Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Lyon,Real....

Aktuelna dešavanja na domaćoj i međunarodnoj sportskoj sceni.

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88

FliX
Kontakt:

Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Lyon,Real

Post Postao/la FliX » 06 jan 2015, 16:03

BelminM23 je napisao/la:Ma ja sam prije 3 godine batalio te strane klubove, Sad samo Sarajevo. :cool:

Inače odkad znam za sebe "simpatiso" sam Real Madrid zbog Raula. A sad sam totalno ohladio od tih stranih klubova, mogu pogledat Ligu Prvaka, i ovako neke derbije.

Živjela nama Premijer Liga. :bih:
Zivi, zivi, duh premijerski
zivjet ce vjeko'vma
Zalud prijete strane lige
njihovih simpatizeeeeraaaa....

patriot
Kontakt:

Post Postao/la patriot » 12 apr 2015, 06:35

hehe, svaka cast za diskusiju, ali ovdje kaze, samo ako ides na utakmicu, navijac si, mozda to ima smisla, a zamisli recimo koliko je tesko u Engleskoj doci do karte, da gledas bilo koji klub, United, Liverpool, Arsenal... sad ti navijaci sto ne mogu doci do karte, nisu pravi po toj teoriji, jer gledaju svaku tekmu na tv-u :) mada iskreno, meni je šega da neko navija za strani klub, ono ko strastveno, nervira se, hehe, ko nije raspolozen ako ne odigraju dobro, mogu shvatiti da neko simpatiše klub strani, zbog igre, navijača, tradicije, ali da baš navija, da ono mjenja raspolozenje kako oni igraju, to mi je neshvatljivo. Lajka po fejsbuku sve moguce od tog kluba, prati stranice od igrača, zna sta jedu :lol: daj, ba.
Olimpic Sarajevo:►► Pobjednik Kupa BiH • 2014/2015
█▓░ Juventus Campione d'Italia ★☆★ 33 Scudetti ░▓█

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 12 apr 2015, 11:44

Meni sinoć nešto dosadno bilo i otvorih onu merdanovic vs portillo, bateman i ostali diskusiju. Kakva legendarna diskusija. :rol: :tokralju:
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

SGD53
Kontakt:

Post Postao/la SGD53 » 12 apr 2015, 13:23

Đe će biti normalno da navijaš za Lyon pa i oni iz Lyona navijaju za Grenoble recimo :D :D :D
1953, 1971, 1973, 1976, 1977, 1978, 1989, 1990

SGD53
Kontakt:

Post Postao/la SGD53 » 13 apr 2015, 14:15

lik skroz desno s kačketom izgleda kao "što mi je ovo trebalo" :D
1953, 1971, 1973, 1976, 1977, 1978, 1989, 1990

Motokultivator
Kontakt:

Post Postao/la Motokultivator » 14 apr 2015, 18:29

Gdje ubaci Lyon... :urnebes:
You can take forum away from Ahmo.
But you can never take Ahmo away from forum.
:kafa:

x

sagitarius
Kontakt:

Post Postao/la sagitarius » 14 apr 2015, 18:40

BelminM23 je napisao/la:slika

:damn:

I sta sad, to kao ovi nisu navijaci mozda Zelje,Sarajeva,Slobode, Celika? Kako ti znas!? Mozda ovi vise idu na domace utakmice nego ti..

I ja navijam za Celik i idem na svaku tekmu (prije bojkota naravno) i dalje navijam za jedan spanski klub, sta tu ima cudno!?
Navijam za jos jedan evropski klub jer volim fudbal drug, i naravno da ce mi biti uzbudljivije gledati Ligu prvaka i primeru, ako ima klub koji simpatisem i za koji navijam...
Jel to odmah treba da znaci da je ne idem gledati Celika i da mrzim nasu ligu.. kakve ovde teorije ljudi pisu to je nevjerovatno...
..Za Čelik i Zenicu!Jer to, je čast i sudbina i krv Zeničana, ljubav velika!
..El Valencia es el nostre campeó! #amuntValencia

romeo
Kontakt:

Post Postao/la romeo » 21 apr 2015, 00:47

Debilcine obicne.
Volimo Čelik i oči nam se cakle !

patriot
Kontakt:

Post Postao/la patriot » 21 apr 2015, 06:11

Inače mi je šega kad pogledaš situaciju, kolika je razlika to, znači potrebniji si Želji, Sarajevu, Slobodi, nego Unitedu, Chelseau, Barci. Imaju oni i sponzore i milione i navijače, krcate stadione, itd... support your local football club :kafa: Ja se sjecam kad je neko ovako okupljanje bilo u Poljskoj, pa su im upali navijači lokalnih klubova.
Olimpic Sarajevo:►► Pobjednik Kupa BiH • 2014/2015
█▓░ Juventus Campione d'Italia ★☆★ 33 Scudetti ░▓█

samadhi
Kontakt:

Post Postao/la samadhi » 23 apr 2015, 19:09

Daj bolan pustite ljude da navijaju za koga hoce. Cuj upali im lokalci, bas ce ih tako natjerati da navijaju za lokalni klub.

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 23 apr 2015, 20:43

patriot je napisao/la:Inače mi je šega kad pogledaš situaciju, kolika je razlika to, znači potrebniji si Želji, Sarajevu, Slobodi, nego Unitedu, Chelseau, Barci. Imaju oni i sponzore i milione i navijače, krcate stadione, itd... support your local football club :kafa: Ja se sjecam kad je neko ovako okupljanje bilo u Poljskoj, pa su im upali navijači lokalnih klubova.
A sta sa nama koji zivimo u gradovima gdje su klubovi neka znj liga pa se samo kradu pare iz kluba kojih i onako nema ?
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

DrustveniParazit
Kontakt:

Post Postao/la DrustveniParazit » 25 apr 2015, 10:44

Otelo je napisao/la:
patriot je napisao/la:Inače mi je šega kad pogledaš situaciju, kolika je razlika to, znači potrebniji si Želji, Sarajevu, Slobodi, nego Unitedu, Chelseau, Barci. Imaju oni i sponzore i milione i navijače, krcate stadione, itd... support your local football club :kafa: Ja se sjecam kad je neko ovako okupljanje bilo u Poljskoj, pa su im upali navijači lokalnih klubova.
A sta sa nama koji zivimo u gradovima gdje su klubovi neka znj liga pa se samo kradu pare iz kluba kojih i onako nema ?
Navijaš za Sarajevo, Želju... nebitno koji klub iz naše lige, opet imaš veću šansu otići na nekoliko utakmica godišnje tog kluba nego npr. Liverpoola za koji ti koliko sam skonto navijaš.
Saraj'vo za tebe živimo neka znaju svi da bit ćemo ti mi do smrti odani!

Sarajevo iznad lokal patriotizma.

Matej Delač

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 25 apr 2015, 11:09

DrustveniParazit je napisao/la:
Otelo je napisao/la:
Navijaš za Sarajevo, Želju... nebitno koji klub iz naše lige, opet imaš veću šansu otići na nekoliko utakmica godišnje tog kluba nego npr. Liverpoola za koji ti koliko sam skonto navijaš.
Pa onda bolje da navijam za sta ja znam Dinamo Zagreb jer mi je blize otici u Zagreb za 2,5h nego u Sarajevo.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

DrustveniParazit
Kontakt:

Post Postao/la DrustveniParazit » 25 apr 2015, 11:18

Otelo je napisao/la:
DrustveniParazit je napisao/la:
Otelo je napisao/la: A sta sa nama koji zivimo u gradovima gdje su klubovi neka znj liga pa se samo kradu pare iz kluba kojih i onako nema ?
Pa onda bolje da navijam za sta ja znam Dinamo Zagreb jer mi je blize otici u Zagreb za 2,5h nego u Sarajevo.
Ne mora to biti ni jedan od ova dva kluba, može i neki drugi koji ti je bliže. Doduše kad bolje razmislim i ne može jer takve stvari ne idu na silu, ako ne možeš uživati u odlasku na utakmicu nekog kluba, radovati se njegovim uspjesima i tugovati u porazima onda je bolje da pratiš neki klub iz vana preko tv-a. Je*i ga, nismo svi bolesnici da pratimo ovu našu ko fol ligu.

Matej Delač

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 25 apr 2015, 11:36

Kad se rodis u gradu gdje nikog ne zanima ova liga, gdje je gradski stadion bio travnjak i nesto sto vise lici na betonski zid nego na tribine ne mozes ni imati neko urođeno zanimanje za PL BiH.

Dobro, kasnije mi je Zeljo postao najdrazi i Zelju najvise pratim od svih ali to nije nista previse.

kovacic
Kontakt:

Post Postao/la kovacic » 25 apr 2015, 14:16

Nekad ne shvatam naš mentalitet, nije normalno ovo, nije ono.
Postoje normalni ljudi koji ne idu na Jug/Sjever i navijaju 90 minuta, ljudi koji vole svoj klub, kupuju rekvizite, redovni su na utakmicama koliko im obaveze dozvoljavaju, ostalo pogledaju na TV, meni su to veći navijači od onih koji glume huligane, najčešće maloljetnici željni pažnje i nekog uspjeha, kad već nisu uspješni u školi ili u društvu, da budu "glavni" na tribini. :crazy:

Promovišemo balkanski stil navijanja, vatreno i ne možemo spoznati da postoji ljubav prema drugom klubu, u inostranstvu, kao u svim sferama života. I ode se na te utakmice u skladu sa mogućnostima, vrlo često se osjeća 100x bolje nego kad se gleda klub kod nas.
Pa stadion u Engleskoj koji sjedi i tek poneku pjesmu zapjeva daje puno bolju atmosferu od naših, bolje se osjeća navijač, sigurnije, komfornije i sve. O Njemačkoj nema potrebe trošiti riječi :tokralju:

Druga stvar, nije normalno kod nas navijati za druge klubove dok igraju u Europi. E pa ja navijam za Sarajevo, Želju, Zrinjski, Široki, Leotar, Olimpic, ko god da prođe, jer popravljaju imidž moje zemlje, moje domovine i koeficijent koji će pomoći mom klubu koji najviše simpatišem. Bolje to nego navijati za neki klub iz Crne Gore, Moldavije za koji nisam ni čuo dok nije izvučen. :D

DrustveniParazit
Kontakt:

Post Postao/la DrustveniParazit » 25 apr 2015, 14:35

kovacic je napisao/la:Nekad ne shvatam naš mentalitet, nije normalno ovo, nije ono.
Postoje normalni ljudi koji ne idu na Jug/Sjever i navijaju 90 minuta, ljudi koji vole svoj klub, kupuju rekvizite, redovni su na utakmicama koliko im obaveze dozvoljavaju, ostalo pogledaju na TV, meni su to veći navijači od onih koji glume huligane, najčešće maloljetnici željni pažnje i nekog uspjeha, kad već nisu uspješni u školi ili u društvu, da budu "glavni" na tribini. :crazy:

Promovišemo balkanski stil navijanja, vatreno i ne možemo spoznati da postoji ljubav prema drugom klubu, u inostranstvu, kao u svim sferama života. I ode se na te utakmice u skladu sa mogućnostima, vrlo često se osjeća 100x bolje nego kad se gleda klub kod nas.
Pa stadion u Engleskoj koji sjedi i tek poneku pjesmu zapjeva daje puno bolju atmosferu od naših, bolje se osjeća navijač, sigurnije, komfornije i sve. O Njemačkoj nema potrebe trošiti riječi :tokralju:

Druga stvar, nije normalno kod nas navijati za druge klubove dok igraju u Europi. E pa ja navijam za Sarajevo, Želju, Zrinjski, Široki, Leotar, Olimpic, ko god da prođe, jer popravljaju imidž moje zemlje, moje domovine i koeficijent koji će pomoći mom klubu koji najviše simpatišem. Bolje to nego navijati za neki klub iz Crne Gore, Moldavije za koji nisam ni čuo dok nije izvučen. :D
To navijanje ne postoji samo na Balkanu već i u te dvije zemlje koje si ti naveo, a u Engleskoj je više huliganstva nego kod nas samo što se ono rijeđe dešava na stadionu zbog velikih kazni ali je izvan stadiona izuzetno zastupljeno, samo što oni svoju sramotu kriju a mi ne, ista stvar je i u Njemačkoj, pa tribina kluba za koji ti koliko vidim po avataru navijaš je jedna od najjačih i najvatrenijih u Evropi.

Matej Delač

Vedrana
Kontakt:

Post Postao/la Vedrana » 25 apr 2015, 14:49

Razlog što djeca počinju navijati za Real, Barselonu, Mančester i sl. je taj što nema dovoljno dobrih klubova u našoj ligi i što nam je liga mnogo lošija nego što je bila prije rata.

U Jugoslaviji niko nije navijao za nejugoslovenske klubove jer je liga bila odlična.
? $ - ? " $!

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 25 apr 2015, 14:54

Otelo je napisao/la:
navijaš za partizan dabome
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Odgovori

Natrag na “Aktuelne teme”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.