Književnost
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Književnost
Husika ja se svaku lektiru svađam s profesoricom, odnosno ona me napadne što sam napisao za lektiru da mi nije jasno što je čitamo u gimnaziji 

Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.
Joj i sada se secam lektira iz 4.razreda,redom isli Hamlet,Cekajuci Godoa,Stranac,Braca Karamazovi,Prokleta Avlija,Dervis i Smrt,Koreni i Balkanski spijun.
U trecem sam procitao samo dve Starac i More,te Zlocin i Kazna,od ranije sam znao Na Drini cuprija i Seobe.
U trecem sam procitao samo dve Starac i More,te Zlocin i Kazna,od ranije sam znao Na Drini cuprija i Seobe.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))
Mi nismo čitali Andrića,možda tek Travničku hroniku ali i za to nisam siguran,možda i zbog toga što smo imali profesoricu koja je tvrdila da je Krleža trebao dobiti Nobelovu nagredu a ne Andrić koji je bio politički podoban 

Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif
Ja se dobro sjećam da je u srednjoj svima Zločin i Kazna bila morbidna knjiga, jedino se meni svidjela 

Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!
Pa nismo mi odlučivali ko će dobiti Nobela. Uostalom, nije ni Andrić trebao dobiti, nego Tolkien, koji je te godine gospodinu Andriću bio protukandidat.Dylan Dog je napisao/la:Mi nismo čitali Andrića,možda tek Travničku hroniku ali i za to nisam siguran,možda i zbog toga što smo imali profesoricu koja je tvrdila da je Krleža trebao dobiti Nobelovu nagredu a ne Andrić koji je bio politički podoban

"What can men do against such reckless hate?" King Theoden
- Nail for Real
- Kontakt:
E jeste li culi novost? Tolkien u stvari ne zna da pise, publika mu je vjerna zbog dobre gandze koju je ilegalno prodavao a ne zbog knjiga.
Nego, vidim da se crnogorski i srpski program ne razlikuju puno. Iste ove lektire koje je Devil u 4. citao citam i ja sada.
BTW: Drame od Henrika Ibzena su vrhunske. Bas nedavno citao.
Nego, vidim da se crnogorski i srpski program ne razlikuju puno. Iste ove lektire koje je Devil u 4. citao citam i ja sada.
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.
Ni bosanski, tj ovaj iz rs....Nail for Real je napisao/la:E jeste li culi novost? Tolkien u stvari ne zna da pise, publika mu je vjerna zbog dobre gandze koju je ilegalno prodavao a ne zbog knjiga.
Seobe su odvratna knjiga....
@dilane Krleža je odvratan pisac... Crnjanski mu jedini može parirati.... Po smaranju... Andrić je Andrić.. Jelena, žena koje nema, Anikina vremena, i remek djelo Prokleta Avlija....
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
- legenda reala
- Kontakt:
Kod nas su te što su kod vas u četvrtom, bile u prvom i drugom razredu.Devil je napisao/la:Joj i sada se secam lektira iz 4.razreda,redom isli Hamlet,Cekajuci Godoa,Stranac,Braca Karamazovi,Prokleta Avlija,Dervis i Smrt,Koreni i Balkanski spijun.
A nešto ne znam da je bilo u programu Na Drini ćuprija

Jel Prokleta Avlija , onaj neki lik samo on imo neki tajni prolaz do te avlije, niko drugi nije znao za njega i on za sekundu dođe tamo

Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
@legendo pobogu nije... To je neki kažu pripovjetka, neki kratki roman, dešava se u Istanbulu, u Zatvoru Prokleta avlija... A što se tiče lektira i meni su bile 2 i 3 razred....
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
Bome, i ja čitao iste lektire (gledam Devilov spisak, a i vas ostalih)
Izgleda da se programi puno ne razlikuju, što je dobro..
Samo, primjetio sam da se u BiH slabo u školama obrađuje Andrić, što je sramota, ali to je opet do politike...
Krleža mi je od svih bio najdosadniji za čitati. I Glembajevi i Povratak Filipa Latinovića i one njegove kajkavske poeme, pripovjetke koje ne kužim..jedino mi Na rubu pameti valja...
Zato su mi Dostojevski i Andrić bogovi pera!

Samo, primjetio sam da se u BiH slabo u školama obrađuje Andrić, što je sramota, ali to je opet do politike...
Krleža mi je od svih bio najdosadniji za čitati. I Glembajevi i Povratak Filipa Latinovića i one njegove kajkavske poeme, pripovjetke koje ne kužim..jedino mi Na rubu pameti valja...
"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"
Andrić i Dostojevski su zakon... A Povratak Filipa Latinovića jesi imao osjećaj kao da ti neko kopa po mozgu? E Crnjanski je isti takav.... Još bih dodao Lelejsku goru od Lalića...dubrava je napisao/la:Bome, i ja čitao iste lektire (gledam Devilov spisak, a i vas ostalih)Izgleda da se programi puno ne razlikuju, što je dobro..
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
- Senaid L.F.C
- Kontakt:
Aj nek neko kaze kolike su cijene otprilike na ovom sajmu knjiga u Zagrebu.
Btw.Hamlet se cita u 2 srednje
Web,Heysel,Clattenburg say it Scums who else?
20 golova u ss.ba ligi.
Utakmnica 38.
Liverpool we love you
20 golova u ss.ba ligi.
Utakmnica 38.
Liverpool we love you
DANTES je napisao/la:
Andrić i Dostojevski su zakon... A Povratak Filipa Latinovića jesi imao osjećaj kao da ti neko kopa po mozgu? E Crnjanski je isti takav.... Još bih dodao Lelejsku goru od Lalića...

Od 1kn - 500kn.Senaid L.F.C je napisao/la:Aj nek neko kaze kolike su cijene otprilike na ovom sajmu knjiga u Zagrebu.
Može se naći finog štiva za 5-10eura..
"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"
može li malo preciznije? kakve su cijene ovih novijih knjiga iz regiona, daj primjere cijena ovih svjetskih klasika i to... naravno, ako znaš i ako si upratio. hvala.dubrava je napisao/la:Od 1kn - 500kn.Senaid L.F.C je napisao/la:Aj nek neko kaze kolike su cijene otprilike na ovom sajmu knjiga u Zagrebu.
Može se naći finog štiva za 5-10eura..
Ajd neko ako može, da postavi neki dobar link za skidanje kvalitetnih knjiga ( for free ofc
)

Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!
- Donnie Darko
- Kontakt:
bio je onaj baneprevoz prije, ali je mislim ukinut. tu je bas bilo svega.zizu1991 je napisao/la:Ajd neko ako može, da postavi neki dobar link za skidanje kvalitetnih knjiga ( for free ofc)
btw. vjerovatno najgluplje ime za neki site ikada.
Ja sam na nekoj od prošlih stranica u @devila pročitao post, da joj je drugo ime sada, e da, korisnaknjiga . com, i tu sam tražio neke knjige, međutim, dosta tih naslova koji su me zaintrigirali kada sam pokušao download, uploadovani su preko mediafire, i svaki link koji otvorim u novoj kartici piše eror, i ne može se download
, šteta velika, ima jako dobrih naslova.

Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!
Ja imam na računaru 4,1 GB eknjiga, PDF i word izdanja, ima svega, romana, novela, pjesama, razne literature, enciklopedija... Neke knjige su loše skenirane, al' većina ih je dobro urađeno, ako nekog zanima neki naslov nek' javi pa ću provjerit da li imam 

- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
hajd' ba jarane, mojne se provaljivat' kad nemas blagedubrava je napisao/la:Samo, primjetio sam da se u BiH slabo u školama obrađuje Andrić, što je sramota, ali to je opet do politike...

Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
- Amoxicillin
- Kontakt:
Ko hoće da ga zaboli glava i sve moguće neka čita
Martin Heidegger- Bitak i vrijeme
Martin Heidegger- Bitak i vrijeme
Hmm, dala mi je do sad ove nadimke: "Kmeki", "Cmizdravo benavo kmečalo", "šef", "sekundarno ljepilo"...to be continued.
Trenutno korisnika/ca: sarajevskiMarlboro i 23 gosta.