Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Chat - bez ratnih i političkih tema
Nemoj mi Dzalu poredit sa suidicalnim narkomanom koji pjeva o orgazmu
Izvini ali mozda u Bosni, metalci 80ih su smatrali da je Nirvana unistila sve, i dan danas smatraju (ljudi iz tog perioda, danasnji metalci vjerovatno nemaju nista protiv), mislim to je opste poznato nema se potrebe raspravljati o tome. Kritike su slicne 2 akorda, tinejdzerska muzika itd. Jebga ali promjeni cijeli trend 90ih/obiljezi ga. Mumble rap ili taj fazon Rasta ko vec ti je in danas, sta ti ili ja mislio o tome je nebitnoBalorda je napisao/la: ↑11 jan 2022, 15:05Ne mislim ulaziti u diskusiju "ko šta sluša", jer to je tinejdžerka furka. Samo ću ti reći da ništa nisi pogodio sa linijom Doors-Metallica-Nirvana itd, štaviše, sve je suprotno toga što si napisao.alemsa je napisao/la: ↑11 jan 2022, 15:00Bez obzira sta neko mislio o njima, to ti je "in", to je trend. Osim sto je rock dosta bolja muzika, nema neke razlike u smislu trenda, kao sto je onom 80ih bilo cool da ceka plocu Dugmeta tako je ovom Jale. A u smislu gluposti, svaka generacija je to smatrala za slijedecu, onaj sto je sluso 60ih Elvisa i Doorse, sigurno su mu Mettalica, Iron Maiden, Pantera i ostali bili glupost, a tim istim je Nirvana i cijeli grunge pokret 90ih bio glupost, a tim istim je cijeli NU metal pokret sa Limp Bizkitom, Linkin Parkom, KoRn itd. 2000ih bio glupost e isto su i tebi sad Jala i Buba obicna glupost.
A to što su ova dva međeda "in" ih ne abolira činjenice da su muzika za mentalno zaostale ljude.
Sokrat je pokvario omladinu prije svih
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"
- Fantasista
- Kontakt:
Što se mene tiče metal je syebala Metallica koja je otišla u mainstream a ne Nirvana 

Hvala lijepo.bob je napisao/la: ↑11 jan 2022, 15:08
Prepostavljam da je slicna procedura, ono dom zdravlja nazoves porodicna medicina i vidis ko ti je doktor i zakazes se... onda kod njega da ti da uputnicu za bolnicu i slicno ... npr tako je u Sa znam kad mi je drug trebao operisati nesto kod porodicnog doktora je trazio vojnu bolnici i dali mu upitnicu za tu a ne kosevo npr. tako vjerujem da je na isti kalup![]()

Da, znam da trebaju uputnice, samo sam pao kao sa Marsa po pitanju čitavog tog postupka. Bruka živa, odrastao čovjek, ne znam doktoru otići.

Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.
FORZA MILAN !
FORZA MILAN !
I prevodu mozes crknut dok sve zive uputnice izganjas. U biti mi najvise kod doktora provedemo letajuci po kartotekama i cekajuci red. Kod doktora se otprilike zadrzis 2-3 minute, gdje ti njemu kazes tegove a on te haman i ne pogleda, odmah uhvati pisati tvoje ime, prezime i osiguranje koje imas.
Drugim rijecima, za povratiti. Ko ima para, otici privatno je spas, pogotovo sad za vrijeme korone gdje nece ni da prime nekad.
Drugim rijecima, za povratiti. Ko ima para, otici privatno je spas, pogotovo sad za vrijeme korone gdje nece ni da prime nekad.
Metallica otisla u komercijalu kad su se osisali, Load album 96e, Kurt se vec roknoFantasista je napisao/la: ↑11 jan 2022, 15:34Što se mene tiče metal je syebala Metallica koja je otišla u mainstream a ne Nirvana![]()
tako teško kod vas u Njemačkoj?litijum je napisao/la: ↑11 jan 2022, 15:43I prevodu mozes crknut dok sve zive uputnice izganjas. U biti mi najvise kod doktora provedemo letajuci po kartotekama i cekajuci red. Kod doktora se otprilike zadrzis 2-3 minute, gdje ti njemu kazes tegove a on te haman i ne pogleda, odmah uhvati pisati tvoje ime, prezime i osiguranje koje imas.
ja sam kontao da je tamo bolji zdravstveni sistem nego u BiH

Cini mi se da je malo olaksano ono nema vise papira nego su online uputnice pa dosta stvari preko tel mozes zavrsiti ...litijum je napisao/la: ↑11 jan 2022, 15:43I prevodu mozes crknut dok sve zive uputnice izganjas. U biti mi najvise kod doktora provedemo letajuci po kartotekama i cekajuci red. Kod doktora se otprilike zadrzis 2-3 minute, gdje ti njemu kazes tegove a on te haman i ne pogleda, odmah uhvati pisati tvoje ime, prezime i osiguranje koje imas.
Sad ce EC3 pitat kolika je plata na salteru u socijalnom
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"
- OldFashioned
- Kontakt:
Po šablonu, sve me zanima - al' ništa me ne zanima.
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.
Sto se redova u Njemackoj tice, i tu mi ide na zivce, ali dobijes mailom termin kod svog doktora i ides lagano. Ovdje svakako za sve treba termin. Ali naravno da za CT i slicne stvari nije potrebna nikakva uputnica dok bi ovdje umro realno koliko bi ceko ako ne ides privatno.admin je napisao/la: ↑11 jan 2022, 15:52tako teško kod vas u Njemačkoj?litijum je napisao/la: ↑11 jan 2022, 15:43I prevodu mozes crknut dok sve zive uputnice izganjas. U biti mi najvise kod doktora provedemo letajuci po kartotekama i cekajuci red. Kod doktora se otprilike zadrzis 2-3 minute, gdje ti njemu kazes tegove a on te haman i ne pogleda, odmah uhvati pisati tvoje ime, prezime i osiguranje koje imas.
ja sam kontao da je tamo bolji zdravstveni sistem nego u BiH![]()
Sto se tice AOK nije lose stvarno, skoro sve je dzaba, jedino oko zuba je drugacija stvar, pa imas pravo pregled godisnje ono i ciscenje i ja jedan popravak, ostalo placas. Ali ako placas Zahnversicherung mjesecno, onda imas i to rjeseno.
Kod prijatelja je vec katastrofa u Irskoj, slicno americkom zdravstvenom sistemu, sve se placa, zato hoce da seli u Skotsku, gdje je kao u Njemackoj.
Ne kontam te, objasnio si nam da živiš u Njemačkoj, a stalno pišeš "ovdje" za BiH i "mi" za ljude koji žive u BiH?
djeluješ mi sve više kao neki politički bot kojem je cilj da posere sve u Bosni i Hercegovini i što je moguće više svakom ogadiš Bosnu i Hercegovinu, na svakoj temi samo okreneš na to. Ukoliko subjektivno procjenim da je to to, aktivnosti ćeš nastaviti negdje drugo. Realno, da sam kakav četnik koji prima platu da bota protiv Bosne, upravo to bih radio što ti sad radiš.
djeluješ mi sve više kao neki politički bot kojem je cilj da posere sve u Bosni i Hercegovini i što je moguće više svakom ogadiš Bosnu i Hercegovinu, na svakoj temi samo okreneš na to. Ukoliko subjektivno procjenim da je to to, aktivnosti ćeš nastaviti negdje drugo. Realno, da sam kakav četnik koji prima platu da bota protiv Bosne, upravo to bih radio što ti sad radiš.
Pa zar politicki bot ne radi upravo suprotno, i hvali sve u Bosni i Hercegovini? Ne kontam, pa koristio sam 20 godina zdravstveni sistem u Bosni i Hercegovini, znam ja kako to hoda, nisam ja otisao prije 15 godina iz Bosne.admin je napisao/la: ↑11 jan 2022, 16:07Ne kontam te, objasnio si nam da živiš u Njemačkoj, a stalno pišeš "ovdje" za BiH i "mi" za ljude koji žive u BiH?
Nije problem, ne moram ja spomenuti vise to, ako ti smeta, meni je svakako svejedno.

Zavisi za koga radi. Ako radi za Dodika (a ima ih 100% i nisu svi totalni glupani da samo pišu kako su Karadžić i Mladić legende), radi upravo to što ti radiš.
U svakom slučaju, drago mi je da smo se razumjeli i da ćeš nam sjahati s leđa na koja si sistemski nalegao.
U svakom slučaju, drago mi je da smo se razumjeli i da ćeš nam sjahati s leđa na koja si sistemski nalegao.
Dodika? Zasto ti sad spominjes politiku na ovoj temi? Pa u RS je jos gora situacija, a to svi znaju, realno. Nije problem, necu vise govoriti, nije ni potrebno, kad to svi znaju ovdje, svi su se susretali s takvim situacijama svakako.admin je napisao/la: ↑11 jan 2022, 16:14Zavisi za koga radi. Ako radi za Dodika (a ima ih 100% i nisu svi totalni glupani da samo pišu kako su Karadžić i Mladić legende), radi upravo to što ti radiš.
u 20 dana 300 postova na sportskom forumu, od toga 250 kako je Bosna ****. Shvatili smo poruku, al **** druže.
Pa samo sam komentarisao najaktivniji PDF koji nisam ja otvorio, dok ga ti nisi zatvorio, tu je najvise postova. Nisam ja jedini koji misli tako, ali nebitno.
za koga navijaš u fudbalu?
Princip odlaska ljekaru: Odeš svom doktoru, kažeš šta hoćeš, on te uputi specijalsti za to šta ti hoćeš i kraj. 5 minuta traje proces i kod nas i u Njemačkoj. Ne mogu vjerovati koliko serete na sve živo i neživo, pričate i onom šta znate i onom šta ne znate samo kako bi sve prikazali gore nego što jeste.
41:34
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.