Rukometna reprezentacija BiH

Moderator/ica: Pasha

Da li ste zadovoljni izborom Ivice Obrvana za novog selektora?

Super zadovoljan
46
23%
Zadovoljan
76
39%
Nemam stav
33
17%
Nezadovoljan
14
7%
Katastrofa
27
14%

Ukupno glasova: 196

Trigger
Moderator
Kontakt:

Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post Postao/la Trigger » 12 mar 2012, 22:54

imeime je napisao/la:ko pise najaci ne pravi lapsuse ;)
OK - razumio sam!
Međutim, ako neko voli sport, rukomet, a ima problem(e) druge vrste - treba drugarima pomoći onaj ko nema takvih "problema". Nismo svi isti, ali svi volimo rukomet, svoje klubove, sport.. i to je najbitnije.
Koliko puta sam i sam "napravio" slovnu ili pravopisnu grešku - dešava se.... ;)
Pozz
Bosno moja poharana....

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 12 mar 2012, 23:30

Saric znaci ''zatvorena knjiga'' :roll:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Rosas7
Kontakt:

Post Postao/la Rosas7 » 13 mar 2012, 17:12

sto se ti volis pametan pravit,bola da imalo pratis rukomet skonto bi sta sam zelio reci,a vidim i pratis moj pravopis :lol: :lol:
Volim ZRINJSKI,volim MOSTAR,svaki kamen ovoga grada,nek se zna da u njemu vojska ULTRASA vlada
Prvak BiH- 2004/2005, 2008/2009, 2013/2014
Pobjednik Kupa BiH-2007/2008
http://youtu.be/eg6aEePF5B4

imeime
Kontakt:

Post Postao/la imeime » 13 mar 2012, 22:43

Rosas7 je napisao/la:
sto se ti volis pametan pravit,bola da imalo pratis rukomet skonto bi sta sam zelio reci,a vidim i pratis moj pravopis :lol: :lol:
pratim pomalo...
a sto se tice pravopisa, nije strasno... sta sve ima na drugim temama :(
imperator, prodavac magle

pluton
Kontakt:

Post Postao/la pluton » 14 mar 2012, 00:28

saric laze ko sarov,sad bi ko igro rece sinoc za tv1,a protiv grcke mu ispod nivoa
mrs iz svetinje
Bosna <3

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 14 mar 2012, 20:32

Kakvu ovu utakmicu sad igraju Švabi protiv Islanda :?: :?:
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

san
Kontakt:

Post Postao/la san » 17 mar 2012, 18:30

pluton je napisao/la:saric laze ko sarov,sad bi ko igro rece sinoc za tv1,a protiv grcke mu ispod nivoa
mrs iz svetinje
Je li to onaj sto je neki dan od dodika inace navijaca nase repke dobio karadzicev orden za promocijun rep.srp.Smrad , Mars iz svetinje.
TAHIROVIC ENID KRALJ.

Semper
Kontakt:

Post Postao/la Semper » 17 mar 2012, 18:43

Šarić nije ni pozvan, RS BiH zamajava javnost po običaju. Da li se neko sjeća prijedloga Smaje Karačića da se RS BiH priključi Afričkoj unije rukometnih saveza? Koji je to ublehaš.

san
Kontakt:

Post Postao/la san » 17 mar 2012, 20:11

A ti nisi ublehas.

Semper
Kontakt:

Post Postao/la Semper » 17 mar 2012, 20:15

san je napisao/la:A ti nisi ublehas.
Smajo izvini ako sam te uvrijedio. A ja sam lično razgovarao sa Šarić jedanput kada je bio na priprema na Ilidži.Čovjek je profesionalac 100%

san
Kontakt:

Post Postao/la san » 17 mar 2012, 20:26

Boze me sacuvaj od budale.

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 17 mar 2012, 21:57

U okviru 21. kola Regionalne lige rukometaši Nexea danas su savladali banjalučki Borac (28:23).

Izabranici Dragana Markovića pretrpjeli su deveti poraz u Regionalnoj ligi. Nexe je večeras sasvim zasluženo savladalo rukometaše bh. predstavnika, koji su većim dijelom prvog poluvremena bili u vodstvu, te su na odmor otišli sa tri gola viška (15:12).

Međutim, u drugom poluvremenu izabranici Kasima Kamenice su ubacili u brzinu više i uspjeli su preokrenuti rezultat u svoju korist.

Kod Borca najefikasniji su bili Trivundža sa 7 i Panić sa 5 golova, dok su Markotić i Franjo Lelić sa po 6 golova bili najefikasniji kod Nexea.

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 19 mar 2012, 22:46

Marković objavio spisak: Novo ime Nikola Džono

Dejan Maksimović - 11.03.2012 14:47

Dragan Marković, selektor rukometne reprezentacije BiH, objavio je spisak igrača na koje će računati tokom aprilskog okupljanja, kada će biti odigran i turnir u Sarajevu, na kojem će još nastupiti Crna Gora i Italija. Jedino novo ime na selektorovom spisku je Nikola Džono, desni bek slovenačkog šampiona Cimosa iz Kopra.

Marković se tokom priprema od 1. do 6. aprila želi bliže upoznati sa kvalitetima Džone, kojeg je pozvao zbog činjenice da će standardni Dejan Malinović sa juniorskom bh. selekcijom na Islandu igrati kvalifikacije za Evropsko prvenstvo. Iako je Džono ranije nastupao za juniorsku reprezentaciju Hrvatske, problema u vezi s papirologijom za njegov nastup u bh. dresu nema. Ovaj 26-godišnji rukometaš u dosadašnjoj karijeri nastupao je za Metković, sarajevsku Bosnu, Zagreb, PIPO, Karlovac i Sisciju.

"U principu, ne mijenjam sastav, pa će tako biti i tokom aprilskih priprema. I na Nijemce u junu u baražu za Svjetsko prvenstvo ići ćemo sa ovim snagama. Možda bude pokoja izmjena. Jedini novajlija je Džono, kojeg želim vidjeti na djelu. Mlad je igrač koji nema veliku minutažu u Cimosu, ali je sjajno odigrao njihovu posljednju utakmicu u Ligi šampiona protiv Konstance. Pozvao sam ga kao zamjenu za Malinovića, kojeg smo prepustili juniorskoj reprezentaciji koja ima veoma važan kvalifikacioni turnir", kaže Marković.

Bh. rukometaši okupiće se 1. aprila u Sarajevu, gdje će obaviti petodnevne mini-pripreme. Turnir, koji će od 4. do 6. aprila biti odigran u dvorani "Ramiz Salčin Mojmilo", biće prilika da Marković počne uigravati linije tima za Njemačku. Protivnici bh. timu na turniru biće Crna Gora 4. aprila i Italija 6. aprila.

"Sigurno je da je Crna Gora kvalitetniji i adekvatniji rival od Italije. No, za nas je važno da imamo dvije kontrolne utakmice, kroz koje ćemo se početi pripremati za baraž protiv Nijemaca", završava Marković.

Zasad je sigurno da će se 1. aprila na okupljanju u hotelu "Sarajevo" pojaviti 17 igrača, dok je dolazak Dušana Čelice pod znakom pitanja. Njegov klub Katar armi nije mu dozvolio da se odazove pozivu u reprezentaciju, ali nije isključeno da ga, ipak, puste.
Selektorov izbor

Na Markovićem spisku su sljedeći igrači: golmani: Enid Tahirović (Gepingen, Njemačka), Nebojša Grahovac (Šamberi, Francuska), Mario Blažević (Borac M:tel); lijeva krila: Mirko Mikić, Vukašin Stojanović (oba Borac M:tel); desna krila: Faruk Vražalić (Sloga), Deni Velić (Nekse, Hrvatska); lijevi bekovi: Mirsad Terzić (MKB Vesprem, Mađarska), Nikola Prce (Naturhaus, Španija), Ante Kukrika (Tatran, Slovačka); srednji bekovi: Damir Doborac (Magdeburg, Njemačka), Adnan Harmandić (Veclar, Njemačka), Ivan Karačić (Borac M:tel); desni bekovi: Marko Panić (Borac M:tel), Nikola Džono (Cimos, Slovenija); pivoti: Vladimir Vranješ (Borac M:tel) i Muhamed Toromanović (Visla Plok, Poljska).

PS: po ovom spisku nema delica :S

san
Kontakt:

Post Postao/la san » 20 mar 2012, 12:23

Zna li neko gdje ce trenirati reprezentacija

kaca
Kontakt:

Post Postao/la kaca » 20 mar 2012, 13:19

Koliko ja znam u Sarajevu na Mojmilu i treninzi i utakmica.

gazda664
Kontakt:

Post Postao/la gazda664 » 20 mar 2012, 15:29

Marko Panic dobar igrac od slijedece sezone u chambery-a
" onclick="window.open(this.href);return false;

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 20 mar 2012, 20:02

hvala na snimcima ;)

max
Kontakt:

Post Postao/la max » 22 mar 2012, 10:34

:lol: Goran Biljaka clan MRK Gorazde dobio poziv selektora reprezentacije BIH :lol: sretno Gorane

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 22 mar 2012, 20:22

rodjeni travnicanin (1984. godiste) i ako se nevaram desni bek, nadam se da nije pozvan umjesto djone, nego da ce aBd i on.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 22 mar 2012, 20:34

Pa šta Biljaka je najbolji igrač u ovoj ligi trenutno ;)
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Odgovori

Natrag na “Rukometna reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.