Prijateljske utakmice Svedska-BiH/Njemacka-BiH

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

delija
Kontakt:

Re: Prijateljske utakmice Svedska-BiH/Njemacka-BiH

Post Postao/la delija » 30 maj 2010, 02:14

VanBasten je napisao/la:Pape, ako si ovu utakmicu iskoristio za ono za šta ja mislim da jesi, kapa do poda. Filter utakmica, na licu mjesta i sa protivnikom po mjeri uvjeriti se u mogućnosti pojedninih igrača - gdje, šta, kako, dal ikako... Naime, za to i služe prijateljske utakmice, a ne da se s ekipom ekperimentiše u jeku kvalifikacija i molit Boga da se ubolo s pozivanjem ovog ili onog anonimusa, i dal' će se snaći na toj i toj poziciji i toj i toj formaciji

Protiv Njemačke će biti druga priča, dobro upamtite. Jer sigurno na teren neće istrčati oni koji su danas podbacili ( pitanje je dal' će neki viš ei dobiti poziv ), zna se ko, šta, gdje...

P.S. ostrašćene poznavaoce fudbala zamolio bi da me ne citiraju, jer nemam namjeru voditi dječije rasprave. Hvala.
E brate skroz se slazem sa tvojim misljenjem.Ja mislim da je ovo Pape skontao bas kao "experiment utakmicu" ili ti ga "filter utakmicu" ;)..Ja mislim da on uopste nema namjeru da poziva non stop iste igrace kao sto je to do sad bilo.Probao je razne igrace na raznim mjestima i sad je upoznat sa cime raspolaze i niko mu ne moze reci sto nije ovo ili ono probao..Cini mi se da je pravo detaljan u svom poslu...A njegov smisao za taktiku cemo tek vidjeti aBd protiv Njemaca..
Jedini belaj je sto ima posla sa ljudima koji misle da su najpametniji na svijetu.Eto probao je Medunjanina i sad mu govore koji je klinac njega zvao.Onaj Bekric se toliko dizao u nebesa a lik zavrsi u J.Koreji....

bubreg
Kontakt:

Post Postao/la bubreg » 30 maj 2010, 02:15

Ja predlazem da osnujemo organizaciju sa imenom "Pomozite nam da kloniramo Spahica"

ebo te... to mene nekako i najvise pogadja, jos to kloniranje nisu do kraja usavrsili, a spaha stari i stari ;(

al ozbiljno sada... ma sta ozbiljno, ja bi ga stvarno klonirao, al osim toga... pa nije vala moguce da su svi ostali tako retardirani da bez Spahe primamo jedno 3 gola u prosjeku (to po 30 minuta, valjda bi na 90' primili 9... lol).

a svaki put kad gledam Spahu kako igra padne mi na pamet jedna stvar... Neville igra 15 godina u odbrani MUTD-a, onaj Hainze (il kako se vec pise) je bio tamo godinama standardni, pa onda Silvestre... i milion je takvih primjera... pa 'ebeni Oleguer je 10 godina bio u Barci... i onda skontas da Spaha provede citavu karijeru po nekakvim rusijama i bakracima... e to mi ne ide u glavu.

Pa kad covjek drzi ovakvu odbranu zamislite sta bi radio u paru sa jednim Vidicem, Luciom il nekim slicnim igracem (nasu u najmanju ruku cudnu odbranu, pogotovo veceras - odbranu sastavljenu od : jednog centralnog od 2 metra koji je igra beka drugi put u zivotu, Mravca koji, barem po meni nije nesto vala bolji od ponajboljih odbrambenih premijer lige, i Salihovica na lijevom beku, lol)

al boli nas briga, kako god okrenes on je isti igrac, al bi nekako bilo lijepo da je igrao u klubovima u kojima je zasluzio da igra. Uz svo duzno postovanje Olegueru i Silvestreu, meni se Spaha ipak cini kao bolji igrac od gore navedenih ;=/

ps:
a sad ozbiljno, zna li iko koliko daleko su dogurali sa tim kloniranjem? vrijedi pokusati, zar ne ;=) :? :)
Izađite na balkone, pojedite šampinjone.

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 30 maj 2010, 02:22

Begovic - Nije kriv za golove. Pokupio nekoliko vazdusnih lopti koje su mu bile u dometu. Jedan od rijetkih koji zasluzuju prolaznu ocjenu (a primio 4 gola!)

Pandza - Borben, ali ne zna, Solidan kao stoper ali katastrofalan kao bek (ali nije on birao da igra beka)

Mravac - Dokle?

Spahic - Iskljucivi krivac za prvi gol, ali da njega nije bilo onaj plavusan ne bi postigao gol za 1:0 u 44. minuti vec za nekih 4:0. Kapa dole!

Salihovic - Sjajan, samo ima jednu "manu" - nemamo puno koristi od njegove sjajne forme u reprezentativnom dresu u predstojecim kvalifikacijama

Muratovic - Vidi pod "Mravac"

Medunjanin - Jadnik ni sam nije znao sta igra

Pjanic - Trcao, vracao se po loptu, ali nije imao kome dodati

Misimovic - Osim one lopte za 3:2 nije napravio nista (u ofanzivi, u defanzivi ga svakako nigdje nije bilo)

Dzeko - Nije Drogba da moze igrati sam protiv 4 odbrambena

Muslimovic - Borio se, ali ne moze on trcati za Dzeku, Misimovica, Muratovica i Medunjanina pri razbijanju zacetka protivnickog napada

Nadarevic - Bolje da nije ni ulazio

Jahic - Asistirao za gol, pa u roku od dvije minute skrivio gol (nije izasao na vrijeme)

Alispahic - Nije dohvatio loptu

Ibricic - Vidio sam ga samo kad je Zec zabio gol jer ga je zagrlio

Ibisevic - Izgleda da preostalih 9 igraca u polju nije skotalo da je usao pa mu niko nije ni pokusao dodati

Zec - Uradio vise nego sto su uradili Dzeko i Muslimovic

Susic - Najavio pobjedu, a ekipa mu, ne da nije pobijedila, nego se obrukala. Katastrofalna taktika, katastrofalan izbor igraca, katastrofalne izmjene, katastrofalan skauting protivnika. Ipak, sve mi je jasno (ljudski je grijesiti), samo jedno nije - zasto Salihovica uigrava? Drugi mec Sejo igra po 90 minuta, a nece ga biti na 40% kvalifikacijskih utakmica?!?!?!

Nadam se da ce biti bolje protiv Njemacke. Ne rezultatski, vec igrom.
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 30 maj 2010, 02:24

Ma sve je to u redu.Ali u kvalifikacijama nek nam je bog dragi na pomoci.
Razlog lijeva strana bez Salihovica.Krpljenja ce biti ali krpiti protiv Francuske ili nabrijanih Albanaca na njihovom terenu da bogdo na dobro izadje.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 30 maj 2010, 02:25

Pogriješio je on dosta toga danas, no sramotno je primiti 4 gola od bilo koje selekcije, a ne od jedne budimo realni solidne Švedske. Šta bi bilo da im je igrao udarni dvojac u napadu. :mrgreen:

EnZo_85
Kontakt:

Post Postao/la EnZo_85 » 30 maj 2010, 02:27

Vec sam pisao o pojedincima kako je koji odigrao ovako onako krivi za ovo za ono. Haje budite objektivni i samo recite jel nasa repka imala ikakvu igru u ovoj utakmici u 90 min. Jesmo li imali stvarali sanse, 2 suta u okvir gola..Generalno katasrofa igra, igra bez igre
Jedan Grad, Jedan Klub F.K.Sarajevo

bebek1
Kontakt:

Post Postao/la bebek1 » 30 maj 2010, 02:30

Citajuci vase komentare,mene su zubi zaboljeli :D
Vidim mnogo kritika ide na Pandzu,meni je on uvjek bio dobar i uvjek kada je dobio priliku davao je svoj maksimum!
Sto se tice danasnjeg rezultata,nista strasno,probao je sto je imao na raspolaganju i to je to.Mi imamo dobru repku,odlicne igrace a najbolje navijace-svaka nam dala :D
Pogledajte Srbiju,dva poraza,pogledajte njihove navijace-fasisti da veci ne mogu biti :D
Bez panike i kritika,te utakmice nisu toliko vazne,sada ce ubrzo kvalifikacije pa ce te da vidite kako Musa kolje krokodila :mrgreen:
Veliki pozdrav za moje Bosance i Hercegovce!

drop
Kontakt:

Post Postao/la drop » 30 maj 2010, 02:31

Nemojte odmah po Sušiću :evil: ako vec moramo da pljujemo onda hajmo po svima redom bez izuzetka, a ne samo po selektoru.
Vjerujem da je i sam Pape skonto kojima igracima se treba kulturno zahvaliti na dosadašnjim uslugama, tako da možemo i to gledati kao neki dobitak u našoj selekciji.
"To govori da uopce nemamo sta raspravljati o spanskim klubovima jer one koje ti nazivas spanskim su u sustini engleski klubovi". - Paja

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 30 maj 2010, 02:34

bubreg je napisao/la:Ja predlazem da osnujemo organizaciju sa imenom "Pomozite nam da kloniramo Spahica"

ebo te... to mene nekako i najvise pogadja, jos to kloniranje nisu do kraja usavrsili, a spaha stari i stari ;(

al ozbiljno sada... ma sta ozbiljno, ja bi ga stvarno klonirao, al osim toga... pa nije vala moguce da su svi ostali tako retardirani da bez Spahe primamo jedno 3 gola u prosjeku (to po 30 minuta, valjda bi na 90' primili 9... lol).

a svaki put kad gledam Spahu kako igra padne mi na pamet jedna stvar... Neville igra 15 godina u odbrani MUTD-a, onaj Hainze (il kako se vec pise) je bio tamo godinama standardni, pa onda Silvestre... i milion je takvih primjera... pa 'ebeni Oleguer je 10 godina bio u Barci... i onda skontas da Spaha provede citavu karijeru po nekakvim rusijama i bakracima... e to mi ne ide u glavu.

Pa kad covjek drzi ovakvu odbranu zamislite sta bi radio u paru sa jednim Vidicem, Luciom il nekim slicnim igracem (nasu u najmanju ruku cudnu odbranu, pogotovo veceras - odbranu sastavljenu od : jednog centralnog od 2 metra koji je igra beka drugi put u zivotu, Mravca koji, barem po meni nije nesto vala bolji od ponajboljih odbrambenih premijer lige, i Salihovica na lijevom beku, lol)

al boli nas briga, kako god okrenes on je isti igrac, al bi nekako bilo lijepo da je igrao u klubovima u kojima je zasluzio da igra. Uz svo duzno postovanje Olegueru i Silvestreu, meni se Spaha ipak cini kao bolji igrac od gore navedenih ;=/

ps:
a sad ozbiljno, zna li iko koliko daleko su dogurali sa tim kloniranjem? vrijedi pokusati, zar ne ;=) :? :)
Mogao je i Spahic dogurati do nekih velikih klubova, imao je ponuda dok je bio mladji i igrao u Lokomotivi (trazili su ga Lyon, Fenerbahce itd) ali tada mu je bilo lijepo u Moskvi i nije mu se nigdje islo.
Pa i sad je produzio ugovor sa Monpeljeom mada mu je isticao ovog ljeta i kao slobodan igrac mogao je naci bolji klub.
Nije on takav tip koji mora pod svaku cijenu igrati u sto vecem klubu, cak je rekao da vise voli igrati u klubu bez velikog pritiska. A i Monpelje ga podsjeca na Dubrovnik pa nece da ide iz njega hehe
Zadnja izmjena: calcio, dana/u 30 maj 2010, 02:35, ukupno mijenjano 1 put.

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 30 maj 2010, 02:34

Pape moze voditi recimo neku ekipu iz Breze tp bi bio njegov domet.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 30 maj 2010, 02:38

pile87 je napisao/la:Pape moze voditi recimo neku ekipu iz Breze tp bi bio njegov domet.
ekipa iz breze se makar malo vise zalazu,nego ove nase primadone sinoc.U pravu si lakse bi mu bilo. ;)
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

Hamas
Kontakt:

Post Postao/la Hamas » 30 maj 2010, 02:46

ja nisam vidio neke poteze najtraženijeg napadača u evropi,poćo se k.určit

huha
Kontakt:

Post Postao/la huha » 30 maj 2010, 02:52

Dzeko-DIJAMANT :D

bosnad
Kontakt:

Post Postao/la bosnad » 30 maj 2010, 02:58

hahahaha idite spavati

huha
Kontakt:

Post Postao/la huha » 30 maj 2010, 02:58

samo vi pljujte po papetu...a vidjet ce te aBd protiv Njemacke,Dzeko ce 2 zabit aBd ;)

BHF-IQ
Kontakt:

Post Postao/la BHF-IQ » 30 maj 2010, 02:59

drop je napisao/la:Nemojte odmah po Sušiću :evil: ako vec moramo da pljujemo onda hajmo po svima redom bez izuzetka, a ne samo po selektoru.
Vjerujem da je i sam Pape skonto kojima igracima se treba kulturno zahvaliti na dosadašnjim uslugama, tako da možemo i to gledati kao neki dobitak u našoj selekciji.
Ma sta reci jos jedno razocaranje
Penzija brate Muratovicu
Rahimicu
Mravac hvala ali razligu
dati sansu nasima igracima iz PL koji bi bolje odigrali 100%
pozz svima

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 30 maj 2010, 03:01

Sad bi @Boticica rekla.Sve su ovo krampe i poneki trnokop. :mrgreen:
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

delija
Kontakt:

Post Postao/la delija » 30 maj 2010, 03:13

E da je sad Katar bogdom nego Njemacka,pa da nam to digne samopouzdanje.Sad ne znam ti kojeg selektora da nam das ili igraca ponudis tesko da bi mogao ocekivati ista u toj tekmi.Cini mi se da ce Susic bas biti u skripcu sa vremenom kad je uigranost ekipe u pitanju.Djaba kad on pokusava drasticno promijeniti formaciju i taktiku a za to mu trebao vremena.Ne mogu ni zamisliti pod kolikim je stresom Pape.Haj sto te navijaci plaho ne podrzavaju jos moras trpiti i neprofesionalnos u savezu..Sad i razumijem zasto svako normalan bjezi od selektorskog mjesta nase repke

Offside
Kontakt:

Post Postao/la Offside » 30 maj 2010, 03:18

Koja smo mi stoka od naroda. ONO DOSLOVNO STOKA, ĐUBRAD, TREBA NAS POBIT, TRAG NAM ZAMETNUTI... ccc kakve riječi protiv Safeta zbog jedne **** prijateljske utakmice. To je to. Napuštam forum. Zbogom...
"Inzaghi-a je majka rodila u ofsajdu" by Alex Ferguson

drop
Kontakt:

Post Postao/la drop » 30 maj 2010, 03:33

Nemamo igrace ljudi...šta vam je više koji qrac :evil: :evil:
Imamo 5-6 igraca da valjaju i da imaju neki kvalitet (to je pola tima) to su ovi naši najpoznatiji što igraju u najboljim klubovima.... i ostatak je mrtvi prosjek ili ispod toga.
A za neki uspjeh treba 15 igraca a ne 5-6 (11 plus klupa).
To je sva prica...previše smo se mi digli da smo neka sila ,a odbrana nam je ki.ta živa (a bez pristojne odbrane nema ni uspjeha).
"To govori da uopce nemamo sta raspravljati o spanskim klubovima jer one koje ti nazivas spanskim su u sustini engleski klubovi". - Paja

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.