Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la LjoZee » 29 avg 2018, 21:39

Ma ovi su kanta za nabijanje.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 29 avg 2018, 21:42

Nisu bili toliko loši u prva tri kola..
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

tale07
Kontakt:

Post Postao/la tale07 » 29 avg 2018, 21:42

Ova zvijezda toliko losa da nece moci ni jednu utakmicu prodati :lol:

Sariel1987
Kontakt:

Post Postao/la Sariel1987 » 29 avg 2018, 21:43

Rokoko87 je napisao/la:
Sariel1987 je napisao/la:Zrinjski se vratio :o
Tako ti je to kad Bekrić posloži ekipu
Haa, go i asistencija nije lose...
Baka detektovao trule jabuke :mrgreen:

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 29 avg 2018, 21:44

MortemHz je napisao/la:Nisu bili toliko loši u prva tri kola..
Njih su i Sloboda i GOSK nadigrali. Zabili svoje sanse, a ovi se ispromasivali.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

Rigoletto
Kontakt:

Post Postao/la Rigoletto » 29 avg 2018, 21:55

belosevic28 je napisao/la:Selme mi male, ozbiljna komunikacija i dogovor za kafu...
Okle svrakinog u olovu
imamo žicu za jela na žlicu, goveđigulašmajka

belosevic28
Kontakt:

Post Postao/la belosevic28 » 29 avg 2018, 21:59

Rigoletto je napisao/la:
belosevic28 je napisao/la:Selme mi male, ozbiljna komunikacija i dogovor za kafu...
Okle svrakinog u olovu
Okle olovljak u svrakinom?
Sariel, Dalko je junacina sa 160 kg, koji cuga rakiju iz kanistera.
''Neka povreda, to znaci da Slavko ispravno radi...''

sviunapad1010
Kontakt:

Post Postao/la sviunapad1010 » 29 avg 2018, 22:08

Bgm @beli neće se Dalko dugo junacit :lol:
Samo Tuzla je pjesme pjevala kontra ustaša, kontra četnika, kontra sda, nacionalista...

belosevic28
Kontakt:

Post Postao/la belosevic28 » 29 avg 2018, 22:56

sviunapad1010 je napisao/la:Bgm @beli neće se Dalko dugo junacit :lol:
Selme mi kanister od 5 l mu je dneva doza...
''Neka povreda, to znaci da Slavko ispravno radi...''

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 29 avg 2018, 23:06

MortemHz je napisao/la:
Raonffa je napisao/la:
MortemHz je napisao/la:Pa normalno da će biti u dijelovima kad su dvije države grob te **** ludi :lol: još smo u onoj ligi koja je bila jača otprilike 600 puta proveli više godina.
Pa kralju moj, valjda se kod poređenja uspješnosti klubova gleda cijeli period njihovog postojanja, a ne određeni periodi? Znači sveukupno nešto.

Ja razumijem da je vama to teško priznati kad vidite broj trofeja, al' budite malo realni :D
Pa to je moja poenta. Ti si se bazirao na Bosnu i ne popuštaš sa tim gdje i jeste uspješniji što sam napisao u prvom postu ali nekim čudom ignorišeš igranje u Jugoslaviji jer znaš da ste tada vrlo malo imali a opet ti spominjem da smo tamo proveli puno više vremena nego sad i koliko je samo jača liga bila. Jedan period je bila 4. ili 5. po jačini, ne mogu se sad sjetiti. Bosna je trenutno na 40. mjestu. Upravo ti i govorim da trebaš uzeti komplet period a ne onaj koji tebi više odgovara. Nije meni ništa teško priznati jer je taj broj mizeran i tehnički se može stići za 2 godine, ostalim klubovima više treba. Evo ti si u par navrata pisao da Zrinjski ne može biti veći klub od Veleža a Zrinjski ima mnogo više trofeja. Ovo ti govorim jer si kontradiktoran. Kada je Željo u pitanju ti gledaš trofeje a kada porediš druge onda budeš realniji i uzmeš u obzir više faktora što i jeste ispravna stvar. Mislim da si napisao i da je Velež veći od Čelika a Čelik ima više trofeja, razumiješ šta ti govorim?
Nisam se ja uopšte bazirao na Bosnu, tu je Željo predominantan u odnosu na Sarajevo (15-9 u trofejima ako se ne varam), ja sam bazirao na SVEUKUPAN omjer i po tome je Željo trofejniji i veći klub od Sarajeva.

Jedini koji dijeli sve to na periode si ti, odnosno vi, jer logično da vam je lakše podijeliti to na Jugoslaviju i BiH, pošto u Jugi imate trofej više, dok u BiH imate šest trofeja manje, pa kao sad hajmo napraviti podjelu na periode i onda smo 1-1, ma kako nismo :lol: :lol:

Ukupno kaskate za Željom pet trofeja i s obzirom kako ih često osvajate daBogda da stignete Želju i za deset godina, al' helem to je svakako šbbkbb priča.

Čekaj čekaj, razlika Čelik-Borac je u trofej-dva (kad se uzme u obzir jačina trofeja i okolnosti, Borčevi trofeji su mnogo važniji od Čelikovih) i to je mizerna razlika. Razlika između Veleža i Zrinje je astronomska, do prije četiri godine Zrinjski je bio klub u rangu Modriča Maxime, o tradiciji i navijačima da ne govorim.

Je l' mi to pokušavaš reći da Sarajevo po nekom nivou tradicije, navijača, posjećenosti toliko šiša Želju kao što Velež šiša Zrinju? Daj Morteme nemoj me nasmijavati molim te :D
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 29 avg 2018, 23:08

High je napisao/la:
Raonffa je napisao/la:
High je napisao/la:Ni u jednom parametru, a uspješniji u Jugoslaviji bili od njih. :crazy:

Sprem'te se, mitomani!
Pa kakav je to parametar? :lol:

Od kada se to "period u Jugoslaviji" vadi kao parametar u poređenju uspješnosti klubova? Koliko znam, to su već gore nabrojani trofeji, uspjesi, međusobni dueli...
Liga s jačim timovima. Zbog lige. A ne perioda ikakva.
Hahahaha čuj liga sa jačim timovima, pa eto ovo je liga sa slabijim timovima, što ovdje niste dominantni onda?

Mislim priča ti je smiješna, imate trofej više u tom periodu (Željo ima jači europski uspjeh) i sad kao vi uspješniji klub od Želje?
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

sviunapad1010
Kontakt:

Post Postao/la sviunapad1010 » 29 avg 2018, 23:14

belosevic28 je napisao/la:
sviunapad1010 je napisao/la:Bgm @beli neće se Dalko dugo junacit :lol:
Selme mi kanister od 5 l mu je dneva doza...
Jedino ako u Olovu jos pečete rakiju mehku ko birvaktile 16 stepeni :lol:
A ljuta 23 :D
Samo Tuzla je pjesme pjevala kontra ustaša, kontra četnika, kontra sda, nacionalista...

Makanaky
Kontakt:

Post Postao/la Makanaky » 29 avg 2018, 23:52

Ništa od prelaska Koljića u Beveren... sad kad završi u Erzurumsporu.
Lole, taman se ludilo raščisti / taman smo nadomak smisla / evo ih sledeći falšisti dok si rek'o piksla

High

Post Postao/la High » 30 avg 2018, 00:06

Raonffa je napisao/la:
Hahahaha čuj liga sa jačim timovima, pa eto ovo je liga sa slabijim timovima, što ovdje niste dominantni onda?

Mislim priča ti je smiješna, imate trofej više u tom periodu (Željo ima jači europski uspjeh) i sad kao vi uspješniji klub od Želje?
Vrijednosti su ti malo u hendeku. U zbiru uspjeha te lige jesmo uspješniji. Što ti je problem to priznati?
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 30 avg 2018, 00:25

High je napisao/la:
Raonffa je napisao/la:

Vrijednosti su ti malo u hendeku. U zbiru uspjeha te lige jesmo uspješniji. Što ti je problem to priznati?
Nije mi problem to priznati, samo mi smiješno što je vama problem priznati da je Željo uspješniji klub, pa se trudite razbiti to na nekakve periode kako bi to izgledalo malo blaže.

Al' ponavljam opet, ne vidim poentu izvlačenja jedne ere kao dokazivanja nečega, kada bi se takve stvari trebale gledati valjda u cjelokupnom omjeru.

sb1996
Kontakt:

Post Postao/la sb1996 » 30 avg 2018, 05:41

Alipasino je napisao/la:Au jel istina da dolazi ovaj Makedonac u Siroki.Bice svasta ove sezone.
On i vjer 1 il 2 pojacanja

Penaltiky
Kontakt:

Post Postao/la Penaltiky » 30 avg 2018, 07:30

Rapan (Intertoto), Miteuropa (drugoligaški kup), Balkanski Kup su turniri, nikako se ne mogu računati u Evropska takmičenja. Pogotovo druga dva. Sloboda ima taj Intertoto i more se nabit na ****. Isto ko i Kup Maršala.

Elem YU BH Timovi

6. Sarajevo 1230
7. Velež 1168
8. Želješčar 1063
13. Sloboda 765
16. Čelik 484
18. Borac 425
39. Iskra 27
Šit bi loš, a sudžuk žilav...

sviunapad1010
Kontakt:

Post Postao/la sviunapad1010 » 30 avg 2018, 09:04

Da bi se realno ocijenili uspjesi klubova prvo treba napraviti neka pravila i kriteriji za ocjenjivanje (osvojene titule, učešća u euro kupovima, broj sezona u prvoj ligi itd..). Ovako svako logično na svoj mlin navodi vodu i možete tako do besvjesti.

prisonbreak
Kontakt:

Post Postao/la prisonbreak » 30 avg 2018, 09:16

sviunapad1010 je napisao/la:Da bi se realno ocijenili uspjesi klubova prvo treba napraviti neka pravila i kriteriji za ocjenjivanje (osvojene titule, učešća u euro kupovima, broj sezona u prvoj ligi itd..). Ovako svako logično na svoj mlin navodi vodu i možete tako do besvjesti.
Jedini ispravan komentar.
I ako se nikada nismo slozili :mrgreen:
Samo godine tuge s' tobom imam ja..
Samo godine bola i nadanja..

Stroj1946
Kontakt:

Post Postao/la Stroj1946 » 30 avg 2018, 09:23

Raonffa je napisao/la:

Kakve nebuloze pisies to, cuj "čuj liga sa jačim timovima, pa eto ovo je liga sa slabijim timovima" !? Ova liga je za onu na nivou republickih liga nekadasnjih. Ne budi smijesan ba. Poredit ovu ligu sa onim :facepalm: :facepalm: :facepalm: Yebem ti zemlju ko sve prati fudbal danas. I jesmo uspjesniji prema UEFA-i, najuspjesniji klub iz BiH u evropskim takmicenjima.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.