Stadioni

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo

Istocnjak
Kontakt:

Re: Stadioni

Post Postao/la Istocnjak » 15 maj 2013, 20:59

prekuco

slika
Volim te Željo!

dr.van nostrand
Kontakt:

Post Postao/la dr.van nostrand » 28 maj 2013, 15:06

Tofik Bakhramov Stadium Baku Azerbaijan
Raniji stari stadion je dozivio rekonstrukciju koja je trajala otprilike godinu dana.

slika

slika

slika

slika

slika

slika

Danasnji izgled stadiona, kapacitet iznosi 29 858 sjedecih mjesta i na njemu igra svoje utakmice reprezentacija Azerbejdzana.

slika

slika

slika

takodjer, Azerbejdzan dobio jos jedan stadion,

Eighth Kilometer District Stadium (8KM Stadium), 11 000 Baku
FC Neftchi Baku

slika

slika

slika

slika
"When you look annoyed all the time, people think that you're busy." - George Costanza
http://www.youtube.com/watch?v=UhQSnDCPF10
silver & black

denirob
Kontakt:

Post Postao/la denirob » 01 jun 2013, 20:36

milina gledat ove slike... samo ovi stadioni u aziji su mi vjestacki skroz. ono nikakve duse, nit publika zna sta je fudbal jos al nek imaju svemirski stadion. ovi stadioni evropskih velikana su milina za ochi. a vi sto postavljate slike sa smajlijima i ono "po meni najljepski stadion" napisite usput i koji klub drzava grad nesto. stvarno ima ljepih stadiona u evropi nemoguce je izdvojit koji je najljepsi. nemoguce. al eto neka ovih stadiona i medju njima neko stavi bp arenu nicaze. ma joj dignut sjever i jug, pokrit, uradit exterior i moze komotno da se takmici s ovim ostalim. jos uz to lamela nekada najveca zgrada na balkanu tu i hotel inter. ono masivno izgleda skroz. uvjek sam govorio da oce lamelu jednog dana novu fasadu bubnut, kako bi to sjelo uz bp renovirano. uhh uhh
de nek neko postavi novije slike maximira s novom plavom atletskom stazom. i taj stadion ima potencijal da bude vrh. i ako moze poljud. nekad je poljud bio sila nad silama kad je tek renoviran bio. sad vec i on stari. i ono ruglo JNA ako ko ima sliku sarenila zutog :lol:

Cepi1981
Kontakt:

Post Postao/la Cepi1981 » 02 jun 2013, 02:32

Puma je napisao/la:Meni je od engleskih stadiona uz St.james najljepsi

slika

Onako kako bi trebao izgledati fudbalski stadion. ;)
Ovaj stadion Boltona (reebok stadium) mi se uvjek svidjao, mozda mi je cak I najljepsi, ono tipicni fudbalski engleski stil nista previse napucano. Mislim da prima oko 27 000 sto je po meni plafon za jedan fudbalski stadion mozda do 30 000, sve preko gubi se draz.
Sto se tice Bilinog ne bih trebalo mnogo da se uradi da moze parirati bilo kojem fudbalskom stadionu, naime juznu, sjevernu I istocnu tribinu dignuti da budu identicne zapadnoj tribini I sve to podjednako natkriti, I na sretini ugraditi zesci cetvrtatsi TV kao u dvoranama. Mislim da bi tada kapacitet bio nekih 22 000 zamislite te akustike u ovom slucaju da je cijeli stadion natkriven uff kad bi zagrmilo sa juga ebo I Allianz, I marakanu a I nou kamp......
"Mi Bošnjaci njekad slavni narod sad jedva da smo živi nas samo kao očenutu glavu od stabla slavjanskog gledaju priatelji naukah i žale nas.... Vrime je da se i probudimo od dugovične nemarnosti.."
Fra Ivan Franjo Jukic aka Slavoljub Bosnjak

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 02 jun 2013, 03:12

Nou Mestalla.

slika

slika

slika

slika

Kapacitet: 75.000

Cijena izgradnje: 300 miliona eura
..potrebno je jos 160 mil. kako bi se stadion zavrsio.
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 02 jun 2013, 03:25

Megalomanski, ali dobar.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 02 jun 2013, 11:42

Dosta podsjeca na Alianz Arenu, pogotovo unutrasnjost stadiona.
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

denirob
Kontakt:

Post Postao/la denirob » 02 jun 2013, 11:59

Sto se tice Bilinog ne bih trebalo mnogo da se uradi da moze parirati bilo kojem fudbalskom stadionu, naime juznu, sjevernu I istocnu tribinu dignuti da budu identicne zapadnoj tribini I sve to podjednako natkriti, I na sretini ugraditi zesci cetvrtatsi TV kao u dvoranama. Mislim da bi tada kapacitet bio nekih 22 000 zamislite te akustike u ovom slucaju da je cijeli stadion natkriven uff kad bi zagrmilo sa juga ebo I Allianz, I marakanu a I nou kamp......
upravu si samo mislim da bi to kostalo previse sto se tice istoka jos. napravit istok ko zapad uz to i jug i sjever je previse za ocekivat. al podignut jug i sjever, i kasnje nabit krovove identicne zapadu i to je to, ja bi istok ostavio onakav kakav jest. dalo bi vise orginala stadionu sve sto bi uradio na istoku je produzio krov al onako isto ko sto i sad izgleda... ko kucice.tako da bi volio vidit bp da ima 3 trbine ko zapad i istocnu ono gospodsku malu trbinu odma uz stadion sa vip lozom ko sto vec i ima manja trbina. puno mi je to ostvarnije sad istok da se digne ko zapad je prevelik projekat prvo sto se mora rusit pola trbine i kafici i sve onda sirit i uzimat prostor i onako sitnog parkinga oko stadiona... nek ostane istok kakav jest samo ga nadkrit skroz a jug i sjever produzit u zrak. opet bi imo nekih 18.000 mozda i 20.000 i ne treba vise. a stadion bi bio BOMBONA svjetski. jos vanjski exterior uradit sminka staklo il nesto a jebote koji stadion. najvise me iritira trenutno na bp sto su stolice na jugu i sjeveru izbljedile u vrlo kratkom periodu since il sta vec pa jos vise odudaraju od crvenila zapada i istoka. nekako su ured roze sad izgubile su crvenilo skroz

dr.van nostrand
Kontakt:

Post Postao/la dr.van nostrand » 02 jun 2013, 12:12

Cepi1981 je napisao/la:Sto se tice Bilinog ne bih trebalo mnogo da se uradi da moze parirati bilo kojem fudbalskom stadionu, naime juznu, sjevernu I istocnu tribinu dignuti da budu identicne zapadnoj tribini I sve to podjednako natkriti.
Mislim da bi tada kapacitet bio nekih 22 000 zamislite te akustike u ovom slucaju da je cijeli stadion natkriven
KAA Gent gradi takav stadion, identicne tribine, natkriven, ono potamam za njihove potrebe, kapacitet 20 000

slika

slika

otprilike ovako bi trebao izgledati kao finalni objekat

slika

slika
"When you look annoyed all the time, people think that you're busy." - George Costanza
silver & black

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 02 jun 2013, 22:54

Wembley se sakrije u rupicu kad ugleda Maracanu. :D

Najmonumentalnije zdanje u svijetu sporta!
Hayley <3

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 03 jun 2013, 01:11

Slazem se, mada su dobro skresali kapacitet.
Ono je bolesno koliko je dobro.
Jedan jedini hram fudbala. 8-)

slika

treci
Kontakt:

Post Postao/la treci » 05 jun 2013, 14:02

slika

ovo je jedan od stadiona koje bi ja rado posjetio, jako neobicno izdanje u singapuru

dr.van nostrand
Kontakt:

Post Postao/la dr.van nostrand » 10 jun 2013, 20:38

Cardiff FC Cardiff, Wales UK - 26 828

Novi Premierligas u EPL

slika

slika

slika

slika

slika

Plaho lijep stadionslika

(boja mi se bas i ne svidja) :P
silver & black

Cepi1981
Kontakt:

Post Postao/la Cepi1981 » 11 jun 2013, 03:18

E ovo je fakat "stadion" sto estetski sto jednostavno odmara oci, sta ja znam ne gotivim bas gigantske stadione meni nekako ovo mnogo ljepse I pitomije izgleda. Marakana, Nou Camp, I ostali giganti sve je to fino ali brate to ti je hazard nedaj boze stampeda od 80 000 ili vise dusa....
"Mi Bošnjaci njekad slavni narod sad jedva da smo živi nas samo kao očenutu glavu od stabla slavjanskog gledaju priatelji naukah i žale nas.... Vrime je da se i probudimo od dugovične nemarnosti.."
Fra Ivan Franjo Jukic aka Slavoljub Bosnjak

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 11 jun 2013, 10:33

Stvarno prelijep stadion. Da hoce ovako Bilino uraditi. :mrgreen:

Evo jos jedan.

Arena Lavov:

slika

slika

slika

Kapacitet: 34.915

Cijena izgradnje: 85 mil eura.

dr.van nostrand
Kontakt:

Post Postao/la dr.van nostrand » 13 jun 2013, 12:50

Stadion Mersin Arena 25,534 - Mersin İdmanyurdu SK

slika

slika

slika

slika

slika
silver & black

dr.van nostrand
Kontakt:

Post Postao/la dr.van nostrand » 13 jun 2013, 20:31

Novi San Mames stadion, Bilbao - Athletic Bilbao

Trenutni stadion je najstariji koji je jos u upotrebi u Spaniji, ali ovaj novi se uskoro zavrsava, tako da ce u novu sezonu Bilbao docekati na novom stadionu koji ce primati 53 32 gledaoca

slika

slika

Stari stadion ce se srusiti.
silver & black

megaffon
Kontakt:

Post Postao/la megaffon » 13 jun 2013, 23:52

slika

stari dobri Velodrome, koji se vec renovira...

sonik24
Kontakt:

Post Postao/la sonik24 » 23 jun 2013, 22:25

slika

slika

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 24 jun 2013, 11:07

Nije San Mames najstariji fudbalski stadion u Spaniji koji je jos u upotrebi ,to je El Molinon( Mlin na vodi) stadion Sportinga iz Gijona . Jos 2006 su najavili modernizaciju i nadogradnju stadiona , između ostalog, vanjski izgled stadiona ,poptuno nove juzna i sjeverna tribina je izgrađena , nove stolice, napravljene su posebne loze za novinare, radijo i televizije, i sobu za intervjue.Sa svim tim poboljsanjima, stadion je napravio radikalnu promjenu u izgledu. Osim toga, ukupni kapacitet povecan je na 30 000 .

Prijasnji izgled.
slika

Sada izgleda ovako -
slika
slika
slika
slika
slika
Podsjeca na Anfield .

Od ovih stadiona koji ne prelaze kapacitet od 30 000,Cadizov mi je hebenica.
slika
slika
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

Odgovori

Natrag na “Međunarodni fudbal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.