znam Denijal Piric je na presu rekao da je dogovoreno da on ne dolazi u Sloveniju i da odigra tekmu za U20 Njemacke.Sto se tice te izjave za Njemacke medije,meni je ona sasvim normalna.Sta bi trebao reci?Znate ovaj lagano sredjujem papire koji su mi potrebni da bih igrao za Bosnu i Hercegovinu,a za Njemacku trenutno igram jer jos uvijek nemam pravo nastupa za BiH i jer zelim dodatno steci na iskustvu dok ne dobijem BH papire.Eskobar je napisao/la:al zato poslije toga izjava ocekujem poziv selektora U-21 njemacke pa de se izjasni vise.po meni takav igrac netreba reprezentaciji.on je odlican igrac al malo ih je ko pjanic i ibisevic.a na poziv u sloveniju makar sam ocekivo bilo kakav odg. nije morao dolazit al makar je mogao dat neku izjavu zahvalu jer tad mu je dato do znanja da se racuna na njega
Momku,a i nama ce koristiti svaka minuta koju odigra.Pa i ona za Njemacku reprezentaciju.U svakom slucaju je bolje da igra,nego da iz patriotskih razloga sjedi kod kuce.Da on ima odmah sad pravo igrati za nas i da da ovakvu izjavu,onda bi se zabrinuo.A ovako nesekiram se.Barem jos ne.Vidjet cemo sta ce donijeti buducnost.U svakom slucaju na nama je da uradimo sve da malac zaigra za nas,jer je igracina i imat cemo od njega koristi narednih 14 godina