Nekad ne shvatam naš mentalitet, nije normalno ovo, nije ono.
Postoje normalni ljudi koji ne idu na Jug/Sjever i navijaju 90 minuta, ljudi koji vole svoj klub, kupuju rekvizite, redovni su na utakmicama koliko im obaveze dozvoljavaju, ostalo pogledaju na TV, meni su to veći navijači od onih koji glume huligane, najčešće maloljetnici željni pažnje i nekog uspjeha, kad već nisu uspješni u školi ili u društvu, da budu "glavni" na tribini.
Promovišemo balkanski stil navijanja, vatreno i ne možemo spoznati da postoji ljubav prema drugom klubu, u inostranstvu, kao u svim sferama života. I ode se na te utakmice u skladu sa mogućnostima, vrlo često se osjeća 100x bolje nego kad se gleda klub kod nas.
Pa stadion u Engleskoj koji sjedi i tek poneku pjesmu zapjeva daje puno bolju atmosferu od naših, bolje se osjeća navijač, sigurnije, komfornije i sve. O Njemačkoj nema potrebe trošiti riječi
Druga stvar, nije normalno kod nas navijati za druge klubove dok igraju u Europi. E pa ja navijam za Sarajevo, Želju, Zrinjski, Široki, Leotar, Olimpic, ko god da prođe, jer popravljaju imidž moje zemlje, moje domovine i koeficijent koji će pomoći mom klubu koji najviše simpatišem. Bolje to nego navijati za neki klub iz Crne Gore, Moldavije za koji nisam ni čuo dok nije izvučen.