...........................Fejzić
......Nukić......Morris........Kojić..........Leković
......Stjepanović.........Sesar.....Maksimović
..............Kulović............Arežina
.......................Ubiparip
-----------------------------------------------
Crveni karton :Badji.
Žuti kartoni:Hasanović,Hadžanović.
Povreda :Crnkić
JA TIPUJEM NA OVU JEDANESTORICU A GOTOVO SAM SIGURAN DA NEĆE OVO BITI TI KOJI ĆE IGRATI.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
- Do sada nema saznanja da je TuzlaCity održao pres onferenciju.Postoji najava utakmice u pismenoj formi na službenoj stranici kluba.
Sutra u 14:30 na Tušnju 21. kolo prvenstva PL otvaraju Tuzla I Velež
- Utakmica koja bi trebala primamiti pažnju gledalaca i bez obzira na vrijeme , očekujem dobro ispunjene tribine Tušnja.Velež ima mnogo navijača u Tuzli a dolazak najavljuju i oni iz Mostara.Simpatizeri i navijači Tuzle nakon 2:6 poraza u Sarajevu ipak će doći da podrže momke u plavim dresovima jer su oni to zaslužili.
- Obzirom na širok izbor igrača , neće se bitno osjetiti neigranje suspendovanih i povrjeđenih u FK Tuzli.
Dakle druga proljetna utakmica u kojoj smo pod pritiskom (za razliku od one prve) i u kojoj nas pobjeda ostavlja u borbi za vrh a remi ili poraz bitno umanjuju šansu za takva očekivanja.Puno je uloženo u ekipu i prirordno je da se očekuje i rezultat tog ulaganja.Imamo najjaču ekipu od ulaska u PL.
- Velež ima svoju računicu a evidentno je da su i proljeće nastavili onako kako su završili jesen, pobjedom.
- Naš stručni štab nije reklo bi se još ni u pripremnom periodu a ni u utakmicama kontra Širokog i Sarajeva posložio pobjednički tim.
Sarajevo i sve što se tamo izdešavalo treba da bude dodatni motivacioni faktor našem stručnom štabu i igračima da ustraju u radu i da izgaraju na terenu ma protiv koga i gdje igrali.Tako i sutra protiv "velikana iz Hercegovine" valja uprijeti i trčanjem i taktikom i tehnikom da bi se osvojili bodovi koji nas mogu vratiti na kolosijek.Nije na odmet napomenuti ,da Sarajevo u ovom kolu igra protiv Borca u Banja Luci gdje im želim da ih snađe sve ono što su oni nama servirali 22.02 2020 na Koševu.Ništa više ni manje.Ali ,obzirom na opšte turbulencije , mislim da će proći ko bosi po trnju.I neka, helać bili daBogda.Zrinjski je već upisao bodove protiv bratskog im protivnka.Željo opet u Semberiju na noge Zildžovićevoj Zvijezdi09, koja će pokušati da očajnički uhvati priključak sa ekipama koje se bore za opstanak u ligi.Zadnju domaću utakmicu u Ugljeviku Zvijezda 09 je remizirala protiv Sarajeva (1:1) i za očekivati je da ni Želji neće biti ni malo lako bez obzira što je papirnati favorit.
- Dakle ,vrh tabele poslije 21. kola mogao bi izgledati ovako:Sarajevo i Borac po 39 .Željo ,otvoreno pitanje, ako remizira imat će 37 ako pobijedi 39 ali akoizgubi ,ostat će na 36.Zrinjski obzirom na uknjižene bodove ili će biti 3 ili 4 sa 37 bodova.
- Tuzla, pobjedom koju bi morala ostvariti i osvojiti 37. bod ostaje t.j. vraća se na 2 boda od prvog mjesta.Remi ili poraz t.j.34 ili 35 bodova ostavjaju je još uvijek na 5 mjestu ali,razlika uodnosu na 39 bodova koliko će imati Sarajevo i Borac, biti će 4 ili 5 bodova.Zatim idemo u goste Željezničaru.
- DAKLE ,OPET SE VRAĆAM NA TO ,DA JE NAMA POBJEDA POD MORANJEM, IMPERATIV.Naravno ,ukoliko su ambicije kako je najavljeno.
-Mi imamo 2 ekipe što se kvalitete tiče ali , pojavila se i jesenas i sad otvorena sumnja.Da li je Baljić trener koji je u stanju Tuzlu uvesti u seriju pobjedu i samim tim borbu za sam vrh.Neki misle da će svoj crni obraz Savez gledati da opere tako,što će,u narednoj ili nekoliko narednih utakmica suditi u našu korist.Ja mislim ,kad ne bi sudili protiv nas da bi nam bilo dosta.
Teško je vše nagađati kome će Baljić ukazati povjerenje.To postaje zaista ko pogađanje brojeva na Lotu.Svaki put kad pomislim da me nema više čime iznenadit ,on to uradi.Volo bih kad bi sutra napravio tim za pobjedu .Ako on izgubi ovu sutra utakmicu ,on može polako pakovati kofere.Ne znam ima li svrhe raskidati s njim prije kraja ove sezone.Jer ,ko god da došao, teško da će sustić propušteno i izgubljeno.
U fudbalu se hudi navijač uvijek nada jer je fudbal takav.Ja ću sutra akoBogda, opet da se nadam ali ,s rezervom.
U zadnja tri kola Velež ima 9 bodova i 5:0 gol razl., a mi ,4 boda i 4:7 gol razl.