FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

Saurman
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Saurman » 20 feb 2019, 00:07

effe_sa je napisao/la:
A neki svih ovih dana govore kako će nas Liverpool ubiti, a onda bude 0:0 na njihovom stadionu i onda ti što su govorili da će biti katastrofa nezadovoljni, a mi koji smo gledali pozitivnije zadovoljni..... :lol: :lol:
:lol:

effe_sa je napisao/la: I to Kloppa kojeg mnogi dižu u nebesa....Fino je Klopp slomio zube večeras. Pogotovo je bilo interesantno, kako smo fino zaobilazili njihovu prvu presing liniju i pametno umrtvili i igru. Kao što sam i rekao, problem je ipak bio naprijed, tu je bilo šeprtljavosti. Gnabry je i pokazao nešto opasnosti, ali u 2 navrata je mogao dodati umjesto da jednom šutira, a jednom se zaletio i oduzeta mu je lopta. Coman je imao malo bolova danas, Kovač je izjavio da pod jačim bolovima mu on ne bi igrao. Ali jasno je da momak onda ne može pružiti super partiju. Ali i Coman i Gnabry su ove sezone pružili mnogo (ovaj prvi još zbog ozljede puno manje igrao, ali jako znači). Samo s momcima treba imati malo i strpljenja i kada odigraju poneku lošiju utakmicu.
Ma naravno da se može zalomiti loša utakmica Comana i Gnarbya pa mislim oni su još realno izuzetno mladi i pojedini očekuju da pružaju partije Riberya i Robbena iz prajma.

Prosuo sam čašu kad sam vidio da Gnarby nije dodao Lewi koji je sam bio u petercu. :D

Nismo primili gol protiv najofanzivnije ekipe u Evropi i to na njihovom terenu.Neko je napisao da je Liverpool u drugom pol ošutao na gol tek u 80 min.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 20 feb 2019, 00:11

S-Y-L-A-R je napisao/la: Ma nek popušimo jedan kad god, šanse su mizerne. Ali znaš kako, ako ne možeš pobjediti kući, šta tražiš u ovom takmičenju uopšte ? Ustvari, ako ne možeš pobjediti kući ekipu koju je Pavkov preslušao....
Ma opet je mnogo bolje ako je ranije, ima se vremena okrenuti. Nama je problem sada sa 0:0 sto moramo ici na dva gola prednosti jer 1:0 npr je jako nesigurno, uvijek mozemo primiti neku frljoku. Ma problem je sto ce se ponovo igrati onako kako njima odgovara ali je sada mnogo bolje za Bayern jer ce Liverpool sigurno pucati pod pritiskom. Treba prepisati utakmicu utakmicu Napolia iz grupe, nisu im dali disati.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

farinelli123
Kontakt:

Post Postao/la farinelli123 » 20 feb 2019, 00:12

Istina 0-0 je los ishod pred revanš. Liverpul neće igrati ništa lošije no sada, naprotiv. A napadački Bajern pod Kovačem je haotičan i prečesto šupalj nazad i generalno nestabilan. U jednoj jurnjavi kao sto je ova teško da mi možemo da ih nadigramo. Imamo fizičku snagu, ali njihovo trčanje je sistemsko, naše bezglavo.
Znajući Kovača on bi mogao opet da igra na 1-0 u revanšu sto je teško ostvarivo.
Martinez pokidao, da je u napadu hitar kao Goretzka, bio bi Patrik Viera. Premalo se rizikovalo, igrači previše stegnuti u posedu, malo kad smo videli da neko preuzme rizik, da povuce loptu, neki dupli pas. Da smo uspeli da uvaljamo jedan na neki prekid, možda bi mogli da im damo posle još jedan kad se koncept promeni.
Otvoreno 50-50 revanš.

S-Y-L-A-R
Kontakt:

Post Postao/la S-Y-L-A-R » 20 feb 2019, 00:22

Bundesliga je napisao/la:
S-Y-L-A-R je napisao/la: Ma nek popušimo jedan kad god, šanse su mizerne. Ali znaš kako, ako ne možeš pobjediti kući, šta tražiš u ovom takmičenju uopšte ? Ustvari, ako ne možeš pobjediti kući ekipu koju je Pavkov preslušao....
Ma opet je mnogo bolje ako je ranije, ima se vremena okrenuti. Nama je problem sada sa 0:0 sto moramo ici na dva gola prednosti jer 1:0 npr je jako nesigurno, uvijek mozemo primiti neku frljoku. Ma problem je sto ce se ponovo igrati onako kako njima odgovara ali je sada mnogo bolje za Bayern jer ce Liverpool sigurno pucati pod pritiskom. Treba prepisati utakmicu utakmicu Napolia iz grupe, nisu im dali disati.
Bojim se da mi nemamo "materijal" za to. Napoli je njih izmasakrirao(i dalje sam mišljenja da je ubjedljivo najbolja ekipa te grupe ispala u EL) ali mi nemamo igrače koji će to praviti 90 minuta. Istina, ne smije ni Liverpool sjediti skrštenih ruku 90 minuta(zbog toga mi izjava da je 0-0 gore od poraza 2-1 u gostima kotira među najglupljim u historiji), jer je uvijek opasnost tu. Mislim, koliko god smo se dobro branili(pogotovo za naše standarde), uvijek je postojala šansa da uđe neka glupost pod konstantnim pritiskom. Isto će biti i njima ako odluče ganjati takvu igru. Tu vidim našu šansu. To jeste, u tome i u činjenici da je dobar dio ofanzive večeras podbacio. Sad kad pogledam, onaj "proganjani" Muller bi večeras mnogo više napravio, makar bi zujao posvuda(a niko od odbrambene četvorke 'poola nije oduševio sigurnošću) i ne bi gubio lopte kao Gnabry, James, Thiago itd u nekoliko navrata. Zato upamtite, Lav Goretzka! Na asistenciju Rafinhe. :mrgreen:
41.21.1.

25.05.2013. - First treble
23.08.2020. - First (*) treble
11-0-0. The first team ever to win the Champions League with a perfect record. #HansiFlick

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 20 feb 2019, 00:24

Drugi dio je bio neuporedivo bolji u odnosu na prvi, hrabriji, odvazniji pristup no nedostajalo je još malo zelje i za zavrsni udarac ali sta je tu je.

Ostaje zal sto Coman nije malo cesce igrao na desnoj strani, jer kad je prvi put otisao na tu stranu, napravio je pometnju i skoro pa pripremio loptu za napadaca.

Hummels me naprosto odusevio, napokon partija dostojna jednog stopera.

U uzvratu nece biti lako ali do toga ima jos i treba se pripremati ali u medjuvremenu treba pritisnuti papucicu gasa u ligi i nastaviti redati dobre rezultate.

PS: kad se sjetim kad smo dobili Liverpool, prvi dan poslije izvlacenja su nam svi prognozirali kataklizma a mi veceras kao najveći kuleri lagano zaustavimo atomski napad na nuli.
Pitam se o cemu sad razmislja komentator sa ES2, ako je Augsburg dao dva gola, Liverpool je trebao cetiri a ono corak. :mrgreen:
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 20 feb 2019, 00:29

Omerbavarac je napisao/la:Drugi dio je bio neuporedivo bolji u odnosu na prvi, hrabriji, odvazniji pristup no nedostajalo je još malo zelje i za zavrsni udarac ali sta je tu je.

Ostaje zal sto Coman nije malo cesce igrao na desnoj strani, jer kad je prvi put otisao na tu stranu, napravio je pometnju i skoro pa pripremio loptu za napadaca.

Hummels me naprosto odusevio, napokon partija dostojna jednog stopera.

U uzvratu nece biti lako ali do toga ima jos i treba se pripremati ali u medjuvremenu treba pritisnuti papucicu gasa u ligi i nastaviti redati dobre rezultate.

PS: kad se sjetim kad smo dobili Liverpool, prvi dan poslije izvlacenja su nam svi prognozirali kataklizma a mi veceras kao najveći kuleri lagano zaustavimo atomski napad na nuli.
Pitam se o cemu sad razmislja komentator sa ES2, ako je Augsburg dao dva gola, Liverpool je trebao cetiri a ono corak. :mrgreen:
:urnebes: bravo zaboravio sam na ona dva debila, jedva čekam da ih slušam za vikend

Nego navijači Liverpoola sa prognoza 4-1, 3-0, 2-0, 4-2 itd. spali su na to da su zadovoljni sa 0-0

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 20 feb 2019, 00:31

S-Y-L-A-R je napisao/la:ne bi gubio lopte
Jesi li siguran da ne bi :mrgreen:

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 20 feb 2019, 00:33

Bayern je u svim utakmicama u 2019-oj primio najmanje jedan gol a onda na Anfieldu protiv jednog od najboljih napada sačuva mrežu i rezultat 0:0 nije dobar, kako nije, zlatan je to rezultat. :zviz:
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

S-Y-L-A-R
Kontakt:

Post Postao/la S-Y-L-A-R » 20 feb 2019, 00:39

Bundesliga je napisao/la:
S-Y-L-A-R je napisao/la:ne bi gubio lopte
Jesi li siguran da ne bi :mrgreen:
Ma ne znam više ni sam, pod čudnim sam utiscima ove predstave, ali sam nešto siguran da bi to činio u manjoj mjeri. :mrgreen:
Doduše, radi i razočarenje u pojedinim trenucima. Nismo bili loši, ali nisu ni oni bili dobri, teško i za objasniti. Znam samo da je "najodvratnija" utakmica dosadašnjeg dijela KO faze, mada to tako obično biva sa ovim unaprijed proglašenim spektaklima.
41.21.1.

11-0-0. The first team ever to win the Champions League with a perfect record. #HansiFlick

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 20 feb 2019, 00:41

harden je napisao/la:... ko plitak potok. 1-1 i rutinski 1-0 na AA.
A dobro, bio sam blizu... :kafa:
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 20 feb 2019, 00:47

S-Y-L-A-R je napisao/la: Nismo bili loši, ali nisu ni oni bili dobri, teško i za objasniti. Znam samo da je "najodvratnija" utakmica dosadašnjeg dijela KO faze, mada to tako obično biva sa ovim unaprijed proglašenim spektaklima.
Nisu bili dobri zbog Nikine taktike umrtljivanja utakmice i fantasticnih Hummelsa i Javia. Zbog toga i jest bila bljuvotina od utakmice. Razocaran sam napadom jer je Bayern mogao mnogo vise, imaju mnogo vecu igracku kvalitetu nego Liverpool, bez obzira na sve povrede. Problem je trener koji je sve podredio defanzivi i koji ne zna izvuci maksimum iz ovih igraca.

isakovich
Kontakt:

Post Postao/la isakovich » 20 feb 2019, 01:00

S-Y-L-A-R je napisao/la:
Bundesliga je napisao/la:Nece sigurno igrati kao veceras, mora dosta ofanzivnije. Nek popusimo jedan u kasnoj fazi bez datog i gotovi smo.
Ma nek popušimo jedan kad god, šanse su mizerne. Ali znaš kako, ako ne možeš pobjediti kući, šta tražiš u ovom takmičenju uopšte ? Ustvari, ako ne možeš pobjediti kući ekipu koju je Pavkov preslušao....
Taj Pavkov nije nikakvo mjerilo,mnogo jace ekipe su znale zvezdu dozivjeti,konstatacija nema nikakvog uporista niti treba sta da znaci,svaka ekipa moze da ima losu noc pa tako i pool protiv zvezde.
VOLIM BAYERN

S-Y-L-A-R
Kontakt:

Post Postao/la S-Y-L-A-R » 20 feb 2019, 01:07

isakovich je napisao/la:
S-Y-L-A-R je napisao/la:
Bundesliga je napisao/la:Nece sigurno igrati kao veceras, mora dosta ofanzivnije. Nek popusimo jedan u kasnoj fazi bez datog i gotovi smo.
Ma nek popušimo jedan kad god, šanse su mizerne. Ali znaš kako, ako ne možeš pobjediti kući, šta tražiš u ovom takmičenju uopšte ? Ustvari, ako ne možeš pobjediti kući ekipu koju je Pavkov preslušao....
Taj Pavkov nije nikakvo mjerilo,mnogo jace ekipe su znale zvezdu dozivjeti,konstatacija nema nikakvog uporista niti treba sta da znaci,svaka ekipa moze da ima losu noc pa tako i pool protiv zvezde.
Ma da mi dolazi Pepova Barca, ako je ne mogu pobjediti na Allianz Areni, ne zaslužujem igrati četvrtinu finala. Je li sad bolja izjava i ima li značenja za tvoje prekaljeno uho ?
41.21.1.

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 20 feb 2019, 01:12

Gledam njihove komentare, oni zadovoljni sa 0-0 ko da smo ih cipali citavih 90min pa eto zadovoljni sad :rol: pravi luzeri.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

isakovich
Kontakt:

Post Postao/la isakovich » 20 feb 2019, 01:13

effe_sa je napisao/la:
Saurman je napisao/la:Neki bi voljeli da smo igrali otvoreno i ljepuškasto i sad bi pričali da je revanš puka formalnost jer bi nas Liverpool ubio sa krila.Ovako je Nikica to fino izhendlao poput Capella iz najboljih dana. :D
I to Kloppa kojeg mnogi dižu u nebesa....Fino je Klopp slomio zube večeras. Pogotovo je bilo interesantno, kako smo fino zaobilazili njihovu prvu presing liniju i pametno umrtvili i igru. Kao što sam i rekao, problem je ipak bio naprijed, tu je bilo šeprtljavosti. Gnabry je i pokazao nešto opasnosti, ali u 2 navrata je mogao dodati umjesto da jednom šutira, a jednom se zaletio i oduzeta mu je lopta. Coman je imao malo bolova danas, Kovač je izjavio da pod jačim bolovima mu on ne bi igrao. Ali jasno je da momak onda ne može pružiti super partiju. Ali i Coman i Gnabry su ove sezone pružili mnogo (ovaj prvi još zbog ozljede puno manje igrao, ali jako znači). Samo s momcima treba imati malo i strpljenja i kada odigraju poneku lošiju utakmicu.

A neki svih ovih dana govore kako će nas Liverpool ubiti, a onda bude 0:0 na njihovom stadionu i onda ti što su govorili da će biti katastrofa nezadovoljni, a mi koji smo gledali pozitivnije zadovoljni..... :lol: :lol:
Pa naravno da su nezadovoljni sladje bi im bilo da smo napunjeni do grla :). Ispada da bi bilo bolje 3-0 nego 0-0.Naravno ovaj rezltat je nepopularan i otvara mogucnost razne,ali smo ostali u igri i sad na Allianzu trebamo pobjedu a ne na Enfildu.
Kristalno nam je svima jasno da Niko nije neki znalac i strucnjak,isto tako znamo da je Klopp trener u samom vrhu najtrazenijih sa dobrim uspjehom do sad u karijeri.Alll kad Kovac izvuce 0-0 na strasnom Enfildu na kojem je rijetko ko bio a ne primio onda se postavlja pitanje jel Kovac toliko naivan ili je Klopp procitan.Drugo poluvrijeme ovog sraza u Minkenu ce biti prava poslastica i nekako sam ubijedjen da idemo dalje.Jer iskreno igraci poola kao da vise brigu brinu o ligi nego sto im se nesto igra za teofej u Lp.Jer 80% navijaca Pool bi radje titulu u Eng nego Lp.
Zadnja izmjena: isakovich, dana/u 20 feb 2019, 01:15, ukupno mijenjano 1 put.
VOLIM BAYERN

farinelli123
Kontakt:

Post Postao/la farinelli123 » 20 feb 2019, 01:13

Teško je trenutno zamisliti da bi Bajern mogao da odigra ovako iznuđeno disciplinovan meč u uzvratu. Liver igra ovako pa igra, nema tu iznenadjenja. Sad zamišljam one faze kad se riskantno dodaje naša zadnja linija u 25m kvadratnih. Zamislite Rafinju u onim igrama, zna on lopte, neću da kudim momka, ali nije najsigurniji pod istinskim pritiskom. Ali, eto, u nekoj sličnoj tekmi, njegovo bivanje bekovskijim nekom od Kimiha može da bude od veće koristi u tranziciji. Opet po drugim forumima pljuju Hamesa kako se nije sastavio. Lik bio solidan, mediju boljima, ginuo ko u Jupovoj sezoni. Imao oni veliku grešku, ali ostalo dobar. Kažu nije se video u napadu..a napadi isključivo iz teške i duboke defanzive gde bočni igrač prilikom primanja lopte stoji uz aut liniju na 50m od gola protivnika.

https://youtu.be/ctVFLt9Hvc8

S-Y-L-A-R
Kontakt:

Post Postao/la S-Y-L-A-R » 20 feb 2019, 01:14

harden je napisao/la:Gledam njihove komentare, oni zadovoljni sa 0-0 ko da smo ih cipali citavih 90min pa eto zadovoljni sad :rol: pravi luzeri.
Mahnit narod, kažu nisu mogli s Matipom i Fabinhom bolje, ja ne znam šta su im igrala ta dvojica uopće. :rol:
41.21.1.

isakovich
Kontakt:

Post Postao/la isakovich » 20 feb 2019, 01:23

@Sylar
To je tvoje misljenje i ja ga cijenim,samo sam se nadovezao na tvoju konstataciju i napisao svoje misljenje.U ovom slucaju ako ne pobjedimo i necemo igrati dalje tako da nema dalje price.
Mnogi su mnogo puta ne zasluzeno prosli pa na kraju uzeli klempu,i ko ih danas za to pita samo se titule broje.
VOLIM BAYERN

S-Y-L-A-R
Kontakt:

Post Postao/la S-Y-L-A-R » 20 feb 2019, 01:37

Ma jasno, ali Pavkov i Zvezda su potpuno nebitni za priču, taj dio sam dodao iz zezancije. Mnogo važnija činjenica je da je ovaj Lpool, ove godine, igrao 3 gostujuće evropske utakmice. Znaš li kakav im je score u te 3 utakmice? Tačno, 1-5 i 3 poraza u kojima su djelovali bezopasno. A Allianz Arena nije baš mjesto za popravljanje takvog scorea, makar ne bi trebala biti, jelte.
41.21.1.

Jup
Kontakt:

Post Postao/la Jup » 20 feb 2019, 02:34

S-Y-L-A-R je napisao/la:Ma jasno, ali Pavkov i Zvezda su potpuno nebitni za priču, taj dio sam dodao iz zezancije. Mnogo važnija činjenica je da je ovaj Lpool, ove godine, igrao 3 gostujuće evropske utakmice. Znaš li kakav im je score u te 3 utakmice? Tačno, 1-5 i 3 poraza u kojima su djelovali bezopasno. A Allianz Arena nije baš mjesto za popravljanje takvog scorea, makar ne bi trebala biti, jelte.
Izuzev recimo samo ako si re'al :kafa: koji je. U dva navrata nosio puni plijen sa arene od zadnja tri nasa suceljavanja u zadnjih 5 godina
Pravda za Tyson Furya

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.