Svaka cast @bubreg

P.S samo bi trebao znati da ni Medunjaninu nije bas prevelik radijus kretanja a o brzini je smjesno i pricati.
Sa 24 godine i premalo.
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
bubreg je napisao/la:alo ljudi, dosta euforije
al ozbiljno sada, citajuci ove forume covjek bi pomislio da dobijamo igraca tipa Essiena :/
Znaci, da odmah rascistimo nesto, Haris NIJE defanzivni vezni. On to ne moze igrati, jer ... pa on to nijeOdbranbeno je daleko od igraca koji bi to mogao igrati, a vidim da ga vec neki vide kao nadsljednika Muratovica, ali na zalost mi takvog jos uvijek nemamo. Haris najvise daje ekipi kada igra sto blize golu, po mogucnosti iza 2 napadaca, a moze igrati i kao klasicni vezni, pa cak i malo po strani, ALI i onda ekipa mora imati nekoga iza njega da ga pokriva (to bi bio rahimic, valjda, mada ni on nije u cvijetu mladosti ;(). A da igramo u isto vrijeme sa 2 napadaca, Misketom i Medunjaninom... to ni na menadjeru nebih isprobavao ;D
Niti je Medunjanin onaj klasicni box-to-box vezni igrac. A mi ustvari od takvih igraca imamo samo Zlatana, a to je vjerovatno najvazniji igrac ekipe. A ja, tu je i Muratovic, ali u nekih 50-60 minuta, a poslije toga ima radijus kretanja od 6 metara ;=/ Dok je Rahimic onaj klasicni zadnji vezni, koji se priblizi protivnickom kaznenom prostoru svake prestupne godine ;p
Ja imam blizance,jedan igra stopera a drugi je zlatna sredina,onako ko i Miske i Pjana.Pa hm kad bi mogli nekako Ciri da javimo...Ovaj sto igra stopera,ma Spahiceva kopija,cvrst,povjerljiv ma neda nikome ni makac.Papac bi mu mogo pozavidjeti.Jedina je mana sto im je 6,5 godina![]()
Medonja (ajmo ga tako zvati) je ipak vise tip igraca Misimovica, ustvari on nam dodje nesto kao malo pokretljivija verzija Misketa
Super tehnicar, cak je i pokretljiv, ali poprilicno los u defanzivi. Definitivno veliki dobitak, samo 24 godine, jos ima prostora za napredak, a osim toga nece nam uvijek svi igraci biti spremni tako da smo dobili super zamjenu za recimo misketa/pjanica. A da, i on super puca slobodnjake, tako da sada imamo 2 lijevaka i dva desnjaka (Pjanic i Miske) u ekipi koji mogu zabiti gol iz slobodnog. 'ebo te to nema ni brazil
![]()
![]()
eh samo kada bi mi imali jos jednog stopera osim Nadarevica i Spahica pa da onda Jahic moze igrati gdje sada igra Muratovic, eh kako bi to dobro bilo. Onaj moze trcati 4 utakmice za redom a da se ne umori :/
ajde ljudi, nek neko brzo nagovori Papca da se vrati (;
pozz
Ovo pričam cijelo vrijeme,a vi navalili prema naprijed prema naprijed...igra dečko šta se traži od njega!I sam kaže da je nekad igrao iza dvije špicePrincipatus je napisao/la: Svejedno mi je gdje igram, samo da sam unutra. U Valladolidu igram u vezi, ali više nazad, kao zadnji vezni. Igrao sam i iza dva špica. Mislim da mi to najviše odgovara. Mogu igrali polulijevo i poludesno. Izraziti sam ljevak, ali mi nije strano da igram po desnoj strani, odakle ulazim i tražim prostor za šut.
Moramo biti "dosadni" jel inace javnost nevidi neke negativne stvari koje se vec duze vrijeme provlace u i oko reprezentacije!CRNI_SA je napisao/la:a jbte jeste dosadni sa tim patriotizmom
a znas li ti Tarik, i svi ostali koji dijele tvoje misljenje, sta kaze cika Cirko: ''Jeb'o covjeka koji ne mjenja mišljenje!!''Tarik14 je napisao/la:Eto citat o jednog intervju s Harisom prije vise od 3 godine.
****: Dobro, ali da li se vi osjećate Bosancem, da li biste igrali za BiH?
MEDUNJANIN: Rođen sam u Sarajevu, osjećam se Bosancem. Ali, za reprezentaciju ne igram, jer su Holanđani bili i brži i konkretniji. Imam dojam da me naši nisu htjeli, već su pod pritiskom javnosti uputili poziv. U svakom slučaju hvala Sliškoviću, ali moja budućnost je u Holandiji. Igrao sam na Evropskom prvenstvu u Portugalu, a akobogda moj cilj je A reprezentacija Holandije!
Toliko o njegovom patriotizmu prema drzavi!
pusti ga basamm je napisao/la:e fakat je ovaj Tarik smor pravi, ohladi više majke ti, medunjanin je potencijal i to ce i dokazati, jos si ti Tarik mlad da skontas sta je patriotizam uopste.........
ma ja, hajdebogati, ionako po reprezentacije ne igra na prirodnim pozicijama. A i ako ga ćiro ne uklopi na neku poziciju, valjaće da mijenja nekoga, što reče neko prije, neće nam vazda svi bit zdravi, sigurno.Groundhopper je napisao/la:Ovo pričam cijelo vrijeme,a vi navalili prema naprijed prema naprijed...igra dečko šta se traži od njega!I sam kaže da je nekad igrao iza dvije špicePrincipatus je napisao/la: Svejedno mi je gdje igram, samo da sam unutra. U Valladolidu igram u vezi, ali više nazad, kao zadnji vezni. Igrao sam i iza dva špica. Mislim da mi to najviše odgovara. Mogu igrali polulijevo i poludesno. Izraziti sam ljevak, ali mi nije strano da igram po desnoj strani, odakle ulazim i tražim prostor za šut.
U svemu tome si uspio samo da budes dosadan...Tarik14 je napisao/la:Moramo biti "dosadni" jel inace javnost nevidi neke negativne stvari koje se vec duze vrijeme provlace u i oko reprezentacije!CRNI_SA je napisao/la:a jbte jeste dosadni sa tim patriotizmom
Svaka čast za post, palac gore_dreamer_ je napisao/la:U svemu tome si uspio samo da budes dosadan...Tarik14 je napisao/la:Moramo biti "dosadni" jel inace javnost nevidi neke negativne stvari koje se vec duze vrijeme provlace u i oko reprezentacije!CRNI_SA je napisao/la:a jbte jeste dosadni sa tim patriotizmom
kao prvo sinko, ja ne znam koliko ti je godina ali ti mogu reci da imas dosta utopican pogled na zivot, drustvo i svoju okolinu i da jednostavno i ti i svi ti koji s:eru s tim patriotizmom trebate da se polijete lavorom hladne vode, da se malo osvjestite i shvatite da ovaj zivot nije slikovnica prepuna ljubavi srece i sretnih zavrsetaka...
Sigurno poznajes metodu deduktivnog donosenja zakljucaka: Sport je biznis. Fudbal je sport. FUdbal = Biznis.
Ako je danas opcepoznato da se u sportove poput fudbala, koji imaju veliki uticaj, uvukao ogroman novac koji je doveo do komercijalizacije istog, a onda i politika i guranje vlastitih interesa (jer gdje god ima para, tu ima i politickog lobija), zasto da onda ja i ti i ostala raja zazmirimo na sve to i govorimo da je sve divno, krasno ili kako vec...
Druze, Ciro ti je prvi od garde kojeg libo racku za mnogim stvarima koje danas srcano prezentuje.. Barem to njegova djela govore o njemu, da ne bude da ja imam neke zestoke predrasude. I sta sad? citava BiH gotivi Ciru, veci heroj postade i od Spahe i Dzeke... Ironija, jelde...
I zasto da ja sad optuzujem Medunjanina jer kao nije patriota u onom smislu u kojem bi ja htio da bude. Davno je patriotizam prestao biti odlucujuci kriterij pri selektiranju igraca. Nek igraju najbolji, nema tu price da ce neko dati manje ili vise... Nije Spahicu nista vise stalo od jednog Pandze da zaigra na svjetskom prvenstvu... ili mozda jeste, zato sto je kao mozda veci patriota? Pa ne budite smijesni, oni jesu dio reprezentacije, ali oni igraju i dobranim (da ne kazem vecim) dijelom za sebe i vlastitu promociju, uspjeh itd. Na kraju krajeva, i u njihovoj ce biografiji pisati: Ucesnik ovog ili onog svjetskog ili europskog prvenstva.
a sad da te pitam jos nesto: Sta ti mislis, koliko bi reprezentativaca bili to sto su danas da im se postavi slijedece pitanje:
Da li biste da igrate za BiH i ne odete nikad ni na jedno veliko takmicenje ili da zaigrate za neku drugu blisku reprezentaciju i postanete svjetski prvak sa istom?
E upravo zbog toga sto znam da je danas gotovo svakome najpreci on sam, zato se ne zelim zamarat takvim pricama... Sve da Haris ni sekunde ne voli ovu drzavu, ja bih ga stavio da igra, iskoristio ga za postizanje svog cilja i dok valja ostavio da bude tu.
ne mislim da se patriota treba stavljati u isti kos sa nekim ko je cisto iz interesa, ali patriotizam ne moze biti kriterij za odabir prve postave jer je neobjektivan kriterij i indirektno radi protiv onoga sto svi zelimo a to je: USPJEH KOLEKTIVA!
_dreamer_ je napisao/la:U svemu tome si uspio samo da budes dosadan...Tarik14 je napisao/la:Moramo biti "dosadni" jel inace javnost nevidi neke negativne stvari koje se vec duze vrijeme provlace u i oko reprezentacije!CRNI_SA je napisao/la:a jbte jeste dosadni sa tim patriotizmom
kao prvo sinko, ja ne znam koliko ti je godina ali ti mogu reci da imas dosta utopican pogled na zivot, drustvo i svoju okolinu i da jednostavno i ti i svi ti koji s:eru s tim patriotizmom trebate da se polijete lavorom hladne vode, da se malo osvjestite i shvatite da ovaj zivot nije slikovnica prepuna ljubavi srece i sretnih zavrsetaka...
Sigurno poznajes metodu deduktivnog donosenja zakljucaka: Sport je biznis. Fudbal je sport. FUdbal = Biznis.
Ako je danas opcepoznato da se u sportove poput fudbala, koji imaju veliki uticaj, uvukao ogroman novac koji je doveo do komercijalizacije istog, a onda i politika i guranje vlastitih interesa (jer gdje god ima para, tu ima i politickog lobija), zasto da onda ja i ti i ostala raja zazmirimo na sve to i govorimo da je sve divno, krasno ili kako vec...
Druze, Ciro ti je prvi od garde kojeg libo racku za mnogim stvarima koje danas srcano prezentuje.. Barem to njegova djela govore o njemu, da ne bude da ja imam neke zestoke predrasude. I sta sad? citava BiH gotivi Ciru, veci heroj postade i od Spahe i Dzeke... Ironija, jelde...
I zasto da ja sad optuzujem Medunjanina jer kao nije patriota u onom smislu u kojem bi ja htio da bude. Davno je patriotizam prestao biti odlucujuci kriterij pri selektiranju igraca. Nek igraju najbolji, nema tu price da ce neko dati manje ili vise... Nije Spahicu nista vise stalo od jednog Pandze da zaigra na svjetskom prvenstvu... ili mozda jeste, zato sto je kao mozda veci patriota? Pa ne budite smijesni, oni jesu dio reprezentacije, ali oni igraju i dobranim (da ne kazem vecim) dijelom za sebe i vlastitu promociju, uspjeh itd. Na kraju krajeva, i u njihovoj ce biografiji pisati: Ucesnik ovog ili onog svjetskog ili europskog prvenstva.
a sad da te pitam jos nesto: Sta ti mislis, koliko bi reprezentativaca bili to sto su danas da im se postavi slijedece pitanje:
Da li biste da igrate za BiH i ne odete nikad ni na jedno veliko takmicenje ili da zaigrate za neku drugu blisku reprezentaciju i postanete svjetski prvak sa istom?
E upravo zbog toga sto znam da je danas gotovo svakome najpreci on sam, zato se ne zelim zamarat takvim pricama... Sve da Haris ni sekunde ne voli ovu drzavu, ja bih ga stavio da igra, iskoristio ga za postizanje svog cilja i dok valja ostavio da bude tu.
ne mislim da se patriota treba stavljati u isti kos sa nekim ko je cisto iz interesa, ali patriotizam ne moze biti kriterij za odabir prve postave jer je neobjektivan kriterij i indirektno radi protiv onoga sto svi zelimo a to je: USPJEH KOLEKTIVA!
Dobro je kako si ti druzeNecromacer je napisao/la:Evo malo da zakuham o Haretu nasem![]()
Sada sam citao intervju star 3 god. sa Hrisom Medunjaninom na stranici sportin....i kaze covijek : "moja buducnost je u HolandijiI san mi je da igram za A repku Holandije...predomisli se lutka nasa brzo
Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, 231983, Kajkutenjoyer i 41 gost.