FK Tuzla City

Moderator/ica: GracanicaAA

tuzlac
Kontakt:

Re: FK Tuzla City

Post Postao/la tuzlac » 26 feb 2020, 18:53

tuzla1983 je napisao/la:
25 feb 2020, 21:20
Sta je ovo danas niko ne pise. Hajmo malo pozitive. Zaboravimo Kosevo. Dolazi nam velikan iz Hercegovine. Bodovi su prijeko potrebni. Ko ce umjesto Hadzana i Hasana. Mozel to biti sedina Sesar, Maksimovic i Arezina. Bit ce nam potrebna i publika. Petak nezgodan termin ali trebamo doc u sto vecem broju. Desni bek Efe. Ispred njega Nukic ili Kulovic. Ili ostavit Nukica desno a Efe Lijevo pozadi. Napred lijevo Crnka. Vojo isturen. Ova dvojica stopera mogu ostati. Mozda bi mogao i Stjepo malo pa i Beganovic ili njih ostavit za Zrinju.
Hajde malo razradi nam formaciju i taktiku.I jesi li optimista?

...........................Fejzić

......Nukić......Morris........Kojić..........Leković

......Stjepanović.........Sesar.....Maksimović

..............Kulović............Arežina

.......................Ubiparip

ŠTETA ZAISTA, OVAKAV TIM A MI DRHTIMO PRED VELEŽOM KAO DOMAĆINI.
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 26 feb 2020, 19:13, ukupno mijenjano 5 puta.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 26 feb 2020, 18:58

Kad nam "velikan iz hercegovine" počne punit mrežu.Nećemo znat gdje nam je glava a gdje zicagu.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 26 feb 2020, 19:24

PLAVI NA “POPRAVNOM” PROTIV ROĐENIH

slika

26. Februara 2020.
Nakon visokog poraza na Koševu od Sarajeva, fudbaleri Tuzla Cityja okreću su narednom kolu i duelu sa Veležom.

Duel s mostarskim timom prilika je za “popravni”.

Kada je u pitanju igrački kadar za ovaj meče neće konkurisati Badji koji je dobio crveni karton na Koševu, te Hasanović i Hadžanović kojima su javne opomene bile treće.

Ono što ohrabruje Baljića jeste povratak u ekipu Ubiparipa koji je odradio kaznu, dok se od povrede oporavio i kapiten Efendić.

U jesen je Tuzla City poražen u Mostaru kod Veleža sa 2:1 golom Ubiparipa, a bit će ovo dobra prilika da se na Plavi na neki način “osvete” Rođenima za jesenji “zijan”.

Trijumf protiv Veleža jako je bitan za Tuzlake nakon teškog poraza od Sarajeva i svih onih dešavanja na Koševu.

Meč s Mostarcima se igra na Tušnju u ppetak od 14 sati i 30 minuta.

press Služba F.K.Tuzla City

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 26 feb 2020, 19:35

Scena kakva se na Koševu ne viđa baš često: Kako su navijači FK Sarajevo ispratili Baljića?

Tuzla City ubjedljivo poražen
Elvir Baljić se nakon dugo godina vratio na stadion Asim Ferhatović Hase, ovaj put u ulozi trenera.

22.02.20. 20:52
A. Čaušević

Scena kakva se na Koševu ne viđa baš često: Kako su navijači FK Sarajevo ispratili Baljića?
Rijetke su scene kada na popularnom Koševu navijači Sarajeva sa istočne tribine nekog gostujućeg trenera nagrade aplauzima i ovacijama.

Nakon što je završena utakmica Sarajevo - Tuzla City Baljić je krenuo u svlačionicu, a prije ulaska u tunel koševska publika je proslavljenog bh. fudbalera nagradila aplauzom.

Baljić, koji je tokom igračke karijere bio član Sarajeva, je navijačima Bordo tima uzvratio na identičan način.

Inače, Tuzla City je poražena sa 6:2, nakon što je cijelo drugo poluvrijeme igrala s igračem manje.

"Što se tiče rezultata, mislim da je stvarno puno. Na poluvremenu sam rekao da trebamo da primimo što manje golova, ali ipak radi se o Sarajevu... Rezultat je bio visok, ali taj drugi gol nas je najviše poremetio. Do crvenog kartona je sve bilo po našim zamislima, a onda je sve bilo teže. Jednostavno, nismo mogli da pariramo Sarajevu", kazao je Baljić poslije utakmice.

U sljedećem kolu Tuzla City će biti domaćin Veležu.
---------------------------
ZNAČI STRUKA JE NA POLUVREMENU KOD REZULTATA 1:2 TRAŽILA DA SE U NASTAVKU PRIMI ŠTO MANJE GOLOVA.PROIZILAZI DA SE MORE PRIMITI ALI AKCENAT JE NA ,ŠTO MANJE.
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 27 feb 2020, 09:28, ukupno mijenjano 1 put.

tuzla1983
Kontakt:

Post Postao/la tuzla1983 » 26 feb 2020, 20:18

tuzlac je napisao/la:
26 feb 2020, 18:53
tuzla1983 je napisao/la:
25 feb 2020, 21:20
Sta je ovo danas niko ne pise. Hajmo malo pozitive. Zaboravimo Kosevo. Dolazi nam velikan iz Hercegovine. Bodovi su prijeko potrebni. Ko ce umjesto Hadzana i Hasana. Mozel to biti sedina Sesar, Maksimovic i Arezina. Bit ce nam potrebna i publika. Petak nezgodan termin ali trebamo doc u sto vecem broju. Desni bek Efe. Ispred njega Nukic ili Kulovic. Ili ostavit Nukica desno a Efe Lijevo pozadi. Napred lijevo Crnka. Vojo isturen. Ova dvojica stopera mogu ostati. Mozda bi mogao i Stjepo malo pa i Beganovic ili njih ostavit za Zrinju.
Hajde malo razradi nam formaciju i taktiku.I jesi li optimista?

ŠTETA ZAISTA, OVAKAV TIM A MI DRHTIMO PRED VELEŽOM KAO DOMAĆINI.
Ima li info jel Crnkić u kombinaciji, ako jeste onda će on biti lijevo naprijed. Ja bih ovdje korigovao sljedeće. Na lijevom beku umjesto Lekovića - Efe i u sredini Arežina umjesto Stjepe ne bukvalno na njegovo mjesto i Crnka ako je spreman. Čak možda i Beganović umjesto Kulovića.

tuzla1983
Kontakt:

Post Postao/la tuzla1983 » 27 feb 2020, 08:05

Bit ce sutra jako tezak teren. Danas i ako se otopi snijeg uz obilne padavine kise koje su najavljene i danas i sutra teren ce pretvoriti u oranicu. Treba dati ansu igracima koi su fizicki dominantni jer tehnika ovdje nece igrat ulogu. I naravno treba izbjeci povrede. Ovo je teren za Muzafera.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 27 feb 2020, 09:30

tuzla1983 je napisao/la:
27 feb 2020, 08:05
Bit ce sutra jako tezak teren. Danas i ako se otopi snijeg uz obilne padavine kise koje su najavljene i danas i sutra teren ce pretvoriti u oranicu. Treba dati ansu igracima koi su fizicki dominantni jer tehnika ovdje nece igrat ulogu. I naravno treba izbjeci povrede. Ovo je teren za Muzafera.
Sad mi j tek jasno ko stoji iza njegovog dolaska u TC.
I nemoj Budu zaboraviti.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 27 feb 2020, 11:40

Petak 28.02.2020 Tuzla 14:30

TUZLACITY - VELEŽ

Sudija
Kaljanac Haris - Sarajevo

A 1
Čaušević Moamer - Sarajevo

A 2
Lazić Damir - Brčko

4
Topalović Sabrija - Zenica

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 27 feb 2020, 12:32

OČEKUJUĆI SASTAV VELEŽA ZA SUTRA

...............................BOBIĆ

.....ĆOSIĆ............ZVONIĆ...........MANEV.........ČIVIĆ

....................HASANOVIĆ ..........PRŠEŠ

.......CVIJANOVIĆ............VEHABOVIĆ ..........OVČINA

...............................BRANDAO
-------------------------------------------------------------------------

- NEDOSTAJE FAJIĆ 3 ŽUTA KARTONA.
- SeidaBehram zbog povrede.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 27 feb 2020, 12:44

slika

-----------------------------------------------

Crveni karton :Badji.
Žuti kartoni:Hasanović,Hadžanović.
Povreda :Crnkić

JA TIPUJEM NA OVU JEDANESTORICU A GOTOVO SAM SIGURAN DA NEĆE OVO BITI TI KOJI ĆE IGRATI.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
- Do sada nema saznanja da je TuzlaCity održao pres onferenciju.Postoji najava utakmice u pismenoj formi na službenoj stranici kluba.
Sutra u 14:30 na Tušnju 21. kolo prvenstva PL otvaraju Tuzla I Velež
- Utakmica koja bi trebala primamiti pažnju gledalaca i bez obzira na vrijeme , očekujem dobro ispunjene tribine Tušnja.Velež ima mnogo navijača u Tuzli a dolazak najavljuju i oni iz Mostara.Simpatizeri i navijači Tuzle nakon 2:6 poraza u Sarajevu ipak će doći da podrže momke u plavim dresovima jer su oni to zaslužili.
- Obzirom na širok izbor igrača , neće se bitno osjetiti neigranje suspendovanih i povrjeđenih u FK Tuzli.
Dakle druga proljetna utakmica u kojoj smo pod pritiskom (za razliku od one prve) i u kojoj nas pobjeda ostavlja u borbi za vrh a remi ili poraz bitno umanjuju šansu za takva očekivanja.Puno je uloženo u ekipu i prirordno je da se očekuje i rezultat tog ulaganja.Imamo najjaču ekipu od ulaska u PL.
- Velež ima svoju računicu a evidentno je da su i proljeće nastavili onako kako su završili jesen, pobjedom.
- Naš stručni štab nije reklo bi se još ni u pripremnom periodu a ni u utakmicama kontra Širokog i Sarajeva posložio pobjednički tim.
Sarajevo i sve što se tamo izdešavalo treba da bude dodatni motivacioni faktor našem stručnom štabu i igračima da ustraju u radu i da izgaraju na terenu ma protiv koga i gdje igrali.Tako i sutra protiv "velikana iz Hercegovine" valja uprijeti i trčanjem i taktikom i tehnikom da bi se osvojili bodovi koji nas mogu vratiti na kolosijek.Nije na odmet napomenuti ,da Sarajevo u ovom kolu igra protiv Borca u Banja Luci gdje im želim da ih snađe sve ono što su oni nama servirali 22.02 2020 na Koševu.Ništa više ni manje.Ali ,obzirom na opšte turbulencije , mislim da će proći ko bosi po trnju.I neka, helać bili daBogda.Zrinjski je već upisao bodove protiv bratskog im protivnka.Željo opet u Semberiju na noge Zildžovićevoj Zvijezdi09, koja će pokušati da očajnički uhvati priključak sa ekipama koje se bore za opstanak u ligi.Zadnju domaću utakmicu u Ugljeviku Zvijezda 09 je remizirala protiv Sarajeva (1:1) i za očekivati je da ni Želji neće biti ni malo lako bez obzira što je papirnati favorit.
- Dakle ,vrh tabele poslije 21. kola mogao bi izgledati ovako:Sarajevo i Borac po 39 .Željo ,otvoreno pitanje, ako remizira imat će 37 ako pobijedi 39 ali akoizgubi ,ostat će na 36.Zrinjski obzirom na uknjižene bodove ili će biti 3 ili 4 sa 37 bodova.
- Tuzla, pobjedom koju bi morala ostvariti i osvojiti 37. bod ostaje t.j. vraća se na 2 boda od prvog mjesta.Remi ili poraz t.j.34 ili 35 bodova ostavjaju je još uvijek na 5 mjestu ali,razlika uodnosu na 39 bodova koliko će imati Sarajevo i Borac, biti će 4 ili 5 bodova.Zatim idemo u goste Željezničaru.
- DAKLE ,OPET SE VRAĆAM NA TO ,DA JE NAMA POBJEDA POD MORANJEM, IMPERATIV.Naravno ,ukoliko su ambicije kako je najavljeno.
-Mi imamo 2 ekipe što se kvalitete tiče ali , pojavila se i jesenas i sad otvorena sumnja.Da li je Baljić trener koji je u stanju Tuzlu uvesti u seriju pobjedu i samim tim borbu za sam vrh.Neki misle da će svoj crni obraz Savez gledati da opere tako,što će,u narednoj ili nekoliko narednih utakmica suditi u našu korist.Ja mislim ,kad ne bi sudili protiv nas da bi nam bilo dosta.
Teško je vše nagađati kome će Baljić ukazati povjerenje.To postaje zaista ko pogađanje brojeva na Lotu.Svaki put kad pomislim da me nema više čime iznenadit ,on to uradi.Volo bih kad bi sutra napravio tim za pobjedu .Ako on izgubi ovu sutra utakmicu ,on može polako pakovati kofere.Ne znam ima li svrhe raskidati s njim prije kraja ove sezone.Jer ,ko god da došao, teško da će sustić propušteno i izgubljeno.
U fudbalu se hudi navijač uvijek nada jer je fudbal takav.Ja ću sutra akoBogda, opet da se nadam ali ,s rezervom.
U zadnja tri kola Velež ima 9 bodova i 5:0 gol razl., a mi ,4 boda i 4:7 gol razl.
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 27 feb 2020, 15:02, ukupno mijenjano 7 puta.

tuzla1983
Kontakt:

Post Postao/la tuzla1983 » 27 feb 2020, 13:19

tuzlac je napisao/la:
27 feb 2020, 12:44

-----------------------------------------------

Crveni karton :Badji.
Žuti kartoni:Hasanović,Hadžanović.
Povreda :Crnkić

JA TIPUJEM NA OVU JEDANESTORICU A GOTOVO SM SIGURAN DA NEĆE OVO BITI TI KOJI ĆE IGRATI.
Ma nek igraju najspremniji i najsnažniji po ovom terenu. Čak možda igrati i sa dva napadača Ramić naprijed a iz Vojo. Jer Ramić je snažan i po blatnjavom terenu uz visoke lopte mogao bi biti prevaga. Pitanje je koliko će ovaj teren goditi npr. Arežini. Stjepo je snažan i on se može nositi po kaljuzi. Šta reći o ovom Kaljancu - valjda bude korektan. Možda bi i Azir trebao dobiti šansu jer golman koji primi 6 komada na jednoj utakmicu pitanje je koliko je dobro rješenje.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 27 feb 2020, 14:40

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 27 feb 2020, 14:53

MALO SMIJEHA

elvirbaljic
Kontakt:

Post Postao/la elvirbaljic » 27 feb 2020, 20:51

tuzlac je napisao/la:
26 feb 2020, 18:38
elvirbaljic je napisao/la:
26 feb 2020, 18:33
tuzlac je napisao/la:
26 feb 2020, 18:12
Mislim da je Velež favorit u petak.
od 15 .kola Velež ima 3 pobjede 1 remi i 2 poraza.
Ja mislim da si ovo napisao isfustriran samo porazom od Sarajeva...
Pravilno je reći ."Isfrustriran".
Opa, osim sto si strucnjak za trenere i igrace, postao si i lektor...Moram te razocarati, kombinaciju Musemic-Tuzla City neces gledati ni u snovima, iz vise razloga!
Tuzla City / Sloga Simin Han

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 27 feb 2020, 21:13

27 feb 2020, 20:51
tuzlac je napisao/la:
26 feb 2020, 18:38
26 feb 2020, 18:33

Ja mislim da si ovo napisao isfustriran samo porazom od Sarajeva...
Pravilno je reći ."Isfrustriran".
Opa, osim sto si strucnjak za trenere i igrace, postao si i lektor...Moram te razocarati, kombinaciju Musemic-Tuzla City neces gledati ni u snovima, iz vise razloga!
JAH,JAH, TAKO JE.

ImranEDC
Kontakt:

Post Postao/la ImranEDC » 27 feb 2020, 23:25

Ma kakav Velez,bara ekipa.
Vucem tu i tamo,bodem se u celije,kad murija dolazi odma vadim prangije.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 28 feb 2020, 09:11

slika

emir012
Kontakt:

Post Postao/la emir012 » 28 feb 2020, 09:57

.........................Muminovic......................

......Efendic.........Kojic........Kostic........Leković

....................Stjepanović.........Sesar........

......Kulović.............Arežina...........Maksimović

...........................Ubiparip........................

Eto - neki moj prizeljkivani sastav za danas, Stjepanovic je
unutra jer i Hadzanovic i Hasanovic imaju kartone, a ne znam dal je ovaj Ivkovic dovoljno dobar...

Moze i Nukic umjesto Kulovica...

**** ih termin u dupe.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 28 feb 2020, 10:07

Dobro je poslije podne nema padavina i bit će ugodne temperature.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 28 feb 2020, 10:16

emir012 je napisao/la:
28 feb 2020, 09:57
.........................Muminovic......................

......Efendic.........Kojic........Kostic........Leković

....................Stjepanović.........Sesar........

......Kulović.............Arežina...........Maksimović

...........................Ubiparip........................

Eto - neki moj prizeljkivani sastav za danas, Stjepanovic je
unutra jer i Hadzanovic i Hasanovic imaju kartone, a ne znam dal je ovaj Ivkovic dovoljno dobar...

Moze i Nukic umjesto Kulovica...

**** ih termin u dupe.
E baš ti hvala.Konačno se neko od forumaša "usudio da slobodno kaže onako kako on misli".
Ma pošto će bit blatuša, valja zaćepit rupe zbog tih lopti koje zastanu u blatu kad ne bi trebale.
Muminović je svakako spreman i mi imamo dva podjednako kvalitetna golmana.
Ja potpisujem ovaj tvoj predlog početnih 11.Svakako će bit i izmjene
Utakmica mi miriše na dosta golova , poput ove kiše.Strahujem , jer nam je vrlo važna a protivnik po mjeri.
Vidjet ćemo.
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 28 feb 2020, 10:32, ukupno mijenjano 1 put.

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.